SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie kupiłam na allegro :/ miałam wielkie plany i kupiłam 20 sztuk ale coraz mniejszą ochotę mam na ich robienie bo tylko mnie dołują i mam wrażenie, że mylą...

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL - o.Sroka nie pił po prostu wina moich Rodziców - zmieniłby zdanie od razu ;))))
    A co do blondasków - to jest fajne w dzieciach - szczerość!!!!! I otwartość - wszystkich zmysłów, że tak powiem (łącznie z widzeniem magicznego świata :) ).

madzikk, kciuki za wizytę!!!! :-*

cinnamonku_, to dziś? W takim razie moja kuzynka pierwszy raz przeżyje go spokojniej. Niestety, ma na koncie kilka utraconych ciąż (utracone wcześnie, usunięta z konieczności, utrata dziecka już narodzonego x2. Masakra, naprawdę...) Ale teraz przynajmniej wczorajszy Bąbelek zajmie Jej wszystkie myśli <3 :)

katiuszaa - u mnie jest katastrofa z odczytywaniem kłuć z brzucha ;) Zwłaszcza, że mam problemy z jelitami, więc zasadniczo mnie notorycznie coś kłuje, ciągnie etc :P No permanentna ciąża, jak nic ;)

Carolq, dzięki za wiarę :-* :)

Edycik - jestem ciekawa, co nasze koty by zrobiły na widok kominka. Mam tylko nadzieję, że z racji dużej ilości produkowanego ciepła, nie poczułabym swądu spalonych wąsów, jak to bywało w przypadku świeczek ;)))))

agrafka, otwartość nie jest zależna od pozycji. Po prostu musisz dosięgnąć i poczuć pod palcem. Jedne sprawdzają, stojąc i opierając jedną nogę o podwyższenie, typu sedes/wanna etc. Inne (np. ja ;) ) wolą kucać - ja na stojąco, swoimi króciutkimi palcami, czasem szyjki w ogóle nie dosięgam ;)

Zasadniczo, kiepsko to dziewczyny widzę. Dziś test właściwie negatywny. Może cień cienia... ale wiecie, jak jest - cieniami cieni piekło staraczek jest wybrukowane ;)
    Tempka w dół, mimo luteiny. Miałam nie iść, ale Małż stwierdził, że będę się stresowała, więc poszłam, od razu machnąć CRP. Z bety pewnie nic nie będzie. Gorzej, jeśli CRP wyjdzie słabe (a od kilku dni boli mnie znowu gardło, jeszcze wczoraj miałam powiększone ww.chłonne, więc może tak być) - to już by było naprawdę lipne, ponieważ zablokowałoby mi możliwość zrobienia HCG w tym miesiącu :(((((((((((((((((

A wiecie, że z tym bratankiem, to dla mnie jest szczególnie ważne i ciekawe, bo... ja przez lata w ogóle nie potrafiłam się dogadać z dziećmi - tak się ułożyło w rodzinie, że nie było na kim się ćwiczyć ;) dlatego się ich bałam :P Wzrusza się więc moje pragmatyczne i praktyczne serce, jeśli z jakimś maluchem się dogaduję, bo wtedy pojawia się myśl: "Hej! Może jednak nie jest z Tobą tak źle! A z własnym przecież łatwiej złapać kontakt". Także, ten tego.... ;)

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku - będzie dobrze :) kiedy wyniki żebym wiedziała kiedy kciuki puszczać:)
    będziesz wspaniałą matką, czytając twoje posty emanuje sama dobroć i optymizm także inaczej być nie może moja droga :)

AgaL, Evanlyn, Bratek, Paryzetka83, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie drugie śniadanie, siadam na forum i post od Bratka, to lubię, mam co czytać:):)

Bratek lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Edycik a ty kiedy zgłaszałaś testowanie?
    wrzuć tam do podpisu termin @ i dł cykli w innym przypadku będę pytać co chwilę bo pamięć mam słabą ostatnio :P)

nie zgłaszałam testowania kochana
    ale zaraz zmienię wszystko w podpisie

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Zrobiłam sobie drugie śniadanie, siadam na forum i post od Bratka, to lubię, mam co czytać:):)

No ja siedzę i siedzę i liczę na większy ruch bo jak odejdę to znowu zostanę w tyle ;)

AgaL lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby - no i mi się gałki oczne zaczerwieniły.... <:-)
    A wyniki powinny być max.do 20:00. Echhhh, żeby chociaż to CRP, żeby chociaż ono... <trzyma kciuki, aż kłykcie bieleją ;) >

AgaL: :P Ja Ciebie też :P :P :P ;)))))))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 12:46

AgaL lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    zależy jeszcze o jakich testach mówimy, bo podobno wiarygodne są z rossmana, a ja zawsze używałam tych z allegro - te podobno lubią nie pokazywać pozytywów...nawet testowały dziewczyny w tym samym dniu oba testy przy czym allegrowy negatyw a z rossmana pozytyw jak nic:)

Potwierdzam! Robiłam jednocześnie w poprzednich cyklach te z allegro z innymi i z allegro nigdy mi nie pokazały pozytywnego. Więc dziewczyny jak testować to tylko facelle z rossmana albo LH test z domowego labolatorium.

A na różaniec też się dziś wybiorę. U nas ksiądz coś w niedzielę o tym wspominał, dzięki cinnamonku za przypomnienie :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Ruby - no i mi się gałki oczne zaczerwieniły.... <:-)
    A wyniki powinny być max.do 20:00. Echhhh, żeby chociaż to CRP, żeby chociaż ono... <trzyma kciuki, aż kłykcie bieleją ;) >

AgaL: :P Ja Ciebie też :P :P :P ;)))))))))

No jakbym wiedziała, że tak długo to bym pazury obcięła bo mi się w dłonie wbijają :D

edit: mnie tak drapie o 3 dni w gardle ale to chyba nie objawy cionszy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 12:49

Bratek lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno pytanko tak z innej beczki :) jak minął mi termin @ to mogę zrobić test ciążowy o którejkolwiek porze dnia czy też lepiej robić z porannego?

Pytam ponieważ moja znajoma ze studiów dowiedziała się że jest w ciąży w 3 miesiącu - do tej pory normalnie miała @. Do gin poszła bo ją dziwnie brzuch bolał a tu taka niespodzianka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 12:52

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski:-)
    Produkcja postów pełną parą;-)
    Bratek pisz od razu jak beta to szykujemy szampana;-)
    Jeśli chodzi o najstarszą na forum to już dawno ustalone, że ja mam tytuł seniorki staraczki:-)) i uprasza się o nie detronizowanie mnie i nie robienie zamachu stanu:-)
    Majju testowałaś?
    AgaL, Paryzetka a wy?

Bratek lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku też oczywiście trzymam za Ciebie:):):)

Bratek lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    No jakbym wiedziała, że tak długo to bym pazury obcięła bo mi się w dłonie wbijają :D

edit: mnie tak drapie o 3 dni w gardle ale to chyba nie objawy cionszy :D

Ruby....to może być ciąża, każdy objaw inny od tych co zazwyczaj, może być "tym" objawem ;):p jak moje żyły ;)
    hahaha

• AgaL Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Jeszcze jedno pytanko tak z innej beczki :) jak minął mi termin @ to mogę zrobić test ciążowy o którejkolwiek porze dnia czy też lepiej robić z porannego?

Pytam ponieważ moja znajoma ze studiów dowiedziała się że jest w ciąży w 3 miesiącu - do tej pory normalnie miała @. Do gin poszła bo ją dziwnie brzuch bolał a tu taka niespodzianka :)
    Podobno najlepiej z porannego moczu :)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Róży ja się nie wpisuje na listę, jeśli @ nie przyjdzie do pon...to kto wie, może pokonam lęk przed testami ciążowymi, które leżą w szufladzie;)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Potwierdzam! Robiłam jednocześnie w poprzednich cyklach te z allegro z innymi i z allegro nigdy mi nie pokazały pozytywnego. Więc dziewczyny jak testować to tylko facelle z rossmana albo LH test z domowego labolatorium.

A na różaniec też się dziś wybiorę. U nas ksiądz coś w niedzielę o tym wspominał, dzięki cinnamonku za przypomnienie :)

Wiola dziś będzie moc modlitwy, już kilka osób deklaruje, że dziś pójdzie. ja też.

• Edycik Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby podpis edytowany został :)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ruby....to może być ciąża, każdy objaw inny od tych co zazwyczaj, może być "tym" objawem ;):p jak moje żyły ;)
    hahaha

A propos tych dziwnych objawów pytam bo dziwny @ mam tego miesiąca :P powinny mi się skończyć plenienia wczoraj a jeszcze dzisiaj rano miałam jakieś resztki i zastanawiam się czy testu nie robić i liczyć na niepokalane poczęcie :D to też inny objaw od tych zazwyczaj :D to już chyba paranoja prawda?? :D

AgaL lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Imię Róży ja się nie wpisuje na listę, jeśli @ nie przyjdzie do pon...to kto wie, może pokonam lęk przed testami ciążowymi, które leżą w szufladzie;)
    No to życzę ci żeby nie przyszła:-)

AgaL lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Róży ja to odpadam, przy każdej wizycie w wc zastanawiam się czy to wciąż plamienie czy lekkie krwawienie. W sumie wolałabym już @ i nowy cykl niż takie oczekiwanie pozbawione sensu i nadzieji.

Ruby pisz o wszystkich nietypowych objawach, my Ci je dopasujemy do cionszy ;)

Bratek, AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ