Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Peryzetka83 wiem, że USG dokładniejsze
ale gin najpierw twierdził, że widac pęcherzyk, a potem zmienił zdanie, że albo jakaś druga owulacja, albo przetrwały pęcherzyk albo torbiel krwotoczna ciałka żółtego... A ja zgłupiałam. Gin powiedział, że jak nie miałam problemów z zachodzeniem w ciąże, co miesiąc odczuwam bóle okołoowu, cykle mam regularne to "marna" szansa na cykle bez owu lub z tak opóźnioną owu. A ja zgłupiałam, jak tyle "interpretacji" USG padło.
-
nick nieaktualnyAgaL wrote:Też pójdę na różaniec w tej intencji.
Dołączam sie
A wogole to Hej Wam
My juz w pracy spóźnieni bo jechalalismy z mężema on zawsze sie spóźnia dzis mam kapciowy dzien wiec na spokojnie .
Agatia z doświadczenia wiem ze testy nie dają pewności , spółka bym słuchała lekarza , moze cykle Ci sie zmieniły po ciąży . Postarajcie sie troszeczkę moze akurat traficie
AgaL niech żyły rosną
U nas w miarę ciepło i przyjemniecałe szczęście bo dzis mam wizyty na budowach i bałam sie ze znów będę zamarzać
AgaL, luna91, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgatia ja się na tym niestety też nie znam. Moje pęcherzyki rzadko dorastają na tyle żeby był owulacja a co dopiero torbiel
Któraś z dziewczyn wyżej pisała że wynik testu może świadczyć że organizm się szykował do owulacji ale nie musiało do niej dojść USG jest pewniejsze niż test ale też nie każdy ginekolog umie zinterpretować co widzi czego doświadczyłam ja.
A|gal nie nakręcaj się zaczniesz za 2 dni
Która w tym miesiącu rozpocznie falę pozytywnych wieści? -
agatia czasem tak jest ze testy pokazuja ze zbliza sie ovu ale niestety nie pokazuja ze pecherzyk pekl - moze byc tak ze sobie rosnie i rosnie i jak jest juz duzy i nie peknie wowczas powstaja torbiele na jajniku- mialam tak kilka razy i musialam stosowac leki ale na szczescie torbiel sie wchlonal ale cykl byl stracony
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 11:32
-
nick nieaktualny
-
AgaL wrote:Agrafka daj kilka promyków słońca u mnie deszcz na południu:/
i życzę miłego dnia, u Ciebie najfajniejsze dni cyklu:)
\ /
-o-
/ \
proszę, mówisz i masz słoneczko i promyczkikażdej z nas się przyda
tak, najfajniejsze i staram się je wykorzystać, oby z pozytywnym skutkiem
agatia też myślę że usg jest bardziej wiarygodne niż testy, ale to przecież nie jest przeszkoda, żeby nadal próbować bo takiej przyjemności nigdy za wieleWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 11:41
Edycik lubi tę wiadomość
30 lat, synek 2.11.2012
cykl starań: 1
termin @:
długość cyklu: 30-35 dni -
nick nieaktualnyCarolq wrote:Co do pozytywnych wieści stawiam po cichu na Bratka i dzisiejsza betę
Katiusza będzie dobrze nowy lekarz nowe spojrzenie . Mam nadzieje ze pomożei żeby nie było zamierzam wziąć z ciebie przykład też mieć kropka, nie wiem kiedy ale chciałabym Cię szybko dogonić
Carolq lubi tę wiadomość
-
Paryzetka już się nie nastawiam;) przywołuje się do porządku;)
Agrafka dziękuje za promyki:) od razu mi cieplej!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 11:41
Paryzetka83 lubi tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
Witam
u mnie też pochmurno i tylko to forum daje mi promyki słońca
strasznie lubię czytać co tam wypisujecie
dajecie tyle nadziei że wszystko będzie dobrze, że nawet nie biorę pod uwagę, że będzie źle
Mam pytanie do Was, czy któraś z Was tak miała ponieważ mój gin mówi, że jak na ból brzucha pomagają tabletki to wszystko jest w normie i nie potrafił mi wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje.
Otóż ja nie mam niestety żadnych objawów owulacjipodejrzewam tylko że po niej śluz mi zanika lub staje się mętny/biały. Ale w ostatnim dniu plamienia (wczoraj) odczuwam ból w którymś z jajników, taki rozrywający i boje się, że to może być taka wczesna owulacja. Czy to możliwe mimo objawów w temp i śluzie?
-
agatia trudno powiedzieć, wydaj mi się że nie ma co się zastanawiać głębiej bo gdybać można, trzeba po prostu czekać
Edycik też się ciesze że jutro piąteczek
A czytałyście może dziś na rewolucji październikowej ? Jedna dziewczyna napisała że zaszła w ciąże 1 dnia cyklu.
AgaL lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgaL wrote:Katiusza super podejście:)
muszę się pilnować, by też tak myśleć, w końcu rozpoczęłam już część badań, reszta teraz w kolejnym cyklu.
To ta moja huśtawka humorów dała mi dziś takie podejście (w ramach nie nakręcania się he he) Za kilka dni pewnie będę krążyć wokół szafki z testami. Jak coś to poproszę kopa w ... -
nick nieaktualnyEvanlyn wrote:Witam
u mnie też pochmurno i tylko to forum daje mi promyki słońca
strasznie lubię czytać co tam wypisujecie
dajecie tyle nadziei że wszystko będzie dobrze, że nawet nie biorę pod uwagę, że będzie źle
Mam pytanie do Was, czy któraś z Was tak miała ponieważ mój gin mówi, że jak na ból brzucha pomagają tabletki to wszystko jest w normie i nie potrafił mi wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje.
Otóż ja nie mam niestety żadnych objawów owulacjipodejrzewam tylko że po niej śluz mi zanika lub staje się mętny/biały. Ale w ostatnim dniu plamienia (wczoraj) odczuwam ból w którymś z jajników, taki rozrywający i boje się, że to może być taka wczesna owulacja. Czy to możliwe mimo objawów w temp i śluzie?
Ja miałam tak w tym cyklu i poleciałam zrobić test owulacyjny. Wyszedł pozytywny. -
Ja jakoś po monitoringu dokładnym co 2 dzień zaczęłam ufać tylko usg.
U mnie śluz nie sprawdza się prawdę mówiąc.
będąc na wizycie w 24dc dowiedziałam się że owu była bo był płyn w zatoce douglasa i tyle.Dzien wcześniej robiłam teścik owulacyjny i były dwie krechy i wtedy też było.
Coś czuję,że zaraz większość z Was będzie tu miała po dwie krechy na ciążowymAgaL, katiuszaa, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
Edycik wrote:A ja Was dzis tylko podczytuję i próbuje nadązyć.
Chyba się usrali w tej pracy na nic czasu nie mam dziś,nawet na siku.
Zła jestem strasznie i cieszę się,że jutro już piąteczek
wytrzymania w pracy i na sikanie proszę chodzić, nie wolno wstrzymywaćEdycik lubi tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
a ja mam takie pytanie trochę z innej beczki, a Wy na pewno macie więcej doświadczenia w tym temacie: w jakiej pozycji najlepiej sprawdzać szyjkę czy jest zamknięta czy otwarta? na leżąco? półleżąco? bo w tym cyklu zaczęłam niby obserwować ale nie wiem czy to dobrze robię30 lat, synek 2.11.2012
cykl starań: 1
termin @:
długość cyklu: 30-35 dni