Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Liluś27 Znajoma

Wysłany: 16 lipca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzialka jestes rocznik 89? Blekitna tez? I to Wasze pierwsze dzieciatka prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 17:48

dqpranli960fzv6r.png
  • oczekujaca88 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błękitna - ja bym poszła po L4. Co Ci zależy? Skoro masz stresującą pracę, a Twoim priorytetem jest fasolka to nad czym tu się zastanawiać?! Kochana! Walcz o swoje szczęście! :)

4.12.2015 6tc (5 t, 4 dz) [*]

3.12.2016 - Bartuś <3 4,030g 57cm godz. 18:14

dqprj44jz3vmfgd1.png
  • Rudzialka Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błękitna wrote:
    poprosiłaś ginekologa o L4?

oczywiście. Powiedziałam że mam stresującą pracę przy komputerze 8h dziennie, praca do 21:00. Bez problemu mi wypisał na 2 tyg.
    Kochana, walcz! wróć się do niego i poproś o L4. Nie powinnaś się teraz przemęczać. Ty i Twoja fasolka jesteście najważniejsze!
    Buziaki:*

• Rudzialka Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liluś27 wrote:
    Rudzialka jestes rocznik 89? Blekitna tez? I to Wasze pierwsze dzieciatka prawda?
    No na którymś forum wyczytałam że mam rówieśniczkę Błękitną :)
    Moje pierwsze... ojej! Nie mogę w to uwierzyć! Będę m-a-m-ą :):)

• Natka30 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błękitna wrote:
    lekarz rodzinny mi nie da chyba zwolnienia na dwa tygodnie jeszcze bo już w tym tygodniu mi dała. Kurcze mam mega stresującą pracę i boję się że jak tam wrócę to będzie po fasolce
    Nawet tak nie mysl :( Wszystko bedzie dobrze, zobaczysz. Wroc sie do lekarki albo pójdź do innej :) A poki co w pracy staraj sie nie brac do siebie nic...

05a5dc343a95c3abdf4420765179411e.png
  • Natka30 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-nisia wrote:
    O Natka czyli moje miasto :):) zapraszamy hihi :):)

my w tym roku póki co nie mamy żadnych planów troche ciezko z urlopami i może dopiero gdzies w październiku sie uda...chociaz wtedy zmieniam prace a raczej przechodze na wyższy lewel :D:D i tez nie wiadomo jak to bedzie.najwyżej bedą grudniowe wczasy :) ale tak naprawde to wakacje teraz baaaardzo by mi się przydały...

HIHi dzieki:) Ja już sie nie moge doczekac oderwac od roboty i wszystkich stresow z nia zwiazanych....

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błękitna! Marsz do lekarza i powiedz mu, że ma Ci dać zwolnienie na 2 tyg tak jak pisze Rudzialka. Musicie teraz o siebie dbać. Trzeba walczyć o swoje. Nie stresuj się, moje znajome też miały pierwsze usg w 6, 7 tyg dopiero. A jak Ci nie da na piękne oczy to zacznij ściemniać, że Cie kręgosłup boli, już nie będzie miał wyjścia. Bólu kręgoslupa Ci nie udowodnią :)

Rudzialka tak! Będziesz mamusią :) Chciałabym sama się tak poczuć, ale jeszcze trochę poczekam :) Troszeczkę Wam kobitki zazdroszczę, ale tak pozytywnie :)
    Trzymajcie się ciepło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila25 wrote:
    jest wykres i jest kolorowy :)

Dzięki Lilka chociaż ty jedna sprawdziłaś ;)

lila25 lubi tę wiadomość

• Rudzialka Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Dzięki Lilka chociaż ty jedna sprawdziłaś ;)

oj, Ruby.. nie gniewaj sie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzialka wrote:
    oj, Ruby.. nie gniewaj sie:)

nie gniewam :)

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sprawdziłam :) ale już była informacja :)

renate lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Natka30 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też.. nie chciałam powtarzać ;)

renate lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra niech wam będzie ;)

• A-nisia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sprawdziłam!! ale fakt juz ktos napisał :)

a jak tak jak nusia tez Wam zazdroszcze....troszke pozytywnie a troszke (nic na to nie poradze!) ale na smutno...i tak sobie ostatnio myśle i ta myśl staje sie coraz bardziej męcząca i częsta ze co bedzie jesli w ogóle nam nie wyjdzie.... może poprostu za dużo o tym wszystkim myśle, za dużo mam kontaktu z dziecmi i to dlatego

ex2banlianb8bcf2.png
  • oczekujaca88 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh ja też zazdroszczę... ;)

4.12.2015 6tc (5 t, 4 dz) [*]

3.12.2016 - Bartuś <3 4,030g 57cm godz. 18:14

dqprj44jz3vmfgd1.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mówię mężowi, że wątek dopiero co się zaczął i już tak szczęśliwie i że to na pewno dobry znak (bo on już by bardzo chciał dzieciaczka, ale jest dzielny i mocno wierzy i czeka) :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoanaDarc wrote:
    Nie trać nadziei, jeszcze nic nie jest przesądzone, ja jestem właśnie po luteinie i teraz czekam na @ ale póki co cisza, a brałam 3x1 przez 9 dni, chyba jakoś słabo na mnie działa :)

Kochana ja nie tracę wiary, że się uda tylko, staram się podchodzić realnie do tematu, żeby znowu nie wyć przez tydzień, że 2 przylazła ...

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc

Wysłany: 16 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:
    Dziewczyny, pytanie do biorących Luteinę. Gin wam przepisał bo macie problemy z @? (nieregularne cykle m.in?)

Mi przepisał Luteinę, bo mam zbyt niski progesteron.

CzekającaMama

Wysłany: 16 lipca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błękitna wrote:
    Byłam przed chwilą u ginekolog... jest mi trochę smutno bo powiedziała że na USG za wcześnie że jeszcze nic nie może potwierdzić i żebym sobie przyszła za 3 tygodnie a nie teraz. 4 tydzień to podobno za wcześnie żeby stwierdzić ciążę i że to że test wyszedł to nic nie znaczy... :( nie wiem co mam myśleć czy ja w końcu jestem w tej ciąży czy nie jestem? Myślałam że dostanę dzisiaj zwolnienie z pracy ale już nawet jej o to nie pytałam jak tak do mnie wyjechała, będę się dalej stresować w tej robocie...:(

Kochana nie stresuj się na zapas - jesteś w ciąży i stresy sio sio ;
    Co do usg to faktycznie może być zbyt wcześnie by cokolwiek zobaczyć.

Co do L-4 to rozumiem Cię w 100% też mam cholernie stresującą pracę i też chciałabym iść od razu na wolne jak tylko uda mi się zajść w ciążę :)

CzekającaMama

Wysłany: 16 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała już tą "przyjemność" aplikowania sobie luteiny na dowcipnie?

Ja dzisiaj mam to zrobić po raz pierwszy i jak zobaczyłam sprzęt + instrukcję jazdy to ogłupiałam i najnormalniej w świecie nie wiem jak sobie, z tym poradzę ;)

Dzięki za wszelkie wskazówki :-P

CzekającaMama
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ