X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • majju Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam pierwszą część i była fajna więc pewnie się przejdziemy na tą drugą część do kina :)

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Majju ja mam 54....przy normie 25....

I nie dostałaś nic od gin na obniżenie? Nie mam pojęcia w ogóle jak to się robi.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    a ja wróciłam z mężem z kina kobitka,udany dzień
    film Chemia ujj naprawdę cieżki, dołujący,pokazujący dzielność kobiety,miłość i tą walkę z rakiem...aż się popłakałam
    ale w listopadzie chcemy iść z mężem na listy do m2 :) widziałam zwiastun zapowiada się super
    teraz odpoczywamy z męzem i kotami

Aguś fajnego masz bratanka kochana :*

Chciałam iść na Chemię, ale jak tak piszesz to nie będę się dołować

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    majju ta komedia świąteczna w listopadzie w kinach super się zapowiada :)
    Oj tak! Nie mogę się doczekać tej komedii,piękny klimat świąt i miłości. idę z Siostrzyczka i Mamą....Cinnamonek idziesz z nami?;)

cinnamon cookie, Edycik lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo Edycik fajny dzień miałaś, może my też na "Listy do M 2" się wybierzemy? Szczególnie, że 1 bardzo mi się podobała :) oglądałam już parę razy ;)
    Dziewczyny tak piszecie o tej wysokiej prolaktynie, że naprawdę ja też zrobię...

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    I nie dostałaś nic od gin na obniżenie? Nie mam pojęcia w ogóle jak to się robi.

Majju mialam brać bromergon,tym sie głównie zbija i to dość szybko:) ale mój nowy gin chce sprawdzić co jeszcze może na ta prolaktyne działać,chce miec caly obraz...wiec robie masę badan,tez ze wzg. na wiek.

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Oj tak! Nie mogę się doczekać tej komedii,piękny klimat świąt i miłości. idę z Siostrzyczka i Mamą....Cinnamonek idziesz z nami?;)
    Czytasz w moich myślach!! ;)

AgaL lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Oo Edycik fajny dzień miałaś, może my też na "Listy do M 2" się wybierzemy? Szczególnie, że 1 bardzo mi się podobała :) oglądałam już parę razy ;)
    Dziewczyny tak piszecie o tej wysokiej prolaktynie, że naprawdę ja też zrobię...

Kochana zrób ale nie martw się na zaś, bo ją naprawdę łatwo się zbija:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 17:02

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i znowu kolejny cykl rozpoczynam z Waszym wsparciem i od razu mi lżej na serduchu,dziękuje:*

cinnamon cookie, majju, Edycik, katiuszaa, Bratek lubią tę wiadomość

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga pomyśl, że starania w gruncie rzeczy są całkiem przyjemne ;) A w tym cyklu planujesz mierzyć temp czy też odpuszczasz?

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga Tule...
    Majuu masz za wysoką prolaktyne, ostatnie dni się tyle naczytalam i wiem że moje TSH nie jest dobre tak samo prolaktyna która jest minimalnie podwyższona... Aga też zdecydowanie na zbicie, robilyscie TSH ?
    Ja też na listy się wybieram , super film ;)
    Glowa mnie zaczyna bolec ale tak ciągnąć pulsowac to chyba po dupku :/
    Dziewczyny niech moc będzie z wami, trzymajcie się co ciepło i zbierajcie siły...
    Wiolka włosy ujda w tłumie że tak powiem , mało co widać ;)

Byliśmy 2 h na spacerze mamy masę kasztanow i będziemy robić wazon z kasztanami, pogoda dzisiaj u nas była cudna ;)

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie. Ja mam teraz obawy odnośnie <3 podczas ciąży boje sie ze cos sie stanie , maz tez . Próbowaliśmy ale cały czas było nie tam szybko , nie tak mocno ... Niby wiem ze nie ma to wpływu ale jakos nie umiem sobie tego potwierdzić .

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Majju a ile kosztuje badanie prolaktyny? I progesteronu? Ja chcę się wybrać a nawet nie wiem na co się piszę ;)

Ja ostatnio za prolaktyne, TSH , d3 i progesteronu dalam 130 zł
    Te co mam zrobić też mi na 130 zł wyliczyla bo się jej zapytalam ile będzie to kosztować...robię w diagnostyce. Kosmos z tymi cenami do tego każda wizyta po ad 100 a miałam co tydzień ostatnio.

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL tulę <3 <3

Majju jeśli faktycznie miałaś cykl bezowulacyjny to poszłabym do innego ginekologa bo właśnie ta podwyższona prolaktyna może blokować owulację.

Carolq każda kobieta ma inaczej z <3 w ciąży. W pierwszej często i dużo było <3 i w sumie do samego końca a teraz w drugiej jak byłam to też miałam obawy. Więc lepiej przeczekać jak się czuje "dyskomfort".

Mi OF przesunął owulkę z 13 dc na 15 dc :-/. Sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie. No i przesunęło mi @ na 28.10 więc jak nie przyjdzie @ to będę testować. Można mnie na listę testową wpisać :-)

EDIT: Ja robiłam też D3 jakiś czas temu i ona jest najdroższa. U mnie wahało się między 70-120zł. A byłam u ogólnej po skierowanie i niestety NFZ tego nie refunduje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 17:26

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszty duże wychodzą, ale na NFZ dostać się do dobrego specjalisty to graniczy z cudem :/ ja za progesteron miesiąc temu płaciłam coś ok 20 zł

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:

ja też doczekać się nie mogę :)
    pierwszą cześć oglądałam już z 10 razy ale uwielbiam ten film
    i zamierzam zabrać mamę do kina bo też się Jej cześć pierwsza podobała bardzo

AgaL lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:

napewno warto kochana iść na to :) uwielbiam takie filmy świąteczne

a prolaktynę warto zrobić ja robiłam w zeszłym miesiącu jak @ mi się spóźniał

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazali lykac D3 mam minimalnie poniżej norm ale podobno bardzo ważna jest też w organ. Ta witamina więc lykam 2000j

Edycik my z malzem sezonowo oglądamy zawsze w okolicy świat bo wtedy w TV często jest, też uwielbiam ten film ;)

Edycik lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby tego filmu nie da się nie lubić :)
    ja zresztą uwielbiam większość filmów o tematyce świąt

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 może masz rację , może obawy miną po 3 miesiącu :) mam nadzieję bo moje libido szaleje...

Też lubimy ten film i także raczej też pójdziemy do kina :)
    Ruby ja też łykałam przed ciążą D3 dawka 2000j

Edycik lubi tę wiadomość

‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ