Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja się tak kochane zastanawiam skoro 12 października-24dc byłam na monitoringu i potwierdził owulację bo był płyn w zatoce to jak teraz rozegrać sprawę
w środę teraz 21 października będzie 33dc i mam wizytę
czy proforma zrobić betę przed wizytą?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
AgaL wrote:Prolaktynę chyba najlepiej do 4dc. Ja teraz mam badać m.in prolaktynę i prolaktynę po obciążeniu i właśnie w 2-3 dc. Jadę we wtorek to będzie 3 dc.
I prolaktyna na czczo Cinnamonku -
Weekend prawie minął, miło i przyjemnie.
Wczoraj odwiedzili nas nasi przyjeciele z dziećmi, zostali na nockę. Było wesoło, trochę karaoke, trochę tańców, a na koniec jeszcze gra planszowa " party time"- polecam bardzo fajna. Podzieliliśmy się na pary: ja z przyjaciółką razem, nasi mężowie razem i graliśmy, my wygrałyśmy : )Dzieci mamy w podobnym wieku, więc dla nich te spotkania to też frajda, siedzą sobie do nocy, wiecie mają luz blus ; )
Dzisiaj już spokojnie, miła rodzinna niedziela przy kominku i leniwie.
Dobrej nocy wszystkim, jeszcze mamy niedzielę, cieszmy się końcówką weekendu : )https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Cześć kochane moje, ja tylko na chwilke - Aguś, Cynamonek - ściskam Was mocno, ale widzę, że dołki już prawie zakopane. I jakie ładne plany bafań na kolejny cykl - tak trzymać
Ja w ramach odskoczni od starań i przede wszystkim myślenia o nich gram sobie the sims 3 - genialne na zapomnienie o całym świecieAgaL, Bratek, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
Kjopa3 wrote:AgaL tulę
Majju jeśli faktycznie miałaś cykl bezowulacyjny to poszłabym do innego ginekologa bo właśnie ta podwyższona prolaktyna może blokować owulację.
Carolq każda kobieta ma inaczej zw ciąży. W pierwszej często i dużo było
i w sumie do samego końca a teraz w drugiej jak byłam to też miałam obawy. Więc lepiej przeczekać jak się czuje "dyskomfort".
Mi OF przesunął owulkę z 13 dc na 15 dc. Sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie. No i przesunęło mi @ na 28.10 więc jak nie przyjdzie @ to będę testować. Można mnie na listę testową wpisać
EDIT: Ja robiłam też D3 jakiś czas temu i ona jest najdroższa. U mnie wahało się między 70-120zł. A byłam u ogólnej po skierowanie i niestety NFZ tego nie refunduje.
Dziękuje Kjopa:*
Ja tez robie D3 m.in w tym moim zestawie badan...ale moja łączna kwota będzie bajońska:/
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
Wiola90 wrote:Aga pomyśl, że starania w gruncie rzeczy są całkiem przyjemne
A w tym cyklu planujesz mierzyć temp czy też odpuszczasz?
Wiolu odpuszczam raczej,taki mam zamiar;)
Robię badania i czekam na wizytę 7list.
Oczywiście serduszkowania nie odpuszczam,bo kto wie...cinnamon cookie lubi tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
kas50 wrote:Kurcze ja badalam prolaktyne w 13dc wyszła 15,25 myślicie żeby powtórzyć w 3dc? Dodam że owulacje miałam. Aga tule:-*
Może zapytaj gina swojego. Mi jakby wyszła w normie to pewnie nie powtarzałabym.Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
Ja coś dzisiaj mam słaby dzień. Pobeczałam się do M., że nie dość że od ponad roku nie mogę zajść w ciążę to teraz nawet nie mogę dostać @ jak normalna kobieta, więc chyba coś ze mną jest nie tak. Nawet przyszło mi nawet do głowy, że moje problemy z zajściem w ciążę są związane z tym, że ginekolog, do której chodzę przyjmuje w przychodni leczenia niepłodności i wybierając ją na swojego lekarza ściągnęłam na siebie problemy
Oczywiście wiem, że to totalna głupota ale takie myśli się mnie dziś trzymają.
-
Hello,Aga , polecam Marsjanina
. Nie wynudziłam się,a film był długi. Bardzo dobra gra Matta Damona.
Czyli Aga test negatywny? Może @ nie nadejdzie jednak i zatestujesz pozytywnie? Bo jak owulacja była pózniej,to i zagniezdzenie pozniej.
A ja spędzam relaksująco czas z rodzinką,tak więc nie mam kiedy dłużej na forum przycupnąć
Mi już się kończy @, dziś znikome plamienie.
Czuję emocje przed staraniami.
Jutro wracamy do domu,od pojutra mierzenie temp. 8-0
Pozdrawiam Was,miłe panie. Powodzenia
synek 6 lat2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
Teraz doczytałam...ze chyba jednak przyszły Wam @ ??? Aga... i też cynnamonce Zakrecona jestem. Nie mam czasu na pełne czytanko..
AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
synek 6 lat2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, jakoś nie mam dziś humoru wszystko mnie drażni i małżowi się nawet dostało. chodzi teraz wokół mnie na paluszkach. Nie wiem jak ja wytrzymam do okresu. Gdyby on ten mój wykres chociaż nie był taki "książkowy' jak mówi wiele osób to po prostu bym odpuściła a tak denerwuję się. A kurde wchodziłam w cykl z myślą o odpuszczenia i poznaniu własnego ciała na nowo M.. nawet dziś pytał ile jeszcze trzeba czekać do testu i to mnie doprowadziło do łez.
No i wyżaliłam się a to w sumie nie mój czas na żale. przepraszam już stawiam się do pionu.
Kas prolaktyna bardzo ładna ja bym poczekała z kolejnym badaniem do kolejnego cyklu
Maju rozumiem Cię w 200% miałam cykle po 180 dni i nawet luteina nie pomagała a mój organizm zachowywał się wciąż jakbym była w II fazie cyklu i tyłam. Ciągle zadawałam sobie pytanie dlaczego nie mogę być normalną kobietą. I ciągle też zadaje sobie to pytanie. Wiele razy w czasie tych najtrudniejszych dni szłam do M.. i mówiłam że może by znalazł sobie inną żonę która da mu dziecko -
Katiusza Twój wykres rzeczywiście wygląda rewelacyjnie:-) i to plamienie chyba implantacyjne?
super, trzymam kciuki mocno. Ja daję sobie jeszcze 2cykle starań, w grudniu jak co badania i od nowego roku starania pełną parą. Czytałam ostatnio że w zimniejszych porach roku plemniki są bardziej zdolne do zapłodnienia:-) działamy:-)