Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem, żę przed poznaniem małża to chodziłam do kościoła, on i jego rodzina nie wierzący i jakoś tak przeszedł na mnie ten ateizm, średnio z tym się czuję ale nie ciągnie mnie z powrotem....Może to się zmieni jak urodzimy drugie dziecko to przy okazji ochrzcimy pierwszego synka :p

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Cynnamonku dziękuję,że pytasz.Humoru to wcale nie mam jak mam być szczera.
    No może dobrze że od czwartku dostanę coś na wywołanie @ a nie będę czekać nie wiadomo jak długo na okres.Szybciej zacznę nowy cykl ale i tak się boję że znów będzie bezowulacyjny :(

wcześniej też chodziłaś na monitoring? jak wyglądał poprzedni cykl?

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Cynnamonku dziękuję,że pytasz.Humoru to wcale nie mam jak mam być szczera.
    No może dobrze że od czwartku dostanę coś na wywołanie @ a nie będę czekać nie wiadomo jak długo na okres.Szybciej zacznę nowy cykl ale i tak się boję że znów będzie bezowulacyjny :(
    Co do humoru to się spodziewałam... No nic, zobaczysz co tam w czwartek dostaniesz i jak będzie dalej... Potrzeba Ci trochę czasu :*

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    A co gin daje na wywolanie @?

Na wywołanie @ podaje się różne leki... ja dostałam na 5 dni orgametril, po odstawieniu zaczął się okres :) najlepiej jak się sam pojawi, żeby nie ładować hormonów, ale czasami nie ma wyjścia

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon - nie słyszałam o czymś takim, może w przyklasztornych kościołach tak jest, albo ja jestem niedoinformowana, bo szczerze też ostatnio rzadko bywam. :/ im częściej się opuszcza, tym później ciężej wrócić

Jasminowa - podziwiam postawę ws. księży, ja jak patrzę na swojego proboszcza i co robi z pieniędzmi ze składek…. ah, szkoda gadać. A jakiś czas temu był list do ludzi w sprawie in vitro, pamietacie? Ja tego nie rozumiem, jak można zakazać małżeństwu starania się o dziecko inną metodą - nawet nie mają pojęcia jak to jest chcieć a nie móc bez pomocy kogoś z zewnątrz i nigdy tego nie zrozumieją, a nam każą się katować. :/

luna91 lubi tę wiadomość

p19uqqmzk4ecto70.png
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz proboszcz wypowiadał się na kazaniu w sprawie in vitro i tłumaczył , ze kościół nie jest przeciwny samemu zapłodnieniu lecz zamrażaniu zarodków.

2da6343587.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Jasminowa no to udanego fitu na aerobiku :)
    Agus widzę że Ty też ruszyłaś dzielnie na aerobik :)

byłam na monitoringu kobitki pęcherzyk jak miał 15mm tak ma :( endometrium jak miało 6,7mm tak ma
    generalnie kicha :( w środę widzę się ze swoją lekarką i pewnie od czwartku wywolujemy @
    17 dzień cyklu i nic

Edycik, zaraz się zacznie kolejny cykl i będzie dobrze, zobaczysz : )

Edycik lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina, nie wszystko mi pasuje, co mówią księża, ale po prostu wiem, że nie zawsze muszą mieć rację, albo ja się nie muszę z ich zdaniem zgadzać. Ale szczerze mówiac kompletnie się nie przejmuję, gdy ksiądz myśli inaczej, niż ja np w sprawie in vitro. Ja nie mam nic przeciwko in vitro, w pełni popieram jako formę leczenia.

Zmieniając temat, ja po aerobiku, polecam na lepszy nastroj : )tak się rozbudzilam, ze teraz spac mi się nie chce, a mąż już dawno obok chrapie ; )

cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Jasminowa a mnie właśnie Mąż zaciągnął na tą mszę ;) On był kiedyś wiele razy :) naprawdę jest niesamowicie a jak nie chcecie być na całej to można przecież iść na samą mszę i np jedną tajemnicę różańca :) chociaż myślę, że zostalibyście do końca ;)

Już mu powiedziałam i jest chętny ku mojemu zdziwnieniu( zaciekawiło go to : )Także w pierwszą sobotę listopada wybieramy się razem.

Bratek, AgaL lubią tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do kościoła nie chodzę za często. Raczej na święcenie czy msze za dziadka. My jesteśmy bez ślubu i mimo, że nie jestem jakoś szczególne za ksiedzmi to brakuje mi spowiedzi. Moim zdaniem powinni mieć normalnie żony i rodziny i żyć jak ludzie. Jak moja siostra chodziła na nauki przedmałżeńskie kilkanaście lat temu to nasz wtedy proboszcz sam mówił, ze trzeba się wypróbować przed ślubem :-). Miał przypadek, ze wzięli ślub ludzie a potem babka zapłakana przyleciała bo okazało się że chłop miał wypadek i coś miał z penisem jakoś do nogi przyszyty czy coś takiego i unieważnili ślub.

Edycik trzymam kciuki aby lekarka wyprowadziła Twoją owulację na prostą.

Ja byłam u nowego lekarza i jestem bardzo zadowolona. Pokazałam mu wszystkie wyniki i stwierdził, że on u mnie widzi owulacje i USG które miałam robione w Luxmed było robione prawie na 100% niedługo po tym jak pękł pęcherzyk skoro dzień wcześniej test owulacyjny wyszedł pozytywnie. I stwierdził, że gdyby tamten lekarz mnie słuchał co mówię lub zapytał to na pewno by to wiedział. No i brak płynu w zatoce Douglasa wcale nic nie oznacza. Dał mi 4 miesiące na zajście w ciążę i wtedy wkroczy z " medycyną" ale uważa, że wrócę szybciej już w ciąży :-). Nakazał dużo seksu najlepiej codziennie a jeszcze lepiej rano i wieczorem. Bo mitem jest, że żołnierze muszą się zregenerować. "Częsty seks wzmacnia plemniki i sperma jest wtedy dobrej jakości i jest to potwierdzone naukowo. A do konowałów to nie dociera i polecają co dwa, trzy dni współżyć." Oczywiście była mowa o blokadzie i myśleniu o ciąży. Lekarstwo na to to właśnie seks codzienny i wtedy kobieta się nie zastanawia czy trafi w dobry dzień czy nie :-). No i żeby facetowi za dużo o tych sprawach nie mówić bo oni w tym temacie są prości jak szpadel :-). Faceci to wzrokowcy więc trzeba ich zachęcić wzrokowo tym co lubi akurat Twój partner :-). Weszłam bardzo zestresowana tym bardziej, że 5 dc ale miałam w dzień delikatne plamienia no i jak zobaczyłam lekarza to jeszcze bardziej się zestresowałam. W każdym razie wyszłam z wielkim uśmiechem na twarzy i z naładowanymi bateriami :-D.

madzikk, cinnamon cookie, AgaL, luna91, Imię_Róży, Mundek, Bratek lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa, super ten Twoj lekarz, wydaje się, że wie, co mówi, u kogo byłaś? Ja też z trojmiasta, to może też się do niego wybiorę. Nie dziwię się, że wyszłaś zadowolona : )

A historia z nauk przedmałżeńskich naprawdę niezła, czyli dziewczyna nie tylko nie współżyła przed ślubem, ale chłopa swojego nago nie widziała i dlatego taka niespodzianka po ślubie...

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własne dlatego sam proboszcz mówił żeby tam się trochę posprawdzać :-).

Wysłałam Ci zaproszenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 00:39

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    A co gin daje na wywolanie @?

Coś wspominała o luteinie, a co dostane okaże się w środę na wizycie.

Ruby to był mój pierwszy monitoring.Co było w poprzednich cyklach nie wiem.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam nowy cykl:-( humor do bani:-( ehhh

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Edycik Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Edycik, zaraz się zacznie kolejny cykl i będzie dobrze, zobaczysz : )

Mam nadzieję, dziękuję :*
    Kjopa3 Tobie również dziękuję liczę na to,że moja owulacja wyjdzie na prostą :)

A ja już w pracy i chyba dziś z lepszym humorem. W piatek wyjazd weekendowy z masą znajomych więc odstresuję sie i pobawię.Wrócimy dopiero w niedzielę wieczorem :) ojj będzie wesoło.
    Wczoraj dużo myslałam o tym wszystkim i za dużo stresu mnie to kosztuje,muszę troszkę wyluzować.Łatwo powiedzieć trudniej zrobić, ale postaram się.
    Miłego dnia Dziewczyny :*

cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Zaczynam nowy cykl:-( humor do bani:-( ehhh

No to oby ten nowy cykl był owocny :) a te dni przyszły jak najszybciej

kas50 lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)
    Rosolina - ja byłam w "zwykłym" Kościele, nie przyklasztornym, ale pytałam wczoraj Męża czy gdzieś jeszcze w naszym mieście są te msze to mówił, że chyba tylko w tym jednym :) więc trzeba się zorientować jak jest w innych miastach :)
    Edycik - do boju!! ;) będzie dobrze :) a weekend zapowiada się ciekawie :)
    Kas50 - głowa do góry:* nie ten to następny!
    Kjopa - super ten Twój ginekolog! :) nie dziwię się, że wyszłaś od niego z uśmiechem :)

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 - super lekarz, zazdraszczam :)
    Kas50 - nowy cykl=nowe nadzieje, więc głowa do góry!
    Edycik - pozytywne myślenie to podstawa a weekend na pewno będzie udany.
    Cinnamon- koniecznie muszę sprawdzić czy takie Nabożeństwa są w jakimś kościele u mnie w mieście, z tego co pisałaś to pewnie niesamowite doświadczenie.
    Wszystkim życzę miłego dnia :)

Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny:):)

Kas50 z głową do góry w nowy cykl! wszystkie tu walczymy dalej, damy radę :)
    Kjopa świetny ginekolog!:) ale nie wyobrażam sobie codziennie serduszkowania....mam po prostu nadzieję, że trafimy w końcu;)
    Cinnamon witaj:*
    Edycik pisałyśmy już o tym, że to nasze myślenie najtrudniej zmienić, ale da się! ja cały czas ćwiczę się w tym.
    Witaj Majju miłego dnia:)
    Jasminowa masz rację, nie ma jak wysiłek fizyczny, ja dziś o 19 się wyżyję ;)

to popijam kawkę w pracy i zaczynam nowy dzień:)
    Miłego wszystkim!

Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się po przedłużonym weekendzie, wczoraj byliśmy na wycieczce rowerowej i w zoo i padłam po tej ilości ruchu i świeżego powietrza.

Bratku dzięki za odpowiedź, musiałam przeliczyć, bo OF zgłupiał i na podstawie negatywnych testów owu wyznaczył mi owulację ;)

Kończę pierwszą kawkę i życzę miłego dnia :)

Bratek lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ