X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Ruby, moderatorko - życzę, aby badania wyszły wszystkie w porządku i także byś spokojnie na luzie podejmowała staranka :-)

My staramy się żyć jak dawniej tylko więcej się bzykać, dużo więcej:D

Dzięki Missy staram się spokojnie jak tylko mogę ale ja nerwowy człowiek jestem i lubię mieć wszystko na już :P

missy83 lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza- zerknęłam na Twój wykres, ale nie chwalę, żeby nie zapeszać. Z takich wykresów muszą być dzieci, jak nie z tego, to z następnego.

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też zerknęłam na wykres Katiuszki :-) Ładnie się zapowiada ... i może , że się ladnie skończy :-) czego życzę :-)

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon_, Aga - dogoniłam Was ;))))) Nowy cykl - czas start! (kurde, to już dwucyfrowy... zaczyna być poważnie.... ;] :P ;) )
    Dziewczyny, ten cykl będzie nasz!!!!! :-D

majju, katiuszaa - tulam :-*
    katiuszaa, wierzę, że nowy lekarz, to nowe nadzieje :-*

missy - jak na faceta, to taaaaaaaakie zaangażowanie jest naprawdę rzadko spotykane ;) Gratki :)

A na Listy do M cz.2 też mamy ochotę się wybrać. Pierwsza część bardzo nam się podobała. Taka polska odpowiedź na Love Actually <3 :)

Ufffffff, dostałam dziś okres :) Czyli jutro próbuję się umówić na HSG.
    Wiecie co, życie jest dziwne. Dostałam dziś jakiejś pozytywnej głupawki, jak zobaczyłam ten różowy śluz ;) Wyszłam do pracy w całkiem dobrym nastroju. Ale oczywiście los nie mógł mi zafundować takiego humoru już do końca dnia - trafił mi się pacjent neurologiczny - strasznie ciężki. Nic się tam kupy nie trzymało... :(((((( Czasem trafiają w podobnym stanie, ale lepiej czy gorzej, udaje się dojść, o co chodzi. Tego nie udało się uratować, strasznie mnie to dobiło :((((

No nic. Idzie nowy dzień, Trzymajcie, proszę, kciuki, żeby udało mi się jutro dodzwonić do szpitala i umówić na HSG!!!!!!!!!!!!!!!!! Plizzzzzzz...... Powinno być zrobione ok.8 dc, czyli tuż tuż....... :)

missy83, Edycik, cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starania wstrzymane...nabawilam się chyba grzybicy pochwy (śluz z białymi grydkami, lekkie opuchniecie warg) :-( clotrimazolum i oby do następnego cyklu...

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poniedziałkowo,

Ja już w pracy, tak mi się źle wstawało że szok, spać ni emogłam w dodatku jak już zasnęłam śniła mi sie moja babcia, która zmarła 6 lat temu, śniła mi się że jechałyśmy razem na rowerach do cioci- jej córki i mówiła do mnie " jak fajnie, że mnie to nie boli, mogę normalnie jeść" a Ja się tak szalenie cieszyłam i mówiłam " no super w porównaniu do minionego roku babciu super jest!" , babcia zmarła na raka w strasznych męczarniach i o tym momencie mówiłam w porównaniu do minionego roku...poprawy w realu żandej nie było -była śmierć. Przepraszam smutno tak z rana, ale tak to przeżywam...babcia była super do tańca i do różańca...

Kas - kochana kuruj się byle szybko minie...

• Edycik Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien doberek

ledwo dziś wstałam i zasypiam na stojąco kochane-kawka na 1 nie pomogła
    w dodatku boli mnie brzuch i jajniki

Ruby może babcia z nieba chciała Ci dać jakiś znak,przesłanie? Albo po prostu wie że tęsknisz za Nią i postanowiła Cię odwiedzić.
    Kas głowka do góry,podleczysz grzybicę i wszystko wróci do normy :)
    Bratku to powodzenia w nowym cyklu oby był owocny :)daj znac czy udało się umówić na HSG.
    Jasminowa dobrze że miałaś weekend w gronie znajomych - fajna odskocznia ;)
    katiuszaa każdy ma czasem gorsze dni, ale wszystko będzie dobrze.Cycki do przodu kto da radę jak nie Ty :)

spędziłam wczoraj z męzem miły wieczór przy kominku, film, cola,ciasto nie było żadnych seksów po prostu czysty relaksik i było nam to potrzebne :)

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju a Ty nie myślałaś by iśc betę zrobić?

• majju Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    majju a Ty nie myślałaś by iśc betę zrobić?

Hej hej, oczywiście myślałam, ale M. mnie odwiódł od tego. Skonsultuję się dziś wieczorem z moją gin, zobaczymy co powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 07:39

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daj nam znac kochana co powie ginekolog
    trzymam kciuki!!

• majju Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tempka dziś mocno w dół poleciała więc mam nadzieję, że lada moment @ zawita :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co tu taka cisza? Gdzie nasza moderatorka Ruby, Aguś ,Cynnamonku gdzie jesteście??? :) jak nastroje poniedziałkowe?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem:) byłam na śniadanku , ale juz wrociłam i będę do 15 ;)

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik babcia mi się często śni, ale zawsze się o nią modlę albo jadę zapalić znicza, fakt dawno nie byłam, ale święto zmarłych się zbliża więc na pewno się wybiorę...zawsze mi się śni żywa i zawsze ten sen jest masakrycznie realny.

• Edycik Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby no ś.p.babcia postanowiła odwiedzić Cię we snie

ja po drugiej kawce dalej nie dobudzona

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ruby no ś.p.babcia postanowiła odwiedzić Cię we snie

ja po drugiej kawce dalej nie dobudzona

nie szalej tak z tą kawą ;) w pracy siedzisz?

• Edycik Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak kochana w pracy....strasznego lenia dziś mam naprawdę
    wyjątkowo nic mi sie nie chce ;P

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :) ale pogoda paskudna... ogłaszam dzień lenia! ;)
    Ruby - zapewne babcia upomina się o odwiedziny na cmentarzu albo modlitwę, ja tak to zawsze interpretuję :) zresztą moja babcia też tak zawsze mówi :) niedługo Święto Zmarłych, więc może dlatego :)
    Edycik - po takim fajnym weekendzie to i ja byłabym nieeeeźle rozleniwiona dzisiaj ;)
    Kas50 - oby szybko się zaleczyło i działamy dalej :)
    Majju - byle do wieczora, ciekawa jestem co gin Ci powie na konsultacji...
    Bratek - takich dwóch jak my trzy to nie ma ani jednej!!! :D źle, że @ przyszła ale jak już musi, to oby szybko, bezboleśnie i jedziemy dalej! ;)
    Aguś gdzie Ty? :)

Bratek lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki.Ja tez piję kawę i witam się z pracy.

Przykro mi że na razie w tym miesiącu nikomu nie było dane ujrzeć dwóch kreseczek. Ale lepiej dostać tą @ i zacząć szybciej kolejny cykl, niż oglądać jedną kreskę i zastanawiać się czemu jeszcze okresu nie ma. Ciebie cynamonu chyba tam z zaskoczenia chyba tylko wzięła w tym miesiącu :* Wierze że niebawem każdej z nas się uda.

kas50 życzę szybkiego powrotu do formy :*

U mnie już po ovu, sex był tak że pozostało czekać na rezultaty ale jakoś nie jestem optymistycznie nastawiona.

Zaraz spróbuje się dokopać do listy kto w tym tygodniu pozostał do testowania.
    W następnym to chyba tylko ja zostałam ? Z

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam, kawka dopiero pierwsza, ale nie ostatnia ;) Mnie spacer do pracy rozbudził, kawka jest tylko dla smaku :)

Bratku trzymam kciuki za szybki termin badania.

Kaś grzybicę się szybko leczy, a ten cykl możecie wykorzystać na pobycie razem i robienie różnych rzeczy, które odkładaliście przez starania :)

Aguś, Cynamonek jak nastroje?

Jaśminowa, a Ty jak? Wybacz, ale w gąszczu stron weekendowych nie wyłapałam, czy testowałaś czy nie :)

Katiuszaa za Ciebie wciąż trzymam kciuki, wykres jest obiecujący ;)

Ruby jakieś objawy cionszy?

Bratek lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
‹‹ 491 492 493 494 495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ