X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Oj to ja to widzę że z rana zbiorowy uścisk a wieczorem zbiorowe picie będzie ;) a jutro zbiorowy kac he he

Ojj to Ci się udało katiuszaa :) aż wybuchłam śmiechem w pracy i oplułam monitor :P

cinnamon cookie, madzikk, AgaL, Mundek lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    madzikk może lepiej na razie nie mów mamie, po badaniach powiesz.Tak chyba najlepiej. Reakcje ludzi są różne także najlepiej chyba po badaniach - to moje zdanie.
    Też napij się dziś winka i zrelaksuj się.Dobrze Ci to zrobi.
    I tak wlasnie zrobie. Dzieki za rade :)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    No i kolejny wieczór z Wami :)

Paryzteka i Bratek - październik jest Wasz ! ;) trzymam jak zwykle kciuki za nowy cykl.

Natalii - witaj. Ja straciłam w maju :( I dla pocieszenia powiem Ci, że już w sierpniu zaszłam, niestety zamiast się cieszyć codziennie drżę o to czy wszystko będzie ok. Zaszłam w pierwszym cyklu starań po stracie, przy pomocy testów owulacyjnych i mierzenia temp., ale z tego co wiem to testy owulacyjne w wielu przypadkach zawodzą. Nie wiem czy dziewczyny się ze mną zgodzą, ale warto chyba kupić na allegro owulacyjne. Za 50 szt zapłaciłam ponad 30 zł z przesyłką. Jako, że był to mój pierwszy cykl z testami to robiłam prawie codziennie od kiedy przyszły :D A w dniach spodziewanej owulacji 2x dziennie. A podobnie jak Ty też nigdy nie wiedziała kiedy mogę mieć owu, bo mam długie cykle.

Ruby - ja mogę założyć :) Ale jak na razie to ja z caroq będę tylko. Może się wstrzymamy jak więcej z nas ujrzy krechy? :P

Edycik - 50przytula.gif ale przynajmniej wiesz na czym stoisz i nie zadręczasz się ciągle. Idź do lekarza i zaczynaj nowy, szczęśliwy cykl :)

CzekającaMama - wiesz ja też ostatnio siedzę z dołem. Po prostu siedzę i czekam, jak na wyrok. Z wielkim strachem czy znowu będę musiała przeżywać tragedie. Ściskam i wysyłam buziaki i dobre mimo wszystko myśli. Prawda jest taka, że każdej z nas się w końcu ułoży. Prędzej czy później, ale wszystkie będziemy mamami.
    Mam nadzieje ze i mi tez sie uda :) fajnie jakby w tym cyklu hihi. I wlasnie dlatego tez od tego cyklu mierze temp i testy od wczoraj mi przyszly ale tylko jeden zrobilam i byla jasna kreska wiec dzisiaj znow zrobie i zobaczymy.
    A mialas moze zabieg czy samoistnie poronilas?

• AgaL Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Ja tez dolaczam do zbiorowego uscisku. Dzieki dziewczynki za pocieszenie, az mi lzej. Od rana rycze w pracy, kolezanki chcialy mnie pocieszyc ale co one moga wiedziec. Znowu czytalam jakie sa powiklania po przebytej chlamydii i sie strasznie rozryczalam, bo kto wie kiedy to cholerstwo bylo we mnie i jak dlugo i jakie zniszczenia spowodowalo. A wizyta u lekarza dopiero w polowie pazdziernika. I czy powiedziec mamie czy poczekac po badaniach, zawsze mi mowila ze dziecko przed trzydziestka bo pozniej sa komplikacje, no i w moim przypadku miala racje, tyle ze jak przed 30 nie spotkalam faceta wyjatkowego, nie chce zeby mi tak mowila:(

Luna bardzo dobrze ze idziesz, trzymam kciuki za przyrost.

Ja dzis tez napije sie winka...

Madzikk nie mów narazie.... i nie przejmuj się wiekiem, u mnie to samo było, ślub brałam jako 31latka, teraz rok później staramy się o pierwsze, choć zawsze pragnęłam dzieci, nie było tego Kogoś z kim możnaby było o tym pomyśleć.
    Ciesz się, że teraz masz tego Ktosia, a reszta przyjdzie z czasem :)

madzikk lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania__l wrote:
    Ja idę w sobotę. Poprawię sobie tym samopoczucie.

W sobotę czeka mnie również pilnowanie bliźniaków mojej bratowej :-)
    Akurqt ja jutro też idę do fryzjera:-) robię ombre:-)

AgaL, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Akurqt ja jutro też idę do fryzjera:-) robię ombre:-)
    Ja jestem właśnie po wizycie i też zrobiłam ombre :) jestem zadowolona ale w przyszłym miesiącu pójdę jeszcze raz żeby trochę więcej ciemnego zrobić :) fryzjer to dobry poprawiacz humoru o ile się wychodzi z zadowoleniem :P

AgaL, Natalii00, Edycik lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, beta będzie po 14...

Natalii - miałam zabieg. W nocy maiła straszne bóle w podbrzuszu, myślałam, ze jestem w 12 tc. Pojechałam rano na szpital, na usg (moim pierwszym, bo moja doktorka uznawała us pierwsze w 12 tc dopiero). Okazało się, ze zarodek niestety zatrzymał się i nie ma serca. W ogóle mój gin mi powiedział, że ciąża jakby źle się zagnieździła, na usg zarodek był oddzielnie od tego pęcherza (nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa), no i po prostu nie miał warunków by się rozwinąć. Zarodek był oceniony na jakiś 7 - 8tc a ten pęcherz płodowy rósł... Podali mi tabletki, ale po nich dodatkowo jeszcze zabieg.
    Kochana uda się na pewno. Jak Ci jasna krecha wychodzi na owu to ja bym robiła 2 razy dziennie :P

Dziewczynki odpisze Wam jak wróce do domu, muszę jeszcze parę rzeczy załatwić :) buziaki.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek

Wysłany: 18 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna czekamy na wyniki :) napisz jak tylko sprawdzisz :*

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Dziewczyny, beta będzie po 14...

Natalii - miałam zabieg. W nocy maiła straszne bóle w podbrzuszu, myślałam, ze jestem w 12 tc. Pojechałam rano na szpital, na usg (moim pierwszym, bo moja doktorka uznawała us pierwsze w 12 tc dopiero). Okazało się, ze zarodek niestety zatrzymał się i nie ma serca. W ogóle mój gin mi powiedział, że ciąża jakby źle się zagnieździła, na usg zarodek był oddzielnie od tego pęcherza (nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa), no i po prostu nie miał warunków by się rozwinąć. Zarodek był oceniony na jakiś 7 - 8tc a ten pęcherz płodowy rósł... Podali mi tabletki, ale po nich dodatkowo jeszcze zabieg.
    Kochana uda się na pewno. Jak Ci jasna krecha wychodzi na owu to ja bym robiła 2 razy dziennie :P

Dziewczynki odpisze Wam jak wróce do domu, muszę jeszcze parę rzeczy załatwić :) buziaki.
    Ja bylam w 11 tyg i zaczelam plamic na ciemno brazowo i od razu do szpitala i tam wyrok przykro nam ale ciaza przestala sie rozwijac nawet nie wiem w ktorym momencie...
    Wlasnie wczoraj nie bylo juz jak wieczorem zrobic bo bylam u przyszlej tesciowej :) ale zaszalelismy i tak wieczorkiem hihih :)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak siedzę dziś w pracy i chyba coś zaczyna mnie rozkładać.Kicham,pociagam noskiem i gardło zaczyna mnie boleć :( coś czuję że weekend czeka mnie łóżkowy z theraflu pod ręką.

lunka to mocne mocne mocne kciuki za wyniki ;)

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutk, nikt nie zapomniał, ale tu takie tempo jest, że.... Powodzenia w pierwszym dniu!!!!

Carolq, hahaha, no nigdy nie wiadomo, aczkolwiek oficjalnie Małż jest jedynakiem ;))))

ania_l, przykro mi, głowa do góry, za chwilę nowy cykl! :)

Ruby, Czekająca.... sprzedam Wam zaraz kopa ;) Ale takiego motywującego, rzecz jasna :)

katiuszaa, taaaaak, jestem za uściskiem :)))) (tylko delikatnie, bo mnie dziś brzusio boli z racji @ ;) ).

luna91, ratunku, komu jak komu, ale Tobie nie wolni się teraz tak dołować. Luuuuuz :-*

madzikk, ściskam. Powikłania - okropna rzecz, ale nie zawsze się zdarzają :-*

A ja totalnie dziś niewyspana.... Do późna robiłam wyliczenia, rozpiski, szukałam, czytałam.... Ot, taki mój sposób na oswojenie sytuacji ;) Już policzyłam, kiedy mam który dzień cyklu, kiedy warto sprawdzić pęcherzyki, dać Pregnyl, serduszkować i w ogóle. Wiem, że może to brzmieć dziwacznie, ale... to taki rodzaj dawania sobie kopniaka w tyłek ;) Zwłaszcza, że moja pani dr nie odpisała mi, a już wolałabym wydać tych kilkaset zł w tym cyklu, ale zrobić to wszystko porządnie, z monitoringiem, badaniami hormonów, bo jednak 9 cykl, to już trochę jest, a czuję, że coś nadal nie hula ;/
    Jedyne pocieszenie, że póki co, ODPUKAĆ, okres jest znośny - chociaż wiem, że może się to zmienić dziś/jutro (tfu tfu tfu), skoro tak leniwie się zaczął. Nie mniej, póki co, Ketonal Forte i Tramal pozostały w swoich pudełeczkach, a to baaaardzo miłe z ich strony ;)

madzikk, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Patutk, nikt nie zapomniał, ale tu takie tempo jest, że.... Powodzenia w pierwszym dniu!!!!

Carolq, hahaha, no nigdy nie wiadomo, aczkolwiek oficjalnie Małż jest jedynakiem ;))))

ania_l, przykro mi, głowa do góry, za chwilę nowy cykl! :)

Ruby, Czekająca.... sprzedam Wam zaraz kopa ;) Ale takiego motywującego, rzecz jasna :)

katiuszaa, taaaaak, jestem za uściskiem :)))) (tylko delikatnie, bo mnie dziś brzusio boli z racji @ ;) ).

luna91, ratunku, komu jak komu, ale Tobie nie wolni się teraz tak dołować. Luuuuuz :-*

madzikk, ściskam. Powikłania - okropna rzecz, ale nie zawsze się zdarzają :-*

A ja totalnie dziś niewyspana.... Do późna robiłam wyliczenia, rozpiski, szukałam, czytałam.... Ot, taki mój sposób na oswojenie sytuacji ;) Już policzyłam, kiedy mam który dzień cyklu, kiedy warto sprawdzić pęcherzyki, dać Pregnyl, serduszkować i w ogóle. Wiem, że może to brzmieć dziwacznie, ale... to taki rodzaj dawania sobie kopniaka w tyłek ;) Zwłaszcza, że moja pani dr nie odpisała mi, a już wolałabym wydać tych kilkaset zł w tym cyklu, ale zrobić to wszystko porządnie, z monitoringiem, badaniami hormonów, bo jednak 9 cykl, to już trochę jest, a czuję, że coś nadal nie hula ;/
    Jedyne pocieszenie, że póki co, ODPUKAĆ, okres jest znośny - chociaż wiem, że może się to zmienić dziś/jutro (tfu tfu tfu), skoro tak leniwie się zaczął. Nie mniej, póki co, Ketonal Forte i Tramal pozostały w swoich pudełeczkach, a to baaaardzo miłe z ich strony ;)
    No prosze jaka organizacja:)
    Ja tez tym razem postaram sie bez przeciebolowych, jak narazie daje rade ale wieczorkiem moze byc problem, chyba ze sie porzadnie znieczule winkiem:) na mnie najlepiej paracetamol dziala, dwie tabletki i chodze jak nacpana

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta: 4043,5 :)

Robiona w innym labolatorium, ale chyba i tak ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 14:23

cinnamon cookie, AgaL, madzikk, Kourtney, majju, Kjopa3, Bratek, Carolq, Imię_Róży lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek

Wysłany: 18 września 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Moja beta: 4043,5 :)

Robiona w innym labolatorium, ale chyba i tak ok.
    Meeeeegaaaaa!!!!! :))))) dobrze, że zrobiłaś :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamonku - to Ty mnie przekonałaś :D ja teraz czekam na Twoje testowanko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 14:30

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dobra beta. ;) teraz już możemy się uspokoić bardzo ładnie przyrasta 2bujawka.gif

to jak uda ci się odprężyć jak wiesz że teraz wszystko w porządku? a może zjednoczysz się z nami w wieczornym pijaństwie my winko ty soczek wiśniowy. będzie przypominało zapachem i kolorem.

AgaL, cinnamon cookie, madzikk, luna91 lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna91 super wiadomość :) :) :)

Wysłany: 18 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    cinnamonku - to Ty mnie przekonałaś :D ja teraz czekam na Twoje testowanko :)
    Cieszę się, że mi się udało :) a ja testuję jutro i jutro będę się bać ;) ale też muszę dzielnie stawić czoła :D

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku czuję, ze bedziesz mieć zielono :)

• mimona Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna świetna beta .:)
    cinnamonku jutro zaśpiewasz 'Zielono mi '

mimona
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ