Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:-)
    Nie nadrobię zaległości w czytaniu.
    Elfiona ja miałam plamienia w ciąży ale w 8 tyg. poleżałam 2 dni w szpitalu dostałam progesteron i przeszło. Zrób betę i wszystko się wyjaśni.
    Jestem piąty dzień na dupku i czuję poprawę już nie mam galopującego pms-a, i jest normalnie w drugiej połowie cyklu, jak już dawno nie było:-PP

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Cinamon ja o tym pierwsze słyszę, że różaniec ok ale żeby takie rzeczy to nie spotkałam się jeszcze...a my mówimy o normalnym katolickim kościele tak?
    Kiedyś chodziłam regularnie ale ostatnio rzadko tam bywam, ale planuję wrócić na tą ścieżkę...chociaż modlić modlę się codziennie, jakoś cała ta "instytucja" mnie zniechęciła i przestałam chodzić...już nie wspomnę o spowiedzi :/
    Ruby - w kościele jest wiele wspólnot religijnych, spotykających się zazwyczaj w dni powszednie. Tam modlitwa jest często bardzo żywa, osobista, zupełnie inna, niż na co dzień. Ja teraz mam problem z samą instytucją, że tak powiem, ale w szkole wiele lat jeździłam na tzw.oazę, czyli wyjazdy z Ruchu Światło-Życie. Naprawdę fajne doświadczenie. To tam człowiek siadał na łące z Pismem Świętym, rozmawiał z Bogiem, podczas Mszy sam na głos mógł powiedzieć, o co chce, by cała wspólnota się pomodliła itd. itp. Żywa wiara :)
    Warto też rozejrzeć się za parafiami prowadzonymi przez zakonników, zwłaszcza Dominikanów i Jezuitów, bo oni często mają inne podejście i "nie kadzą" na homiliach, bardziej się starają odcinać od polityki, zapraszają ciekawych ludzi do prowadzenia rekolekcji itd. itp.

Edycik - tulę :-* Mam taki magnesik na lodówce, kupiony po pewnych zawirowaniach: "W małżeństwie czasem musi być gorzej, żeby potem mogło być lepiej" - bez kryzysów nieraz ciężko zobaczyć, że coś zmierza w niewłaściwym kierunku.

A Inofem jak najbardziej jest ok.

P.S. Ooooo, moja pani dr napisała mi właśnie sms, że są już wyniki posiewu z szyjki macicy sprzed tygodnia - są idealne :))))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 13:29

Edycik, madzikk, cinnamon cookie, Kjopa3 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elfiona wrote:
    dziewczynyzamiescilam wczoraj post ale zero odzewu....moze ktoś jednak się wypowie...proszę bardzo nie chcę się nakręcać zrobię test dopiero w czwartek

dziewczyny powiedzcie co o tym sadzicie.

drugi cykl po odstawieniu tabletek...zero jakichkolwiek oznakokresu nawet brzuch nie bolal nic a nic....bylam pewna ze okres nie przyjdzie..rano zrobilam test wyszedl nagatyw a po godzinie zobaczylam poczatki okresu jak w zegarku 28 dc. Tyle ze plamienia byly brazowe czasem tylko lekko czerwone i skonczyly sie tego samego dnia. W sobote troche brazowego plamienia i cisza do dzis. Wczoraj usnelam na siedzaco... i dopierodzis mnie tknelo ze okresu w sumie nie mam nawet nie uzylam tamponu bo sie nie moglo rozkrecic....chyba za jakies 2 dni zrobie test ...miala tak ktoras z was?

co my ci tutaj poradzimy, zrób kolejny test albo idź na betę nic więcej ci nie doradzimy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek to świetnie :) teraz pójdzie jak z płatka ;) mi się chyba płodne zaczynają toż to trzeba dzisiaj inaugurację zrobić :P

Bratek lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Bratek to świetnie :) teraz pójdzie jak z płatka ;) mi się chyba płodne zaczynają toż to trzeba dzisiaj inaugurację zrobić :P
    Niom. Oby! :-D Pozostaje zrobić CRP, którego wtedy nie oznaczałyśmy, ponieważ byłam świeżo po infekcji i antybiotyku. Jeśli wszystko będzie ok, droga do HSG stoi otworem ;) Jeśli nie zaskoczymy w tym cyklu (a patrząc na pijanego tasiemca na moim wykresie - pewnie znowu nie zaskoczymy ;) ), pod koniec października będziemy udrażniać rury ;)

Owocnej inauguracji..... B-)

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elfiona wrote:
    dziewczynyzamiescilam wczoraj post ale zero odzewu....moze ktoś jednak się wypowie...proszę bardzo nie chcę się nakręcać zrobię test dopiero w czwartek

dziewczyny powiedzcie co o tym sadzicie.

drugi cykl po odstawieniu tabletek...zero jakichkolwiek oznakokresu nawet brzuch nie bolal nic a nic....bylam pewna ze okres nie przyjdzie..rano zrobilam test wyszedl nagatyw a po godzinie zobaczylam poczatki okresu jak w zegarku 28 dc. Tyle ze plamienia byly brazowe czasem tylko lekko czerwone i skonczyly sie tego samego dnia. W sobote troche brazowego plamienia i cisza do dzis. Wczoraj usnelam na siedzaco... i dopierodzis mnie tknelo ze okresu w sumie nie mam nawet nie uzylam tamponu bo sie nie moglo rozkrecic....chyba za jakies 2 dni zrobie test ...miala tak ktoras z was?
    Elfiona, ja wiem ze ty bys chciala przeczytac lub uslyszec od kogos ze jestes w ciazy. Od nakrecania sie moze sie opoznoc okres. Jezeli zrobilas test po terminie spodziewanej @ i jest negatywny to ja bym grzecznie czekala na @ Jezeli chcesz miec 100% pewnosc to idz na bete. Zacznij tez mierzyc temperature, chyba ze juz mierzysz, to tez moze wiele powiedziec ale nie zawsze.

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfiona- mnie tydzień spóźnił się @ jak miałam torbiel na jajniku, idź najlepiej do gina jaknajszybciej. Jeśli masz już termin spodziewanej miesiączki i test negatywny- prawdopodobnie to nie ciąża. Niestety po tabletkach ja również miałam super rozregulowane cykle, niektóre kobiety wogóle mają problemy z nienadchodzącą @ po tabletkach. Tabletki wyłączają jajniki z pracy zupełnie, zaburzają wydzielanie hormonów- lekarz jaknajprędzej żeby wyeliminować torbiel, wywołać okres albo potwierdzić ew. ciąże.

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie rację...jak nie przyjdzie do konca tygodnia okres to pójdę do lekarza...

kamisia88 lubi tę wiadomość

w57v9n73tsztg0x5.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby - tak, pisałam o Kościele katolickim :)
    Jasminowa - dowiedz się, czy taka msza jest na pewno w Twoim Kościele, z tego co wiem nie w każdym to jest :) u mnie w mieście na pewno jest tam gdzie byliśmy w sobotę ale czy w innych też jest to nie wiem... Np w mojej parafii nie ma takiej mszy. Ogólnie to wszystko razem trwa 3 godziny, ale uwierzcie że nie odczułam tego zupełnie :) i modliłam się za nas wszystkie :)

AgaL, madzikk, Kjopa3, Bratek, Mundek lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kiedys bylam raz na mszy o uzdrowienie i uwolnienie - ma sie jasas jedna dana prosbe i ponoc jest sie wysluuchanym na koncu ksiadz robi kazdemu tzw ,, mini egzorcyzmy ,, i serio co sie tak dzialo to az ciarki mam jak sobie przytpomne na szczescie ja i maz bylismy czysci-kiedys tez odmawialam nowenne pompejanska ponoc ma mega moc i to prawda sama sie przekonalam

Marietta, Bratek lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja swego czasu za młodu ;) chodziłam na pielgrzymki do Częstochowy, byłam 10 razy. Niesamowite głębokie przeżycie. W tym roku udało mi się pojechać na wejście mojej dawnej grupy....wzruszyłam się bardzo. Oczywiście intencje złożone. Teraz zazwyczaj jak się modlę w wiadomej nam tu wszystkim intencji, to myślami jestem przy nas wszystkich tu poznanych.
    Może pomoże, a na pewno nikomu nie zaszkodzi ;)

cinnamon cookie, katiuszaa, Marietta, Kjopa3, Bratek, Mundek lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek gratuluje dobrych wyników :)
    Ruby.... miłego wieczorku zatem ;) ;)

Bratek lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj po dłuższej przerwie, wybieram się na 19:00 na aerobik. Aż mi się gęba cieszy, bo dawno nie byłam : )

Bratek, super, że wyniki dobre, jest szansa, że teraz pójdzie wszystko " z górki",

Cinamon- w Gdańsku na pewno gdzieś znajdę taką mszę, ale jak mówisz, że trwa ok 3 godziny, to męża może być ciężko namówić ; ) ja chętnie się wybiorę,

Sylwia- nowennę kojarzę, sama ją odmawiałam za zdrowie mojej mamy- 54 dni codziennie, chciałam mieć pewność, że zrobiłam wszystko, co mogłam. Mama jest zdrowa ( odpukać) : )

Ruby- środek cyklu to do dzieła, może uda nam się w tym miesiącu nie szaleć z testowaniem, jak w zeszłym ; ),

Luna- pracą się nie przejmuj, teraz masz swój czas, możesz myśleć tylko o sobie i dziecku, a w pracy niech sobie radzą,

Aga - jestem pewna, że Twoje intencje będą wysłuchane : )

Bratek, sylwia1985 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa zyczę radosnego skoku endorfin - ja jutro o 19 aerobik :):)
    daje powera!

• Edycik Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa no to udanego fitu na aerobiku :)
    Agus widzę że Ty też ruszyłaś dzielnie na aerobik :)

byłam na monitoringu kobitki pęcherzyk jak miał 15mm tak ma :( endometrium jak miało 6,7mm tak ma
    generalnie kicha :( w środę widzę się ze swoją lekarką i pewnie od czwartku wywolujemy @
    17 dzień cyklu i nic

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png

Wysłany: 5 października 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa a mnie właśnie Mąż zaciągnął na tą mszę ;) On był kiedyś wiele razy :) naprawdę jest niesamowicie a jak nie chcecie być na całej to można przecież iść na samą mszę i np jedną tajemnicę różańca :) chociaż myślę, że zostalibyście do końca ;)

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 5 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik co myślisz po tej wizycie? Jak humor?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnamonku dziękuję,że pytasz.Humoru to wcale nie mam jak mam być szczera.
    No może dobrze że od czwartku dostanę coś na wywołanie @ a nie będę czekać nie wiadomo jak długo na okres.Szybciej zacznę nowy cykl ale i tak się boję że znów będzie bezowulacyjny :(

kas50 lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuuu dziewczyny nie nadgonientyle nowych wpisow :P

Luna, milo ze dolaczlas do tego watku :). Wlasnie ja mam podobnie jak Ty, tyle ze zmienil sie szef i atmosfera sie sypie, a tez nie chce zostawiac zespolu w rozsypce jakbym zaciazyla. Ale zycie jak to sie mowi, sa pewne priorytety prawda :).

A ja tez kiedys smigalam na oazy studenckie i bylam bardzo wierzaca, ale gdzies sie to urwalo... Jednak wiecie co, jak bylam wtedy taka wierzaca to dawalo mi to straszna sile... Ktorej mi chyba teraz brakuje.

A co do facetow to wyobrazcie sobie, ze dzisiaj nie moglam tempki zmierzyc z rana bo moj sie tak do mnie tulil, ze mnie cala wytulil i nawet po termometr nie moglam siegnac haha :). Ale chyba wole to niz mierzenie tempki :P. Juz sie nie moge doczekac az wroci do domku, tak bym troche pobaraszkowala :P :P.

Edycik, pecherzyk przestal rosnac, ale to mozna latwo skorygowac. Ja mialam podobny problem, na szczescie po milym weekendzie z moim M :P, pecherzyk zaskoczyl az o 7 mm w 3 dni :D. Lekarz mi wtedy powiedzial, ze jak nie zaskoczy to mu pomozemy :), wiec to chyba nie jest takie zle i mozna z tym sobie poradzic :). Kluczowe jest, czy pecherzyk nie przeksztalcil sie w torbiel? Jak nie, to ja bym o niego powalczyla :). Moj z 12 mm w 14 dc podskoczyl do 19 mm w 17 dc a 18 dc pekl :).

O tych tabletkach maca slyszalam, ze dobrze dzialaja :P, moj chetnie teraz lyka magnez i B6, wiec skoro tak ochoczo lyka witaminki to mu kupie jakis full zestaw i podstawie do konsumpcji, nie zaszkodzi :P.

zem3i09kl173cczw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Cynnamonku dziękuję,że pytasz.Humoru to wcale nie mam jak mam być szczera.
    No może dobrze że od czwartku dostanę coś na wywołanie @ a nie będę czekać nie wiadomo jak długo na okres.Szybciej zacznę nowy cykl ale i tak się boję że znów będzie bezowulacyjny :(
    A co gin daje na wywolanie @?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ