X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie... Ale trzymam żeby tym razem bylo inaczej:*

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Jaśminowa a jak ubCiebie,jak nastawienie na ten cykl?

postaram w miarę możliwości się wyluzować, nie zaczęłam mierzyć temperatury w tym cyklu, choć miałam taki plan i nie robię testów owulacyjnych. W dni teoretycznie płodne poszalejemy i zobaczymy ; )

AgaL lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling wrote:
    Powiem Wam,że chciałabym bez bólu powrócić do normalnych starań, takich nawet z delikatną nutką stresu. Nawet te rozczarowania bym przeżyła. Żeby tylko żyć normalnie..

Po porodzie nagle zaczęła boleć mnie noga- prawa, ból promieniował od pośladka do połowy uda, towarzyszył mi ciągle...różni lekarze różne diagnozy stawiali, ale chyba nikt nie trafił...rezonans wykazał jakieś małe zwyrodnienia ale nikt mi nie powiedział czy to one mają wpływ, ucisk...kończyło się rehabilitacją i lekami przeciwzapalnymi...ból ustępował ale zawsze wracał i dalej czasem czuję ale mam wrażenie, że coraz rzadziej albo po prostu przywykłam do niego i już nawet nie zwracam uwagi...

w każdym razie mam nadzieję i istnieje duża szansa, że tomografia pokaże gdzie leży problem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:

Edycik,Luna,Carolq,Ruby,Paryzetka..
    .no i Cinnamonek gdzie Wy?:)

Jestem jestem ale jakoś weny twórczej brak ;) może jutro się pojawi :)

Dobrej nocki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:55

• majju Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, Majka bez jajka Was wita z rana :) Będzie dzisiaj dobry dzień?

madzikk, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Cześć dziewczyny, Majka bez jajka Was wita z rana :) Będzie dzisiaj dobry dzień?
    Potrafisz wierszyki pisac:)
    Oczywiscie ze bedzie dobry:)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się kochane

jakoś wczoraj nie miałam siły pisać po wizycie u gina
    naczytałam się w necie masę informacji o moich wynikach i jakoś za dużo mi się zakodowało w główce
    jeszcze potem poszalałam z mężem a na koniec była kłotnia
    o to,że On nie chce wyliczac tych dni i ble,ble bo wtedy za bardzo się stresuje
    chyba naprawdę przestanę mówić kiedy będą te dni
    ogólnie - humoru brak :(

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Madzik dziękuję za wczorajszą listę filmów. Przyda się.

Dziękuję też raz jeszcze za wszystkie kciuki, ale już definitywnie nic z tego. Dziś znaczny spadek tempki i zaczęłam krwawić... Odpuszczam więc betę i staram się wrócić do normalności. Szkoda tylko, że wszystko mi się przesunęło, bo zaplanowany w dni płodne urlop już nie będzie w dni płodne. Ogarn3ła mnie dziś taka rezygnacja, że nie wiem, jak zwlekę się z łóżka :( Miłego dnia Kochane, niech chociaż Wasz wtorek będzie lepszy...

👩36 lat 🧑38 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • majju Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj też miałam doła ale już się wygrzebałam.
    Nie wiem jak jest u Was ale my z MENżulem jesteśmy bardzo wierzący i chyba to mi ułatwia. Wiem, że muszę zaufać Bogu w 100% bo On wie co dla nas dobre. Nie jest to łatwe ale się staram :)

Zapowiada się słoneczny dzień, niech i dla Was zaświeci słoneczko :*

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wtorkowo, spijam pierwszą kawkę z mlekiem i planuję co będę robić po pracy ;)
    Madzik ja mojemu nie mówiłam o tym, że to te dni i się nie udawało, bo a to nie miał ochoty, a to <3 nie takie jak powinno. W tym cyklu wie że w swoje urodziny ma dię sprężyć ;) Zobaczymy co z tego wyjdzie i czy stres go nie zeżre.

Smerfelinko strasznie mi przykro. Zrób dziś coś dla siebie i zbieraj siły na kolejny cykl. Może urlop planowany na dni płodne uda się przesunąć?

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane:)
    siedzę w pracy i ziewam....kiedy ja się wyśpię?:)
    idę zrobić kawę. Smacznego dla tych co piją:)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Ja wczoraj też miałam doła ale już się wygrzebałam.
    Nie wiem jak jest u Was ale my z MENżulem jesteśmy bardzo wierzący i chyba to mi ułatwia. Wiem, że muszę zaufać Bogu w 100% bo On wie co dla nas dobre. Nie jest to łatwe ale się staram :)

Zapowiada się słoneczny dzień, niech i dla Was zaświeci słoneczko :*

Majju ja też jestem wierząca i o wszystkich Was tutaj myślę przy modlitwie, musi nam sę udać :)

majju, Mundek lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    witam się kochane

jakoś wczoraj nie miałam siły pisać po wizycie u gina
    naczytałam się w necie masę informacji o moich wynikach i jakoś za dużo mi się zakodowało w główce
    jeszcze potem poszalałam z mężem a na koniec była kłotnia
    o to,że On nie chce wyliczac tych dni i ble,ble bo wtedy za bardzo się stresuje
    chyba naprawdę przestanę mówić kiedy będą te dni
    ogólnie - humoru brak :(

Edycik ale jak tu nie patrzeć na te dni...też tak sobie obiecuje co miesiąc, bo nie chce całkiem uśmiercić naszej spontaniczności w łóżkowych sprawach....ale trudno jest, bo przegapię, miesiąc znowu minie...itp...

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinko powodzenia w następnym cyklu <3. Myślę, że mogłabyś przycisnąć lekarza o te plamienia przed @ albo skonsultować z innym. Ja jak ostatnio z endo rozmawiałam o progesteronie to się właśnie pytała czy mam plamienia przed lub po @.

Miłego dnia :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Smerfelinka tulam. Kjopa ma racje odnośnie progesteronu może być za niski Edycik mój jak wie kiedy są to ma to samo więc poprostu mu nie mówię on ma spontan a ja jestem zadbana w dni płodne

• AgaL Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Hej dziewczyny. Smerfelinka tulam. Kjopa ma racje odnośnie progesteronu może być za niski Edycik mój jak wie kiedy są to ma to samo więc poprostu mu nie mówię on ma spontan a ja jestem zadbana w dni płodne
    Katiuszaa w sumie niezła myśl...ja np w te dni tak jak mówisz jestem gotowa, zadbana....i czasem sama coś inicuje;)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik nie smutaj się :*

Edycik lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Wydaje mi się, że ok. 16 mm. Coś takiego dzisiaj mówiła gin ale słabo jej słuchałam w złości na siebie.
    Przepraszam, że polubiłam, nadrabiałam czytanie i niechcący kliknęłam :/
    Dzień dobry wszystkim :)
    Smerfelinko tulę, powodzenia w następnym cyklu :*
    Ja dziś mam wolne, zero spraw do załatwienia, dzień lenia ;) dopiero się pomalowałam i idę do Szwagierki na kawkę :) smacznego tym co piją ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ