Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Liluś27 Znajoma

Wysłany: 17 lipca 2015, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekajaca Mama ja sobie aplikowalam progesteron bardzo dlugo, praktycznie od zagniezdzenia zarodka az do 10/11 tyg. 3x dziennie. I faktycznie potem trohe lezalam :) uwazaj jak bedziesz aplikowac luteine, bo latwo o skaleczenie.

dqpranli960fzv6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie :)

To mój pierwszy post. Mam nadzieję, że miejsce na niego odpowiednie.

• A-nisia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo matko! trzy strony do nadrobienia :)!! a jak dziś pójde na dyżur i wróce jutro plus pewnie jakies odsypianko to całą forumową ksiażke chyba bede musiała przeczytac :);)

witam wszystkie nowy dziewczyny!!!

ruda przykro mi bardzo :( mój wykres za 3 dni stanie sie szary. a mój nastrój jest szary odkąd dostałam @ czyli 9 dzien i jakoś sie nie poprawia chociaz z natury nie jestem smutasem.
    I jeszcze wczoraj wyszło ze w czasie potencjalnych dni płodnych mój mąż wyjezdza służbowo wiec pewnie kolejny miesiąc na straty :(

no nic uciekam do pracy! dziś piątek, piąteczek i zazraz weekendzic :) (no prawie dla wszystkich zaraz ja jeszcze musze przezyc dyżur :P)

ex2banlianb8bcf2.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ło kurka wodna tyle postów :) Witam wszystkie nowe, starające się :)

Błękitna cieszę się, że wszystko w porządku:) jak widzisz dużo zależy od lekarza...

Ja mam dziś 4 dzień mierzenia temp. i ta ciągle spada... zobaczę co będzie dalej :)
    Jezuuu do dni płodnych zostały mi jeszcze 2 tyg!

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    Witam Was wszystkie :)

To mój pierwszy post. Mam nadzieję, że miejsce na niego odpowiednie.

Bardzo dobrze :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Rudzialka Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blekitna, bardzo ciesze sie ze udalo sie z tym zwolnieniem:) fajnie tez ze zrobil ci usg:) ja sie wobec tego zastanawiam czy we wlasnym zakresie nie zrobic bety, bo lekarz tego nie zlecil, robilam ostatnio w poniedzialek a u niego bylam we wtorek. Mowil ze narazie szkoda kasy bla bla bla
    Wiedzialabym czy przyrost jest, ale jesli nie to znowu bedzie stres... Eh...

• Rudzialka Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby daj znac jak po tescie!:)
    Witam wszystkie nowe przyszle mam nadzieje mamy;)

• zizi Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda69742 wrote:
    Zostawić was na cały dzień i tyle czytania ;-) fajnie że tak się rozkręca :-)
    Witam nowe dziewczyny i mocno wspieram i przytulam ;-)
    Blekitna dobrze że poszlas do innego gin. I razem z rudzialka i hania macie zakaz martwienia się i stosowania ;-)
    Nusia ja dziś pierwsze plamienia dostalam i zaraz @się pewnie rozkeci :-( No i mam mega dola ;-(
    U mnie też się zaczęło od nowa. Witaj @:/ ble. nic mi sie nie chce. tylko nerwica mnie zalewa. zaczeło sie juz w nocy. mam nadzieje, że jak @ sie rozkręci na dobre to trochę mi napięcie opadnie, bo zbzikuję. dawno nie miałam takiej "jazdy". Może to dlatego, że w tym cyklu nie poszło tak, jak to sobie wymyśliłam;) och, mijaj, mijaj @, przybywajcie dni płodne...
    Buziaki dla wszystkich zdołowanych, pozdrowionka baaardzo cieplutkie dla wszystkich mamusiek:)

witajcie, nowe koleżanki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 08:31

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizi wrote:
    U mnie też się zaczęło od nowa. Witaj @:/ ble. nic mi sie nie chce. tylko nerwica mnie zalewa. zaczeło sie juz w nocy. mam nadzieje, że jak @ sie rozkręci na dobre to trochę mi napięcie opadnie, bo zbzikuję. dawno nie miałam takiej "jazdy". Może to dlatego, że w tym cyklu nie poszło tak, jak to sobie wymyśliłam;) och, mijaj, mijaj @, przybywajcie dni płodne...
    Buziaki dla wszystkich zdołowanych, pozdrowionka baaardzo cieplutkie dla wszystkich mamusiek:)

witajcie, nowe koleżanki:)

Ja teraz też wyjątkowo ciężko zniosłam @ :/ Strasznie mnie bolał brzuch przez niemal cały @, było mi nie dobrze i słabo i chodziłam na jednym wielkim wnerwie. Ale już się @ kończy i nastrój mi się uspokoił :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny.
    Czy któras z Was miała taka sytuacje.Otóż juz 2 cykl staramy sie o drugie dziecko i byłam pewna ze sie uda.okres spóźnil sie 3 dni i sie pojawił niestety(cykle mam 28dniowe) .ale gdy sie pojawil był przez pierwsze dwa dni średnio nasilony a potem juz lekki a zawsze mam dość nasilone i troche mnie zdziwiło i trwaja do 7dni a teraz przy 3 dniu juz lekki był...
    Testy robiłam dzien przed planowana @ czyli 7lipca i 9 lipca ale oba były negatywne..
    objawów jak narazie nie widze u siebie.ale przy @ zawsze dosc mocno bolał mnie brzuch ze bez tabletek sie nie obyło a teraz tak trosze bolało.a tydzien przed @ czułam mocne rozpieranie od podbrzusza w strone nog..
    Pozdrawiam Was:))

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liluś27 wrote:
    Czekajaca Mama ja sobie aplikowalam progesteron bardzo dlugo, praktycznie od zagniezdzenia zarodka az do 10/11 tyg. 3x dziennie. I faktycznie potem trohe lezalam :) uwazaj jak bedziesz aplikowac luteine, bo latwo o skaleczenie.

Kochana dziękuję za wskazówki :)
    Wczoraj jakoś poszło ;) Zobaczymy jak będzie dalej.
    W tym cyklu to i tak nie liczę na ciąże, bo jakoś nie wpasowaliśmy się z serduchowaniem, a do tego endometrium było mikro, więc nie ma co się łudzić.
    Trzeba czekać na kolejny cykl ;)

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    hej Dziewczyny.
    Czy któras z Was miała taka sytuacje.Otóż juz 2 cykl staramy sie o drugie dziecko i byłam pewna ze sie uda.okres spóźnil sie 3 dni i sie pojawił niestety(cykle mam 28dniowe) .ale gdy sie pojawil był przez pierwsze dwa dni średnio nasilony a potem juz lekki a zawsze mam dość nasilone i troche mnie zdziwiło i trwaja do 7dni a teraz przy 3 dniu juz lekki był...
    Testy robiłam dzien przed planowana @ czyli 7lipca i 9 lipca ale oba były negatywne..
    objawów jak narazie nie widze u siebie.ale przy @ zawsze dosc mocno bolał mnie brzuch ze bez tabletek sie nie obyło a teraz tak trosze bolało.a tydzien przed @ czułam mocne rozpieranie od podbrzusza w strone nog..

Jeżeli chcesz mieć pewność to najlepiej skocz na betę - po co się stresować i zastanawiać się co jest grane ;)

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ale sie rozpisalyscie :-)
    Witam nowe panie, jeszcze raz gratuluje zaciazonym i sciskam mocno te musze jeszcze troszke poczekac :-*
    Bylam dzis u lekarza rodzinnego, wyzalilam sie z wszystkich obaw i bolaczek i o niebo mi lepiej :-) Pani doktor pobrala mi krew co by sprawdzic czy wszykie hormony dzialaja jak trzeba i pocieszyla ze nie mam sie co martwic moim wiekiem, bo granica starania sie o dziecko bardzo sie teraz przesunela ona sama ma 33 lata i jeszcze nie ma dzieci wiec ja tez nie mam sie co matrwic. No i w poniedzialek zadzwoni z wynikami jak wszystko bedzie ok da mi Clo, powiedzialam ze z pomoca Clo szanse na zajscie w ciaze zwiekszaja sie nawet o 40%! Prawda to?

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czytałam na forach ze zalecane jest picie duzo wody w dni plodne i najlepiej nie przesadzac ze sportem.do tego brac kwas foliowy i wit c.i nawet zalecaja sprobowac serduszkowac w @ bo u niektórych osob tylko wtedy dochodzi do zaplodnienia:))

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    hej Dziewczyny.

Ja mialam podobnie przez ostatnie 2 cykle i wyczytalam ze to mogly byc cykle bezowulacyjne

7u22ikgnnaj6hr7y.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    hej Dziewczyny.

Tak jak koleżanka powyżej ... nie chcę odbierać Ci nadziei ale tak czasami właśnie się dzieje...

Ja w maju miałam podobną sytuację, okres spóźniał mi się tydzień (co się nie zdarza w ogóle) a i sam @ miałam łagodny jak nigdy... za to teraz chyba miałam z nawiązką :/

Zrób może test za 3 dni i jak wyjdzie negatywny to raczej nic z tego :( albo na szybko bete zrobić jeśli masz gdzie

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny:)
    No moj poprzedni @ byl z mega nawiazka .Niektorzy mowia ze "robie dzieci" jest łatwe ale w rzeczywistosci jest troche gorzej.
    Z pierwszym dzieckiem poszlo o wiele łatwiej i porod naturalny ale z drugim chyba tak szybko nie wyjdzie ..

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cykl bezowulacyjny da sie jakos zauwazyc np po objawach?

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie problem w tym nie da sie zauwazyc, moga byc objawy owulacji, sluz, bolace jajniki itd a do owulacji moze nie dojsc, jedynie usg moze potwierdzic ze pecherzyk pekl. Ale wlasnie ponoc bezowulacyjny jest zwykle dluzszym cyklem i @ lagodniej sie przechodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 10:54

7u22ikgnnaj6hr7y.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A np jesli mialam ten cykl bezowulacyjny to kolejny powinien byc juz normalny?? Pierwsxy raz takie cos mialam..

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ