Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • lila25 Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Lila jakbys chciala tez dolaczyc do tematu inseminacji to na forum pod linkiem z dziewczynami wlasnie piszemy https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/inseminacja,54,683.html temat Inseminacja.

dzieki :) poczytam i sie przylacze:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila25 wrote:
    dzieki :) poczytam i sie przylacze:)

Pobolewa raczej ze stresu...do @ jeszcze dość daleko.

Lilka ale u nas też zostań ;) i na bieżąco zdawaj relację ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 15:25

• lila25 Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:

Ruby bede zdawac relacje na biezaco :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:

oczywiscie, ze niech zostanie :) tyle, ze wiadomo zawsze sie mozna podzielic takimi samymi doswiadczeniami :) i pisac i tu i tam i siam :)

PS. W ogole jak ktos ma chec to tez niech spojrzy :) np. mozna sie dowiedziec z doswiadczen dziewczyn jak sie przygotowac do IUI, na co zwracac uwage itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 15:33

• Majetta Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    U mnie nigdy żadnych odbarwień mimo, że obserwowałam, czarowałam nigdy odbarwień nie miałam ;)

/
    Ja też nie, chociaż bym i trzymała test cały dzień to i tak nie było nigdy nawet cienia, cienia, cienia więc zawsze po 10 minutach wyrzucam :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • lila25 Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka tam jest tyle czytania ze chyba nie dam rady wszystkiego :) zescie sie rozpisaly... :D

• Majetta Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila25 wrote:
    ale jestem z siebie dumna :) bo wczoraj bylam w aptece ale nie kupilam tesciku :)
    To już coś :) Ja mam dwa miejsca gdzie kupuję testy (apteka + hipermarket) i ciężko mi się powstrzymać od kupienia testu "tak na zapas". Mam w szafeczce jeszcze 4 :p

oczekujaca88 lubi tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:
    To już coś :) Ja mam dwa miejsca gdzie kupuję testy (apteka + hipermarket) i ciężko mi się powstrzymać od kupienia testu "tak na zapas". Mam w szafeczce jeszcze 4 :p

Majetta a w którym hipermarkecie? nie wiedziałam,że można kupić, wiem że w rossmanie a tak to tylko apteka..

Aszka -jasna sprawa ;)

• oczekujaca88 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:

a ja już myślałam, że jak mam jeden za zapas to wariuję :P Ale widzę, że nie jest ze mną tak źle :D

4.12.2015 6tc (5 t, 4 dz) [*]

3.12.2016 - Bartuś <3 4,030g 57cm godz. 18:14

dqprj44jz3vmfgd1.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Auchan są :) testy Pepino, kosztują ok. 3,50 zł :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:

cholercia akurat do tego mam dość daleko :/ i tanio kurde, w rossmanie koło 10 zł widziałam, ale na razie mam 4 z allegro jak kupowałam owulacyjne, tylko nie wiem czy te allegrowe się do czegoś nadają i jaką mają czułość...

• Majetta Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czemu miały by być złe? Wszystkie testy są takie same ... chyba :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • lila25 Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu cisza :) gdzie pouciekalyscie? :) jajca mnie kluja :D

izizizi lubi tę wiadomość

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi z powodu nieudanych prób dziewczyny, ale nic tylko czekać na następny cykl:)
    też nie miałam pojęcia, że w marketach można kupić testy, jak będę następnym razem muszę zerknąć, może się kiedyś przydadzą :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • oczekujaca88 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:

Te same testy są w tesco - cena ta sama :)

4.12.2015 6tc (5 t, 4 dz) [*]

3.12.2016 - Bartuś <3 4,030g 57cm godz. 18:14

dqprj44jz3vmfgd1.png
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna i rudzialka czy przeczuwalyscie cos ze tym razem sie udalo? czy czulyscie sie jakos inaczej? jakies dziwne , delikatne objawy ?

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • Natka30 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam o to samo zapytać. Poproszę o pierwsze objawy tego cudnego stanu :D

05a5dc343a95c3abdf4420765179411e.png
  • Rudzialka Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierzylam co rano tempke, i jak przyszedl dzien @ tempka byla 37,05. To juz byl znak. Zrobilam test plytkowy i cien cienia. Nastepnego dnia bete i drugi test.
    Objawy mialam takie:
    *od owulki ciagly lekki bol w podbrzuszu; w 17dc mialam okrone skurcze w jajniku
    *od owulki bol najpierw sutkow, potem piersi od strony pach
    *podczas chodzenia dretwienie w pasie, strasznie dziwne uczucie
    *napady goraca
    :)

ruda69742 lubi tę wiadomość

• ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje za odpowiedz ;-) a mialas jakby cie swedzialo podbrzusze ale od srodka ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 18:16

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizi nie wiem czy przegapiłam i czegoś nie doczytałam, ale czy Ty masz już @? Zaglądałam na Twój wykres i nie wygląda jakby wszystko było już przesądzone. W drugiej ciąży pierwszy bladzioch mi wyszedł tydzień po terminie @ dopiero.

Ja używałam wczoraj i dziś testów ciążowych z allegro (dorzuconych do owulacyjnych), ale dziś wracając z pracy przechodziłam koło apteki i kupiłam zwykły o czułości 25, zrobiłam po przyjściu do domu i wyszedł tak:

13ykk7r.jpg

Nie chcę się nakręcać (ale całkiem sprawnie mi to mimowolnie wychodzi :) ) ale może ten poranny z allegro był jakiś wadliwy. Plamienia póki co nie ma, więc trenuję swoją cierpliwość i wytrzymałość, a że przy moim temperamencie i potrzebie działania wychodzi mi to cienko zaczynam się zastanawiać czy na jakąś jogę z medytacją nie powinnam się zapisać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 18:54

ruda69742, renate lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ