Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wam powiem, żę przed poznaniem małża to chodziłam do kościoła, on i jego rodzina nie wierzący i jakoś tak przeszedł na mnie ten ateizm, średnio z tym się czuję ale nie ciągnie mnie z powrotem....Może to się zmieni jak urodzimy drugie dziecko to przy okazji ochrzcimy pierwszego synka :p
Kazik :* -
nick nieaktualnyEdycik wrote:Cynnamonku dziękuję,że pytasz.Humoru to wcale nie mam jak mam być szczera.
No może dobrze że od czwartku dostanę coś na wywołanie @ a nie będę czekać nie wiadomo jak długo na okres.Szybciej zacznę nowy cykl ale i tak się boję że znów będzie bezowulacyjny
wcześniej też chodziłaś na monitoring? jak wyglądał poprzedni cykl? -
Edycik wrote:Cynnamonku dziękuję,że pytasz.Humoru to wcale nie mam jak mam być szczera.
No może dobrze że od czwartku dostanę coś na wywołanie @ a nie będę czekać nie wiadomo jak długo na okres.Szybciej zacznę nowy cykl ale i tak się boję że znów będzie bezowulacyjnyEdycik lubi tę wiadomość
-
cinnamon - nie słyszałam o czymś takim, może w przyklasztornych kościołach tak jest, albo ja jestem niedoinformowana, bo szczerze też ostatnio rzadko bywam. im częściej się opuszcza, tym później ciężej wrócić
Jasminowa - podziwiam postawę ws. księży, ja jak patrzę na swojego proboszcza i co robi z pieniędzmi ze składek…. ah, szkoda gadać. A jakiś czas temu był list do ludzi w sprawie in vitro, pamietacie? Ja tego nie rozumiem, jak można zakazać małżeństwu starania się o dziecko inną metodą - nawet nie mają pojęcia jak to jest chcieć a nie móc bez pomocy kogoś z zewnątrz i nigdy tego nie zrozumieją, a nam każą się katować.
luna91 lubi tę wiadomość
-
Edycik wrote:Jasminowa no to udanego fitu na aerobiku
Agus widzę że Ty też ruszyłaś dzielnie na aerobik
byłam na monitoringu kobitki pęcherzyk jak miał 15mm tak ma endometrium jak miało 6,7mm tak ma
generalnie kicha w środę widzę się ze swoją lekarką i pewnie od czwartku wywolujemy @
17 dzień cyklu i nic
Edycik, zaraz się zacznie kolejny cykl i będzie dobrze, zobaczysz : )Edycik lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Rosolina, nie wszystko mi pasuje, co mówią księża, ale po prostu wiem, że nie zawsze muszą mieć rację, albo ja się nie muszę z ich zdaniem zgadzać. Ale szczerze mówiac kompletnie się nie przejmuję, gdy ksiądz myśli inaczej, niż ja np w sprawie in vitro. Ja nie mam nic przeciwko in vitro, w pełni popieram jako formę leczenia.
Zmieniając temat, ja po aerobiku, polecam na lepszy nastroj : )tak się rozbudzilam, ze teraz spac mi się nie chce, a mąż już dawno obok chrapie ; )cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość
cinnamon cookie wrote:Jasminowa a mnie właśnie Mąż zaciągnął na tą mszę On był kiedyś wiele razy naprawdę jest niesamowicie a jak nie chcecie być na całej to można przecież iść na samą mszę i np jedną tajemnicę różańca chociaż myślę, że zostalibyście do końca
Już mu powiedziałam i jest chętny ku mojemu zdziwnieniu( zaciekawiło go to : )Także w pierwszą sobotę listopada wybieramy się razem.Bratek, AgaL lubią tę wiadomość
Ja do kościoła nie chodzę za często. Raczej na święcenie czy msze za dziadka. My jesteśmy bez ślubu i mimo, że nie jestem jakoś szczególne za ksiedzmi to brakuje mi spowiedzi. Moim zdaniem powinni mieć normalnie żony i rodziny i żyć jak ludzie. Jak moja siostra chodziła na nauki przedmałżeńskie kilkanaście lat temu to nasz wtedy proboszcz sam mówił, ze trzeba się wypróbować przed ślubem . Miał przypadek, ze wzięli ślub ludzie a potem babka zapłakana przyleciała bo okazało się że chłop miał wypadek i coś miał z penisem jakoś do nogi przyszyty czy coś takiego i unieważnili ślub.
Edycik trzymam kciuki aby lekarka wyprowadziła Twoją owulację na prostą.
Ja byłam u nowego lekarza i jestem bardzo zadowolona. Pokazałam mu wszystkie wyniki i stwierdził, że on u mnie widzi owulacje i USG które miałam robione w Luxmed było robione prawie na 100% niedługo po tym jak pękł pęcherzyk skoro dzień wcześniej test owulacyjny wyszedł pozytywnie. I stwierdził, że gdyby tamten lekarz mnie słuchał co mówię lub zapytał to na pewno by to wiedział. No i brak płynu w zatoce Douglasa wcale nic nie oznacza. Dał mi 4 miesiące na zajście w ciążę i wtedy wkroczy z " medycyną" ale uważa, że wrócę szybciej już w ciąży . Nakazał dużo seksu najlepiej codziennie a jeszcze lepiej rano i wieczorem. Bo mitem jest, że żołnierze muszą się zregenerować. "Częsty seks wzmacnia plemniki i sperma jest wtedy dobrej jakości i jest to potwierdzone naukowo. A do konowałów to nie dociera i polecają co dwa, trzy dni współżyć." Oczywiście była mowa o blokadzie i myśleniu o ciąży. Lekarstwo na to to właśnie seks codzienny i wtedy kobieta się nie zastanawia czy trafi w dobry dzień czy nie . No i żeby facetowi za dużo o tych sprawach nie mówić bo oni w tym temacie są prości jak szpadel . Faceci to wzrokowcy więc trzeba ich zachęcić wzrokowo tym co lubi akurat Twój partner . Weszłam bardzo zestresowana tym bardziej, że 5 dc ale miałam w dzień delikatne plamienia no i jak zobaczyłam lekarza to jeszcze bardziej się zestresowałam. W każdym razie wyszłam z wielkim uśmiechem na twarzy i z naładowanymi bateriami .madzikk, cinnamon cookie, AgaL, luna91, Imię_Róży, Mundek, Bratek lubią tę wiadomość
-
Kjopa, super ten Twoj lekarz, wydaje się, że wie, co mówi, u kogo byłaś? Ja też z trojmiasta, to może też się do niego wybiorę. Nie dziwię się, że wyszłaś zadowolona : )
A historia z nauk przedmałżeńskich naprawdę niezła, czyli dziewczyna nie tylko nie współżyła przed ślubem, ale chłopa swojego nago nie widziała i dlatego taka niespodzianka po ślubie...https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Jasminowa wrote:Edycik, zaraz się zacznie kolejny cykl i będzie dobrze, zobaczysz : )
Mam nadzieję, dziękuję :*
Kjopa3 Tobie również dziękuję liczę na to,że moja owulacja wyjdzie na prostą
A ja już w pracy i chyba dziś z lepszym humorem. W piatek wyjazd weekendowy z masą znajomych więc odstresuję sie i pobawię.Wrócimy dopiero w niedzielę wieczorem ojj będzie wesoło.
Wczoraj dużo myslałam o tym wszystkim i za dużo stresu mnie to kosztuje,muszę troszkę wyluzować.Łatwo powiedzieć trudniej zrobić, ale postaram się.
Miłego dnia Dziewczyny :*cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Rosolina - ja byłam w "zwykłym" Kościele, nie przyklasztornym, ale pytałam wczoraj Męża czy gdzieś jeszcze w naszym mieście są te msze to mówił, że chyba tylko w tym jednym więc trzeba się zorientować jak jest w innych miastach
Edycik - do boju!! będzie dobrze a weekend zapowiada się ciekawie
Kas50 - głowa do góry:* nie ten to następny!
Kjopa - super ten Twój ginekolog! nie dziwię się, że wyszłaś od niego z uśmiechemEdycik lubi tę wiadomość
-
Kjopa3 - super lekarz, zazdraszczam
Kas50 - nowy cykl=nowe nadzieje, więc głowa do góry!
Edycik - pozytywne myślenie to podstawa a weekend na pewno będzie udany.
Cinnamon- koniecznie muszę sprawdzić czy takie Nabożeństwa są w jakimś kościele u mnie w mieście, z tego co pisałaś to pewnie niesamowite doświadczenie.
Wszystkim życzę miłego dniaEdycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
Witam Dziewczyny:)
Kas50 z głową do góry w nowy cykl! wszystkie tu walczymy dalej, damy radę
Kjopa świetny ginekolog! ale nie wyobrażam sobie codziennie serduszkowania....mam po prostu nadzieję, że trafimy w końcu;)
Cinnamon witaj:*
Edycik pisałyśmy już o tym, że to nasze myślenie najtrudniej zmienić, ale da się! ja cały czas ćwiczę się w tym.
Witaj Majju miłego dnia:)
Jasminowa masz rację, nie ma jak wysiłek fizyczny, ja dziś o 19 się wyżyję
to popijam kawkę w pracy i zaczynam nowy dzień
Miłego wszystkim!Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
Cześć dziewczyny, witam się po przedłużonym weekendzie, wczoraj byliśmy na wycieczce rowerowej i w zoo i padłam po tej ilości ruchu i świeżego powietrza.
Bratku dzięki za odpowiedź, musiałam przeliczyć, bo OF zgłupiał i na podstawie negatywnych testów owu wyznaczył mi owulację
Kończę pierwszą kawkę i życzę miłego dniaBratek lubi tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć?