X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    A propos tych dziwnych objawów pytam bo dziwny @ mam tego miesiąca :P powinny mi się skończyć plenienia wczoraj a jeszcze dzisiaj rano miałam jakieś resztki i zastanawiam się czy testu nie robić i liczyć na niepokalane poczęcie :D to też inny objaw od tych zazwyczaj :D to już chyba paranoja prawda?? :D

Haha każdy inny objaw jak Aga pisze może świadczyć o cionszy :P ale dziewczyny proszę tego nie mylić z ciążą :D

AgaL lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn też mam taką paranoję co miesiąc ;) "2 dni @? Coś krótko, pewnie to ciąża!" na szczęście gdzieś głęboko ukryty zdrowy rozsądek mówi mi, że nic na ciąże nie wskazuje. Taki urok mojego cyklu :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Imię Róży ja to odpadam, przy każdej wizycie w wc zastanawiam się czy to wciąż plamienie czy lekkie krwawienie. W sumie wolałabym już @ i nowy cykl niż takie oczekiwanie pozbawione sensu i nadzieji.

Ruby pisz o wszystkich nietypowych objawach, my Ci je dopasujemy do cionszy ;)

tak jest! czuję, że w tym miesiącu nawet wróżby Patutki tutaj nic nie dają, ale na cionsze jak najbardziej mam szansę szczególnie na tę spożywczą :)

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ruby podpis edytowany został :)

Jestem z Ciebie dumna! :*

Edycik lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Evanlyn też mam taką paranoję co miesiąc ;) "2 dni @? Coś krótko, pewnie to ciąża!" na szczęście gdzieś głęboko ukryty zdrowy rozsądek mówi mi, że nic na ciąże nie wskazuje. Taki urok mojego cyklu :)
    Przez te moje paranoje mój Mężulek zaczął kontrolować moje wykresy bo co miesiąc mimo abstynencji w płodne miałam nadzieje na ciąże :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    tak jest! czuję, że w tym miesiącu nawet wróżby Patutki tutaj nic nie dają, ale na cionsze jak najbardziej mam szansę szczególnie na tę spożywczą :)
    Spożywczą miewam regularnie :) A' propos brzucha - pochwalę się - gdzieś pod tłuszczem są u mnie mięśnie brzucha! I po wczorajszym basenie nawet czuję że działają ;)

Bratek, AgaL, Ejrene, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naprodukowalyscie, zostawic was na kilka godzin;)

Wiec ja juz po wizycie, bardzo zadowolona, poswiecili mi ponad godzine, zrobili usg, 4 zdjecia, pomiary. Lewy jajnim troche mnieszy od prawego, ale z prawego w tym cyklu byla owulka. Jak dostane okres to mam zadzwonic umowic sie na monitoring prawdopodobnie w 11dc, badania hormonalne, no i dostalismy pojemniczek na badanie nasienia. Jestem w dobrych rekach:) 20 listopad mamy juz umowiona wizyte, wiec pewnie juz bedzie po wszystkich badaniach. Co dalej, zobaczymy, ale jest dobrze:) jak wyniki beda dobre to pewnie laparoskopia mnie czeka. Ale powiem wam ze mieli bardzo fajny sprzet do usg, taki cieniutki, pierwszy raz sie z takim spotkalam.

Jezeli chodzi o orzechy nerkowca, moze przy staraniach ok ale jak juz sie jest w ciazy to wszystko z umiarem. Ponoc ananasa w ciazy nie mozna, chyba ze na zagniezdzanie i na rozwiazanie. Moja kolezanka bardzo przewrazliwiona bo w 6 miesiacu miala jakies zapalenie i jej wody odeszly, urodzila przez cesarke, i z corka wszystko dobrze, fajna madra dziewczynka:) ale teraz zastanawia sie czy chce drugie bo troche ja to nerwow kosztowalo, i tez dostala endometriozy po porodzie, ale to pewnie dlatego ze juz od pierwszego dnia musiala jezdzic do szpitala wiec zle jej sie zroslo.

Bratku, czekam z niecierpliwoscia na wynik:)

Cos czuje ze w tym miesiacu troche sie posypie pozytywnych wiadomosci:)

katiuszaa, Edycik, Evanlyn, Ejrene, Wiola90, luna91, Bratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam postanowienie, że jeśli P-)) będę testować to nie wcześniej niż 12 dpo, bo robiłam test 11dpo i nic nie wyszło, a 12 dpo wyszły 2 bladziochy. A najlepiej testować dzień po nieprzyjściu @.
    Chyba coś było na rzeczy bo mnie zalewa już drugi dzień mało pampersów nie noszę:-)

AgaL, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra poproszę kopa w ...... dostałam brązowego plamienia. Zaczynam się denerwować że znów jakąś infekcję dostałam

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    Ja mam postanowienie, że jeśli P-)) będę testować to nie wcześniej niż 12 dpo, bo robiłam test 11dpo i nic nie wyszło, a 12 dpo wyszły 2 bladziochy. A najlepiej testować dzień po nieprzyjściu @.
    Chyba coś było na rzeczy bo mnie zalewa już drugi dzień mało pampersów nie noszę:-)
    Ja tak miałam w 2 poprzednich cyklach i też myślę, że gdybym zatestowała wcześniej to jakaś bladość by się pokazała. Zobaczymy jak ta @ czy inna będzie.

Madzikk super, że trafiłaś na dobrego lekarza! Przebadacie się i będzie wiadomo jakie działania wdrożyć, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik to dobre wieści, świetne podejście z taką opieką musi się w końcu udać;)

Imię róży - ale że co zalewa śluz czy @?

Katiusza - wirtualny kopi nie wywołuj tutaj żadnych infekcji, implantacja jak nic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 13:22

madzikk lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Jestem z Ciebie dumna! :*

Moderatorka wydała polecenie to wykonałam hihi :*

AgaL lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza "kopię" wirtualnie, proszę sobie nic do głowy nie dobierać.

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk ale pozytywnie po wizycie, aż miło się czyta:)
    Teraz pełna energii i dobrych myśli możesz działać:)

madzikk, Edycik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Madzikk ale pozytywnie po wizycie, aż miło się czyta:)
    Teraz pełna energii i dobrych myśli możesz działać:)

Ja tak miałam przez 2 tyg a teraz jakoś ten optymizm ze mnie uchodzi w zastraszająco szybkim tempie... w tym miesiącu pominęłam fazę optymizmu: że na pewno się uda

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:

Katiusza - wirtualny kopi nie wywołuj tutaj żadnych infekcji, implantacja jak nic ;)

Ruby AgaL Dzięki za kopa. Od razu mi lepiej Implantacja to chyba czerwona, u mnie susza więc obstawiam infekcje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 13:30

• AgaL Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ja tak miałam przez 2 tyg a teraz jakoś ten optymizm ze mnie uchodzi w zastraszająco szybkim tempie... w tym miesiącu pominęłam fazę optymizmu: że na pewno się uda
    Ruby!... i Tobie "kopniak" za takie myślenie sie należy.
    Proszę wrócić do myślenia, że się uda! że w końcu u nas wszystkich "się zadzieje" :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:

Ruby @ straszliwa:-) ... no za zombi mogę robić;-PPP

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Ruby AgaL Dzięki za kopa. Od razu mi lepiej Implantacja to chyba czerwona, u mnie susza więc obstawiam infekcje

kurcze nie wiem bo ja tego nie miałam w pierwszej ciąży :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właściwie to powiem wam, że długo u nas już się nie zazieleniło... mogły by się statystyki troszkę poprawić :P

Śmiejemy się z m, że byłyby niezłe berety jakbym w listopadzie zaszła bo moja Nina też listopadowe poczęcie :P owulka wypadałaby podobnie jak przed 5 laty także jeszcze by tylko ten sam dzień porodu był i mam swoje wymarzone bliźniaki :D

Aga kop ile wlezie przyda mi się :)

AgaL, madzikk, Paryzetka83, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ