X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem, żę przed poznaniem małża to chodziłam do kościoła, on i jego rodzina nie wierzący i jakoś tak przeszedł na mnie ten ateizm, średnio z tym się czuję ale nie ciągnie mnie z powrotem....Może to się zmieni jak urodzimy drugie dziecko to przy okazji ochrzcimy pierwszego synka :p

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Cynnamonku dziękuję,że pytasz.Humoru to wcale nie mam jak mam być szczera.
    No może dobrze że od czwartku dostanę coś na wywołanie @ a nie będę czekać nie wiadomo jak długo na okres.Szybciej zacznę nowy cykl ale i tak się boję że znów będzie bezowulacyjny :(

wcześniej też chodziłaś na monitoring? jak wyglądał poprzedni cykl?

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Cynnamonku dziękuję,że pytasz.Humoru to wcale nie mam jak mam być szczera.
    No może dobrze że od czwartku dostanę coś na wywołanie @ a nie będę czekać nie wiadomo jak długo na okres.Szybciej zacznę nowy cykl ale i tak się boję że znów będzie bezowulacyjny :(
    Co do humoru to się spodziewałam... No nic, zobaczysz co tam w czwartek dostaniesz i jak będzie dalej... Potrzeba Ci trochę czasu :*

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    A co gin daje na wywolanie @?

Na wywołanie @ podaje się różne leki... ja dostałam na 5 dni orgametril, po odstawieniu zaczął się okres :) najlepiej jak się sam pojawi, żeby nie ładować hormonów, ale czasami nie ma wyjścia

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon - nie słyszałam o czymś takim, może w przyklasztornych kościołach tak jest, albo ja jestem niedoinformowana, bo szczerze też ostatnio rzadko bywam. :/ im częściej się opuszcza, tym później ciężej wrócić

Jasminowa - podziwiam postawę ws. księży, ja jak patrzę na swojego proboszcza i co robi z pieniędzmi ze składek…. ah, szkoda gadać. A jakiś czas temu był list do ludzi w sprawie in vitro, pamietacie? Ja tego nie rozumiem, jak można zakazać małżeństwu starania się o dziecko inną metodą - nawet nie mają pojęcia jak to jest chcieć a nie móc bez pomocy kogoś z zewnątrz i nigdy tego nie zrozumieją, a nam każą się katować. :/

luna91 lubi tę wiadomość

p19uqqmzk4ecto70.png
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz proboszcz wypowiadał się na kazaniu w sprawie in vitro i tłumaczył , ze kościół nie jest przeciwny samemu zapłodnieniu lecz zamrażaniu zarodków.

2da6343587.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Jasminowa no to udanego fitu na aerobiku :)
    Agus widzę że Ty też ruszyłaś dzielnie na aerobik :)

byłam na monitoringu kobitki pęcherzyk jak miał 15mm tak ma :( endometrium jak miało 6,7mm tak ma
    generalnie kicha :( w środę widzę się ze swoją lekarką i pewnie od czwartku wywolujemy @
    17 dzień cyklu i nic

Edycik, zaraz się zacznie kolejny cykl i będzie dobrze, zobaczysz : )

Edycik lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina, nie wszystko mi pasuje, co mówią księża, ale po prostu wiem, że nie zawsze muszą mieć rację, albo ja się nie muszę z ich zdaniem zgadzać. Ale szczerze mówiac kompletnie się nie przejmuję, gdy ksiądz myśli inaczej, niż ja np w sprawie in vitro. Ja nie mam nic przeciwko in vitro, w pełni popieram jako formę leczenia.

Zmieniając temat, ja po aerobiku, polecam na lepszy nastroj : )tak się rozbudzilam, ze teraz spac mi się nie chce, a mąż już dawno obok chrapie ; )

cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Jasminowa a mnie właśnie Mąż zaciągnął na tą mszę ;) On był kiedyś wiele razy :) naprawdę jest niesamowicie a jak nie chcecie być na całej to można przecież iść na samą mszę i np jedną tajemnicę różańca :) chociaż myślę, że zostalibyście do końca ;)

Już mu powiedziałam i jest chętny ku mojemu zdziwnieniu( zaciekawiło go to : )Także w pierwszą sobotę listopada wybieramy się razem.

Bratek, AgaL lubią tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do kościoła nie chodzę za często. Raczej na święcenie czy msze za dziadka. My jesteśmy bez ślubu i mimo, że nie jestem jakoś szczególne za ksiedzmi to brakuje mi spowiedzi. Moim zdaniem powinni mieć normalnie żony i rodziny i żyć jak ludzie. Jak moja siostra chodziła na nauki przedmałżeńskie kilkanaście lat temu to nasz wtedy proboszcz sam mówił, ze trzeba się wypróbować przed ślubem :-). Miał przypadek, ze wzięli ślub ludzie a potem babka zapłakana przyleciała bo okazało się że chłop miał wypadek i coś miał z penisem jakoś do nogi przyszyty czy coś takiego i unieważnili ślub.

Edycik trzymam kciuki aby lekarka wyprowadziła Twoją owulację na prostą.

Ja byłam u nowego lekarza i jestem bardzo zadowolona. Pokazałam mu wszystkie wyniki i stwierdził, że on u mnie widzi owulacje i USG które miałam robione w Luxmed było robione prawie na 100% niedługo po tym jak pękł pęcherzyk skoro dzień wcześniej test owulacyjny wyszedł pozytywnie. I stwierdził, że gdyby tamten lekarz mnie słuchał co mówię lub zapytał to na pewno by to wiedział. No i brak płynu w zatoce Douglasa wcale nic nie oznacza. Dał mi 4 miesiące na zajście w ciążę i wtedy wkroczy z " medycyną" ale uważa, że wrócę szybciej już w ciąży :-). Nakazał dużo seksu najlepiej codziennie a jeszcze lepiej rano i wieczorem. Bo mitem jest, że żołnierze muszą się zregenerować. "Częsty seks wzmacnia plemniki i sperma jest wtedy dobrej jakości i jest to potwierdzone naukowo. A do konowałów to nie dociera i polecają co dwa, trzy dni współżyć." Oczywiście była mowa o blokadzie i myśleniu o ciąży. Lekarstwo na to to właśnie seks codzienny i wtedy kobieta się nie zastanawia czy trafi w dobry dzień czy nie :-). No i żeby facetowi za dużo o tych sprawach nie mówić bo oni w tym temacie są prości jak szpadel :-). Faceci to wzrokowcy więc trzeba ich zachęcić wzrokowo tym co lubi akurat Twój partner :-). Weszłam bardzo zestresowana tym bardziej, że 5 dc ale miałam w dzień delikatne plamienia no i jak zobaczyłam lekarza to jeszcze bardziej się zestresowałam. W każdym razie wyszłam z wielkim uśmiechem na twarzy i z naładowanymi bateriami :-D.

madzikk, cinnamon cookie, AgaL, luna91, Imię_Róży, Mundek, Bratek lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa, super ten Twoj lekarz, wydaje się, że wie, co mówi, u kogo byłaś? Ja też z trojmiasta, to może też się do niego wybiorę. Nie dziwię się, że wyszłaś zadowolona : )

A historia z nauk przedmałżeńskich naprawdę niezła, czyli dziewczyna nie tylko nie współżyła przed ślubem, ale chłopa swojego nago nie widziała i dlatego taka niespodzianka po ślubie...

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własne dlatego sam proboszcz mówił żeby tam się trochę posprawdzać :-).

Wysłałam Ci zaproszenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 00:39

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    A co gin daje na wywolanie @?

Coś wspominała o luteinie, a co dostane okaże się w środę na wizycie.

Ruby to był mój pierwszy monitoring.Co było w poprzednich cyklach nie wiem.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam nowy cykl:-( humor do bani:-( ehhh

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Edycik Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Edycik, zaraz się zacznie kolejny cykl i będzie dobrze, zobaczysz : )

Mam nadzieję, dziękuję :*
    Kjopa3 Tobie również dziękuję liczę na to,że moja owulacja wyjdzie na prostą :)

A ja już w pracy i chyba dziś z lepszym humorem. W piatek wyjazd weekendowy z masą znajomych więc odstresuję sie i pobawię.Wrócimy dopiero w niedzielę wieczorem :) ojj będzie wesoło.
    Wczoraj dużo myslałam o tym wszystkim i za dużo stresu mnie to kosztuje,muszę troszkę wyluzować.Łatwo powiedzieć trudniej zrobić, ale postaram się.
    Miłego dnia Dziewczyny :*

cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Zaczynam nowy cykl:-( humor do bani:-( ehhh

No to oby ten nowy cykl był owocny :) a te dni przyszły jak najszybciej

kas50 lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)
    Rosolina - ja byłam w "zwykłym" Kościele, nie przyklasztornym, ale pytałam wczoraj Męża czy gdzieś jeszcze w naszym mieście są te msze to mówił, że chyba tylko w tym jednym :) więc trzeba się zorientować jak jest w innych miastach :)
    Edycik - do boju!! ;) będzie dobrze :) a weekend zapowiada się ciekawie :)
    Kas50 - głowa do góry:* nie ten to następny!
    Kjopa - super ten Twój ginekolog! :) nie dziwię się, że wyszłaś od niego z uśmiechem :)

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 - super lekarz, zazdraszczam :)
    Kas50 - nowy cykl=nowe nadzieje, więc głowa do góry!
    Edycik - pozytywne myślenie to podstawa a weekend na pewno będzie udany.
    Cinnamon- koniecznie muszę sprawdzić czy takie Nabożeństwa są w jakimś kościele u mnie w mieście, z tego co pisałaś to pewnie niesamowite doświadczenie.
    Wszystkim życzę miłego dnia :)

Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny:):)

Kas50 z głową do góry w nowy cykl! wszystkie tu walczymy dalej, damy radę :)
    Kjopa świetny ginekolog!:) ale nie wyobrażam sobie codziennie serduszkowania....mam po prostu nadzieję, że trafimy w końcu;)
    Cinnamon witaj:*
    Edycik pisałyśmy już o tym, że to nasze myślenie najtrudniej zmienić, ale da się! ja cały czas ćwiczę się w tym.
    Witaj Majju miłego dnia:)
    Jasminowa masz rację, nie ma jak wysiłek fizyczny, ja dziś o 19 się wyżyję ;)

to popijam kawkę w pracy i zaczynam nowy dzień:)
    Miłego wszystkim!

Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się po przedłużonym weekendzie, wczoraj byliśmy na wycieczce rowerowej i w zoo i padłam po tej ilości ruchu i świeżego powietrza.

Bratku dzięki za odpowiedź, musiałam przeliczyć, bo OF zgłupiał i na podstawie negatywnych testów owu wyznaczył mi owulację ;)

Kończę pierwszą kawkę i życzę miłego dnia :)

Bratek lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ