Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że o Tobie pamiętam:):) Siostrzyczko:)
    Miło słyszeć, ze wykorzystałaś piękny weekend aktywnie.

Cinnamonku słyszałam o tych pierwszych sobotach, ale przyznam że nie byłam. Na różaniec teraz staram się czasem pójść, mnie to wycisza:)

Ja już kawkę wypiłam i zabieram się za jakieś statystyki....ble:/
    Ale masz dobrze, wolne!:) acha rozmarzyłam się...też chce....

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ruby:)))

• AgaL Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle witam się ze wszystkimi nowymi forumowiczkami:)

• madzikk Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewuszki. Ja bardzo malo aktywna ostatnio jestem. Moze to dlatego ze sie poddalam, czekam na wizyte w szpitalu i moze wroca nadzieje.
    Edicik, kobiety bardziej przezywaja, mamy skonnosci do robienia z igly widly, jestesmy bardzo emocjonalne. Bardzo pragniesz zeby wam sie udalo, a maz tego po sobie nie pokazuje, on chce pokazac ze jest silnym mezczyzna. On napewno pragnie tego tak bardzo jak ty, ale skupianie sie tylko na ciazy napewno do niej nie doprowadzi. Silownia i beganie bardzo dobre na odstresowanie i oderwanie od rzeczywistosci. Ja juz od roku sie staram i ostatnio do mnie dotarlo ze przez ten rok nie zrobilam nic dla siebie. Trzeba to zmienic. Ja juz na silownie chodze ale jak ty zaczniesz biegac to i ja :)
    Milego poniedzialku!

Edycik lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ale coś za coś, na pocieszenie powiem, że pracuję w cały weekend :/ więc wtedy ja będę Wam zazdrościć ;)
    Ja byłam w szoku, jak kobiety mówiły rozpoznania a później ludzie odpowiadali w których się odnaleźli... Jedna kobieta jak mówiła to prawie cały Kościół płakał...
    A co do naszych Mężczyzn to u mnie tak jak u Ruby, Mąż chce zawsze i wszędzie, ja czasami nie mam ochoty ale zdarza mi się zmusić :P oczywiście po już nie żałuję że się zmusiłam :D a ze staraniami to w sumie niedawno zaczęliśmy ale chętnie o wszystkim słucha i sam pyta, ogólnie to jest taki typ co ciekawi go wszystko, każde moje badanie, dużo też wie na temat kobiet bo blisko żyje z Mamą i moją Szwagierką więc od dawna był zasypywany informacjami na temat hormonów u kobiet itd :D ale bardzo się z tego cieszę :) nie muszę pewnych spraw Mu wyjaśniać :) a ostatnio zauważyłam, że jak podejrzewałam, że mam zapalenie to po cichu szukał w Google objawy, leczenie itd ;) Kochany no! :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to na rękach Go noś:)
    takiego to ze świecą szukać;)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że mierzenie tempki też odpuściłaś ;)

• Marietta Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- a'propo brania faceta podstępem przy owu :P

Ja w lipcu uprzedziłam męża tydzien wcześniej, że owu mi wypada za tydzien w środę. Biedak chodził z myślą tydzień, że musi się zmobilizować :D Faktycznie się przejął! :D Najlepiej, że owu mi się przesunęła, a on robił co mógł w środę :P I jak mu powiedziałam to było mu strasznie smutno :P
    W kolejnym cyklu (sierpniowy- jak zaszłam) To nie uprzedzałam go już na kiedy ma "stać na baczność" :P Tylko sama przygotowałam plan, piwko wieczorem, fajny ciuch :P i wcześniej przeanalizowałam jego grafik pracy, żeby wieczór zaplanować :) Powiedziałam wieczorem bez ogródek, że jak dzisiaj się postara, to pewnie się wstrzeli ;) Wszystko w luźnej atmosferze, po wszystkim oznajmił tylko, że "zrobił mi Wojutusia"- bo tak planujemy nazwać synka :P I zrobił ;)

Ja polecam oprócz witamin podać facetowi dwa specyfiki :P
    Żeń-szeń z Olimp Labs (pudełko takie męskie :P i napis "formułą energii i witalności" :P
    Oraz kupiłam w aptece wysyłkowej tabletki MACA (czyta się maka) one faktycznie rozochocają faceta :P A to naturalne skłądniki :) Więc nawet jeśli mężczyznę musicie "przymusić" w konkretny dzień- nafaszerowany żeńszeniem i macą zrobi to z przyjemnością :P

AgaL lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Czesc dziewuszki. Ja bardzo malo aktywna ostatnio jestem. Moze to dlatego ze sie poddalam, czekam na wizyte w szpitalu i moze wroca nadzieje.
    Edicik, kobiety bardziej przezywaja, mamy skonnosci do robienia z igly widly, jestesmy bardzo emocjonalne. Bardzo pragniesz zeby wam sie udalo, a maz tego po sobie nie pokazuje, on chce pokazac ze jest silnym mezczyzna. On napewno pragnie tego tak bardzo jak ty, ale skupianie sie tylko na ciazy napewno do niej nie doprowadzi. Silownia i beganie bardzo dobre na odstresowanie i oderwanie od rzeczywistosci. Ja juz od roku sie staram i ostatnio do mnie dotarlo ze przez ten rok nie zrobilam nic dla siebie. Trzeba to zmienic. Ja juz na silownie chodze ale jak ty zaczniesz biegac to i ja :)
    Milego poniedzialku!

Madzikk baaardzo mądre słowa! ja od kiedy zafiksowałam sie na staraniach zaniedbałam siebie, ćwiczenia, nas jako związek... teraz powoli to zmieniam. A szkoda, że musiało dojść do takiej poważnej kłótni i rozmowy żebym to zrozumiała. Ale wyszło nam to na dobre.
    W końcu w zestresowanym organizmie nie narodzi się nowe życie, bo nie będzie miał na to siły.

madzikk lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra - koniec z tym..od dziś zaczynam biegać :)

AgaL, cinnamon cookie, madzikk lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik ja też wróciłam na aerobik. Ty będziesz bardziej radosna po wysiłku fizycznym, inaczej nastawiona, Mąż od razu to zauważy :)

Edycik lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to fakt, czasami sama się zastanawiam jakim cudem Go znalazłam i to możliwe, że jeszcze był wolny :P ale nie ma co przechwalać ;) ja to zawsze jak coś pochwalę to zaraz się zepsuje ;) :D
    Mierzenie temperatury odpuściłam :) za dużo stresu :) a do tego jak jeszcze gin mi to potwierdził to wiedziałam że dobrze robię :)
    Edycik do dzieła! :D

AgaL lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga,Cynnamonku dziękuję :) no fakt ostatnio się zaniedbałam troszkę,ale dziś obiecuję ruszyć 4 literki i pobiegać :)

cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik - głowa do góry! Czasami faceci też mają gorsze dni, może mu się niepotrzebnie wyrwało w trakcie rozmowy i może żałuje teraz (oby) Każde zajęcie poza pracą, domem i staraniami odstresowywuje, a przy ćwiczeniach poprawia się samopoczucie, tylko... trzeba mieć motywację i samozaparcie - z czym u mnie na przykład jest ciężko. Też powinnam się ruszyć, ale jakoś czasu i siły brak.

Cinnamom cookie - super mąż! gratulacje! ale o co chodzi z tymi sobotami? pierwsze słyszę. :/

Ja dziś jak zwykle zaczynam pracę popołudniem :D czeka mnie prasowanie chyba 6 prań - ale tak straaaasznie mi się nie chce :D okna też by się przydało wymyć, obiad zrobić - kurczę, nie mogę jeszcze nic przegryźć po założeniu aparatu.
    poza tym boli mnie w dole brzucha - nie wiem czy to przez owulacje, czy coś innego się dzieje, nie pamiętam żebym kiedyś miała jakiś ból w trakcie cyklu, od czasu brania castagnusa dziwne rzeczy się dzieją, ovu wskazuje na dni płodne, temp. bez zmian. ah.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Rosolina;)
    powodzonka z aparatem, też nosiłam:) Warto!

Rosolina lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Miło znowu z Wami się spotkać, przeczytałam zaległości weekendowe.
    Ja w tym miesiącu przez nadmiar pracy, zaangażonwanie w remont, odpuściłam temat starań na zasadzie co ma byc to będzie. Czuję psychiczny odpoczynek. Nawet jeśli potrwa on tylko 1 miesiąc to i tak dobrze mi zrobi.W zeszłym tygodniu przechodziłam obok rossmana i już przemknęła mi myśl, żeby wejść i kupić testy owu, ale nie weszłam : )

Zauważyłam, że sama jak mam mieć sex na zawołanie,bo np.test owu wyszedł pozytywny, tracę ochotę. Z mężem w tym cyklu o staraniach ani słowa nie zamieniłam. Kochanie jak jest ochota, a, że ochota wzrasta w czasie dni płodnych to zawsze jest jakaś szansa ; ).

Biorę się za poranną kawkę, miłego dnia!

AgaL, Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czemu na wykresie mam pustą kropkę dzisiaj? Tempka zmierzona o stałej porze.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    A w ogóle witam się ze wszystkimi nowymi forumowiczkami:)

a w ogóle to i ja się witam też z nowymi koleżankami ;)

Rosolina lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina w pierwsze soboty miesiąca jest zawsze msza św a później różaniec, i jest dość nietypowo bo jest np modlitwa językami, tu jest napisane więcej: http://www.odnowa.jezuici.pl/szum/r-problemy-i-pytania-mainmenu-69/dotyczpce-charyzmatainmenu-71/82-wyjanijcie-szerzej-modlitw-w-jzykach
    A później pomiędzy tajemnicami różańca ludzie mówią o rozpoznaniach, tzn podam taki przykład, że jest tu dziś kobieta która zaniedbała swoje dzieci w pędzie ku karierze itd i jak ktoś się w tym odnajdzie to na koniec wychodzą do ołtarza i mówią, w czym się odnaleźli... To jest trochę niesamowite, szczególnie gdy np mówią imiona, np jest tu dziś mężczyzna o imieniu Piotr, który jest bardzo samotny itd.... Byłam w szoku szczerze mówiąc :)

Bratek lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Rosolina w pierwsze soboty miesiąca jest zawsze msza św a później różaniec, i jest dość nietypowo bo jest np modlitwa językami, tu jest napisane więcej: http://www.odnowa.jezuici.pl/szum/r-problemy-i-pytania-mainmenu-69/dotyczpce-charyzmatainmenu-71/82-wyjanijcie-szerzej-modlitw-w-jzykach
    A później pomiędzy tajemnicami różańca ludzie mówią o rozpoznaniach, tzn podam taki przykład, że jest tu dziś kobieta która zaniedbała swoje dzieci w pędzie ku karierze itd i jak ktoś się w tym odnajdzie to na koniec wychodzą do ołtarza i mówią, w czym się odnaleźli... To jest trochę niesamowite, szczególnie gdy np mówią imiona, np jest tu dziś mężczyzna o imieniu Piotr, który jest bardzo samotny itd.... Byłam w szoku szczerze mówiąc :)

Cinamon ja o tym pierwsze słyszę, że różaniec ok ale żeby takie rzeczy to nie spotkałam się jeszcze...a my mówimy o normalnym katolickim kościele tak?
    Kiedyś chodziłam regularnie ale ostatnio rzadko tam bywam, ale planuję wrócić na tą ścieżkę...chociaż modlić modlę się codziennie, jakoś cała ta "instytucja" mnie zniechęciła i przestałam chodzić...już nie wspomnę o spowiedzi :/

‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ