X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    A propos tych dziwnych objawów pytam bo dziwny @ mam tego miesiąca :P powinny mi się skończyć plenienia wczoraj a jeszcze dzisiaj rano miałam jakieś resztki i zastanawiam się czy testu nie robić i liczyć na niepokalane poczęcie :D to też inny objaw od tych zazwyczaj :D to już chyba paranoja prawda?? :D

Haha każdy inny objaw jak Aga pisze może świadczyć o cionszy :P ale dziewczyny proszę tego nie mylić z ciążą :D

AgaL lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn też mam taką paranoję co miesiąc ;) "2 dni @? Coś krótko, pewnie to ciąża!" na szczęście gdzieś głęboko ukryty zdrowy rozsądek mówi mi, że nic na ciąże nie wskazuje. Taki urok mojego cyklu :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Imię Róży ja to odpadam, przy każdej wizycie w wc zastanawiam się czy to wciąż plamienie czy lekkie krwawienie. W sumie wolałabym już @ i nowy cykl niż takie oczekiwanie pozbawione sensu i nadzieji.

Ruby pisz o wszystkich nietypowych objawach, my Ci je dopasujemy do cionszy ;)

tak jest! czuję, że w tym miesiącu nawet wróżby Patutki tutaj nic nie dają, ale na cionsze jak najbardziej mam szansę szczególnie na tę spożywczą :)

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ruby podpis edytowany został :)

Jestem z Ciebie dumna! :*

Edycik lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Evanlyn też mam taką paranoję co miesiąc ;) "2 dni @? Coś krótko, pewnie to ciąża!" na szczęście gdzieś głęboko ukryty zdrowy rozsądek mówi mi, że nic na ciąże nie wskazuje. Taki urok mojego cyklu :)
    Przez te moje paranoje mój Mężulek zaczął kontrolować moje wykresy bo co miesiąc mimo abstynencji w płodne miałam nadzieje na ciąże :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    tak jest! czuję, że w tym miesiącu nawet wróżby Patutki tutaj nic nie dają, ale na cionsze jak najbardziej mam szansę szczególnie na tę spożywczą :)
    Spożywczą miewam regularnie :) A' propos brzucha - pochwalę się - gdzieś pod tłuszczem są u mnie mięśnie brzucha! I po wczorajszym basenie nawet czuję że działają ;)

Bratek, AgaL, Ejrene, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naprodukowalyscie, zostawic was na kilka godzin;)

Wiec ja juz po wizycie, bardzo zadowolona, poswiecili mi ponad godzine, zrobili usg, 4 zdjecia, pomiary. Lewy jajnim troche mnieszy od prawego, ale z prawego w tym cyklu byla owulka. Jak dostane okres to mam zadzwonic umowic sie na monitoring prawdopodobnie w 11dc, badania hormonalne, no i dostalismy pojemniczek na badanie nasienia. Jestem w dobrych rekach:) 20 listopad mamy juz umowiona wizyte, wiec pewnie juz bedzie po wszystkich badaniach. Co dalej, zobaczymy, ale jest dobrze:) jak wyniki beda dobre to pewnie laparoskopia mnie czeka. Ale powiem wam ze mieli bardzo fajny sprzet do usg, taki cieniutki, pierwszy raz sie z takim spotkalam.

Jezeli chodzi o orzechy nerkowca, moze przy staraniach ok ale jak juz sie jest w ciazy to wszystko z umiarem. Ponoc ananasa w ciazy nie mozna, chyba ze na zagniezdzanie i na rozwiazanie. Moja kolezanka bardzo przewrazliwiona bo w 6 miesiacu miala jakies zapalenie i jej wody odeszly, urodzila przez cesarke, i z corka wszystko dobrze, fajna madra dziewczynka:) ale teraz zastanawia sie czy chce drugie bo troche ja to nerwow kosztowalo, i tez dostala endometriozy po porodzie, ale to pewnie dlatego ze juz od pierwszego dnia musiala jezdzic do szpitala wiec zle jej sie zroslo.

Bratku, czekam z niecierpliwoscia na wynik:)

Cos czuje ze w tym miesiacu troche sie posypie pozytywnych wiadomosci:)

katiuszaa, Edycik, Evanlyn, Ejrene, Wiola90, luna91, Bratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam postanowienie, że jeśli P-)) będę testować to nie wcześniej niż 12 dpo, bo robiłam test 11dpo i nic nie wyszło, a 12 dpo wyszły 2 bladziochy. A najlepiej testować dzień po nieprzyjściu @.
    Chyba coś było na rzeczy bo mnie zalewa już drugi dzień mało pampersów nie noszę:-)

AgaL, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra poproszę kopa w ...... dostałam brązowego plamienia. Zaczynam się denerwować że znów jakąś infekcję dostałam

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    Ja mam postanowienie, że jeśli P-)) będę testować to nie wcześniej niż 12 dpo, bo robiłam test 11dpo i nic nie wyszło, a 12 dpo wyszły 2 bladziochy. A najlepiej testować dzień po nieprzyjściu @.
    Chyba coś było na rzeczy bo mnie zalewa już drugi dzień mało pampersów nie noszę:-)
    Ja tak miałam w 2 poprzednich cyklach i też myślę, że gdybym zatestowała wcześniej to jakaś bladość by się pokazała. Zobaczymy jak ta @ czy inna będzie.

Madzikk super, że trafiłaś na dobrego lekarza! Przebadacie się i będzie wiadomo jakie działania wdrożyć, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik to dobre wieści, świetne podejście z taką opieką musi się w końcu udać;)

Imię róży - ale że co zalewa śluz czy @?

Katiusza - wirtualny kopi nie wywołuj tutaj żadnych infekcji, implantacja jak nic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 13:22

madzikk lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Jestem z Ciebie dumna! :*

Moderatorka wydała polecenie to wykonałam hihi :*

AgaL lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza "kopię" wirtualnie, proszę sobie nic do głowy nie dobierać.

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk ale pozytywnie po wizycie, aż miło się czyta:)
    Teraz pełna energii i dobrych myśli możesz działać:)

madzikk, Edycik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Madzikk ale pozytywnie po wizycie, aż miło się czyta:)
    Teraz pełna energii i dobrych myśli możesz działać:)

Ja tak miałam przez 2 tyg a teraz jakoś ten optymizm ze mnie uchodzi w zastraszająco szybkim tempie... w tym miesiącu pominęłam fazę optymizmu: że na pewno się uda

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:

Katiusza - wirtualny kopi nie wywołuj tutaj żadnych infekcji, implantacja jak nic ;)

Ruby AgaL Dzięki za kopa. Od razu mi lepiej Implantacja to chyba czerwona, u mnie susza więc obstawiam infekcje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 13:30

• AgaL Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ja tak miałam przez 2 tyg a teraz jakoś ten optymizm ze mnie uchodzi w zastraszająco szybkim tempie... w tym miesiącu pominęłam fazę optymizmu: że na pewno się uda
    Ruby!... i Tobie "kopniak" za takie myślenie sie należy.
    Proszę wrócić do myślenia, że się uda! że w końcu u nas wszystkich "się zadzieje" :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:

Ruby @ straszliwa:-) ... no za zombi mogę robić;-PPP

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Ruby AgaL Dzięki za kopa. Od razu mi lepiej Implantacja to chyba czerwona, u mnie susza więc obstawiam infekcje

kurcze nie wiem bo ja tego nie miałam w pierwszej ciąży :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właściwie to powiem wam, że długo u nas już się nie zazieleniło... mogły by się statystyki troszkę poprawić :P

Śmiejemy się z m, że byłyby niezłe berety jakbym w listopadzie zaszła bo moja Nina też listopadowe poczęcie :P owulka wypadałaby podobnie jak przed 5 laty także jeszcze by tylko ten sam dzień porodu był i mam swoje wymarzone bliźniaki :D

Aga kop ile wlezie przyda mi się :)

AgaL, madzikk, Paryzetka83, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ