Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczynki:-)
Nie nadrobię zaległości w czytaniu.
Elfiona ja miałam plamienia w ciąży ale w 8 tyg. poleżałam 2 dni w szpitalu dostałam progesteron i przeszło. Zrób betę i wszystko się wyjaśni.
Jestem piąty dzień na dupku i czuję poprawę już nie mam galopującego pms-a, i jest normalnie w drugiej połowie cyklu, jak już dawno nie było:-PP
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Ruby wrote:Cinamon ja o tym pierwsze słyszę, że różaniec ok ale żeby takie rzeczy to nie spotkałam się jeszcze...a my mówimy o normalnym katolickim kościele tak?
Kiedyś chodziłam regularnie ale ostatnio rzadko tam bywam, ale planuję wrócić na tą ścieżkę...chociaż modlić modlę się codziennie, jakoś cała ta "instytucja" mnie zniechęciła i przestałam chodzić...już nie wspomnę o spowiedzi
Warto też rozejrzeć się za parafiami prowadzonymi przez zakonników, zwłaszcza Dominikanów i Jezuitów, bo oni często mają inne podejście i "nie kadzą" na homiliach, bardziej się starają odcinać od polityki, zapraszają ciekawych ludzi do prowadzenia rekolekcji itd. itp.
Edycik - tulę :-* Mam taki magnesik na lodówce, kupiony po pewnych zawirowaniach: "W małżeństwie czasem musi być gorzej, żeby potem mogło być lepiej" - bez kryzysów nieraz ciężko zobaczyć, że coś zmierza w niewłaściwym kierunku.
A Inofem jak najbardziej jest ok.
P.S. Ooooo, moja pani dr napisała mi właśnie sms, że są już wyniki posiewu z szyjki macicy sprzed tygodnia - są idealne )))))Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 13:29
Edycik, madzikk, cinnamon cookie, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyelfiona wrote:dziewczynyzamiescilam wczoraj post ale zero odzewu....moze ktoś jednak się wypowie...proszę bardzo nie chcę się nakręcać zrobię test dopiero w czwartek
dziewczyny powiedzcie co o tym sadzicie.
drugi cykl po odstawieniu tabletek...zero jakichkolwiek oznakokresu nawet brzuch nie bolal nic a nic....bylam pewna ze okres nie przyjdzie..rano zrobilam test wyszedl nagatyw a po godzinie zobaczylam poczatki okresu jak w zegarku 28 dc. Tyle ze plamienia byly brazowe czasem tylko lekko czerwone i skonczyly sie tego samego dnia. W sobote troche brazowego plamienia i cisza do dzis. Wczoraj usnelam na siedzaco... i dopierodzis mnie tknelo ze okresu w sumie nie mam nawet nie uzylam tamponu bo sie nie moglo rozkrecic....chyba za jakies 2 dni zrobie test ...miala tak ktoras z was?
co my ci tutaj poradzimy, zrób kolejny test albo idź na betę nic więcej ci nie doradzimy -
nick nieaktualny
-
Ruby wrote:Bratek to świetnie teraz pójdzie jak z płatka mi się chyba płodne zaczynają toż to trzeba dzisiaj inaugurację zrobić
Owocnej inauguracji.....
-
elfiona wrote:dziewczynyzamiescilam wczoraj post ale zero odzewu....moze ktoś jednak się wypowie...proszę bardzo nie chcę się nakręcać zrobię test dopiero w czwartek
dziewczyny powiedzcie co o tym sadzicie.
drugi cykl po odstawieniu tabletek...zero jakichkolwiek oznakokresu nawet brzuch nie bolal nic a nic....bylam pewna ze okres nie przyjdzie..rano zrobilam test wyszedl nagatyw a po godzinie zobaczylam poczatki okresu jak w zegarku 28 dc. Tyle ze plamienia byly brazowe czasem tylko lekko czerwone i skonczyly sie tego samego dnia. W sobote troche brazowego plamienia i cisza do dzis. Wczoraj usnelam na siedzaco... i dopierodzis mnie tknelo ze okresu w sumie nie mam nawet nie uzylam tamponu bo sie nie moglo rozkrecic....chyba za jakies 2 dni zrobie test ...miala tak ktoras z was?
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Elfiona- mnie tydzień spóźnił się @ jak miałam torbiel na jajniku, idź najlepiej do gina jaknajszybciej. Jeśli masz już termin spodziewanej miesiączki i test negatywny- prawdopodobnie to nie ciąża. Niestety po tabletkach ja również miałam super rozregulowane cykle, niektóre kobiety wogóle mają problemy z nienadchodzącą @ po tabletkach. Tabletki wyłączają jajniki z pracy zupełnie, zaburzają wydzielanie hormonów- lekarz jaknajprędzej żeby wyeliminować torbiel, wywołać okres albo potwierdzić ew. ciąże.
-
Ruby - tak, pisałam o Kościele katolickim
Jasminowa - dowiedz się, czy taka msza jest na pewno w Twoim Kościele, z tego co wiem nie w każdym to jest u mnie w mieście na pewno jest tam gdzie byliśmy w sobotę ale czy w innych też jest to nie wiem... Np w mojej parafii nie ma takiej mszy. Ogólnie to wszystko razem trwa 3 godziny, ale uwierzcie że nie odczułam tego zupełnie i modliłam się za nas wszystkieAgaL, madzikk, Kjopa3, Bratek, Mundek lubią tę wiadomość
-
ja kiedys bylam raz na mszy o uzdrowienie i uwolnienie - ma sie jasas jedna dana prosbe i ponoc jest sie wysluuchanym na koncu ksiadz robi kazdemu tzw ,, mini egzorcyzmy ,, i serio co sie tak dzialo to az ciarki mam jak sobie przytpomne na szczescie ja i maz bylismy czysci-kiedys tez odmawialam nowenne pompejanska ponoc ma mega moc i to prawda sama sie przekonalam
Marietta, Bratek lubią tę wiadomość
-
A ja swego czasu za młodu chodziłam na pielgrzymki do Częstochowy, byłam 10 razy. Niesamowite głębokie przeżycie. W tym roku udało mi się pojechać na wejście mojej dawnej grupy....wzruszyłam się bardzo. Oczywiście intencje złożone. Teraz zazwyczaj jak się modlę w wiadomej nam tu wszystkim intencji, to myślami jestem przy nas wszystkich tu poznanych.
Może pomoże, a na pewno nikomu nie zaszkodzicinnamon cookie, katiuszaa, Marietta, Kjopa3, Bratek, Mundek lubią tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
Dzisiaj po dłuższej przerwie, wybieram się na 19:00 na aerobik. Aż mi się gęba cieszy, bo dawno nie byłam : )
Bratek, super, że wyniki dobre, jest szansa, że teraz pójdzie wszystko " z górki",
Cinamon- w Gdańsku na pewno gdzieś znajdę taką mszę, ale jak mówisz, że trwa ok 3 godziny, to męża może być ciężko namówić ; ) ja chętnie się wybiorę,
Sylwia- nowennę kojarzę, sama ją odmawiałam za zdrowie mojej mamy- 54 dni codziennie, chciałam mieć pewność, że zrobiłam wszystko, co mogłam. Mama jest zdrowa ( odpukać) : )
Ruby- środek cyklu to do dzieła, może uda nam się w tym miesiącu nie szaleć z testowaniem, jak w zeszłym ; ),
Luna- pracą się nie przejmuj, teraz masz swój czas, możesz myśleć tylko o sobie i dziecku, a w pracy niech sobie radzą,
Aga - jestem pewna, że Twoje intencje będą wysłuchane : )Bratek, sylwia1985 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Jasminowa no to udanego fitu na aerobiku
Agus widzę że Ty też ruszyłaś dzielnie na aerobik
byłam na monitoringu kobitki pęcherzyk jak miał 15mm tak ma endometrium jak miało 6,7mm tak ma
generalnie kicha w środę widzę się ze swoją lekarką i pewnie od czwartku wywolujemy @
17 dzień cyklu i nic -
Jasminowa a mnie właśnie Mąż zaciągnął na tą mszę On był kiedyś wiele razy naprawdę jest niesamowicie a jak nie chcecie być na całej to można przecież iść na samą mszę i np jedną tajemnicę różańca chociaż myślę, że zostalibyście do końca
-
Cynnamonku dziękuję,że pytasz.Humoru to wcale nie mam jak mam być szczera.
No może dobrze że od czwartku dostanę coś na wywołanie @ a nie będę czekać nie wiadomo jak długo na okres.Szybciej zacznę nowy cykl ale i tak się boję że znów będzie bezowulacyjny
kas50 lubi tę wiadomość
-
Jejuuu dziewczyny nie nadgonientyle nowych wpisow
Luna, milo ze dolaczlas do tego watku . Wlasnie ja mam podobnie jak Ty, tyle ze zmienil sie szef i atmosfera sie sypie, a tez nie chce zostawiac zespolu w rozsypce jakbym zaciazyla. Ale zycie jak to sie mowi, sa pewne priorytety prawda .
A ja tez kiedys smigalam na oazy studenckie i bylam bardzo wierzaca, ale gdzies sie to urwalo... Jednak wiecie co, jak bylam wtedy taka wierzaca to dawalo mi to straszna sile... Ktorej mi chyba teraz brakuje.
A co do facetow to wyobrazcie sobie, ze dzisiaj nie moglam tempki zmierzyc z rana bo moj sie tak do mnie tulil, ze mnie cala wytulil i nawet po termometr nie moglam siegnac haha . Ale chyba wole to niz mierzenie tempki . Juz sie nie moge doczekac az wroci do domku, tak bym troche pobaraszkowala .
Edycik, pecherzyk przestal rosnac, ale to mozna latwo skorygowac. Ja mialam podobny problem, na szczescie po milym weekendzie z moim M , pecherzyk zaskoczyl az o 7 mm w 3 dni . Lekarz mi wtedy powiedzial, ze jak nie zaskoczy to mu pomozemy , wiec to chyba nie jest takie zle i mozna z tym sobie poradzic . Kluczowe jest, czy pecherzyk nie przeksztalcil sie w torbiel? Jak nie, to ja bym o niego powalczyla . Moj z 12 mm w 14 dc podskoczyl do 19 mm w 17 dc a 18 dc pekl .
O tych tabletkach maca slyszalam, ze dobrze dzialaja , moj chetnie teraz lyka magnez i B6, wiec skoro tak ochoczo lyka witaminki to mu kupie jakis full zestaw i podstawie do konsumpcji, nie zaszkodzi . -
Edycik wrote:Cynnamonku dziękuję,że pytasz.Humoru to wcale nie mam jak mam być szczera.
No może dobrze że od czwartku dostanę coś na wywołanie @ a nie będę czekać nie wiadomo jak długo na okres.Szybciej zacznę nowy cykl ale i tak się boję że znów będzie bezowulacyjny