X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Ja miałam tak w tym cyklu i poleciałam zrobić test owulacyjny. Wyszedł pozytywny.

No nie!! teraz to się boję bo mąż 1116 km ode mnie :/ i cykl w d! ale będę twarda. Zrobię jeden test teraz bo nie wytrzymam i jeden wieczorem dopiero :/

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Oj Katiusza będziemy się "kopać" nawzaajem ;)

Nie kopać się tylko przesyłać pozytywne wibracje ;P

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Edycik też żyję tą myślą...jutro piątek:):)
    wytrzymania w pracy i na sikanie proszę chodzić, nie wolno wstrzymywać;)

dziekuję Aguś :)
    zaraz mam telekonforencję i potem zjem sniadanko wreszcie :)

P.S.moje koty mega szczęsliwe bo palimy w kominku od kilku dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    dziewczyny, a jeżeli w 19 dc (wczoraj) pęherzyk miał 18 mm to jest szansa, że tak późna owulacja (20 lub 21 dc) zakończy się powodzeniem? Chyba za krótka ta faza lutealna by była... już sama nie wiem

ja 16 dnia cyklu miałam 18mmi lekarz mówił,że ładny pęcherzyk imamy działać, teraz już chyba jestem po owulce - była ok 20 dnia cyklu, ale bywało że miałam też 23 dc, a czemu późna miałaby być nieowocna? ciesz się, że masz i radzę się nie nakręcać, to twój pierwszy cykl poobserwuj trochę siebie i będzie dobrze:)

katiuszaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A komu to Patutka w październiku wywróżyła dwie kreski? Nie tobie Ruby przypadkiem?

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    dziewczyny, a jeżeli w 19 dc (wczoraj) pęherzyk miał 18 mm to jest szansa, że tak późna owulacja (20 lub 21 dc) zakończy się powodzeniem? Chyba za krótka ta faza lutealna by była... już sama nie wiem

Szansa jest w zależności od tego jak długo trwa cykl. Ja mam owu zwykle 18dc i faze lutealną 13 dnie, więc dla mnie to norma.

Evanlyn ja o szyjce wiem tyle, żeby badać ja w kucki lub z jedną nogą opartą np. O brzeg wanny. Ja opieram na klapie toalety, ale badanie nie idzie mi najlepiej więc nic nie wpisuję ;) Po 3 cyklach z OF już wiem kiedy jest nisko a kiedy wysoko i twardość też już ogarniam, ale otwarcie to nadal zagadka ;)

AgaL ja cię przywołałam do porządku, ale nie myśl, że Ci nie kibicuję :D

AgaL lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:

A czytałyście może dziś na rewolucji październikowej ? Jedna dziewczyna napisała że zaszła w ciąże 1 dnia cyklu.

Hmmm coś mi tu śmierdzi...pewnie źle obliczyła sobie coś...

• agrafka85 Debiutantka

Wysłany: 15 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zmykam dziewczyny, chociaż strach Was zostawiać, bo naprodukujecie pewnie ładnych kilka stron ;) ale zaraz lecę po małego do przedszkola i jedziemy do mojej mamy, potem mam zebranie w przedszkolu, potem odebrać synka od babci więc zląduję w domu pewnie ok 21 :)

trzymajcie się ciepło, bo u mnie pogoda już popsuta - zero słońca, za to wiatr okropny :/

:*

30 lat, synek 2.11.2012 <3
    cykl starań: 1
    termin @:
    długość cyklu: 30-35 dni
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Hmmm coś mi tu śmierdzi...pewnie źle obliczyła sobie coś...

Mi kiedyś w szkole pani od biologi powiedziała że jest to możliwe ale szanse są na to dużo mniejsze niż na wygranie w totka.

AgaL lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero teraz sobie uświadomiłam, że trzeba było robić wczoraj ten test a nie dzisiaj. Dzisiaj to już pewnie musztarda po obiedzie. Zmartwiłam się tym bólem dopiero teraz bo jak dwa miesiące temu robiłam taki test z ciekawości dzień przed przewidywaną owulacją to wyszedł negatywny ale myślałam że źle obliczyłam owulacje w takim razie. Później koleżanki pytałam jak jej szły testy przed ciążą to mówiła, że ani jeden jej nie wyszedł a w ciąże zaszła. Tłumaczyła sobie tym, że testy lipne..

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Mi kiedyś w szkole pani od biologi powiedziała że jest to możliwe ale szanse są na to dużo mniejsze niż na wygranie w totka.

Jeśli to prawda to dziewczyna powinna regularnie w totka grać skoro jej się to udało to uda jej się wszystko inne:)

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    A ja dopiero teraz sobie uświadomiłam, że trzeba było robić wczoraj ten test a nie dzisiaj. Dzisiaj to już pewnie musztarda po obiedzie. Zmartwiłam się tym bólem dopiero teraz bo jak dwa miesiące temu robiłam taki test z ciekawości dzień przed przewidywaną owulacją to wyszedł negatywny ale myślałam że źle obliczyłam owulacje w takim razie. Później koleżanki pytałam jak jej szły testy przed ciążą to mówiła, że ani jeden jej nie wyszedł a w ciąże zaszła. Tłumaczyła sobie tym, że testy lipne..

Bo to prawda, te testy są lipne, już wiele dziewczyn pisało że im nic nie pokazało a zaszły w ciążę:) mi pokazuję tylko jeden dzień, ale u mnie to jest tak, że najpierw owulacyjne pozytywne a na drugi dzień ból owulacyjny a testy negatywne więc nie jestem pewna czy owulka jest w dzień bólu czy testów pozytywnych:)

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Bo to prawda, te testy są lipne, już wiele dziewczyn pisało że im nic nie pokazało a zaszły w ciążę:) mi pokazuję tylko jeden dzień, ale u mnie to jest tak, że najpierw owulacyjne pozytywne a na drugi dzień ból owulacyjny a testy negatywne więc nie jestem pewna czy owulka jest w dzień bólu czy testów pozytywnych:)

Masz racje. Widzę, że ogarnia mnie mania powoli bo zapominam o takich rzeczach jak to że testy pokazują, że owulacja nastąpi w ciągu 48h. ech...

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    A komu to Patutka w październiku wywróżyła dwie kreski? Nie tobie Ruby przypadkiem?

Tak tak mi wywróżyła, ale przestałam w to wierzyć kiedy cynamonkowi na wrzesień wróżyła i nic z tego nie było , także nie mam się już czego chwycić ! :P

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    dziekuję Aguś :)
    zaraz mam telekonforencję i potem zjem sniadanko wreszcie :)

P.S.moje koty mega szczęsliwe bo palimy w kominku od kilku dni

Mój kot w tym roku pierwszy raz widział kominek i ogień w nim, nie mógł się napatrzeć;)
    a Twoje co robią? lubią ciepełko?:)

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi prawie caly cykl pokazywalo wiec zabraklo w koncu funduszy na dokupywanie i skonczylam z testowaniem w tym cyklu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Masz racje. Widzę, że ogarnia mnie mania powoli bo zapominam o takich rzeczach jak to że testy pokazują, że owulacja nastąpi w ciągu 48h. ech...

zależy jeszcze o jakich testach mówimy, bo podobno wiarygodne są z rossmana, a ja zawsze używałam tych z allegro - te podobno lubią nie pokazywać pozytywów...nawet testowały dziewczyny w tym samym dniu oba testy przy czym allegrowy negatyw a z rossmana pozytyw jak nic:)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia ja nie bawię się w testy owu, za bardzo mnie to stresuje i nie mam wtedy w ogóle ochoty na serduszkowanie;)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Mój kot w tym roku pierwszy raz widział kominek i ogień w nim, nie mógł się napatrzeć;)
    a Twoje co robią? lubią ciepełko?:)

Aguś zalegają przy kominku oba :) uwielbaiją ciepło jak większość piecuchów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 12:24

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik a ty kiedy zgłaszałaś testowanie?
    wrzuć tam do podpisu termin @ i dł cykli w innym przypadku będę pytać co chwilę bo pamięć mam słabą ostatnio :P

Dziewczyny mogłybyście w zasadzie zrobić to samo w podpisie (wiek, dł cykli, data@ ), już kiedyś o tym pisałyśmy ale jest tu wiele nowych dziewczyn więc warto puścić info raz jeszcze:) potem fajnie widać kto kiedy i nie trzeba tyle razy pytać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 12:33

‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ