SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Jaśminowa czyli testu nie ponawiasz narazie?
    Ja też, kupiłam nawet zapas podpasek itp...ale testu nie ;)

Hej Aga, nie robię testu więcej, czekam na @, szkoda mi pieniędzy, które obsikuję i wyrzucam do kosza ; )

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Testem z Tesco robiłam tyle ze wieczorem:)

Katiusza, ja też testem z tesco robiłam test Pepino o czułości 10, to najbardziej czuły test, nie ma czulszych, niż 10.

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek o jakim filmie mowa? :) bo nie udaje mi się skopiować linku na telefonie :P

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, ojjjj też miałam zawsze do niego słabość :-D (zakładając, że piszemy o Kijance ;) Chociaż A.Quinn'a też uwielbiam, a tu stworzył bardzo fajną kreację - taki typowy senior rodu, dobry duszek, który niejedno już przeżył i widzi więcej, niż mogłoby sie innym wydawać ;) ).

Cinnamon - "Spacer w chmurach" z 1995r. :)

P.S. Jest już różowy śluzik - tak, tak taaaaaaak, choć do mamusi, choć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))))))
    Chcę zacząć nowy tydzień od telefonu i umówienia terminu!!!! B-)
    8668_06_06_09_5_40_30.png

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Jaśminowa co u Ciebie? Przyszła @?
    A Majju???

Aga- @ nie przyszła, ma przyjść we wtorek ( jeśli będzie to cykl 28 dniowy) lub dzisiaj, jeśli to cykl 26 dniowy, bo miewam i takie i takie. Ale zaczęłam czuć, że nadchodzi, bo podbrzusze trochę dzisiaj się odzywa, a jak u Ciebie?

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Dzień (nie)dobry!
    Melduję się z niezapowiedzianą @. Kolejny cykl czas zacząć :)
    Aga trzymam ciągle kciuki za Ciebie...:)

Cinamon- nowy cykl nowe szanse : )

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Zastanawiam się właśnie, może skoczę dziś popołudniu, blisko mam laboratorium całodobowe. Będzie przynajmniej czarno na białym.

Majju- zaciskam kciuki

Wysłany: 18 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Cinamon- nowy cykl nowe szanse : )
    Dziś nie patrzę na to tak pozytywnie, ale mam nadzieję, że jutro już będę ;)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja wyleguje sie z przyjaciółka która z pare tygodni temu sie wprowadziła na przeciwko mojej klatki :)
    Maz sie odzywa :) także nawet nie jest tak zle jak myślałam najgorzej w nocy :(
    Trzymam kciuki za Wasze bety.
    Cinamonek tule :*
    katiusza :)
    Luna ja miałam takie ostre bule 2 razy a takie do wytrzymania cześciej ręka na brzuchu i nogi do gory :)

cinnamon cookie, katiuszaa, luna91 lubią tę wiadomość

Wysłany: 18 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq dziękuję :) kochane jesteście dziewczynki ;)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny @ przyszła....
    troszkę łez uroniłam, ale nie daje się....we wtorek jadę na te wszystkie badania z krwi.
    Boję się co wyjdzie, ale w sumie będę wiedzieć na czym stoję.

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku jak przystał na Siostry cykle nam się zgrały :)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Aga- @ nie przyszła, ma przyjść we wtorek ( jeśli będzie to cykl 28 dniowy) lub dzisiaj, jeśli to cykl 26 dniowy, bo miewam i takie i takie. Ale zaczęłam czuć, że nadchodzi, bo podbrzusze trochę dzisiaj się odzywa, a jak u Ciebie?

Jaśminowa oby Ci się udało:)

Wysłany: 18 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga.. Nie lubię tego :( bardzo chciałam by Ci się udało! Ale wiem co czujesz, dziś przeżywam to samo... Nic to, oby od jutra było już lepiej :*

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Aga.. Nie lubię tego :( bardzo chciałam by Ci się udało! Ale wiem co czujesz, dziś przeżywam to samo... Nic to, oby od jutra było już lepiej :*

Wiesz co najgorsze...ten dzień dodatkowej nadziei, po co mi to było?:(
    Ale dziś się poużalam, posnuje czarne wizje, popłaczę mojemu w rękaw- dosłownie mu usmarowałam rękaw koszuli łzami jak @ przyszła, aż sie zaczęliśmy z tego śmiać ;)
    a jutro zacznę dalej walczyć!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agal tulę. A fakt jest faktem ładnie się zgrałyście Cynamonek wcześniej a AgaL z opóźnieniem. Niedługo i ja do was dołączę. kolejny cykl z wynikami badaań to może coś więcej będzie wiadomo.
    Tak jak pisałam Cynamonkowi w razie czego Saperka w pogotowiu daj tylko znać.

• Lady In Red Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ech, doskonale rozumiem ten stan... U mnie były dwa dni dodatkowej nadziei. Plus po raz pierwszy w życiu test drgnął. Zobaczyłam cień kreski, więc przez jeden dzień żyłam w przeświadczeniu, że zaciążyłam! Jednak na drugi dzień kolejny test nie pokazał niczego, temperatura spadła, a później przyszła małpa i właśnie chce mnie wykończyć.
    Mnie już nic nie zdziwi, nawet to, że to właśnie mi trafił się jakiś zrąbany test.

To tyle narzekania. Będzie dobrze, dziewczyny. Nie dziś, to jutro! :)

f2w3o7esakw6aknm.png

Wysłany: 18 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, każdy dodatkowy dzień daje nadzieję, że może jednak się udało... Dziś trzeba się wypłakać, wymazać i usmarkać rękaw Męża :P a od jutra głowa do góry ;)
    Kobietki, stwierdziłam że jednak zrobię dwa badania, bo mam tak, że najpierw 2 dni plemienia i dopiero właściwy @.. Pytanko mam więc, kiedy robić prolaktynę i progesteron? Progesteron chyba parę dni po owu tak? A prolaktynę?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady in red to przezyłaś swoje....dużo sił w nowym cyklu!!

• AgaL Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    No niestety, każdy dodatkowy dzień daje nadzieję, że może jednak się udało... Dziś trzeba się wypłakać, wymazać i usmarkać rękaw Męża :P a od jutra głowa do góry ;)
    Kobietki, stwierdziłam że jednak zrobię dwa badania, bo mam tak, że najpierw 2 dni plemienia i dopiero właściwy @.. Pytanko mam więc, kiedy robić prolaktynę i progesteron? Progesteron chyba parę dni po owu tak? A prolaktynę?

Prolaktynę chyba najlepiej do 4dc. Ja teraz mam badać m.in prolaktynę i prolaktynę po obciążeniu i właśnie w 2-3 dc. Jadę we wtorek to będzie 3 dc.
    I prolaktyna na czczo Cinnamonku

‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ