Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
no niby testy owulacyjne pokazuja zblizajaca sie owulacje a skok temperatury ja potwierdza, moze twoja sie rozmyslila albo cos spowodowalo jej przesuniecie, sprawdz temp jutro rano moze jeszcze wystrzeli w gore.
Mundek lubi tę wiadomość
nasza dziewczynusia -
Mundek wrote:cały cykl mierze w tym samym miejscu pod językiem o tej samej godz w prawdzie wczoraj cały dzień byłam w podróży ale to chyba by tak nie wpłyneło... izizizi sama byłam zdziwiona tą temperatura jak zrobiłam powtórke tylko ze po kilku minutach od pierwszej to mi pokazało 36,4 nie wiem co mam o tym myslec czy może powinnam zbadać progesteron to wtedy byłoby bardziej wiadome czy ta owulacja była czy nie jak myślicie? poradzcie coś...
Mundek ja też mierzyłam pod językiem i calkiem niedawno zrobiłam test i mierzyłam pare razy w krótkich odstępach czasu i za każdym razem byl inny wynik, więc nie dziwię się że i Tobie też tak wyszło, jedna z dziewczyn doradziła mi żeby zmienić miejsce na pochewke:) różnica 0,5 i taki sam odczyt po paru próbach. Spróbuj chociaz dla porównaniaMundek, Bratek lubią tę wiadomość
-
hej, dziewczyny
jestem tu nowa, to mój pierwszy cykl..
jestem w 24 dniu cyklu (cykl 32 dni) kiedy mogę testować? chyba jeszcze za wcześnie..
od razu po owulce, strasznie pieką mnie sutki i ciagle boli mnie podbrzusze, np. jak siąde gwałtownie na krześle czuje kłucie, jestem dobrej myśli... może nam się udało:) -
JoanaDarc wrote:Mundek ja też mierzyłam pod językiem i calkiem niedawno zrobiłam test i mierzyłam pare razy w krótkich odstępach czasu i za każdym razem byl inny wynik, więc nie dziwię się że i Tobie też tak wyszło, jedna z dziewczyn doradziła mi żeby zmienić miejsce na pochewke:) różnica 0,5 i taki sam odczyt po paru próbach. Spróbuj chociaz dla porównania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 10:33
nasza dziewczynusia -
mmarzenak wrote:hej, dziewczyny
jestem tu nowa, to mój pierwszy cykl..
jestem w 24 dniu cyklu (cykl 32 dni) kiedy mogę testować? chyba jeszcze za wcześnie..
od razu po owulce, strasznie pieką mnie sutki i ciagle boli mnie podbrzusze, np. jak siąde gwałtownie na krześle czuje kłucie, jestem dobrej myśli... może nam się udało:)
Witaj trzymam kciuki, żeby się udało
ale żeby takie objawy zaraz po owulacji? A wcześniej nie miałaś takich objawów?07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
izizizi wrote:Zgadzam sie z Joanna, mierzenie temp pod jezykiem jest najmniej wiarygodne, najbardziej wiarygodne jest mierzenie w pochwie, ja sie przemoglam dla "dobra sprawy" i rzeczywiscie wykres teraz wychodzi w miare sensowny..
Ja na razie mierzę pod językiem i jak mierzę czasem po dwa razy (raz za razem) to mam takie same wyniki07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Dziewczyny, ale 1 czy 3 min. mierzenia temp termometrem podobno nie daje miarodajnego wyniku! Ja mam termometr Microlife (jest super!), ale pika po 1 min! Ale czekam do 5 min. i obserwuję, ze np. po 1min. mam powiedzmy 36,21, a po 5 min. 36,58 Więc jest różnica..
Rudzialka lubi tę wiadomość
-
trzeba będzie mi zmienic jednak miejsce mierzenia w nastepnym cyklu mam nadzieje ze owulacyjnym.... a czy da sie jakos spr czy ta owulaja w tym miesiacu na pewno nie była?Mundek 26 lat z endometriozą
cykl 8
termin @ okolo 11.01.2016
długość cyklu ok 28dni -
słuchajcie ale to chyba nie ma co się tak nakręcać tymi temp to ma nam pomagać określić mniej więcej jaką mamy temp. Jest tyle czynników, które wpływają na wysokość pomiaru, że głowa mała!
Wg mnie najważniejsze to:
a) używać jednego termometru (czyli nie zmieniać co chwilę)
b) fajnie jak termometr pokazuje do dwóch miejsc po przecinku
c) mierzyć temp. zawsze o tej samej porze (najlepiej rano, zanim się zrobi cokolwiek)
d) mierzyć temp. zawsze tak samo (tzn. np. doustnie albo dopochwowo)
Ja mierzę codziennie o 6:30, dzwoni budzik = sięgam po termometr; zawsze doustnie pod językiem, czekam do momentu pikania. To da mi stabilny wykres temp. Wiadomo, że jeśli zmienię miejsce mierzenia na pochewkę to wskaźniki mogą się różnić, tak samo jak pomimo pikania będę dalej mierzyć temp. Tylko czy warto się tak nakręcać i sprawdzać teraz wszystkie możliwości?
Dla mnie ma być miarodajnie a nie dokładne co do 0,01 stopniaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 11:10
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Mundek wrote:trzeba będzie mi zmienic jednak miejsce mierzenia w nastepnym cyklu mam nadzieje ze owulacyjnym.... a czy da sie jakos spr czy ta owulaja w tym miesiacu na pewno nie była?
Możesz zbadać prolaktyne w 21 dc, jeśli będzie niska to znaczy ze owu nie bylo, pewna nie jestem, ale cos takiego czytałam na forumMundek lubi tę wiadomość
-
tak Majetta ja też codziennie o tej samej godzinie termometr koło łóżka wiec nawet nie wstaje i zawsze pod jężykiem wiec z tego wychodzi ze u mnie w tym miesiacu do owulacji prawdopodobnie nie doszło nieseteyMundek 26 lat z endometriozą
cykl 8
długość cyklu ok 28dni -
testy pokazują, że owulacja powinna wystąpić, ponieważ stężenie LH wzrosło, ale np pęcherzyk mógł nie pęknąć, co się zdarza. a w jakiej porze robiłaś te testy? nie zaleca się robić z porannego moczu (mogą wyjść fałszywie dodatnie. u mnie np. testy też mogą wychodzić pozytywne nawet przez cały cykl a owulacji nie ma, ot taki urok pcos
Bratek lubi tę wiadomość
-
testy robiłam zawse po pracy i przed 2 godz nie jadłam i nie piłam wiec chyba prawidłowo u mnie tylko dwa wyszły pozytywne w tym pierwszy mocniejszy od kontroli a drugi taki sam JoannaDarc w sumie to możliwe nie mierzyłam bo byłam na panienskim i wydało mi sie to bez sensu o 5 to dopiero sie połozyłam spac... a moze trzeba było zrobic jak wstałam byłoby przynajmniej tak mniej wiecej...Mundek 26 lat z endometriozą
cykl 8
długość cyklu ok 28dni -
oczekujaca88 wrote:Dziewczyny, ale 1 czy 3 min. mierzenia temp termometrem podobno nie daje miarodajnego wyniku! Ja mam termometr Microlife (jest super!), ale pika po 1 min! Ale czekam do 5 min. i obserwuję, ze np. po 1min. mam powiedzmy 36,21, a po 5 min. 36,58 Więc jest różnica..
Właśnie zrobiłam taki test na Microlife i pokazał tak samo po kilku minutach trzymania w pochwie. W sumie to dobrze. Potem pokazał nawet niższą (na szczęście nieznacznie, o kilka setnych), ale to wtedy, gdy trzymałam go "luźno" - więc wydaje się, że reaguje nie tyle na czas, co na sposób trzymania (staram się, by dotykał ściany pochwy).