X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:

Dziewczyny przyszła mi dzis sexpedycja :P

oj będzie się działo... ; )

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam pyt czy po owulacji na tescie owu widac tylko kreske kontrolna czy nie? wie moze ktoras/?

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ja polecam Dextera!
    Krwawy i chory kryminał, ale wciągnął mnie do tego stopnia, że wszystkie sezony obejrzałam w 2-3 miesiące. :)

Pochwalę się prywatą 10.10 Ksosia powie "TAK" :)

A później to już biorę się za wszystkie niezbędne badania, bo póki co myślałam, że jestem okazem zdrowia :)

Ksosia, gratuluję, wszystkiego naj...na nowej drodze : )

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Paryzetka, Ruby na czym oglądacie serial, jaka strona? np Wentworth jest na cda.pl?

wentworth więzienie dla kobiet oglądałam na kinoman.tv albo jak się długo ładowała to tutak szło: http://zalukaj-online.pl/serial/wentworth-2013-serial-online/59
    ale nie wszystkie sezony chyba...

A pozostałe to cda.pl chyba najsprawniej tutaj działa:)

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- cudownie, że widziałaś serduszko, maluch rośnie jak na drożdżach : )

Natalii- z tego, co piszą, po owulacji może być jeszcze kreska testowa widoczna, jeśli powoli spada poziom LH.
    U mnie 3 dni test owu w poprzednim cyklu był dodatni: 2 mocne krechy i przeczesałam internet w poszukiwaniu informacji.

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    AgaL ja głównie na cda i anyfiles :)

Luna czekamy na relacje z wizyty.

Kjopa a co Ci dokładnie endokrynolog o tych plamieniach powiedział, bo ja też mam takowe co cykl i myślałam, że tak musi być :/

Ja się jej pytałam czy mój wynik nie jest za mały progesteronu a ona pytała czy mam jakieś objawy typu plamienia przed lub po miesiączce. Mówiłam, że nie ale jakbym chciała to by mi dała. Ale spytam gina o wynik jeszcze raz bo endo to bardziej po objawach patrzyła. W każdym razie plamienia przed czy po raczej nie są dobre. Zresztą tak jak imię_róży dziś pisała dostała Dupka na plamienia.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku rozumiem twoje podejście do grupy, ale nie chcę wierzyć żeby ktoś z nas tutaj był na tyle perfidny żeby wykorzystywać coś wobec kogoś:) jeśli chodzi o dyskusje to głownie i tak tutaj je prowadzimy, a tam np może się ktoś pochwalić zdjęciem bo ja z kolei tutaj nigdy bym mnie wkleiła bo nawet nie zalogowani użytkownicy mogą wszystko widzieć i czytać, tam jest grupa zupełnie tajna której ty nie będąc członkiem nie znajdziesz jej nawet w wyszukiwarce, wszystkie posty są ukryte dla reszty świata:)
    Na owu każdy zawsze wszystko może przeczytać więc z tą anonimowością pewności bym nie miała:) ale tak czy siak dyskutujemy tutaj wciąż, a tamta grupa ma być tylko już dla sprawdzonych użytkowników takim "backupem" jakby tutaj była awaria jak ostatnio kilka godzin:) Poza tym jestem uczciwym obywatelem i wymagam tego od każdej z was która zapisała się do tamtej grupy:P

cinnamon cookie, Mundek lubią tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to lubię oglądać Pierwszą Miłość, CSI , Kości.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos fb, ja się nie włączam do tej akcji, bo nigdy nie miałam konta, nie umiem się " poruszać" po tym fb, więc nie robię sobie dodatkowej roboty. Jestem tutaj zwarta i gotowa do rozmów ; )

Seriali w ogóle nie oglądam,ale może zarażę się od Was i spróbuję sobie coś obejrzeć.

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Po pracy wpadłam na zakupy i kupiłam sobie spodnie na poprawę humoru :) Upatrzyłam też płaszczyk i chyba jutro po niego pojadę. Czaiłam się na podobny w marcu, ale wtedy stwierdziłam, że szkoda kasy bo szybko się ciepło zrobi a na jesieni i tak w niego już nie wejdę jak będę chodzić z brzuszkiem. A tu jesień przyszła i nic :(

Luna wspaniałe wiadomości :) cieszę się razem z Tobą :)
    Ksosia witaj i gratuluję, pewnie już masz wszystko dopięte na ostatni guzik :)

Edycik lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby chciałam wysłać do Ciebie wiadomość w związku z tą grupa na fb, ale chyba jestem za ciemna bo nie wiem jak :(

Schmetterling lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Ruby chciałam wysłać do Ciebie wiadomość w związku z tą grupa na fb, ale chyba jestem za ciemna bo nie wiem jak :(

Wiolka bo musisz mieć mnie w przyjaciółkach najpierw a potem można wysyłać wiadomości priv:)

Schmetterling lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Edycik, myślę, że od jutra to na pewno, bo jutro 12 dzień cyklu

Jasminowa dziękuję za radę kochana :*
    każda wskazówka na wagę złota dla mnie :)

ja ogólnie dziś chyba mam ciężki dzień,teściowa wychwala drugą synową i jej cudny brzuszek ,a mi zwyczajnie jest przykro
    dobrze że jutro wizyta,interpretacja wyników i monitoring
    troszkę się denerwuję dziewczyki

Aguś dobrze,że masz wyniki prolaktyny bynajmniej od jutra nowy ginekolog zacznie coś działać by Ci pomóc i ułatwić Wam posiadanie groszka ;)

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik nie martw się, na pewno nie długo też będziesz mogła się pochwalić ślicznym brzuszkiem :) Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, głowa do góry :)Rozumiem Cię doskonale, ja też ciągle czuję taka presję otoczenia. Ciągle się dowiaduje, że jakaś koleżanka jest w ciąży albo któraś z rodziny. A już najgorsze są pytania kiedy my się postaramy, że 2 lata po ślubie to już czas. Niektórzy nie myślą niestety...

Edycik lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola ma racje...niektórzy w ogóle taktu nie maja.
    Niby wiem ze prolaktyne można łatwo zbić lekami,a jednak podłamałam sie...
    Mam ochotę to wszystko zostawić,może jutrzejsza wizyta u nowego gina mnie podbuduje.

Miłego wieczorku Dziewczyny,wróciłam z aerobiku,kapiel i jakaś książka :)

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL ile wynosi twoja prolaktyna? Ja badalam ostatnio i mam 15,79 norma do 23. Różnie piszą. ..

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z seriali to ja oglądam The walking dead i Family Guy- -polecam niezly ubaw z tym 2 :)

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Cześć dziewczyny! Kochane, nadrobię Was jak wrócę z laboratorium, lecę na badanie progesteronu, jestem po wizycie, widziałam <3 :)

Jej super i bardzo mi się podoba twój podpis

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:55

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dobrze, że zrobiłaś badanie, ważne że wiesz że trzeba działać, by obniżyć tą prolaktynę... Jutro się dowiesz więcej:*
    Kjopa te plemienia o których piszesz to chodzi na ile przed lub po @? Chodzi mi o to, że np jak mam 2 dni plemienia, 2 dni krawienia i znów plamienie to to nie jest dobrze?

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ