Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek:)
    Partyzerka, wlasnie weszlam na twoj wykres, co ty w weekendy taka malo aktywna jestes, ani witaminek ani temperaturka ;)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    No własne dlatego sam proboszcz mówił żeby tam się trochę posprawdzać :-).

Wysłałam Ci zaproszenie.

ok dzięki

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Aguś :*
    Dziewczyny a powiedzcie czy któraś z Was ćwiczy w domu np z filmikami? Z Chodakowską czy tam Mel B? Muszę się wziąć za coś by wzmocnić mięśnie pleców i nie wiem za co...

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku ja ćwiczyłam jakiś czas. Najpierw robiłam taką rundkę szybkim spacerem 30 minut, wracałam rozgrzana do domu i ćwiczyłam własnie chyba z Mel B.
    Ale mi brak motywacji....;) wolę iść na aerobik.
    A na kręgosłup super jest taka duża piłka, na niej się świetnie masuje kręgosłup. Nawet leżąc przed tv.

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aga- ja też nie wyobrażam sobie codziennych akcji, chyba, że miałabym być cały czas na urlopie. Co do wysiłku, baw się dzisiaj dobrze na aerobiku, zobaczysz jak endorfiny skoczą : )

Edycik, to się będzie działo w weekend, zaszalej : )

Kas- ściskam, będzie dobrze,

Partyzetka- no to zdrówko! ja też przy kawce.

Ogólnie na to, żeby nie myśleć o staraniach, najlepsze jest chyba wypełnienie czasu " po brzegi" zajęciami, im więcej roboty, tym mniej myślenia i może samo coś się zadzieje ; )

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo lubię to powiedzenie : "niech się zadzieje" :)
    tak ostatnio powiedziała mi przesympatyczna pani na badaniach cytologicznych :)

Wysłany: 6 października 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga zaciekawiłaś mnie tą piłką :) taka duża pompowana piłka do ćwiczeń?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinamonku na wzmocnienie pleckow najlepszy jest plank:)
    Ja kiedys 3 razy w tygodniu biegalam po 35min i 3 razy cwiczylam skalpela z Chodakowska, wtedy moje cialo wygladalo najpiekniej:) dlugie miesnie, ladne nozki:) teraz mieszkam z facetem i chodze na zajecia grupowe: kundalini joga, bodybalance, box i czasem zumba, czasem tez crosstreiner po 15/20min, chodzilam tez na hulahop i insanity, ale zmienili godziny, ale bardzo tesknie za bieganiem, moze w przyszlym roku jak zrobi sie cieplej, bo jakos niebardzo widze siebie biegajaca na silowni.
    Kas50, glowa do gory, nowy cykl nowa nadzieja:)
    Ide po kawusie:)

majju lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015

Wysłany: 6 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa przeczytaj dzisiejszą radę dnia na OF ;) sama widzisz, jedni tak, drudzy tak ;) ale ja tam też wolę częściej niż później się zastanawiać jak raz na 3 dni czy akurat trafiliśmy :/

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)U mnie dziś pogoda kiepska ale humor od rana dopisuje :) Owulacja się zbliża a ja jestem pełna nadziei na ten cykl :)

Kas, Edycik głowa do góry nowy cykl to nowa szansa :) oby był owocny :)

Kjopa trafiłaś na wspaniałego lekarza :)

Miłego dnia!

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)

Wysłany: 6 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk masz rację! Plank! Zapomniałam, dzięki :) biegać niestety nie mogę, ale skalpel też mi poleciła Szwagierka więc biorę się za niego i plank :) no i ta piłka mnie zaciekawiła... :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz też twierdzi, że najlepiej działać codziennie bo do celu i tak dotrą najlepsi wojownicy :) Nie wyobrażam sobie tak przez cały cykl działać, ale okolice dni płodnych to inna sprawa :)

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Kaska1985 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa, święte słowa gina, mój mi tez to powiedział - dzien w dzien najlepiej bo plemniki sie szybciej produkują No i ciagle tam są czekając na jajeczko :). Wtedy sie człowiek nie zastanawia czy to juz owu czy nie. Ja ze swoim serduszkowalam na poczatku związku dzien w dzien nawet po 3 razy Haha :P, odkąd sie staramy to juzdziwnym trafem tak często nie niestety :(. A pamietam ze wtedy czułam niesamowity komfort i w ogóle nie myślałam o niczym i szkoda, ze wtedy brałam tabletki. Gdyby nie to to juz bym z brzuszkiem pewnie chodziła a tak sie teraz spinam i patrzę na monitoringu czy pecherzyk rośnie echhh :(.

Dziewczyny kupiłam mojemu Androvit witaminki a dla siebie prenatalne, a co! :)

Edycik lubi tę wiadomość

zem3i09kl173cczw.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uwierzycie kobitki na która jutro ide na wizytę na 21.10 moja ginekolog jest tak obładowana że szok.
    Wrócę do domu to padnę spać by rano wstać do pracy.

Pytanie do tych co biora Inofolic jak Wasza waga po tym?
    czytałam po wujku gooole że wiele dziewczyn po nim leci na wadze

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png

Wysłany: 6 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik ja ostatnio na wizytę weszłam też koło 21 ;) co do inofolicu i wagi to u mnie bez zmian :) może nawet troszkę przytyłam, piersi mam jakieś pełniejsze, nawet Mąż to zauważył ;)
    Kadka1985 mi właśnie też się kończą witaminy i zastanawiam się jakie kupić teraz, i sobie i Mężowi :) jakie sobie wybrałaś?

Edycik lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Madzikk masz rację! Plank! Zapomniałam, dzięki :) biegać niestety nie mogę, ale skalpel też mi poleciła Szwagierka więc biorę się za niego i plank :) no i ta piłka mnie zaciekawiła... :)
    Piłka jest fajna....też do innych zabaw;);)

a co to jest plank? muszę się dokształcić,człowiek uczy się całe życie

cinnamon cookie, madzikk lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Hej Aguś :*
    Dziewczyny a powiedzcie czy któraś z Was ćwiczy w domu np z filmikami? Z Chodakowską czy tam Mel B? Muszę się wziąć za coś by wzmocnić mięśnie pleców i nie wiem za co...

Cinamon- ja ćwiczyłam trochę z Chodakowską, ale w domu to nie ten sam klimat, nie chce się, domownicy się dookoła kręcą...Najlepiej jednak wyjść na zajęcia w grupie. Chociaż moja sąsiadka ćwiczy z Chodakowską w domu i z kolei nie lubi na zajęcia grupowe wychodzić, więc zależy co kto lubi.
    Ogólnie zajęcia Chodakowskiej są fajne, duży wybór filmików z ćwiczeniami. Ćwiczeń z Mel B nie znam.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Cinamonku na wzmocnienie pleckow najlepszy jest plank:)
    Ja kiedys 3 razy w tygodniu biegalam po 35min i 3 razy cwiczylam skalpela z Chodakowska, wtedy moje cialo wygladalo najpiekniej:) dlugie miesnie, ladne nozki:) teraz mieszkam z facetem i chodze na zajecia grupowe: kundalini joga, bodybalance, box i czasem zumba, czasem tez crosstreiner po 15/20min, chodzilam tez na hulahop i insanity, ale zmienili godziny, ale bardzo tesknie za bieganiem, moze w przyszlym roku jak zrobi sie cieplej, bo jakos niebardzo widze siebie biegajaca na silowni.
    Kas50, glowa do gory, nowy cykl nowa nadzieja:)
    Ide po kawusie:)
    Madzikk ale Ty aktywna Kobietka jesteś :):)

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Bardzo lubię to powiedzenie : "niech się zadzieje" :)
    tak ostatnio powiedziała mi przesympatyczna pani na badaniach cytologicznych :)

Zadzieje się na pewno tylko nie wiadomo kiedy ; )

AgaL lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Dziendoberek:)
    Partyzerka, wlasnie weszlam na twoj wykres, co ty w weekendy taka malo aktywna jestes, ani witaminek ani temperaturka ;)

A bo ja z natury leniwa jestem i nie ma opcji, żebym w weekemd nastawiała budzik żeby zmierzyć tempkę. A z tabletkami jest tak, że przypomina mi się o nich już zazwyczaj po śniadaniu czyli na euthyrox i wit. D za późno i tak sobie je odpuszczam. Ale ma to swoje dobre strony - pozwala wierzyć, że nie mam obsesji na punkcie ciąży ;)

Co do <3 to ja mam problem, żeby chłopaka namówić codziennie podczas dni płodnych a co dopiero przez cały miesiąc! Niestety po tabsach anty moje libido było zerowe i ciężko teraz wykrzesać ten ogień co na początku związku :(

Dziewczyny z racji tego, że ja też się do ćwiczeń różnych przymierzam - szukam tego co mi najbardziej podpasuje - mam pytanie, jak jest z ćwiczeniami po owulacji? Odpuszczacie czy ćwiczycie normalnie? Czy są jakieś wskazówki na przykład odnośnie chodzenia na basen?

madzikk lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ