X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peryzetka83 wiem, że USG dokładniejsze :) ale gin najpierw twierdził, że widac pęcherzyk, a potem zmienił zdanie, że albo jakaś druga owulacja, albo przetrwały pęcherzyk albo torbiel krwotoczna ciałka żółtego... A ja zgłupiałam. Gin powiedział, że jak nie miałam problemów z zachodzeniem w ciąże, co miesiąc odczuwam bóle okołoowu, cykle mam regularne to "marna" szansa na cykle bez owu lub z tak opóźnioną owu. A ja zgłupiałam, jak tyle "interpretacji" USG padło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Też pójdę na różaniec w tej intencji.

Dołączam sie

A wogole to Hej Wam
    My juz w pracy spóźnieni bo jechalalismy z mężem :P a on zawsze sie spóźnia dzis mam kapciowy dzien wiec na spokojnie .

Agatia z doświadczenia wiem ze testy nie dają pewności , spółka bym słuchała lekarza , moze cykle Ci sie zmieniły po ciąży . Postarajcie sie troszeczkę moze akurat traficie :)

AgaL niech żyły rosną :P

U nas w miarę ciepło i przyjemnie :) całe szczęście bo dzis mam wizyty na budowach i bałam sie ze znów będę zamarzać :)

AgaL, luna91, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ja się na tym niestety też nie znam. Moje pęcherzyki rzadko dorastają na tyle żeby był owulacja a co dopiero torbiel ;) Któraś z dziewczyn wyżej pisała że wynik testu może świadczyć że organizm się szykował do owulacji ale nie musiało do niej dojść USG jest pewniejsze niż test ale też nie każdy ginekolog umie zinterpretować co widzi czego doświadczyłam ja.
    A|gal nie nakręcaj się zaczniesz za 2 dni ;)
    Która w tym miesiącu rozpocznie falę pozytywnych wieści?

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia czasem tak jest ze testy pokazuja ze zbliza sie ovu ale niestety nie pokazuja ze pecherzyk pekl - moze byc tak ze sobie rosnie i rosnie i jak jest juz duzy i nie peknie wowczas powstaja torbiele na jajniku- mialam tak kilka razy i musialam stosowac leki ale na szczescie torbiel sie wchlonal ale cykl byl stracony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 11:32

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pozytywnych wieści stawiam pocichu na Bratka i dzisiejsza betę :)

Katiusza bedzie dobrze nowy lekarz nowe spojrzenie . Mam nadzieje ze pomoże :)

Edycik, sylwia1985, Bratek lubią tę wiadomość

• agrafka85 Debiutantka

Wysłany: 15 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Agrafka daj kilka promyków słońca u mnie deszcz na południu:/
    i życzę miłego dnia, u Ciebie najfajniejsze dni cyklu:)

\ /
    -o-
    / \

proszę, mówisz i masz słoneczko i promyczki :D każdej z nas się przyda
    tak, najfajniejsze i staram się je wykorzystać, oby z pozytywnym skutkiem ;)

agatia też myślę że usg jest bardziej wiarygodne niż testy, ale to przecież nie jest przeszkoda, żeby nadal próbować bo takiej przyjemności nigdy za wiele ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 11:41

Edycik lubi tę wiadomość

30 lat, synek 2.11.2012 <3
    cykl starań: 1
    termin @:
    długość cyklu: 30-35 dni
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Co do pozytywnych wieści stawiam po cichu na Bratka i dzisiejsza betę :)

Katiusza będzie dobrze nowy lekarz nowe spojrzenie . Mam nadzieje ze pomoże :)
    Dzięki. Na razie pozbierałam zarazki od Ciebie i Luny i dawno z takim podejściem nie podchodziłam. Wierzę że będzie dobrze tylko muszę porządnie się przebadać. Ty jesteś przykładem że ten lekarz wie co robi ;) i żeby nie było zamierzam wziąć z ciebie przykład też mieć kropka, nie wiem kiedy ale chciałabym Cię szybko dogonić

Carolq lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka już się nie nastawiam;) przywołuje się do porządku;)

Agrafka dziękuje za promyki:) od razu mi cieplej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 11:41

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza super podejście:)
    muszę się pilnować, by też tak myśleć, w końcu rozpoczęłam już część badań, reszta teraz w kolejnym cyklu.

• Edycik Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Was dzis tylko podczytuję i próbuje nadązyć.
    Chyba się usrali w tej pracy na nic czasu nie mam dziś,nawet na siku.
    Zła jestem strasznie i cieszę się,że jutro już piąteczek :)

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) u mnie też pochmurno i tylko to forum daje mi promyki słońca :) strasznie lubię czytać co tam wypisujecie ;) dajecie tyle nadziei że wszystko będzie dobrze, że nawet nie biorę pod uwagę, że będzie źle :)

Mam pytanie do Was, czy któraś z Was tak miała ponieważ mój gin mówi, że jak na ból brzucha pomagają tabletki to wszystko jest w normie i nie potrafił mi wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje.
    Otóż ja nie mam niestety żadnych objawów owulacji :/ podejrzewam tylko że po niej śluz mi zanika lub staje się mętny/biały. Ale w ostatnim dniu plamienia (wczoraj) odczuwam ból w którymś z jajników, taki rozrywający i boje się, że to może być taka wczesna owulacja. Czy to możliwe mimo objawów w temp i śluzie?

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ejrene Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia trudno powiedzieć, wydaj mi się że nie ma co się zastanawiać głębiej bo gdybać można, trzeba po prostu czekać :)

Edycik też się ciesze że jutro piąteczek :)

A czytałyście może dziś na rewolucji październikowej ? Jedna dziewczyna napisała że zaszła w ciąże 1 dnia cyklu.

AgaL lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a jeżeli w 19 dc (wczoraj) pęherzyk miał 18 mm to jest szansa, że tak późna owulacja (20 lub 21 dc) zakończy się powodzeniem? Chyba za krótka ta faza lutealna by była... już sama nie wiem

• Edycik Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:

A czytałyście może dziś na rewolucji październikowej ? Jedna dziewczyna napisała że zaszła w ciąże 1 dnia cyklu.

wszystko możliwe jak widać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Katiusza super podejście:)
    muszę się pilnować, by też tak myśleć, w końcu rozpoczęłam już część badań, reszta teraz w kolejnym cyklu.

To ta moja huśtawka humorów dała mi dziś takie podejście (w ramach nie nakręcania się he he) Za kilka dni pewnie będę krążyć wokół szafki z testami. Jak coś to poproszę kopa w ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Witam :) u mnie też pochmurno i tylko to forum daje mi promyki słońca :) strasznie lubię czytać co tam wypisujecie ;) dajecie tyle nadziei że wszystko będzie dobrze, że nawet nie biorę pod uwagę, że będzie źle :)

Mam pytanie do Was, czy któraś z Was tak miała ponieważ mój gin mówi, że jak na ból brzucha pomagają tabletki to wszystko jest w normie i nie potrafił mi wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje.
    Otóż ja nie mam niestety żadnych objawów owulacji :/ podejrzewam tylko że po niej śluz mi zanika lub staje się mętny/biały. Ale w ostatnim dniu plamienia (wczoraj) odczuwam ból w którymś z jajników, taki rozrywający i boje się, że to może być taka wczesna owulacja. Czy to możliwe mimo objawów w temp i śluzie?

Ja miałam tak w tym cyklu i poleciałam zrobić test owulacyjny. Wyszedł pozytywny.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Katiusza będziemy się "kopać" nawzaajem ;)

katiuszaa lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś po monitoringu dokładnym co 2 dzień zaczęłam ufać tylko usg.
    U mnie śluz nie sprawdza się prawdę mówiąc.
    będąc na wizycie w 24dc dowiedziałam się że owu była bo był płyn w zatoce douglasa i tyle.Dzien wcześniej robiłam teścik owulacyjny i były dwie krechy i wtedy też było <3.

Coś czuję,że zaraz większość z Was będzie tu miała po dwie krechy na ciążowym :)

AgaL, katiuszaa, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    A ja Was dzis tylko podczytuję i próbuje nadązyć.
    Chyba się usrali w tej pracy na nic czasu nie mam dziś,nawet na siku.
    Zła jestem strasznie i cieszę się,że jutro już piąteczek :)
    Edycik też żyję tą myślą...jutro piątek:):)
    wytrzymania w pracy i na sikanie proszę chodzić, nie wolno wstrzymywać;)

Edycik lubi tę wiadomość

• agrafka85 Debiutantka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam takie pytanie trochę z innej beczki, a Wy na pewno macie więcej doświadczenia w tym temacie: w jakiej pozycji najlepiej sprawdzać szyjkę czy jest zamknięta czy otwarta? na leżąco? półleżąco? bo w tym cyklu zaczęłam niby obserwować ale nie wiem czy to dobrze robię :)

30 lat, synek 2.11.2012 <3
    cykl starań: 1
    termin @:
    długość cyklu: 30-35 dni
‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ