X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wogole nie miałam krwawienia przy implantacji a ból brzucha myślałam ze sobie wymyślam maz tez tak myślał :)
    Wróciłam do domu a nie ma prądu :( a ja taka głodna ... :(

• agatia Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju ja mam chyba teraz bez owulacji. I lekarka wczoraj mówiła, że może się wydłużyć o kilka dni.

• majju Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Majju ja mam chyba teraz bez owulacji. I lekarka wczoraj mówiła, że może się wydłużyć o kilka dni.
    Kurczę, dziwię się, że moja gin mi tego nie powiedziała na monitoringu :/

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:49

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Kto się czuje kijowo i się nudzi łapka w górę.... Strasznie mnie przytłacza czekanie na owulację. Tym samym nienawidzę liczyć... ciąglę odliczam... dni do urlopu, ślubu, podrózy, owulacji, testowania...

Zaraz z nudów zacznę ćwiczyć z Chodakowską!

Ja tak właśnie teraz mam :( najgorsze czekanie. Teraz na męża, później na owulacje i w końcu na termin @ i test. Siedzę sama, nudno bo zajęcia na uczelni odwołane cały tydzień mam bo co chwile komuś coś wypada. Można szału dostać :( i jak tu nie myśleć ciągle tylko o jednym

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Dziewczynki u mnie test negatywny. Walczymy dalej :)
    A wykres masz taki ładny, że byłam niemal pewna, że się udało :(

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • majju Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka ja się nie przejmuję nawet tym negatywem tylko niech ta wredna @ w końcu przyjdzie :/

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • agrafka85 Debiutantka

Wysłany: 15 października 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wpadłam na chwilę ale nadrobić 7 stron nie jest łatwo ;)

madzikk super, że wizyta się udała :) grunt to dobry specjalista, który przykłada się do swojej pracy i do którego można mieć zaufanie

Kamila GRATULACJE! :D prześlij nam swoje dwukreskowe fluidy i trzymam kciuki za betę

Schmetterling nie pocieszę Cię - ja miałam takie same objawy 2 cykle temu i też myślałam, że to ciąża a wtedy była taka możliwość mimo że się nie staraliśmy, ale trochę się zapomnieliśmy z mężem i byłaby tzw "wpadka" ;) co nie byłoby złe, ale jednak @ przyszła. Też miałam dużo białawego śluzu, wrażliwsze niż zwykle przed @ sutki i dziwnie pobolewało mnie podbrzusze i jajniki, ale to nie było to...
    A teraz Cię pocieszę, bo jak byłam w 1 ciąży to miałam dokładnie takie same objawy :D dlatego przy drugim razie tak się nakręciłam: dużo śluzu, mega wrażliwe piersi i pobolewanie podbrzusza i jajników - wniosek: ciąża, ale jednak nie tym razem

Dlatego teraz wiem, że trzeba spokojnie (na ile kto potrafi ;) ) czekać do terminu @, a jak nie przyjdzie to zrobić test. Bo jak widzę na swoim przykładzie u jednej osoby te same objawy mogą oznaczać dwie różne rzeczy

Dlatego cierpliwości :)

lecę na zebranie do przedszkola, może zajrzę wieczorem buźki pa :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 17:45

30 lat, synek 2.11.2012 <3
    cykl starań: 1
    termin @:
    długość cyklu: 30-35 dni
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Paryzetka ja się nie przejmuję nawet tym negatywem tylko niech ta wredna @ w końcu przyjdzie :/
    No ja też czekam na wredotę. Skoro teraz się nie udało to chcę jak najszybciej zacząć nowy cykl :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie mam tylko wyniki CRP: 0,5mg/l przy normie 0,0-5,0, więc myślę, że nie będą się czepiać :) Posiewy były ponoć idealne, więc jeśli @ przyjdzie, umawiamy się od razu na HSG.
    Uffff, chociaż tyle, bo gdyby ten parametr wyszedł nie halo i zablokował robienie drożności, naprawdę zaliczyłabym załamkę ;/

Paryzetka83, Edycik, cinnamon cookie, madzikk lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku to chyba takich wieści oczekiwałaś, cieszę się z Tobą :)

Majju może to faktycznie przez bezowulacyjny cykl...a zazwyczaj Ci się @ nie spóźnia?

Paryzetka to czekamy i my na @, jutro, czy pojutrze? co obstawiasz?

Agrafka doświadczona dobrze pisze, więc koniec nakręcania się objawami, które mogą zwiastować i ciąże i @. Po co się rozczarowywać.

Wróciłam z różańca, pomyślałam o każdej z Was podczas modlitwy:*

Paryzetka83, Bratek, Edycik, cinnamon cookie, katiuszaa, madzikk, missy83 lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:

Majju może to faktycznie przez bezowulacyjny cykl...a zazwyczaj Ci się @ nie spóźnia?

Paryzetka to czekamy i my na @, jutro, czy pojutrze? co obstawiasz?

Agrafka doświadczona dobrze pisze, więc koniec nakręcania się objawami, które mogą zwiastować i ciąże i @. Po co się rozczarowywać.

Wróciłam z różańca, pomyślałam o każdej z Was podczas modlitwy:*

Ja chcę jutro ;) Chociaż zaburzy to moje 30-to dniowe cykle :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aguś dziękujemy :* kochana jesteś!Teraz ciepła herbatka z cytryną i relaks :)

Ja zrobiłam obiad i przyszła moja szwagierka,pochwaliła się zdjęciami z USG i zapytała " a co z Tobą" odpowiedziałam "nie wiem"
    naprawdę czasem mam dość pytań
    zdjęcia z USG ma piękne, umówiła się już na kolejne połówkowe USG widać,że jest szczęsliwa i kwitnie :)

tak się zastanawiam jak tam CzekającaMama? brakuje Jej tu :(

A Wy moje kochane co porabiacie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 18:48

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik własnie sobie zaparzyła herbatkę z lipy z miodem i szukałam jakiegoś serialu, zdecydowałam się na Chirurgów, nigdy nie oglądałam, więc zacznę, jest trochę sezonów będzie zajęcie na ten czas, gdy za duzo myślę, a np nie chce mi się prasować tak jak teraz;)

Edycik nie znoszę pytań: a Ty kiedy? co z Tobą? wrrrr...:/

Edycik lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Ja chcę jutro ;) Chociaż zaburzy to moje 30-to dniowe cykle :)
    A ja wolę pojutrze, bo wydłuży o dzień moje przykrótkawe cykle ;)
    czekam na info jak u Ciebie:)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Dziękuję :-*
    Tak, czekałam na takie info :)
    Tzn. w idealnym świecie nie będę potrzebowała CRP, bo wyjdzie mi obiecująca beta :P :P :P ;) (no właśnie - GDZIE TA MOJA BETA, HAAAAALOOOOOOOOO???? ;P ). Ale na to raczej są małe szanse ;) Dlatego jak najbardziej - cieszę się, bo myślę, że takie CRP powinno ich satysfakcjonować. Jeśli beta będzie beeeeeee, odstawiamy Lutkę, mam nadzieję, że @ nadejdzie wtedy szybko i umawiam się na HSG - podobno robią je w okolicy 8dc, czyli już niedługo by wypadało :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agrafka85 wrote:
    hej wpadłam na chwilę ale nadrobić 7 stron nie jest łatwo ;)

madzikk super, że wizyta się udała :) grunt to dobry specjalista, który przykłada się do swojej pracy i do którego można mieć zaufanie

Kamila GRATULACJE! :D prześlij nam swoje dwukreskowe fluidy i trzymam kciuki za betę

Schmetterling nie pocieszę Cię - ja miałam takie same objawy 2 cykle temu i też myślałam, że to ciąża a wtedy była taka możliwość mimo że się nie staraliśmy, ale trochę się zapomnieliśmy z mężem i byłaby tzw "wpadka" ;) co nie byłoby złe, ale jednak @ przyszła. Też miałam dużo białawego śluzu, wrażliwsze niż zwykle przed @ sutki i dziwnie pobolewało mnie podbrzusze i jajniki, ale to nie było to...
    A teraz Cię pocieszę, bo jak byłam w 1 ciąży to miałam dokładnie takie same objawy :D dlatego przy drugim razie tak się nakręciłam: dużo śluzu, mega wrażliwe piersi i pobolewanie podbrzusza i jajników - wniosek: ciąża, ale jednak nie tym razem

Dlatego teraz wiem, że trzeba spokojnie (na ile kto potrafi ;) ) czekać do terminu @, a jak nie przyjdzie to zrobić test. Bo jak widzę na swoim przykładzie u jednej osoby te same objawy mogą oznaczać dwie różne rzeczy

Dlatego cierpliwości :)

lecę na zebranie do przedszkola, może zajrzę wieczorem buźki pa :*

Nie dziekuje :)
    Zrobilam jeszcze jeden test nie wytrzymałam i taki sam wynik (troszke słabsza kreska robilam nie robilam żadnego rano). Tak bardzo bym chciala zeby to była prawda ze nie wierze. Dlatego jutro ta beta i wtedy bede sie cieszyc Kupie litr soku i sama wypije :D
    A moj maz to usmiech od ucha do ucha Dumny z swego nasienia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 19:03

Edycik lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Edycik własnie sobie zaparzyła herbatkę z lipy z miodem i szukałam jakiegoś serialu, zdecydowałam się na Chirurgów, nigdy nie oglądałam, więc zacznę, jest trochę sezonów będzie zajęcie na ten czas, gdy za duzo myślę, a np nie chce mi się prasować tak jak teraz;)

Edycik nie znoszę pytań: a Ty kiedy? co z Tobą? wrrrr...:/
    Chirurdzy <3 uwielbiam! Można się wkręcić :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku dobry wynik, super :) a beta wyjdzie, spokojnie :D

Bratek lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ją gotowałam obiad, teraz trochę sprzątam. Seriale to bardzo dobry pomysł :) na jakiej stronie ogladasz ? Dzisiaj Przyjaciółki- to chyba mój ulubiony polski serial ;)

Bratek cieszę się że choć jeden z badanych wyników jest dobry :)

Edycik też mam dość takich pytań a na kiedy szwagierką ma termin?

Bratek lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ