X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Dzięki dziewczyny jadę walczyć ;) Choć jak znam siebie to będę siedzieć grzecznie i powstrzymywać łzy, bo ja na stres i zdenerwowanie reaguję płaczem :/ Stara a głupia ;)
    Jejku Paryzetka to nasz rocznik taki słaby? ja też na niesprawiedliwość reaguję łzmai...głupia:P

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek wypoczywaj i zdrowiej prędko :)

Mundek lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Dzień dobry wszystkim :) ale pogoda! :/
    Aga co do wyników to tak jak już dziewczyny pisały, lepiej nie szukaj nic na własną rękę, lekarz zobaczy i oceni :) co trzeba będzie zmienić to da leki i już :) będzie dobrze :)
    Edycik znam ten ból :P nienawidzę takiej pogody, samo chodzenie mnie denerwuje a co już mówić, gdybym połamała parasol?! Ojjj lepiej wtedy nie wchodzić w moją drogę :D trzymam kciuki za dzisiejsze badania i wizytę :* aha wiesiołek pamiętaj, że tylko do owulacji :)
    Majju pewnie poszło o jakąś głupotę? ;) dobrze, że już pogodzeni :) szkoda czasu na głupoty ;)
    Widzę, że wczoraj tu politycznie trochę było :P ja oglądałam "Skazane" i się rozgrzewałam z Mężem pod kołderką :P dziś czuję się trochę lepiej, aczkolwiek temperatura dalej trzyma... A @ brak :( ta choroba mogła mi tak @ przyblokować??
    Cynamonku, choroba jak najbardziej moze przesunac @. Ja tak mialam w styczniu, o 3 lub 4 dni mi sie opoznila @. Zlapala mnie wtedy gryba, ale dosc slaba, zwykle przeziebienie tez moze opoznic @.

Nie udalo mi sie w poniedzialek umowic na monitoring. Dzisiaj maja do mnie oddzwonic. Czas tak szybko leci, a ja nie wiem w co rece wkladac. Dobrze ze szefa nie ma do piatku. Bede dzisiaj czesciej zagladac:)

Milego dzionka:)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Cynamonku, choroba jak najbardziej moze przesunac @. Ja tak mialam w styczniu, o 3 lub 4 dni mi sie opoznila @. Zlapala mnie wtedy gryba, ale dosc slaba, zwykle przeziebienie tez moze opoznic @.

Nie udalo mi sie w poniedzialek umowic na monitoring. Dzisiaj maja do mnie oddzwonic. Czas tak szybko leci, a ja nie wiem w co rece wkladac. Dobrze ze szefa nie ma do piatku. Bede dzisiaj czesciej zagladac:)

Milego dzionka:)

Pakujesz się już do Wrocławia?:):)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek Kochana zdrowiej, wskoczyłabym też pod kolderkę...a muszę w pracy siedziec:/

Mundek lubi tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Pakujesz się już do Wrocławia?:):)
    Jeszcze nie ale bilet wczoraj zabookowalam. 27 kwiecien - 8 maj i lece bez swojego ukochanego:)

Widze ze wiekszosc sie pochorowala. Polecam herbatke imbirowa, albo zucie imbiru, mozna tez zagrzac szklanke mleka, dodac lyzeczke miodu, masla i zabek czosnku, wymieszac i wypic na raz (uwielbiam). Szybkiego powrotu do zdrowia!

PrimaSort lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łopata potrzebna od zaraz :(
    pozbyłam się złudzeń, beta odebrana <0,1 :( :( :(

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam test owulacyjny bo tylko taki posiadała na stanie moja Szwagierka i mam widoczną drugą kreskę :>

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, sama dobrze wiesz, że u Ciebie to jeszcze za wcześnie na betę, nawet jeśli coś się zadziało :) główka do góry Kochana :* trzymam kciuki za wizytę :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnamonku pewnie masz rację ...

biegnij po test ciążowy :*

• kas50 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    dobrze pamietasz kochana na 16.10 mam wizytę
    odbiorę 3 pkt insulinę z glukozą i progesteron
    a o 12 maszeruje odebrać wyniki bety..
    Trzymam kciuki:-)

Ja dziś zanotowałam wzrost tempki o 0,3 jednak przy mojej infekcji obstawiam cykl bezowulacyjny. Choć wczoraj wiecsorem męża dopadlam...

Edycik teraz doczytalam że beta negatywna...głowa do góry i nie poddawaj się:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 09:48

Edycik lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• majju Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, wysyłam Ci wirtualnie wieeelki, żółty spychacz do zasypania doła. Jeden ruch i po dole nie będzie śladu :) Głowa do góry kochana!

Cinnamon śmigaj po ciążowy i dziel się z nami wynikiem! Kciuki zaciśnięte ;)

Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuję za wsparcie dziewczynki :*

• madzikk Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Dziewczyny zrobiłam test owulacyjny bo tylko taki posiadała na stanie moja Szwagierka i mam widoczną drugą kreskę :>
    3mam mocno kciuki, niech siuski beda zielone:)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • majju Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mi się przypomniało, że moja kuzynka o drugiej ciąży dowiedziała się w 4 miesiącu ponieważ do tego czasu regularnie miesiączkowała. I to nie jakieś tam plamienia, tylko normalne, obfite krwawienie, które przychodziło w normalnym terminie, jak w zegareczku. I kompletnie żadnych ciążowych objawów. Wiem, że to mega dziwne i sama jej długo nie wierzyłam, ale zarzeka się na wszystkie świętości, że tak właśnie było :)
    Wniosek jest jeden: absolutnie WSZYSTKO jest możliwe :)

madzikk, AgaL, cinnamon cookie, katiuszaa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Łopata potrzebna od zaraz :(
    pozbyłam się złudzeń, beta odebrana <0,1 :( :( :(

Kurcze :/ mam nadzieję że faktycznie za wcześnie :* nie smutaj tak czy siak będzie dobrze :* zobaczymy co dziś na wizycie ci powie.
    cinnamon cookie wrote:

Ooo... coś sie dzieje :) biegnij po test bo nie wrócę do pracy puki nie zrobisz :D kciuki trzymam mocno :*
    majju wrote:
    Teraz mi się przypomniało, że moja kuzynka o drugiej ciąży dowiedziała się w 4 miesiącu ponieważ do tego czasu regularnie miesiączkowała. I to nie jakieś tam plamienia, tylko normalne, obfite krwawienie, które przychodziło w normalnym terminie, jak w zegareczku. I kompletnie żadnych ciążowych objawów. Wiem, że to mega dziwne i sama jej długo nie wierzyłam, ale zarzeka się na wszystkie świętości, że tak właśnie było :)

Kochana moja mama miała tak w trzeciej ciąży- przez trzy miesiące miesiączkowała. Tak że ja czasem nawet jak okres dostane to przez myśl mi przechodzi aby i tak testa zrobić hehehe

atdc15nmjt4tk663.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Zgadzam sie Majju, moja koleznaka tez miala @ do 3 miesiaca.

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • majju Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    Wykończyta mnie dziewuchy:-)) nie nadążam z czytaniem:-).
    W robocie młyn, papierów mnóstwo do nadrobienia, podchodzę do nich jak pies do jeża, i jeszcze wy tu produkujecie jak z taśmy:-) i jeszcze muszę ogarnąć który dzień cyklu mam, jechać wreszcie z dzieciem do brykolandii bo molestuje mnie o to codziennie. Jak pomyślę o tych wrzaskach i piskach dzieciaków to już mi się mózg gotuje:-)
    Powinnam teraz grzecznie uzupełniać papierologię a czytam forum i udaję że pracuję, no kogo ja chcę oszukać znowu będę do północy siedzieć w dokumentach ale mam opór materii cielesnej do wszelkich rozliczeń i projektów.
    Chyba pójdę sobie coś kupić to się oderwę.
    Jaśminowa ja też pamiętam o tobie bo my zbliżone wiekowo jesteśmy i zawsze jestem ciekawa czy ty już;-)
    Ruby jak test, bo testowałaś na pewno:-)
    Luna no to już dzidziuś konkret, a co 2,5 cm w parę tygodni to jest coś:-)
    Majju co to oxybrazja, czy powoduje że będę młoda i nie zmęczona:-)

Imię_Róży - będę pierwszy raz na tym zabiegu, to zabieg oczyszczający, który robi się bezdotykowo za pomocą tlenu pod ciśnieniem. Zobaczymy jak zadziała, na pewno odpocznę sobie trochę :) Mam nadzieję, że mnie nie odmłodzi bo i tak wyglądam na siksę :) Ostatnio musiałam pokazywać dowód żeby... zagrać w lotto, bo można od 18. lat :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda to co piszecie dziewczynki, znam z autopsji osobę która była w ciąży a okres miała jeszcze przez ponad 2 mce

• AgaL Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik Kochana tulę mocnoooo:*:* listopad musi być nasz:*

Cinnamonkuuuu w Tobie nadzieja, biegnij po test!

‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ