X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    No to faktycznie nic już nie wiem... Gdyby nie to, że miałam takie mocne plamienie 3 dni temu to bym nie robiła tego testu :/

Zrób ten test i zobaczymy, a nóż widelec otworzysz nam ten worek, może jutro i dla mnie z niego coś wyleci :D

cinnamon cookie, majju lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Wrzuć nam tu zdjecie tego testu owulacyjnego który robiłaś
    Ale po co? Przecież mi nie o owulację chodzi

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    To akurat wiem. Tylko u mnie dawno po owulacji. Co więcej, nawet po plamieniu które uznałam za początek @.
    Każda z nas jest inna. Wszystko pokaże test ciążowy. Trzymam kciuki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ale po co? Przecież mi nie o owulację chodzi
    :-)

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Zrób ten test i zobaczymy, a nóż widelec otworzysz nam ten worek, może jutro i dla mnie z niego coś wyleci :D
    Ojjj chciałabym bo październik dla naszej paczki nie był łaskawy :/ ale nastawiam się prędzej na jakieś szaleństwo chorobowe mojego organizmu ;)

f2wl20mmrxkgechr.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    :-)
    :>

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Edycik, przytulam. Jednak wyniku nie zaliczam ; ), 7 dni po owu za wcześnie.

dziekuję :*
    ja tam w cuda nie wierzę, dobrze że idę dziś na wizytę ...

Ruby dziękuję za łopatę :*

PrimaSort, Jasminowa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik może faktycznie to za wcześnie? Tak czy inaczej tulę mocno :*

Cinnamon rób test, rozwieje wątpliwości. A te plamienia miałaś zawsze czy tylko tym razem?

Dzięki za wsparcie, godzinę wymarzłam na przystanku bo mnie pani z informacji źle pokierowała i bus się nie zatrzymał. Teraz przede mną godzina podróży to będę z Wani ;)

Edycik, PrimaSort lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko dziekuję :*

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png

Wysłany: 21 października 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzentka ja tak jak Ci pisałam, zawsze mam plamienie przed @ i jestem ciekawa co Twój gin powie jak zapytasz go o to, bo masz tak samo prawda? Ale zawsze miałam plamienie i do max 2 dni rozkręcała się @. Więc jak teraz szybko pojawiło się plamienie, zaskoczyło mnie bo w tamten cykl był 35 dni a teraz 27, ale na następny dzień już nic a nic.. I dziś jest trzeci dzień po tym plamieniu

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mierzycie temp normalnymi termometrami, czy tymi owulacyjnymi? Ja kupiłam normalny, bo i tak się w domu przyda, poprzedni się zepsuł.

Także w tym miesiącu pierwszy raz będę miała widoczny wykres, za 2 dni zaczynam mierzyć : )

Paryzetka- przjemnej podróży, mam nadzieję, że w busie ciepło chociaż, po godzinie na chłodzie dobrze się ogrzać : ). Na komisji bądź pewna siebie. Jak wypadek się zdarzył to należy Ci się i zwolnienie i odszkodowanie, więc niech tam Ci nikt nie podskakuje w komisji ZUS ; )

Paryzetka83, madzikk lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    dziekuję :*
    ja tam w cuda nie wierzę, dobrze że idę dziś na wizytę ...

Ruby dziękuję za łopatę :*

Edycik, daj znać po wizycie. W listopadzie temperaturka, testy owu, więcej seksu i będziemy się cieszyć, zobaczysz : )

Edycik lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa ja mam termometr microlife, on jest niby właśnie specjalnie do tego, w środku była też ulotka co i jak mierzyć :P ale każdy dobry, byle by miał dwa miejsca po przecinku, Twój ma?

AgaL, Jasminowa, PrimaSort lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa mam ten sam co cinamonek :)

AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Można się dołączyć? Szukam sobie miejsca na forum ale jakoś we wszystkich wątkach dziewczyny są mocno zżyte i nie chce przeszkadzać :)

Jasminowa, PrimaSort lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Paryzentka ja tak jak Ci pisałam, zawsze mam plamienie przed @ i jestem ciekawa co Twój gin powie jak zapytasz go o to, bo masz tak samo prawda? Ale zawsze miałam plamienie i do max 2 dni rozkręcała się @. Więc jak teraz szybko pojawiło się plamienie, zaskoczyło mnie bo w tamten cykl był 35 dni a teraz 27, ale na następny dzień już nic a nic.. I dziś jest trzeci dzień po tym plamieniu

Cinamon- dziwne. Rozumiem plamienie pierwszy dzień, drugi krwawienie, ale plamienie jednodniowe i przerwa, musisz zgłosić giekologowi, a tymczasem teścik sobie strzel, aby mieć pewność, że mały potomek nie rozrabia ; )

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Jasminowa ja mam termometr microlife, on jest niby właśnie specjalnie do tego, w środku była też ulotka co i jak mierzyć :P ale każdy dobry, byle by miał dwa miejsca po przecinku, Twój ma?

Mój ma do 1 miejsca po przecinku, kupię jednak ten z dwoma miejscami po przecinku, będzie bardziej precyzyjny.

AgaL lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku nie pamiętałam właśnie czy zaesze czy nie, ale teraz już zapamiętam ;) u mnie jak się zacznie to już nie robi przerw, zresztą dziś też rano było :/ Jeszcze kilka dni i się dowiem co i jak :)

Jaśminowa w busie aż za ciepło :)
    Zwolnienie 100% już dostałam, ale u mnie to fitma płaci a potem sama rozlicza się z ZUSem. Za wypadek też mi się należy, bo kolano wciąż mnie boli czyli jest uszczerbek na zdrowiu :/

cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?

Wysłany: 21 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Cinamon- dziwne. Rozumiem plamienie pierwszy dzień, drugi krwawienie, ale plamienie jednodniowe i przerwa, musisz zgłosić giekologowi, a tymczasem teścik sobie strzel, aby mieć pewność, że mały potomek nie rozrabia ; )
    Tak właśnie zamierzam :) jak wyjdzie negatywny to grzeję do gina bo coś tu jest nie tak...

Jasminowa, PrimaSort lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 21 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Mój ma do 1 miejsca po przecinku, kupię jednak ten z dwoma miejscami po przecinku, będzie bardziej precyzyjny.
    One wcale nie są drogie, chyba do 20zł? Dziewczyny jeszcze używają Kardioline, więc sprawdź który będzie u Ciebie w aptece :)

Jasminowa lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ