Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Takie cykle u zdrowej kobiety zdarzaja sie nawet 2 razy w roku. U mnie zwykle cykl trwa 28-29 dni dwa poprzednie 33 i 35! i juz myslalam ze to ciaza, a z tego co wyczytalam na forach to mogly byc wlasnie cykle bezowulacyjne.
Kolejne cykle powinny byc normalne ale moze zrob test dla pewnosci.
nasza dziewczynusia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
cykl bezowulacyjny wygląda w zasadzie tak samo jak zwykły, można go poznać jeżeli prowadzi się wykresy z temperaturą, wtedy nie ma w zasadzie skoku i wykres jest płaski, albo robią się góry i doliny. co lepsze menstruacja, która się pojawia nie jest uznawana jako właściwa, tylko jest to krwawienie śródcykliczne, ponieważ bez owulacji nie ma prawdziwego okresu i owulacja może wystąpić nawet zaraz po tym krwawieniu lub w jego trakcie
renate lubi tę wiadomość
-
Ruby - u nas tradycyjne, polskie morze Ale i tu można sobie strzelić drink z palemką, a co
P.S. A nie chcesz spróbować mierzyć tempki o stałej porze, albo mimo wszystko - przeliczyć? Bo tak sobie zerknęłam i Twój wykres zupełnie inaczej by wyglądał przy pomiarach o stałej godzinie (jednak 5:30, a 9:30, to bardzo duży rozrzut).
szynszyl - też swojemu powiedziałam, że to szczęśliwy wątek (albo ewentualnie zostanę honorową weteranką, też bywa )
Majetta - biorę progesteron, bo miałam tak tragicznie niski, że z lupą go szukać, to mało
Błękitna - wiem, że lekarz (pierwszy) trochę ostudził zapał i mógł rozdrażnić, ale spokojnie, na pewno nie miał złych zamiarów Może warto zacząć robić treningi relaksacyjne? (np.Jacobsona - naprawdę skuteczna sprawa).
ruda, zizi - współczuję @ i już teraz 3mam kciuki za nowy cykl
Kjopa, a od kiedy bierzesz Euthyrox? Muszę właśnie poszukać czy on może wpływać na śluz - poprzedni cykl miał wreszcie trochę wyraźniejszą krechę na teście owu - więc tu plus... ale za to kiszka ze śluzem, mimo, iż starałam się pić płyny, wsuwam wiesiołek i dołączyłam gwajafenezynę. Mam nadzieję, że to jednorazowe, bo u mnie i tak zwykle potopu nie ma.
izizi - ale hormony i Clo, to od lekarza rodzinnego na NFZ??????? Jeśli tak, to WOOOOWWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 11:47
-
Dziewczyny dzwonił do mnie brat i mówi mi, że gratuluje, bo podobno jestem w ciąży dzisiaj moją mamę zaczepiła sąsiadka jak była na zakupach i gratulowała heheh jestem ciekawa, kto i na jakiej podstawie taka plotkę wymyślił, szczególnie, że w rodzinnej miejscowości jestem tylko w weekendy i spędzam czas z rodzina ehh śmiać mi się chce (tylko brzuszek boli, nie wiem czemu )
Ruby, Twój wykres wygląda całkiem przyzwoicie, trzymam kciuki za testowanieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 11:47
-
Bratek wrote:
izizi - ale hormony i Clo, to od lekarza rodzinnego na NFZ??????? Jeśli tak, to WOOOOW
hehe no takie wtyki mam Mieszkam w RPA a tutaj sluzba zdrowia tylko prywatna wiec rodzinny nie zydzi tak jak u nas i robi wszystkie badania
szynszyl gratulacje ahaha ja tez wczoraj od kolezanki w polsce dowiedzialam sie ze jestem w cionzy! ehehe musze tylko jeszcze moje jajniki o tym powiadomic bo biedne nawet nie wiedza. Ne mam pojecia skad u ludzi taka wyobraznia ale ubaw tez mialam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 11:55
nasza dziewczynusia -
nick nieaktualny
-
Ruby ja też uważam, że jeszcze wszystko przed Tobą i kolejną @ możesz zobaczyć nawet 2017 roku Mi np. pierwsza @ wracała po roku od porodu
Impresja witaj
Agnes w bazie wykresów są bezowulacyjne i rzeczywiście różnią się one od pozostałych, także długością. Innego sposobu oprócz monitoringu i mierzenia temperatury, by wykryć cykl bezowulacyjny to chyba nie ma.
Rudzialka chyba lepiej zrób drugą betę, wrzuć wyniki do kalkulatora przyrostu i będziesz spokojniejsza Mnie M wysłał jednak na betę, stwierdził, że tymi nerwami więcej zaszkodzę ewentualnej ciąży i lepiej już wywalić tę kasę, ale wiedzieć co i jak na tym etapie. Zwłaszcza, że dziś temperatura jednak spadła, a z nią i mój nastrój o poranku. Chyba odpuszczę jednak to mierzenie, co ma być to będzie... Powtórka bety w poniedziałek.
-
nick nieaktualny
-
Bratek wrote:Ruby - u nas tradycyjne, polskie morze Ale i tu można sobie strzelić drink z palemką, a co
P.S. A nie chcesz spróbować mierzyć tempki o stałej porze, albo mimo wszystko - przeliczyć? Bo tak sobie zerknęłam i Twój wykres zupełnie inaczej by wyglądał przy pomiarach o stałej godzinie (jednak 5:30, a 9:30, to bardzo duży rozrzut).
szynszyl - też swojemu powiedziałam, że to szczęśliwy wątek (albo ewentualnie zostanę honorową weteranką, też bywa )
Majetta - biorę progesteron, bo miałam tak tragicznie niski, że z lupą go szukać, to mało
Błękitna - wiem, że lekarz (pierwszy) trochę ostudził zapał i mógł rozdrażnić, ale spokojnie, na pewno nie miał złych zamiarów Może warto zacząć robić treningi relaksacyjne? (np.Jacobsona - naprawdę skuteczna sprawa).
ruda, zizi - współczuję @ i już teraz 3mam kciuki za nowy cykl
Kjopa, a od kiedy bierzesz Euthyrox? Muszę właśnie poszukać czy on może wpływać na śluz - poprzedni cykl miał wreszcie trochę wyraźniejszą krechę na teście owu - więc tu plus... ale za to kiszka ze śluzem, mimo, iż starałam się pić płyny, wsuwam wiesiołek i dołączyłam gwajafenezynę. Mam nadzieję, że to jednorazowe, bo u mnie i tak zwykle potopu nie ma.
izizi - ale hormony i Clo, to od lekarza rodzinnego na NFZ??????? Jeśli tak, to WOOOOW
Biorę Euthyrox ponad miesiąc i teraz też nie ma szału że śluzem. Prawie go nie ma.
A te treningi to gdzie bo mi psychiatra zaleciła
Ją mam objawy owu ale mi nie pokazuje wykres. Tempke mierze to mam 36,3 a jak wstaje o 8 to mam wczoraj 36,8 i o co tu chodzi? Może powinnam mierzyć o 8.
-
nick nieaktualny