Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
katiuszaa wrote:Oj to ja to widzę że z rana zbiorowy uścisk a wieczorem zbiorowe picie będzie a jutro zbiorowy kac he he
Ojj to Ci się udało katiuszaa aż wybuchłam śmiechem w pracy i oplułam monitorcinnamon cookie, madzikk, AgaL, Mundek lubią tę wiadomość
-
Edycik wrote:madzikk może lepiej na razie nie mów mamie, po badaniach powiesz.Tak chyba najlepiej. Reakcje ludzi są różne także najlepiej chyba po badaniach - to moje zdanie.
Też napij się dziś winka i zrelaksuj się.Dobrze Ci to zrobi.
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
luna91 wrote:No i kolejny wieczór z Wami
Paryzteka i Bratek - październik jest Wasz ! trzymam jak zwykle kciuki za nowy cykl.
Natalii - witaj. Ja straciłam w maju I dla pocieszenia powiem Ci, że już w sierpniu zaszłam, niestety zamiast się cieszyć codziennie drżę o to czy wszystko będzie ok. Zaszłam w pierwszym cyklu starań po stracie, przy pomocy testów owulacyjnych i mierzenia temp., ale z tego co wiem to testy owulacyjne w wielu przypadkach zawodzą. Nie wiem czy dziewczyny się ze mną zgodzą, ale warto chyba kupić na allegro owulacyjne. Za 50 szt zapłaciłam ponad 30 zł z przesyłką. Jako, że był to mój pierwszy cykl z testami to robiłam prawie codziennie od kiedy przyszły A w dniach spodziewanej owulacji 2x dziennie. A podobnie jak Ty też nigdy nie wiedziała kiedy mogę mieć owu, bo mam długie cykle.
Ruby - ja mogę założyć Ale jak na razie to ja z caroq będę tylko. Może się wstrzymamy jak więcej z nas ujrzy krechy?
Edycik - ale przynajmniej wiesz na czym stoisz i nie zadręczasz się ciągle. Idź do lekarza i zaczynaj nowy, szczęśliwy cykl
CzekającaMama - wiesz ja też ostatnio siedzę z dołem. Po prostu siedzę i czekam, jak na wyrok. Z wielkim strachem czy znowu będę musiała przeżywać tragedie. Ściskam i wysyłam buziaki i dobre mimo wszystko myśli. Prawda jest taka, że każdej z nas się w końcu ułoży. Prędzej czy później, ale wszystkie będziemy mamami.
A mialas moze zabieg czy samoistnie poronilas? -
madzikk wrote:Ja tez dolaczam do zbiorowego uscisku. Dzieki dziewczynki za pocieszenie, az mi lzej. Od rana rycze w pracy, kolezanki chcialy mnie pocieszyc ale co one moga wiedziec. Znowu czytalam jakie sa powiklania po przebytej chlamydii i sie strasznie rozryczalam, bo kto wie kiedy to cholerstwo bylo we mnie i jak dlugo i jakie zniszczenia spowodowalo. A wizyta u lekarza dopiero w polowie pazdziernika. I czy powiedziec mamie czy poczekac po badaniach, zawsze mi mowila ze dziecko przed trzydziestka bo pozniej sa komplikacje, no i w moim przypadku miala racje, tyle ze jak przed 30 nie spotkalam faceta wyjatkowego, nie chce zeby mi tak mowila:(
Luna bardzo dobrze ze idziesz, trzymam kciuki za przyrost.
Ja dzis tez napije sie winka...
Madzikk nie mów narazie.... i nie przejmuj się wiekiem, u mnie to samo było, ślub brałam jako 31latka, teraz rok później staramy się o pierwsze, choć zawsze pragnęłam dzieci, nie było tego Kogoś z kim możnaby było o tym pomyśleć.
Ciesz się, że teraz masz tego Ktosia, a reszta przyjdzie z czasemmadzikk lubi tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
ania__l wrote:Ja idę w sobotę. Poprawię sobie tym samopoczucie.
W sobotę czeka mnie również pilnowanie bliźniaków mojej bratowejAgaL, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
kas50 wrote:Akurqt ja jutro też idę do fryzjera:-) robię ombre:-)
AgaL, Natalii00, Edycik lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, beta będzie po 14...
Natalii - miałam zabieg. W nocy maiła straszne bóle w podbrzuszu, myślałam, ze jestem w 12 tc. Pojechałam rano na szpital, na usg (moim pierwszym, bo moja doktorka uznawała us pierwsze w 12 tc dopiero). Okazało się, ze zarodek niestety zatrzymał się i nie ma serca. W ogóle mój gin mi powiedział, że ciąża jakby źle się zagnieździła, na usg zarodek był oddzielnie od tego pęcherza (nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa), no i po prostu nie miał warunków by się rozwinąć. Zarodek był oceniony na jakiś 7 - 8tc a ten pęcherz płodowy rósł... Podali mi tabletki, ale po nich dodatkowo jeszcze zabieg.
Kochana uda się na pewno. Jak Ci jasna krecha wychodzi na owu to ja bym robiła 2 razy dziennie
Dziewczynki odpisze Wam jak wróce do domu, muszę jeszcze parę rzeczy załatwić buziaki.3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
luna91 wrote:Dziewczyny, beta będzie po 14...
Natalii - miałam zabieg. W nocy maiła straszne bóle w podbrzuszu, myślałam, ze jestem w 12 tc. Pojechałam rano na szpital, na usg (moim pierwszym, bo moja doktorka uznawała us pierwsze w 12 tc dopiero). Okazało się, ze zarodek niestety zatrzymał się i nie ma serca. W ogóle mój gin mi powiedział, że ciąża jakby źle się zagnieździła, na usg zarodek był oddzielnie od tego pęcherza (nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa), no i po prostu nie miał warunków by się rozwinąć. Zarodek był oceniony na jakiś 7 - 8tc a ten pęcherz płodowy rósł... Podali mi tabletki, ale po nich dodatkowo jeszcze zabieg.
Kochana uda się na pewno. Jak Ci jasna krecha wychodzi na owu to ja bym robiła 2 razy dziennie
Dziewczynki odpisze Wam jak wróce do domu, muszę jeszcze parę rzeczy załatwić buziaki.
Wlasnie wczoraj nie bylo juz jak wieczorem zrobic bo bylam u przyszlej tesciowej ale zaszalelismy i tak wieczorkiem hihih -
Patutk, nikt nie zapomniał, ale tu takie tempo jest, że.... Powodzenia w pierwszym dniu!!!!
Carolq, hahaha, no nigdy nie wiadomo, aczkolwiek oficjalnie Małż jest jedynakiem )))
ania_l, przykro mi, głowa do góry, za chwilę nowy cykl!
Ruby, Czekająca.... sprzedam Wam zaraz kopa Ale takiego motywującego, rzecz jasna
katiuszaa, taaaaak, jestem za uściskiem ))) (tylko delikatnie, bo mnie dziś brzusio boli z racji @ ).
luna91, ratunku, komu jak komu, ale Tobie nie wolni się teraz tak dołować. Luuuuuz :-*
madzikk, ściskam. Powikłania - okropna rzecz, ale nie zawsze się zdarzają :-*
A ja totalnie dziś niewyspana.... Do późna robiłam wyliczenia, rozpiski, szukałam, czytałam.... Ot, taki mój sposób na oswojenie sytuacji Już policzyłam, kiedy mam który dzień cyklu, kiedy warto sprawdzić pęcherzyki, dać Pregnyl, serduszkować i w ogóle. Wiem, że może to brzmieć dziwacznie, ale... to taki rodzaj dawania sobie kopniaka w tyłek Zwłaszcza, że moja pani dr nie odpisała mi, a już wolałabym wydać tych kilkaset zł w tym cyklu, ale zrobić to wszystko porządnie, z monitoringiem, badaniami hormonów, bo jednak 9 cykl, to już trochę jest, a czuję, że coś nadal nie hula ;/
Jedyne pocieszenie, że póki co, ODPUKAĆ, okres jest znośny - chociaż wiem, że może się to zmienić dziś/jutro (tfu tfu tfu), skoro tak leniwie się zaczął. Nie mniej, póki co, Ketonal Forte i Tramal pozostały w swoich pudełeczkach, a to baaaardzo miłe z ich stronymadzikk, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
Bratek wrote:Patutk, nikt nie zapomniał, ale tu takie tempo jest, że.... Powodzenia w pierwszym dniu!!!!
Carolq, hahaha, no nigdy nie wiadomo, aczkolwiek oficjalnie Małż jest jedynakiem )))
ania_l, przykro mi, głowa do góry, za chwilę nowy cykl!
Ruby, Czekająca.... sprzedam Wam zaraz kopa Ale takiego motywującego, rzecz jasna
katiuszaa, taaaaak, jestem za uściskiem ))) (tylko delikatnie, bo mnie dziś brzusio boli z racji @ ).
luna91, ratunku, komu jak komu, ale Tobie nie wolni się teraz tak dołować. Luuuuuz :-*
madzikk, ściskam. Powikłania - okropna rzecz, ale nie zawsze się zdarzają :-*
A ja totalnie dziś niewyspana.... Do późna robiłam wyliczenia, rozpiski, szukałam, czytałam.... Ot, taki mój sposób na oswojenie sytuacji Już policzyłam, kiedy mam który dzień cyklu, kiedy warto sprawdzić pęcherzyki, dać Pregnyl, serduszkować i w ogóle. Wiem, że może to brzmieć dziwacznie, ale... to taki rodzaj dawania sobie kopniaka w tyłek Zwłaszcza, że moja pani dr nie odpisała mi, a już wolałabym wydać tych kilkaset zł w tym cyklu, ale zrobić to wszystko porządnie, z monitoringiem, badaniami hormonów, bo jednak 9 cykl, to już trochę jest, a czuję, że coś nadal nie hula ;/
Jedyne pocieszenie, że póki co, ODPUKAĆ, okres jest znośny - chociaż wiem, że może się to zmienić dziś/jutro (tfu tfu tfu), skoro tak leniwie się zaczął. Nie mniej, póki co, Ketonal Forte i Tramal pozostały w swoich pudełeczkach, a to baaaardzo miłe z ich strony
Ja tez tym razem postaram sie bez przeciebolowych, jak narazie daje rade ale wieczorkiem moze byc problem, chyba ze sie porzadnie znieczule winkiem:) na mnie najlepiej paracetamol dziala, dwie tabletki i chodze jak nacpana
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Moja beta: 4043,5
Robiona w innym labolatorium, ale chyba i tak ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 14:23
cinnamon cookie, AgaL, madzikk, Kourtney, majju, Kjopa3, Bratek, Carolq, Imię_Róży lubią tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
cinnamonku - to Ty mnie przekonałaś ja teraz czekam na Twoje testowanko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 14:30
cinnamon cookie lubi tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualnyto dobra beta. teraz już możemy się uspokoić bardzo ładnie przyrasta
to jak uda ci się odprężyć jak wiesz że teraz wszystko w porządku? a może zjednoczysz się z nami w wieczornym pijaństwie my winko ty soczek wiśniowy. będzie przypominało zapachem i kolorem.AgaL, cinnamon cookie, madzikk, luna91 lubią tę wiadomość