Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • maskotkaa Koleżanka

Wysłany: 4 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, chyba już go udostępniłam :P

Widać go już?

Ksawcio ur. 27.04.2014
    Aniołek 02.07.2016 [*]
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Maskotkaa. Mam nadzieję, że będzie Ci z nami dobrze :)
    A wykres już można podejrzeć ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91, no u mnie dokladnie to samo :). Tez mi mowi, ze histeryzuje, a jak ostatnio mi sie lutealna wydluzyla i chcialam robic test, to normalnie spanikowal. Rozmawialam z nim i prawie sie rozplakalam i faktycznie wychodzi chyba na to, ze oni po prostu nie przezywaja tak jak my... U mnie dokladnie tez tak, dawniej to serduszkowalismy jak dzikie kroliki, a dzisiaj jak mam plodne to musze go raczej zaciagac do lozka i to mnie frustruje. A moze oni po prostu sie boja? Ze nie teraz, ze za wczesnie, ze ojcostwo... Musze patent z bielizna wyprobowac :P. Ciesze sie, ze Tobie sie udalo :). Napewno jak dzidzia na swiecie bedzie, to facet zacznie dopiero przezywac haha :).

luna91 lubi tę wiadomość

zem3i09kl173cczw.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa wrote:
    Cześć dziewczyny :-) dzisiaj jestem po pierwszym nieudanym cyklu... Mam takiego doła.. :-( wiem, wiem to pierwszy cykl i otarłabym się niemal o cud gdyby się udało. Jest mi tak bardzo smutno :-( mój mąż raczej nie Przejmuje się tym tak bardzo, jak to Mężczyzna... Czy wasi partnerzy wspierają was tak jakbyście tego oczekiwaly w tych sprawach?

Cześć Dziewczyny!
    EwelinaaKa każda z nas wie co czujesz. Ja mam za sobą dopiero 2 nieudane cykle, ale każdy to złość i mega rozczarowanie :( A co do mężczyzn to oni chyba tak po prostu mają, ja też nie mam w swoim mężu takiego wsparcia jakiego oczekuję. Czasem mam wrażenie, że jemu nie zależy tak jak mi. Po poronieniu też czułam się sama z problemem, miałam wrażenie że ja przeżywałam a po nim wszystko spłynęło. Czasem myślę, że po prostu nie potrafi tak okazywać uczuć, może chce być twardy, żebym jeszcze bardziej się nie martwiła...

Maskotkaa witaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 18:30

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska1985... Ja mam to samo... Facet to tylko facet (niestety). Wiecie, czasami nie dziwie się, że kobieta z kobietą, no wiecie ;-)
    Facet ma inne rozumowanie
    ..Mój to samo. Pytał ostatnio czy Kocham się z nim z tylko jednego powodu. czasami też mam takie wrażenie, że tylko ja pragnę tej małej iskierki. Dziewczynki niedługo nam się uda i będziemy najszczesliwsze na świecie :-)

2da6343587.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna muszę wypróbować Twój sposób z bielizną, bo mój w te dni czasem się zachowuje jakby mi łaskę robił, a tak będzie miał satysfakcję że to z jego inicjatywy :) Musze sobie sprawić jakąś fajną koszulkę na przyszły tydzień :P

Kjopa ja bym jeszcze nie posyłała syna do szkoły, niech dojdzie do siebie jeszcze ze 2 dni chociaż.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 18:40

luna91 lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny, ja myslalam, ze tylko ja mam ten problem z moim facetem, echhh... Zastanawiam sie, czy jesli facet wlasnie np. Podswiadomie sie stresuje czy nawet nie chce, to czy u niego tez do jakiejs blokady dochodzi? Bo u nas to latwo, wiadomo jak sie chce to nie mozna... Ja mam 4 nieudany cykl, w tym ze to 3 owulacyjny. Moj partner powiedzial jak sie zaczelismy starac, ze zobacze ze szybko pojdzie, a tymczasem... Echhh jak zyc :(. Moglam sie przestac zabezpieczac pare miesiecy temu gdzie kochalismy sie jeszcze dzien w dzien, bo teraz to musze wszystko planowac pod dni plodne :(.
    No a on tymczasem, sie nie bardzo przejmuje ze nie wychodzi. :(

zem3i09kl173cczw.png
  • maskotkaa Koleżanka

Wysłany: 4 października 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niestety prawie każdy facet jest taki. Udają twardzieli, ale w głębi serca przeżywają to tak samo jak my, tylko na swój sposób.

Z moim też tak jest. Dopiero przy szczerej do bólu rozmowie potrafił z siebie wydusić wszystko.

Ksawcio ur. 27.04.2014
    Aniołek 02.07.2016 [*]
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielka, przykro mi z powodu Twojego aniołka :-( Bóg wiedział co zrobił,dając nam siłę, aby udźwignąć takie ciężary.

2da6343587.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska ja zaczynam wierzyć w tą blokadę psychiczną. W pierwszą ciąże udało mi się zajść za 1 razem, ale wtedy było jeszcze tak na luzie. Jak straciłam to chcieliśmy szybko nadrobić i nici z tego. Wiem że to może byc problem ale nie potrafię wyluzować

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe dziewczyny serio działa ładna bielizna :D. Pisałam już wcześniej historię z testem, ale niektórych jeszcze nie było. Robiłam testy ovu no i objasniłam mojemu o co chodzi - niby wysłuchał. I któregoś dnia wyszedł pozytywny i ja mu to pokazałam a on, że super pewnie się cieszysz. Kolejny test ovu zrobiłam 3 dni później i był negatyw, pokazałam mu i mówię o zobacz dziś owulacyjny już negatywny a on: to znaczy, że nie jesteś w ciąży? :D hahah.

Ja jak domyślałam się, że mam owulację to zakładałam jakiś ładny staniczek, majteczki i szlafrok na to. Polewałam winko i nie wspominałam NIC o jakiś staraniach czy nawet seksie. Po prostu siedziałam a że czasami mi się szlafroczek omsknął :D No i zawsze pytał: a co Ty się tak ubrałaś ładnie... no i już dalej nic nie musiałam robić :D Więc dziewczynki do działania! ;)

wiola - u mnie po poronieniu popłakał tylko jednego dnia. A później nawet jak w szpitalu leżałam to jakoś nie specjalnie przeżywał, choć wydaje mi się, że trochę ci faceci udają, bo jakiś miesiąc po stracie obudził się i powiedział, że śniło mu się, że trzyma niemowle na ręku i z nim rozmawia i miał szklanki w oczach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 18:48

Kaska1985, Bratek lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za radę. Pójdę jutro do lekarza i zobaczymy co powie.

Faceci. Mój jak byłam w ciąży to gadał do brzucha, wymyślił imię, po porodzie przychodził codziennie do szpitala robił mi jedzenie bo mógł być w sali ze mną. Potem byliśmy znów w szpitalu jak młody miał trzy tygodnie i też przed pracą przychodził robił mi kanapki, pomagał kąpać małego. Babki zazdrościły i mówiły jaki to on fajny tylko jedna która pracowała w banku powiedziała, że zna ten typ i po pół roku mu się znudzi. I tak jest że młody z tatą jest zżyty ale słabo. Kąpać ja, do sklepu ze mną i taki mamy synek ale ja się cieszę. Wiadomo, że razem pójdą na rower, ryby spacer.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja wprowadzam w życie Twój sposób z bielizną, do tego kiecka w wersji mini i skaczę wokół ukochanego cały dzień (że nieby urodzinowo ;) ) Mam nadzieję, że zadziała :)

A w ogóle to mam wrażenie, że on wyczuwa moje dni płodne i ochoty na seks nie przejawia. W pozostałych dniach cyklu nie ma tego problemu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 19:19

luna91, Bratek lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Marietta - staram się mówić, nie jest to wiadomo super płynne, ale jak się wysilę to całkiem dobrze mi idzie, aczkolwiek oni doskonale PL rozumieją więc czasem nie chce mi się gimnastykować ;) a firma anglojęzyczna bo to Fińska korporacja która ma swój oddział między innymi w CZ :)

Kas - Wodzisław Śl. :) a ty?
    Ustron:-) to niedaleko:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to u mnie tak samo - normalnie tez wyczuwa haha :). W ogole dwa razy w dwoch cyklach kochalismy sie wlasnie tak na sile i ja czulam, ze nic z tego nie bedzie - i nie pomylilam sie :(. Wiec chyba cos w tym chceniu i wyczuwaniu jest na rzeczy dziewczyny :/.

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

zem3i09kl173cczw.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha mój też miał ochotę wtedy kiedy ja miałam teoretycznie niepłodne :D Kiedyś się śmiałam, że moja i jego "owulacja" się mijają i dlatego nie mogę zaciążyć :D

Poza tym mój przyjmował kwas foliowy podczas starań. i jak już zaszłam no to mu przestałam podawać, któregoś dnia zauważył jak łykam i pyta: a mi dlaczego nie dajesz? On chyba myslał, że to jakieś witaminki, nie wiem :D A tłumaczyłam, ale chyba jednym uchem wpadło a drugim wypadło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 19:42

madzikk, Kaska1985, Paryzetka83, Wiola90 lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze... Moj lyka witamine B12, magnez i B6, ale tak o, nie w zwiazku ze staraniami, ale nie pomyslalam o tym kwasie foliowym... Luna, a kwas foliowy poprawia jakosc chlopaczkow:)? Moj partner mimo ze malo wspierajacy powiedzial, ze nie ma problemu np. Z badaniem nasienia, wiec moze w tym miesiacu pojdziemy...

zem3i09kl173cczw.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska - moj doktor powiedzial, ze dziala tak samo jak u kobiety czyli zmniejsza ryzyko wystapienia wad u plodu, tez bylam w szoku ale mi doktor wytlumaczyl i powiedzial ze malo ktora para pamieta zeby wzmacniac material genetyczny rowniez u partnera :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 20:46

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik - możesz o tych ziółkach poczytać np.tutaj:
    http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=74771&f=6
    Na OF jest też wątek zielarski i tam również jest m.in.o tej mieszance :)

maskotkaa - witaj :)

A z facetami nie jest łatwo, wiadomo... Ale fakt, że czasem można się zapędzić i partner zaczyna się czuć, jak chodzący "dawca plemników" - wiadomo, że dla nich to ciężka sfera życia.
    Swoją drogą - mój od kilku dni wsuwa bez sprzeciwu cały stosik tabletek. Pierwsza porcja jakoś zbiegła się z problemami żołądkowymi i bałam się, że nie będzie chciał dalej brać, ale łyka grzecznie, codziennie ;)
    Uffff, oby jeszcze wytrzymał troszkę ;)

Ja dziś śpię na stojąco. Byłam na całodniowej konferencji dotyczącej mojej branży - super sprawa, mnóstwo nowych informacji, niektóre nieco kontrowersyjne.... Accch, głowa paruje <3 :) I tylko szkoda, że przez to mega zmęczenie, a w dodatku wyskoczyła mi opryszczka - czyżby zakończenie dni płodnych z przytupem? :P ;)

P.S. A tu garść treściwych informacji odnośnie kwasu foliowego - tak, warto go podawać swojemu partnerowi, pozytywnie wpływa na nasienie :)

http://porozmawiajpomesku.pl/plemnik-pod-lupa

http://badanie-nasienia.pl/artykuly-i-opracowania/dieta-a-nieplodnosc-meska-%E2%80%93-czy-to-co-jemy-ma-wplyw-na-nasze-szanse-na-potomstwo/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 21:12

Edycik lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popłakałam się :( Kolejna dziewczyna majówkach na belly straciła nadzieję. Przepraszam, że Was zarzucam takimi wiadomościami, ale strasznie mi się jej żal zrobiło.

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ