Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie cykle u zdrowej kobiety zdarzaja sie nawet 2 razy w roku. U mnie zwykle cykl trwa 28-29 dni dwa poprzednie 33 i 35! i juz myslalam ze to ciaza, a z tego co wyczytalam na forach to mogly byc wlasnie cykle bezowulacyjne.
    Kolejne cykle powinny byc normalne ale moze zrob test dla pewnosci.

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    To ja właśnie tez tym razem mam mega długi, bo zwykle 30-31 a teraz wyjdzie 37 :(

• izizizi Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby u Ciebie owulacja byla dopiero 7 dni temu, wiec jest jeszcze nadzieja ze ten cykl skonczy sie dopiero za 9 mcy! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 11:23

7u22ikgnnaj6hr7y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile była :/

• izizizi Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam, napewno byla :-) ja bym sie twoimi temperaturami nie sugerowala bo widze ze mierzysz o roznych porach. Kiedy bedziesz testowac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 11:36

Bratek lubi tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planuje w niedzielę, ale nie wiem czy nie za wcześnie? chociaż dłużej nie wytrzymam ...

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cykl bezowulacyjny wygląda w zasadzie tak samo jak zwykły, można go poznać jeżeli prowadzi się wykresy z temperaturą, wtedy nie ma w zasadzie skoku i wykres jest płaski, albo robią się góry i doliny. co lepsze menstruacja, która się pojawia nie jest uznawana jako właściwa, tylko jest to krwawienie śródcykliczne, ponieważ bez owulacji nie ma prawdziwego okresu i owulacja może wystąpić nawet zaraz po tym krwawieniu lub w jego trakcie :)

renate lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to juz niedlugo :-) bede kciukac!
    Ja tym razem czekam do @ zatestuje dopiero jak sie nie pojawi, testy dla mnie to za duzy stres :-(

7u22ikgnnaj6hr7y.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby - u nas tradycyjne, polskie morze :) Ale i tu można sobie strzelić drink z palemką, a co ;)
    P.S. A nie chcesz spróbować mierzyć tempki o stałej porze, albo mimo wszystko - przeliczyć? Bo tak sobie zerknęłam i Twój wykres zupełnie inaczej by wyglądał przy pomiarach o stałej godzinie (jednak 5:30, a 9:30, to bardzo duży rozrzut).

szynszyl - też swojemu powiedziałam, że to szczęśliwy wątek (albo ewentualnie zostanę honorową weteranką, też bywa ;) )

Majetta - biorę progesteron, bo miałam tak tragicznie niski, że z lupą go szukać, to mało ;)

Błękitna - wiem, że lekarz (pierwszy) trochę ostudził zapał i mógł rozdrażnić, ale spokojnie, na pewno nie miał złych zamiarów :) Może warto zacząć robić treningi relaksacyjne? (np.Jacobsona - naprawdę skuteczna sprawa).

ruda, zizi - współczuję @ i już teraz 3mam kciuki za nowy cykl :)

Kjopa, a od kiedy bierzesz Euthyrox? Muszę właśnie poszukać czy on może wpływać na śluz - poprzedni cykl miał wreszcie trochę wyraźniejszą krechę na teście owu - więc tu plus... ale za to kiszka ze śluzem, mimo, iż starałam się pić płyny, wsuwam wiesiołek i dołączyłam gwajafenezynę. Mam nadzieję, że to jednorazowe, bo u mnie i tak zwykle potopu nie ma.

izizi - ale hormony i Clo, to od lekarza rodzinnego na NFZ??????? Jeśli tak, to WOOOOW :-O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 11:47

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzwonił do mnie brat i mówi mi, że gratuluje, bo podobno jestem w ciąży XD dzisiaj moją mamę zaczepiła sąsiadka jak była na zakupach i gratulowała heheh jestem ciekawa, kto i na jakiej podstawie taka plotkę wymyślił, szczególnie, że w rodzinnej miejscowości jestem tylko w weekendy i spędzam czas z rodzina :) ehh śmiać mi się chce :)(tylko brzuszek boli, nie wiem czemu )

Ruby, Twój wykres wygląda całkiem przyzwoicie, trzymam kciuki za testowanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 11:47

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:

izizi - ale hormony i Clo, to od lekarza rodzinnego na NFZ??????? Jeśli tak, to WOOOOW :-O

hehe no takie wtyki mam :-) Mieszkam w RPA a tutaj sluzba zdrowia tylko prywatna wiec rodzinny nie zydzi tak jak u nas i robi wszystkie badania :-)

szynszyl gratulacje ahaha ja tez wczoraj od kolezanki w polsce dowiedzialam sie ze jestem w cionzy! ehehe musze tylko jeszcze moje jajniki o tym powiadomic bo biedne nawet nie wiedza. Ne mam pojecia skad u ludzi taka wyobraznia ale ubaw tez mialam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 11:55

7u22ikgnnaj6hr7y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek chyba faktycznie siade i przeliczeprzelicze to dzisiaj, jak ostatnio chciałam wstać o 5.30 to całą noc akurat fatalnie spalam i nie było 3h ciągiem stąd ta 9.30 się pojawiła a dzisiaj już nie chciałam zaburzać i tak samo mierzylam ...

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja też uważam, że jeszcze wszystko przed Tobą i kolejną @ możesz zobaczyć nawet 2017 roku :) Mi np. pierwsza @ wracała po roku od porodu :)

Impresja witaj :)

Agnes w bazie wykresów są bezowulacyjne i rzeczywiście różnią się one od pozostałych, także długością. Innego sposobu oprócz monitoringu i mierzenia temperatury, by wykryć cykl bezowulacyjny to chyba nie ma.

Rudzialka chyba lepiej zrób drugą betę, wrzuć wyniki do kalkulatora przyrostu i będziesz spokojniejsza :) Mnie M wysłał jednak na betę, stwierdził, że tymi nerwami więcej zaszkodzę ewentualnej ciąży i lepiej już wywalić tę kasę, ale wiedzieć co i jak na tym etapie. Zwłaszcza, że dziś temperatura jednak spadła, a z nią i mój nastrój o poranku. Chyba odpuszczę jednak to mierzenie, co ma być to będzie... Powtórka bety w poniedziałek.

1usai09khne0c7t3.png
  • Natka30 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 a moze zrob znowu bete. Moze sie nie znam ale jakby byl przyrost to chyba bys byla spokojniejsza co? :) Wczesniej pisalas ze bardziej bolaly Cie piersi w innych cyklach niz tym ciazowym. Czy masz juz moze jakies objawy?

05a5dc343a95c3abdf4420765179411e.png
  • Natka30 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaa, 4h nikt nic nie pisze, czyzby watek umarl? ;)

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fuck przeliczyłam temp i niezły kwas się z tego wyszedł :(

• Natka30 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    fuck przeliczyłam temp i niezły kwas się z tego wyszedł :(
    Ruby czy to Twoj wykres juz po przeliczeniu?

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Ruby - u nas tradycyjne, polskie morze :) Ale i tu można sobie strzelić drink z palemką, a co ;)
    P.S. A nie chcesz spróbować mierzyć tempki o stałej porze, albo mimo wszystko - przeliczyć? Bo tak sobie zerknęłam i Twój wykres zupełnie inaczej by wyglądał przy pomiarach o stałej godzinie (jednak 5:30, a 9:30, to bardzo duży rozrzut).

szynszyl - też swojemu powiedziałam, że to szczęśliwy wątek (albo ewentualnie zostanę honorową weteranką, też bywa ;) )

Majetta - biorę progesteron, bo miałam tak tragicznie niski, że z lupą go szukać, to mało ;)

Błękitna - wiem, że lekarz (pierwszy) trochę ostudził zapał i mógł rozdrażnić, ale spokojnie, na pewno nie miał złych zamiarów :) Może warto zacząć robić treningi relaksacyjne? (np.Jacobsona - naprawdę skuteczna sprawa).

ruda, zizi - współczuję @ i już teraz 3mam kciuki za nowy cykl :)

Kjopa, a od kiedy bierzesz Euthyrox? Muszę właśnie poszukać czy on może wpływać na śluz - poprzedni cykl miał wreszcie trochę wyraźniejszą krechę na teście owu - więc tu plus... ale za to kiszka ze śluzem, mimo, iż starałam się pić płyny, wsuwam wiesiołek i dołączyłam gwajafenezynę. Mam nadzieję, że to jednorazowe, bo u mnie i tak zwykle potopu nie ma.

Biorę Euthyrox ponad miesiąc i teraz też nie ma szału że śluzem. Prawie go nie ma.
    A te treningi to gdzie bo mi psychiatra zaleciła :-P
    Ją mam objawy owu ale mi nie pokazuje wykres. Tempke mierze to mam 36,3 a jak wstaje o 8 to mam wczoraj 36,8 i o co tu chodzi? Może powinnam mierzyć o 8.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Natka30 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 tak patrzylam na Twoj wykres. Wydaje mi sie, że jestes jeszcze przed owulacja. Mierz temperaturke caly czas o tej 6.30. Wkrotce skoczy :) Ja mialam podobne temperatury do owulacji. ZObacz sobie :)

Kjopa3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka30 wrote:
    Ruby czy to Twoj wykres juz po przeliczeniu?

niestety tak :/ ręcznie wyznaczyłam owulację bo inaczej wariowało i na 25 pokazało co jest kompletną bzdurą...kurka mogłam gdzieś to sobie pozapisywać to bym wróciła do starego wykresu...

‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ