X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku - to milo, że dzień spędzony efektywnie :) a podajesz też mężowi folik?

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany :(((((((((((
    lunka, spróbuj nie czytać za dużo takich rzeczy, bo jeszcze bardziej nam się zestresujesz :(((((
    Biedna dziewczyna :(

A co do foliku - akurat nie ten preparat, ale tak, daję Mu teraz m.in.kwas foliowy :)

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie staram sie nie czytac takich rzeczy, bo to tylko dolujje. Wole pozytywne wiesci.

Moj facet jak leczylam bakteryjne zakazenie to tez lykal antybiotyk bez sprzeciwu, tlumaczylam ze to wazne by partner sie leczyl tez i nie mial nic przeciwko. Zastanawiam sie jak podejsc do folika... Zeby nie pomyslal, ze zaczynam wariowac i zabardzo glowkowac zamiast wrzucic na luz echhh :/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 21:19

zem3i09kl173cczw.png
  • elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny powiedzcie co o tym sadzicie.

drugi cykl po odstawieniu tabletek...zero jakichkolwiek oznakokresu nawet brzuch nie bolal nic a nic....bylam pewna ze okres nie przyjdzie..rano zrobilam test wyszedl nagatyw a po godzinie zobaczylam poczatki okresu jak w zegarku 28 dc. Tyle ze plamienia byly brazowe czasem tylko lekko czerwone i skonczyly sie tego samego dnia. W sobote troche brazowego plamienia i cisza do dzis. Wczoraj usnelam na siedzaco... i dopierodzis mnie tknelo ze okresu w sumie nie mam nawet nie uzylam tamponu bo sie nie moglo rozkrecic....chyba za jakies 2 dni zrobie test ...miala tak ktoras z was?

w57v9n73tsztg0x5.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Popłakałam się :( Kolejna dziewczyna majówkach na belly straciła nadzieję. Przepraszam, że Was zarzucam takimi wiadomościami, ale strasznie mi się jej żal zrobiło.
    Ja nie moge znaleźć majówek a chciałam tam zajrzeć :) Luna ja mam termin na 13 maja a tty?
    Znalazłam:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 21:48

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia - widzę, że już znalazłaś :) ojj kochana u mnie jeszcze nie wiem, bo doktor nie wyznaczył dokladnie, ale według wyliczeń kalendarzyka to 21-23 maja.

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maskotka- widać widać, tylko powiedz jeszcze czemu temperatury nie mierzysz o stałej porze? :P

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku jeśli jesteś na forum to napisz mi proszę jak Ty przeliczasz temperaturę? Bo mi się w weekend przysnęło i chciałabym ją przeliczyć tak mniej więcej ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Bratku jeśli jesteś na forum to napisz mi proszę jak Ty przeliczasz temperaturę? Bo mi się w weekend przysnęło i chciałabym ją przeliczyć tak mniej więcej ;)
    Wiesz co, przez kilka miesięcy sprawdzała mi się zasada, którą widziałam na kilku stronach od NPR-u, czyli wzrost o 0,1 stopnia na godzinę.
    W tym cyklu jest jakiś bajzel totalny i średni wzrost, to 0,06st/h, ale bywają skoki. Nie mam pojęcia, o co chodzi :(
    Ale do tej pory 0,1st/1h faktycznie się sprawdzało :)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • maskotkaa Koleżanka

Wysłany: 4 października 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta, mierze o stałej, albo z 30 minutową różnicą, tylko mi się na wykresie nie chce tego zaznaczać :-P

W ogóle dużo rzeczy tam nie zaznaczam :-P

Ksawcio ur. 27.04.2014
    Aniołek 02.07.2016 [*]
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maskotkaa - wydaję mi się, że powinnaś zaznaczać skrupulatnie - jeśli oczywiście zależy Ci na faktycznym analizowaniu wykresu, no chyba, że traktujesz to jako coś w rodzaju zabawy ;) A co do godziny, tam z boku masz opcję do zaznaczenia - zapisz godzinę jako domyślną czy coś takiego :P

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny

znów poniedziałek...ja dziś bez humoru
    wczoraj pokłóciłam się z moim mężem ale tak porządnie, bo mi tylko starania w głowach i ble ble
    powinnam iść na siłownię i zacząć biegać - a nie tylko mi dziecko w głowie
    i tak mi się przykro zrobiło i smutno tym bardziej,że wie że mam cykl bezowulacyjny i doła mam z tego powodu :(
    dziś na 16,10 idę na monitoring ale na cuda nie liczę
    humoru brak

ehhh ponarzekałam ,pora na kawę

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też bez humoru. Dziś termin @ quixx test negatywny:-( czekam na @.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• majju Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana! Edycik, głowa do góry! A nóż widelec urósł Ci super pęcherzyk, nie poddawaj się. A jak nie teraz to w przyszłym cyklu. Ja ten też mam bezowulacyjny ale już odliczam dni do następnego :) Oj się będzie działo :) :)

Dziewczynki, narzekałyście trochę na Panów, że się słabo interesują z moim jest dokładnie na odwrót! Chce wiedzieć absolutnie wszystko! A jak mi się nie chce mu czegoś tłumaczyć to wyjeżdża z tekstem "Nic mi nie mówisz!". Ostatnio jak byłam na monitoringu to chciał żebym nagrała na dyktafon swoją rozmowę z ginekolożką albo przynajmniej robiła notatki :) Badanie nasienia, wymaz i różne inne badania, które trzeba było zrobić też zrobił bez szemrania chociaż komfortowo się nie czuł. Z suplementów przyjmuje PROmen na poprawę jakości nasienia, nawet mi przypomina o kupnie nowego jak mu się kończy opakowanie. A i do apteki po testy pójdzie jak trzeba.

Oj oj ale wychwaliłam mojego MENżula tutaj. A niech ma chłopina :)

Pozdrawiam Was wszystkie, będzie dziś dobry dzień :*

Edycik, Marietta, luna91, Bratek lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ja dziś też bez humoru. Dziś termin @ quixx test negatywny:-( czekam na @.
    Pocieszę cię, że quixx zawsze miałam negatywny, nawet w ciąży :) Wyszedł najszybciej ten z rosmanna chyba facelle

Marietta lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kamisia:-* poczekam do czwartku jak @ nie przyjdzie to pójdę na bete i bedę mieć czarno na białym, choć po dupku @ może przyjść z opoznieniem a odstawilam w piątek. Robilam jeszcze test z allegro też negatywny:-(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Edycik Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju dziekuję za pocieszenie :* jakoś mnie wzięło na wyżalenie się Wam z tego wszystkiego
    fakt faktem ostatnio przytyłam i też widzę to, ale nie moja wina że teraz mam masę spraw na głowie a wracam do domu i padam ze zmęczenia
    jakiś cieżki dzień się zapowiada :(

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczynki:)
    Poczytałam Wasze wpisy, oj coś w tym jest, że Mężczyźni nie podchodzą do tych spraw tak jak byśmy oczekiwały. Też po ostatniej wizycie u ginekologa miałam cięzką rozmowę....padło sporo słów, może niepotrzebnych, ale ja swoje przemyślałam, On też i widzę małe zmiany. Myślę, że tu potrzebny jest czas, którego nam starającym się wydaje się że jest mało. Dla nich to proces, nie zdarzenie.
    Edycik dziś gorszy dzień, ale nie jesteś sam. Wypisz się tutaj, będzie Ci lżej.
    Kas50 głowa do góry:*

Ja postanowiłam trochę wyluzować, nie wiem na jak długo mi się uda, ale póki co próbuje.

Miłego dnia Wszystkim:)

Cinnamonek melduj się ;)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemanko ;)

Wrocilam do świata żywych ;) ale to był ciężki dzień dla mnie wczoraj... Mam dość picia na jakiś czas :P

Mój w zasadzie jest taki neutralny posłucha, co trzeba zrobić to zrobi nie angażuje się jakoś wyjątkowo mocno ale tyle mi wystarczy, jeśli chodzi o <3 to on może i chce zawsze i wszędzie więc tutaj to ją się muszę zmuszać czasem ...

Kas :* będzie dobrze, faktycznie dość blisko mamy do siebie może kiedyś się uda spotkać ;)

Ja dzisiaj pracuje z domu po południu więc luzik ;) chyba muszę się zabrać za mycie okien i prasowanie :/

Czy jeszcze ktoś testuje u nas?

Miłego:)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    Aga nie wiem jak to robisz ale nadrabiałam właśnie parę stron i ostatni wpis był Twój!! :) moja kochana Siostra zawsze o mnie pamięta! ;)
    Ja w weekend nie zaglądałam bo cały miałam przepełniony zajęciami, sprzątanie, gotowanie, wieczór u znajomych to trochę popiliśmy, w niedzielę mała wycieczka no i duuużo <3 ;) zbliżają mi się dni płodne więc i ja się rozejrzę za tą bielizną ;)
    Dziewczyny powiedzcie mi czy byłyście kiedyś na pierwszej sobocie w Kościele? Ja ze wstydem przyznam, że byłam pierwszy raz, ale jestem w szoku! To co się tam działo, przeszło moje oczekiwania, momentami beczałam jak bóbr...
    Lecę robić kawkę, dziś wolne :) smacznej kawusi Kobietki :)

AgaL lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ