X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Katiusza Twój wykres rzeczywiście wygląda rewelacyjnie:-) i to plamienie chyba implantacyjne?:-) super, trzymam kciuki mocno. Ja daję sobie jeszcze 2cykle starań, w grudniu jak co badania i od nowego roku starania pełną parą. Czytałam ostatnio że w zimniejszych porach roku plemniki są bardziej zdolne do zapłodnienia:-) działamy:-)

Mam nadzieje że Ci się uda, a raczej to wiem. Jest fakt że w zimniejsze miesiące więcej kobiet zachodzi ;)

kas50, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Mam nadzieje że Ci się uda, a raczej to wiem. Jest fakt że w zimniejsze miesiące więcej kobiet zachodzi ;)
    Z pierwszym dzieckiem zaszlam w lutym...może coś w tym jest:-) tylko ja jestem z tych cieplolubnych, grzeje się już pod kolderka:-)

AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Z pierwszym dzieckiem zaszlam w lutym...może coś w tym jest:-) tylko ja jestem z tych cieplolubnych, grzeje się już pod kolderka:-)

toż to właśnie o grzanie chodzi im zimniej tym lepiej się dogrzewać z mężem pod kołdrą <3

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaiuszam, Majju kochane moje wirtualna łopata wysłana, kopiemy raz dwa i juro wstajemy z lepszym nastawieniem:) jeszcze nie wszystko przesądzone, ale fakt uczymy się przyjmować wszystko na klatę, damy radę kto jak nie wy? buziaki :*

Kas ja też bym nie badała teraz...wynik ok.

katiuszaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Kaiuszam, Majju kochane moje wirtualna łopata wysłana, kopiemy raz dwa i juro wstajemy z lepszym nastawieniem:) jeszcze nie wszystko przesądzone, ale fakt uczymy się przyjmować wszystko na klatę, damy radę kto jak nie wy? buziaki :*

Kas ja też bym nie badała teraz...wynik ok.

Ruby dzięki za łopat. Skopię ten wykres poleci w dół i już humor będzie lepszy,

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Ruby dzięki za łopat. Skopię ten wykres poleci w dół i już humor będzie lepszy,

z tym kopaniem wykresu to hola hola koleżanko :P niech się pnie na wyżyny ...pomyśl sobie tak" w końcu kiedyś się musi udać, mało się naczekałaś? czemu by to nie miało być teraz akurat? walczymy do końca kochana :)

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    z tym kopaniem wykresu to hola hola koleżanko :P niech się pnie na wyżyny ...pomyśl sobie tak" w końcu kiedyś się musi udać, mało się naczekałaś? czemu by to nie miało być teraz akurat? walczymy do końca kochana :)

Bo mnie tak dziś złapało że to by było za piękne jakby się udało po tylu latach Pomimo że ciągle się staram to coraz mniej wierzę że się uda i te starania to chyba już tylko tak dla sportu. Nie to że nie chcę. BARDZO chcę tylko nie wierzę, a jak będę czekać tyle czasu to trudniej będzie mi spaść z tych wyżyn do rzeczywistości. Boję się

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecuję jutro spojrzeć inaczej, mam przynajmniej taką nadzieję

Ruby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Bo mnie tak dziś złapało że to by było za piękne jakby się udało po tylu latach Pomimo że ciągle się staram to coraz mniej wierzę że się uda i te starania to chyba już tylko tak dla sportu. Nie to że nie chcę. BARDZO chcę tylko nie wierzę, a jak będę czekać tyle czasu to trudniej będzie mi spaść z tych wyżyn do rzeczywistości. Boję się

Nawet gdyby się tak stało, że wyżyny zmienią się w niziny to nie wolno się poddawać, nie teraz kiedy znalazłaś nowego lepszego lekarza, nie teraz kiedy tyle już przeszłaś, musisz nowemu lekarzowi dać czas na poznanie ciebie, na obserwację twoich cyklów itp, niestety to nie działa jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki ale zadziała -zobaczysz, jeszcze razem na fioletowej będziemy szampana pić oczywiście bezalko ;)
    Tyczy się to nas wszystkich kobiety :) Grupa Ruby to silna grupa która się nigdy nie poddaje i dąży do celu ;)

Mogłabym tak prawić i prawić coś we mnie dzisiaj wstąpiło niczym psycholożka jakaś :D

katiuszaa, AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że was mam, Dziękuję za wparcie. Wiem że muszę dać czas nowemu lekarzowi i szczerze myślałam że tak będzie wykres jak już wcześniej pisałam miał być w celach naukowych. No i nauczyłam się że nie wiem czy to na moje siły czekanie na być albo nie.
    Ruby dobrze sobie radzisz jako psychlożka a ja Ci przypomnę a propo fioletowej strony mocy że wszystkie czekamy na naszego moderatora ;)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Katiusza Twój wykres rzeczywiście wygląda rewelacyjnie:-) i to plamienie chyba implantacyjne?:-) super, trzymam kciuki mocno. Ja daję sobie jeszcze 2cykle starań, w grudniu jak co badania i od nowego roku starania pełną parą. Czytałam ostatnio że w zimniejszych porach roku plemniki są bardziej zdolne do zapłodnienia:-) działamy:-)
    Też słyszałam, że zimowe miesiące sprzyjają ;)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Nawet gdyby się tak stało, że wyżyny zmienią się w niziny to nie wolno się poddawać, nie teraz kiedy znalazłaś nowego lepszego lekarza, nie teraz kiedy tyle już przeszłaś, musisz nowemu lekarzowi dać czas na poznanie ciebie, na obserwację twoich cyklów itp, niestety to nie działa jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki ale zadziała -zobaczysz, jeszcze razem na fioletowej będziemy szampana pić oczywiście bezalko ;)
    Tyczy się to nas wszystkich kobiety :) Grupa Ruby to silna grupa która się nigdy nie poddaje i dąży do celu ;)

Mogłabym tak prawić i prawić coś we mnie dzisiaj wstąpiło niczym psycholożka jakaś :D

Ruby Ruby praw tak dalej i nie przestawaj:) to jak miód dziś smakuje.... gdy wiele z nas jakieś dołki napotkało. Ja się wygrzebałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 22:05

• AgaL Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Dobrze że was mam, Dziękuję za wparcie. Wiem że muszę dać czas nowemu lekarzowi i szczerze myślałam że tak będzie wykres jak już wcześniej pisałam miał być w celach naukowych. No i nauczyłam się że nie wiem czy to na moje siły czekanie na być albo nie.
    Ruby dobrze sobie radzisz jako psychlożka a ja Ci przypomnę a propo fioletowej strony mocy że wszystkie czekamy na naszego moderatora ;)

Katiuszaa najgorsza ta hustawka, nastawiam się, nie nastawiam....chcę, pragnę...ale boję się kolejnego rozczarowania. tulę mocno i przelewam swoje siły już podreperowane też na Ciebie:*
    jutro wstaje nowy dzień!

• missy83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Nie przejmujcie się z "nadeszłej" @ (zwracam się do tych,którym przyszła ostatnio...). Razem się weźmiemy w kupę, w tą jesień dłużej każda ze swoim M pod kołdrą posiedzi, i możliwe że będą z tego owoce :-)

Ja jutro już wracam do domku z pobytu u moich rodziców.
    Już mój mąż podniecony,jeżeli chodzi o starania. Fajnie,że się wczuł... :-). Jednak, co będzie to będzie, nie będziemy się spinać... jak nie wyjdzie w tym cyklu, to starań nie zaprzestaniemy :-). Poza tym... to forum jest takie relaksujące..że nawet jak ktoś ma dołek,to druga wykopuje :-). Tu jest naprawdę silnie motywujące miejsce do tego,aby się nie poddawać (poczytałam trochę i wiem, dlaczego tak chętnie tutaj piszecie :-) )Pozdrawiam.

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missy dobre podsumowanie:)
    dobrej nocki Dziewczynki:)

a na "Marsjanina" na pewno pójdziemy z M :)

missy83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:

wiem i intensywnie pracowałam nad tym w ostatnim cyklu :P także potrzebuję kibiców :D
    aczkolwiek wiecie jak tak sobie mówię, ale twardo stąpam po ziemi , jednak mam nadzieję, że nie będziecie musiały czekać na ten fioletowy wątek zbyt długo ;)

AgaL, missy83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ruby Ruby praw tak dalej i nie przestawaj:) to jak miód dziś smakuje.... gdy wiele z nas jakieś dołki napotkało. Ja się wygrzebałam.

Brawo zuch dziewczynka :*

• AgaL Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Brawo zuch dziewczynka :*

Wszystko, zeby pani Moderator mogła być z nas dumna :P :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Dziewczyny! Nie przejmujcie się z "nadeszłej" @ (zwracam się do tych,którym przyszła ostatnio...). Razem się weźmiemy w kupę, w tą jesień dłużej każda ze swoim M pod kołdrą posiedzi, i możliwe że będą z tego owoce :-)

Ja jutro już wracam do domku z pobytu u moich rodziców.
    Już mój mąż podniecony,jeżeli chodzi o starania. Fajnie,że się wczuł... :-). Jednak, co będzie to będzie, nie będziemy się spinać... jak nie wyjdzie w tym cyklu, to starań nie zaprzestaniemy :-). Poza tym... to forum jest takie relaksujące..że nawet jak ktoś ma dołek,to druga wykopuje :-). Tu jest naprawdę silnie motywujące miejsce do tego,aby się nie poddawać (poczytałam trochę i wiem, dlaczego tak chętnie tutaj piszecie :-) )Pozdrawiam.

No to do boju kobieto! :)

• missy83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby... :-) Powiem Ci,że ostatni cykl miałam niestaraniowy ... i teraz jestem pełna mocy! Ale jak nie wyjdzie, to trudno, wiem,że mój mąż jest ze mną, wiem, że jego to nie męczy, ale pozytywnie się nakręca - i co ważne - wziął się za siebie. Zaczął dbać o siebie przed staraniami, fakt,że nie za długo, ale zawsze coś. Nie pijał alkoholu (pół piwka może,bo moja mama mu postawiła na stół w ten weekend),nie jadł śmietnikowego jedzenia.. Wiem,że to aż takie ważne nie jest, ale...ale coś tam też poczytał o tym,jak się przygotować do starań. Nawet.... he he heeee.....jak to napiszę - to padniecie ze śmiechu - chłodził sobie swoje jąderka w zimnej wodzie, by dobre wpłynąć na jakość plemników ;-). Wyczytał,że szpinak dobrze wpływa na płodność,zamówił tartą ze szpinakiem w restauracji . Zmienił się. I powiem am, Kochane - że to bardzo, ale to bardzo rozluźnia kobietę w staraniach, bo wiem,że nie jestemw tym sama. Bo że nie tylko ja się staram,by było dobrze, ale on też...

Jutro sobie w domku przeczytam,nadrobię, poodpisuję na niektóre wcześniejsze wątki.

Ruby, moderatorko - życzę, aby badania wyszły wszystkie w porządku i także byś spokojnie na luzie podejmowała staranka :-)

Bratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ