Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • lila25 Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby do dnia @ nie wytrzymam :) naleze do osob baaaardzo niecierpliwych :)

• Majetta Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby - no właśnie na logikę :) w takim razie poczekam na ostateczne wyniki, pójdę z nimi do lekarza i tym razem nie wyjdę gdy się wszystkiego nie dowiem! o :)

lila - widzę grono niecierpliwych nam się powiększa:) To może odczekaj tak do 12 dnia może?

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • lila25 Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mam pytanie do dziewczyn ktorym sie udalo :) z gory przepraszam za to co napisze moze to byc troche ze tak powiem niesmaczne :D chodzi o to ze 6. 7. dnia po owulacji poczulam ze jest "tam" baaardzo slisko strasznie duzo sluzu i tak bylo do wczoraj i praktycznie caly czas mialam ochote na przytulanie (maz byl zadowolony;) ) i czulam jakbym miala to wszystko opuchniete i zastanawiam sie dlaczego to dopiero pare dni po owulacji, teraz sluzu juz mniej ale "opuchniecie" jeszcze jest. czy moze ktoras z was tak miala?

• lila25 Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta postaram sie ale nie wiem czy dam rade :)

• lila25 Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba wszystko co sie pojawi miedzy owulacja a @ biore juz za objaw ciazowy :)

• oczekujaca88 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizi, również wspieram i czekamy na następną owulkę :) ja teraz 4 dpo i już nie mogę się doczekać testowania :P

4.12.2015 6tc (5 t, 4 dz) [*]

3.12.2016 - Bartuś <3 4,030g 57cm godz. 18:14

dqprj44jz3vmfgd1.png
  • oczekujaca88 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila25 wrote:
    chyba wszystko co sie pojawi miedzy owulacja a @ biore juz za objaw ciazowy :)

mam tak samo :P

4.12.2015 6tc (5 t, 4 dz) [*]

3.12.2016 - Bartuś <3 4,030g 57cm godz. 18:14

dqprj44jz3vmfgd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila spokojnie :) Ja miałam podobną opuchliznę w tym cyklu i nic. Ale to tylko raz. Różnie może być ze śluzem. Mówią, że im więcej wody pijesz ty więcej śluzu... Być może tak jest :)

Zizi przykro mi, nawet nie wiem jak Cię pocieszyć, bo to trudne po takim rozczarowaniu... Trzymaj się :)

Bratek szkoda, że jakaś paskudna infekcja psuje Wam urlop... No franca jedna! Do d... z takim widmem lekarza od razu po urlopie, nie można się cieszyć sobą... Ale pozytywy też są... Zawsze lepiej, że to się stało w czasie Twojej @ niż przy owulce. Ściskam mocno :*

• lila25 Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiec nie jestem sama :)

• lila25 Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie ja duzo wody nie pije.. albo tak sobie to tylko tlumacze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczekujaca88 wrote:
    mam tak samo :P

no ja nie dalej jak wczoraj pisałam, że jak zwykle po owulce zaczęły się urojone objawy ciążowe, a potem przychodzi @ i psuje całą zabawę :/

Lila a nie wspominaj nawet o niecierpliwości bo ja już dzisiaj o mały włos bym testu nie robiła, 5-6 dni po , śmiech na sali :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 14:21

• A-nisia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizi, bratek : bardzo mi przykro:( ale bedzie dobrze zobaczycie..musi byc!

majetta : robiłas poziom LH, FSH, prolaktyne??? dużo rzeczy jeszcze może wpływac na owulacje oprócz tych które robiłas

ex2banlianb8bcf2.png
  • lila25 Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    no ja nie dalej jak wczoraj pisałam, że jak zwykle po owulce zaczęły się urojone objawy ciążowe, a potem przychodzi @ i psuje całą zabawę :/

Lila a nie wspominaj nawet o niecierpliwości bo ja już dzisiaj o mały włos bym testu nie robiła, 5-6 dni po , śmiech na sali :P

hehe :) ja 5-6- dni myslalam juz o testach ale nie zamierzalam ich jeszcze robic :D ale teraz najchetniej to bym 2 razy dziennie robila :)
    ja juz bzikuje na punkcie testow, w poprzednich cyklach jak robilam testy to myslicie ze po tych 10 minutach kiedy juz nie powinno sie wyniku odczytywac je wyrzucilam? a gdzie tam.. spogladalam na nie co jaks czas przez caly dzien i zawsze sie jakiegos cienia dopatrzylam :)

• Majetta Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-nisia wrote:
    zizi, bratek : bardzo mi przykro:( ale bedzie dobrze zobaczycie..musi byc!

majetta : robiłas poziom LH, FSH, prolaktyne??? dużo rzeczy jeszcze może wpływac na owulacje oprócz tych które robiłas
    Została mi jeszcze prolaktyna ale to w 21dc (musze jeszcze odczekać 2tyg)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila25 wrote:
    hehe :) ja 5-6- dni myslalam juz o testach ale nie zamierzalam ich jeszcze robic :D ale teraz najchetniej to bym 2 razy dziennie robila :)
    ja juz bzikuje na punkcie testow, w poprzednich cyklach jak robilam testy to myslicie ze po tych 10 minutach kiedy juz nie powinno sie wyniku odczytywac je wyrzucilam? a gdzie tam.. spogladalam na nie co jaks czas przez caly dzien i zawsze sie jakiegos cienia dopatrzylam :)

często dziewczyny piszą, że po godzinie im się cień pojawił i okazało się później, że to była ciąża, więc nie wiem czy patrzeć po czasie na test czy nie :)

• lila25 Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie kiedy sie udalo tez ten cien pojawil sie dopiero po 2 czy 3 godz juz nie pamietam a w nastepnych cyklach juz pozniej zrobilam rano a jakies odbarwienie bylo dopiero wieczorem widac, teraz sobie obiecalam ze jesli zrobie test to to 15 min go wyrzuce ale jak to bedzie... ;) pewnie znowu bede je calymi dniami obserwowac :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila jakbys chciala tez dolaczyc do tematu inseminacji to na forum pod linkiem z dziewczynami wlasnie piszemy https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/inseminacja,54,683.html temat Inseminacja.

• lila25 Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jestem z siebie dumna :) bo wczoraj bylam w aptece ale nie kupilam tesciku :)

oczekujaca88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila25 wrote:
    u mnie kiedy sie udalo tez ten cien pojawil sie dopiero po 2 czy 3 godz juz nie pamietam a w nastepnych cyklach juz pozniej zrobilam rano a jakies odbarwienie bylo dopiero wieczorem widac, teraz sobie obiecalam ze jesli zrobie test to to 15 min go wyrzuce ale jak to bedzie... ;) pewnie znowu bede je calymi dniami obserwowac :D

U mnie nigdy żadnych odbarwień mimo, że obserwowałam, czarowałam nigdy odbarwień nie miałam ;)

Dzisiaj znowu mnie brzuch boli :/

• lila25 Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze zalezy od firmy z jakiej tes byl ja zawsze kupowalam takie same i to chyba byl blad bo przez te cienie za bardzo sie nakrecalam a potem wielkie rozczarowanie i bol... :(
    odpoczywaj Ruby i bedzie lepiej:)

mnie tez pobolewa i nie wiem czy to z nerwow czy @? ale powinna sie pojawic dopiero 23.

‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ