X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Teraz mi się przypomniało, że moja kuzynka o drugiej ciąży dowiedziała się w 4 miesiącu ponieważ do tego czasu regularnie miesiączkowała. I to nie jakieś tam plamienia, tylko normalne, obfite krwawienie, które przychodziło w normalnym terminie, jak w zegareczku. I kompletnie żadnych ciążowych objawów. Wiem, że to mega dziwne i sama jej długo nie wierzyłam, ale zarzeka się na wszystkie świętości, że tak właśnie było :)
    Wniosek jest jeden: absolutnie WSZYSTKO jest możliwe :)

Majju bo zamiast owulacyjnych dziś kupie test ciążowy :P

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik tulam mocno
    Cinamonku czekamy nacp wiesci kciuki zacisniete:-)

Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Imię_Róży - będę pierwszy raz na tym zabiegu, to zabieg oczyszczający, który robi się bezdotykowo za pomocą tlenu pod ciśnieniem. Zobaczymy jak zadziała, na pewno odpocznę sobie trochę :) Mam nadzieję, że mnie nie odmłodzi bo i tak wyglądam na siksę :) Ostatnio musiałam pokazywać dowód żeby... zagrać w lotto, bo można od 18. lat :)

Siksę :D hahha a ile taka przyjemność??

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • majju Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę luksusu za 160 zł... Ale dostałam od męża na urodziny więc muszę skorzystać. Sama bym sobie nigdy nie zafundowała bo ja to raczej dusigrosz jestem :)

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwagierka wybiera się do tesco, kupi mi test :) ja dziś niewyjściowa, miałam się kurować cały dzień :P nadziei zbytnio nie mam, tylko powiedzcie od czego innego mogłaby być ta kreska?? Wysoki progesteron?

PrimaSort, Bratek lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Dzięki dziewczyny jadę walczyć ;) Choć jak znam siebie to będę siedzieć grzecznie i powstrzymywać łzy, bo ja na stres i zdenerwowanie reaguję płaczem :/ Stara a głupia ;)

Partyzetka, trzymam kciuki, zobaczysz, że będzie spoko : ) za bardzo się wszystkim stresujemy, moja mama była na komisji ZUS kilka razy i zawsze było dobrze : )

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstała, ledwo z łóżka się wykopałam :P

Dzień dobry:)

Na początek zaskoczę was - nie robiłam dzisiaj testa :P

Cynamonie czuję to w kościach coś jest na rzeczy, od początku tak mówiłam jak pisałaś o plamieniach, ale ok jeszcze nic pewnego więc nie będę jeszcze niczego krakać :D

A ja dalej jestem pitoma, śnił mi się bąk który mnie atakował :/

• majju Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon mnie ostatnio jak czekałam na @ bardzo bolał jajnik, jak przy owu więc z głupia frant zrobiłam sobie test owulacyjny i też wyszły dwie kreski, testowa trochę jaśniejsza od kontrolnej. Nie wiem czemu tak.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Jasminowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Jeszcze nie ale bilet wczoraj zabookowalam. 27 kwiecien - 8 maj i lece bez swojego ukochanego:)

Widze ze wiekszosc sie pochorowala. Polecam herbatke imbirowa, albo zucie imbiru, mozna tez zagrzac szklanke mleka, dodac lyzeczke miodu, masla i zabek czosnku, wymieszac i wypic na raz (uwielbiam). Szybkiego powrotu do zdrowia!

Madzikk- do tego czasu to już ciąża będzie, ukochany będzie mógł w domu zostać ; )

madzikk lubi tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby dokładnie pamiętam jak pisałaś tylko, że ja nie brałam tazkiej możliwości pod uwagę :P

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 21 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Cinnamon mnie ostatnio jak czekałam na @ bardzo bolał jajnik, jak przy owu więc z głupia frant zrobiłam sobie test owulacyjny i też wyszły dwie kreski, testowa trochę jaśniejsza od kontrolnej. Nie wiem czemu tak.
    No to faktycznie nic już nie wiem... Gdyby nie to, że miałam takie mocne plamienie 3 dni temu to bym nie robiła tego testu :/

f2wl20mmrxkgechr.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    No to faktycznie nic już nie wiem... Gdyby nie to, że miałam takie mocne plamienie 3 dni temu to bym nie robiła tego testu :/

Wszystko się wyjaśni jak zrobisz test, czekam z niecierpliwością! :D

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Dziewczyny zrobiłam test owulacyjny bo tylko taki posiadała na stanie moja Szwagierka i mam widoczną drugą kreskę :>
    Ja też mam widoczną drugą kreskę ale pozytywny test owulacyjny to taki gdzie druga kreska jest taka sama lub ciemniejsza id kontrolnej. Jak jest jaśniejsza to test jest negatywny

• Jasminowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Łopata potrzebna od zaraz :(
    pozbyłam się złudzeń, beta odebrana <0,1 :( :( :(

Edycik, przytulam. Jednak wyniku nie zaliczam ; ), 7 dni po owu za wcześnie.

cinnamon cookie, Edycik, katiuszaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:

to dobrze wiedzieć, ja już traktowałam te testy owulacyjne prawie jak ciążowe :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik - łopata wysłana expresem ta większa...:( przykro mi bardzo

Edycik lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Dziewczyny zrobiłam test owulacyjny bo tylko taki posiadała na stanie moja Szwagierka i mam widoczną drugą kreskę :>

Cinamon- to może test ciążowy zrobisz? trzymam kciuki :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Ja też mam widoczną drugą kreskę ale pozytywny test owulacyjny to taki gdzie druga kreska jest taka sama lub ciemniejsza id kontrolnej. Jak jest jaśniejsza to test jest negatywny
    To akurat wiem. Tylko u mnie dawno po owulacji. Co więcej, nawet po plamieniu które uznałam za początek @.

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Szwagierka wybiera się do tesco, kupi mi test :) ja dziś niewyjściowa, miałam się kurować cały dzień :P nadziei zbytnio nie mam, tylko powiedzcie od czego innego mogłaby być ta kreska?? Wysoki progesteron?
    Wrzuć nam tu zdjecie tego testu owulacyjnego który robiłaś

Wysłany: 21 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Edycik, przytulam. Jednak wyniku nie zaliczam ; ), 7 dni po owu za wcześnie.
    Zgadzam się! :)

f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ