Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
AgaL wrote:A Cinnamonek miałaś już monitoring? kiedy się na to decydować??
AgaL lubi tę wiadomość
-
Edycik wrote:Aguś pierwszy raz idę własnie.Nigdy nie bylam jeszcze na monitoringu właśnie i jestem zielona w tym temacie.A z drugiej strony to konieczne bo sama nie wyliczę sobie dni płodych. W czerwcu mój cykl trwał 24 dni, w lipcu 35 a teraz 43.I bądź tu mądra.Mam nadzieję że nowa ginekolog będzie oki.
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Melduję się - jestem i żyję i czytam Was wariatki moje kochane
Podsumowując to co wyłapałam z ostatnich dni:
1. Też idę do nowego gina i to dziś z nienacka, bo moja lekarka chora
2. Jeździec zaliczony
3. Jestem za grupą na fb, jeśli przeniesiecie się na inne forum to też lodążę za Wami
Poza tym przyszedł termometr owulacyjny - tempka mierzona po wstaniu, udaniu się do wc, oddaniu moczu itd jest NIŻSZA niż ta mierzona pod kołdrą, wtf?
Testy owu nie dotarły od tygodnia a jak się okazało miały do przebycia tylko kilka kilometrów, poczta polska rządzi
A tak w ogóle to mniej mnie ostatnio na of bo ... w domu zimno, grzejemy się pod kołdrą :*AgaL, cinnamon cookie, Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
Edycik wrote:Aguś pierwszy raz idę własnie.Nigdy nie bylam jeszcze na monitoringu właśnie i jestem zielona w tym temacie.A z drugiej strony to konieczne bo sama nie wyliczę sobie dni płodych. W czerwcu mój cykl trwał 24 dni, w lipcu 35 a teraz 43.I bądź tu mądra.Mam nadzieję że nowa ginekolog będzie oki.
No nic poczekam do 30.09 - nowy gin, nowe zalecenia, Zobaczymy.
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
madzikk wrote:Edycik a ile masz lat? Zawsze mialas takie nieregularne cykle? Duzo sie stresujesz?
madzikk mam 31 lat, jak brałam tabletki antykoncepcyjne to miałam cykle jak w zegarku,a nie biorę ich ponad rok i okres przychodzi jak chce w sumie od początku roku tak mam
stresuję się sporo naprawdę - głownie w pracy wiadomo jak teraz jest
ale jak rozmawiałam z moją Mamą ostatnio to wspominała mi,że ona zanim urodziła mnie a potem moją siostrę to też miała bardzo nieregularne cykle ( @ nie było czasem 3 mce) po czym przychodził, także może mam tak po mamie -
katiuszaa wrote:Hej.
AgaL a jak ty się czujesz po tym bromergonie? u mnie normalnie kaszana bo jak brałam to hormony szalały na tyle że nawet mdlałam, a mój cudowny lekarz na to że tak ma być i muszę się przyzwyczaić
Ja też uważam że coś w stylu FB będzie lepsze możemy wtedy na bieżąco czytać ewentualnie nadrabiać zaległości jak którejś dłużej nie ma.
Katiuszaa ja brałam w sumie po 1,5 tabletki na dobę i nie miałam praktycznie zadnych dolegliwości, w ciągu 2 miesięcy prolaktyna spadła mi prawie do min...potem przez pół roku bralam cyclodynon żeby niby znowu nie skoczyła, a teraz 1.09 zrobiłam dla sprawdzenia i niespodzianka 42....
-
katiuszaa wrote:Hej.
AgaL a jak ty się czujesz po tym bromergonie? u mnie normalnie kaszana bo jak brałam to hormony szalały na tyle że nawet mdlałam, a mój cudowny lekarz na to że tak ma być i muszę się przyzwyczaić
Ja też uważam że coś w stylu FB będzie lepsze możemy wtedy na bieżąco czytać ewentualnie nadrabiać zaległości jak którejś dłużej nie ma.
Ale są zastępniki bromka ponoć łagodniejsze dla tych co tak źle go przyjmują.
Powinien Ci taki zaproponować.Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
Paryzetka83 wrote:Melduję się - jestem i żyję i czytam Was wariatki moje kochane
Podsumowując to co wyłapałam z ostatnich dni:
1. Też idę do nowego gina i to dziś z nienacka, bo moja lekarka chora
2. Jeździec zaliczony
3. Jestem za grupą na fb, jeśli przeniesiecie się na inne forum to też lodążę za Wami
Poza tym przyszedł termometr owulacyjny - tempka mierzona po wstaniu, udaniu się do wc, oddaniu moczu itd jest NIŻSZA niż ta mierzona pod kołdrą, wtf?
Testy owu nie dotarły od tygodnia a jak się okazało miały do przebycia tylko kilka kilometrów, poczta polska rządzi
A tak w ogóle to mniej mnie ostatnio na of bo ... w domu zimno, grzejemy się pod kołdrą :*
Paryzetka takie usprawiedliwienie nieobecności przyjmujemy i niech będzie owocne :*Paryzetka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
katiuszaa wrote:Jutro mam nowego gina to zobaczymy co ten powie, trochę się denerwuję co usłyszę,
O której masz?Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
nick nieaktualnyJeśli chodzi o monitoring to u mnie było tak że na pierwszych wizytach chodziłam od 14dc do czasu owulacji żeby sprawdzić kiedy była i tak przez 3 miesiące a że z lekami zawsze wychodziła mi 16dc to po tym już tylko 16 żeby zobaczyć czy zadziałało, A monitoring to poprostu USG gdzie ocenia jaki jest przyrost endometrium i jak rosną jajeczka
AgaL lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny