X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    No to faktycznie nic już nie wiem... Gdyby nie to, że miałam takie mocne plamienie 3 dni temu to bym nie robiła tego testu :/

Zrób ten test i zobaczymy, a nóż widelec otworzysz nam ten worek, może jutro i dla mnie z niego coś wyleci :D

cinnamon cookie, majju lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Wrzuć nam tu zdjecie tego testu owulacyjnego który robiłaś
    Ale po co? Przecież mi nie o owulację chodzi

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    To akurat wiem. Tylko u mnie dawno po owulacji. Co więcej, nawet po plamieniu które uznałam za początek @.
    Każda z nas jest inna. Wszystko pokaże test ciążowy. Trzymam kciuki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ale po co? Przecież mi nie o owulację chodzi
    :-)

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Zrób ten test i zobaczymy, a nóż widelec otworzysz nam ten worek, może jutro i dla mnie z niego coś wyleci :D
    Ojjj chciałabym bo październik dla naszej paczki nie był łaskawy :/ ale nastawiam się prędzej na jakieś szaleństwo chorobowe mojego organizmu ;)

f2wl20mmrxkgechr.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    :-)
    :>

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Edycik, przytulam. Jednak wyniku nie zaliczam ; ), 7 dni po owu za wcześnie.

dziekuję :*
    ja tam w cuda nie wierzę, dobrze że idę dziś na wizytę ...

Ruby dziękuję za łopatę :*

PrimaSort, Jasminowa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik może faktycznie to za wcześnie? Tak czy inaczej tulę mocno :*

Cinnamon rób test, rozwieje wątpliwości. A te plamienia miałaś zawsze czy tylko tym razem?

Dzięki za wsparcie, godzinę wymarzłam na przystanku bo mnie pani z informacji źle pokierowała i bus się nie zatrzymał. Teraz przede mną godzina podróży to będę z Wani ;)

Edycik, PrimaSort lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko dziekuję :*

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png

Wysłany: 21 października 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzentka ja tak jak Ci pisałam, zawsze mam plamienie przed @ i jestem ciekawa co Twój gin powie jak zapytasz go o to, bo masz tak samo prawda? Ale zawsze miałam plamienie i do max 2 dni rozkręcała się @. Więc jak teraz szybko pojawiło się plamienie, zaskoczyło mnie bo w tamten cykl był 35 dni a teraz 27, ale na następny dzień już nic a nic.. I dziś jest trzeci dzień po tym plamieniu

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mierzycie temp normalnymi termometrami, czy tymi owulacyjnymi? Ja kupiłam normalny, bo i tak się w domu przyda, poprzedni się zepsuł.

Także w tym miesiącu pierwszy raz będę miała widoczny wykres, za 2 dni zaczynam mierzyć : )

Paryzetka- przjemnej podróży, mam nadzieję, że w busie ciepło chociaż, po godzinie na chłodzie dobrze się ogrzać : ). Na komisji bądź pewna siebie. Jak wypadek się zdarzył to należy Ci się i zwolnienie i odszkodowanie, więc niech tam Ci nikt nie podskakuje w komisji ZUS ; )

Paryzetka83, madzikk lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    dziekuję :*
    ja tam w cuda nie wierzę, dobrze że idę dziś na wizytę ...

Ruby dziękuję za łopatę :*

Edycik, daj znać po wizycie. W listopadzie temperaturka, testy owu, więcej seksu i będziemy się cieszyć, zobaczysz : )

Edycik lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa ja mam termometr microlife, on jest niby właśnie specjalnie do tego, w środku była też ulotka co i jak mierzyć :P ale każdy dobry, byle by miał dwa miejsca po przecinku, Twój ma?

AgaL, Jasminowa, PrimaSort lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa mam ten sam co cinamonek :)

AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Można się dołączyć? Szukam sobie miejsca na forum ale jakoś we wszystkich wątkach dziewczyny są mocno zżyte i nie chce przeszkadzać :)

Jasminowa, PrimaSort lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Paryzentka ja tak jak Ci pisałam, zawsze mam plamienie przed @ i jestem ciekawa co Twój gin powie jak zapytasz go o to, bo masz tak samo prawda? Ale zawsze miałam plamienie i do max 2 dni rozkręcała się @. Więc jak teraz szybko pojawiło się plamienie, zaskoczyło mnie bo w tamten cykl był 35 dni a teraz 27, ale na następny dzień już nic a nic.. I dziś jest trzeci dzień po tym plamieniu

Cinamon- dziwne. Rozumiem plamienie pierwszy dzień, drugi krwawienie, ale plamienie jednodniowe i przerwa, musisz zgłosić giekologowi, a tymczasem teścik sobie strzel, aby mieć pewność, że mały potomek nie rozrabia ; )

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Jasminowa ja mam termometr microlife, on jest niby właśnie specjalnie do tego, w środku była też ulotka co i jak mierzyć :P ale każdy dobry, byle by miał dwa miejsca po przecinku, Twój ma?

Mój ma do 1 miejsca po przecinku, kupię jednak ten z dwoma miejscami po przecinku, będzie bardziej precyzyjny.

AgaL lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku nie pamiętałam właśnie czy zaesze czy nie, ale teraz już zapamiętam ;) u mnie jak się zacznie to już nie robi przerw, zresztą dziś też rano było :/ Jeszcze kilka dni i się dowiem co i jak :)

Jaśminowa w busie aż za ciepło :)
    Zwolnienie 100% już dostałam, ale u mnie to fitma płaci a potem sama rozlicza się z ZUSem. Za wypadek też mi się należy, bo kolano wciąż mnie boli czyli jest uszczerbek na zdrowiu :/

cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?

Wysłany: 21 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Cinamon- dziwne. Rozumiem plamienie pierwszy dzień, drugi krwawienie, ale plamienie jednodniowe i przerwa, musisz zgłosić giekologowi, a tymczasem teścik sobie strzel, aby mieć pewność, że mały potomek nie rozrabia ; )
    Tak właśnie zamierzam :) jak wyjdzie negatywny to grzeję do gina bo coś tu jest nie tak...

Jasminowa, PrimaSort lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 21 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Mój ma do 1 miejsca po przecinku, kupię jednak ten z dwoma miejscami po przecinku, będzie bardziej precyzyjny.
    One wcale nie są drogie, chyba do 20zł? Dziewczyny jeszcze używają Kardioline, więc sprawdź który będzie u Ciebie w aptece :)

Jasminowa lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ