Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry,
Można się przyłączyć do Was? Czytałam forum już od jakiegoś czasu ale nie miałam weny na pisanie.
Mam 32 lata i właśnie odkryłam że jak się chce to nie bardzo wychodzi Jedno dziecko już mamy (więc w sumie i tak jesteśmy w dobrej sytuacji), zdrowotnie wszystko jest niby ok więc działamy i czekamy na efekty.
Przeglądając różne artykuły w necie trafiłam w końcu na tą stronę. Nie wiem czy ogarnę te wszystkie pomiary i zapiski, ale kto wie Pozdrowienia dla wszystkich
mmarzenak, izizizi lubią tę wiadomość
-
galba pewnie że możesz dołączyc im nas więcej tym lepiej w kupie siła jak to mówią w razie jakichś wątpliwości pisz i pytaj postaramy się pomóc...
galba lubi tę wiadomość
Mundek 26 lat z endometriozą
cykl 8
termin @ okolo 11.01.2016
długość cyklu ok 28dni -
dzięki przeczytałam już jak się za to zabrać i chyba wszystko jest jasne. Teraz najważniejsze żeby poukładać to sobie w głowie (my sobie wkręciliśmy za dużą presję na początku i może dlatego nie wyszło). Z pierwszym dzieckiem (kinder-niespodzianką) nas ominęły takie tematy no to trzeba nadrabiać.
PS Termometr może być zwykły (rtęciowy)czy warto inwestować w specjalistyczny?
-
Bratek wrote:Hej, a jakiej firmy masz termometr?
Właśnie zrobiłam taki test na Microlife i pokazał tak samo po kilku minutach trzymania w pochwie. W sumie to dobrze. Potem pokazał nawet niższą (na szczęście nieznacznie, o kilka setnych), ale to wtedy, gdy trzymałam go "luźno" - więc wydaje się, że reaguje nie tyle na czas, co na sposób trzymania (staram się, by dotykał ściany pochwy).
Hehe kochana - napisałam, że używam Microlife Także uważam, że jest różnica. -
Hej dziewczyny, melduję się po weekendzie Wyjazd i przerwa od neta dobrze mi zrobiły, choć w sobotę znów mnie zmroziło bo miałam lekkie różowe plamienie, niedziela była ok., a dziś rano znów to samo. Za to humor poprawiła mi beta i dała nadzieję, że może jednak się uda tym razem, bo urosła do 1960
Do gina mam wizytę początkiem sierpnia, więc wieczne czekanie... na owulację, od owulacji do testowania, a w ciąży wcale nie lepiej, bo na betę, na przyrost, na bicie serduszka, na usg w 12 tc... Wcale mnie nie dziwi, że to kobiety rodzą dzieci, który facet by wytrzymał taki cyrk ?
Ponieważ ładnie rośniemy, to Was pozarażam fluidkami ciążowymi :*izizizi, Kjopa3, CzekającaMama, ruda69742 lubią tę wiadomość
-
Mundek wrote:
Słonko jak na dzień dzisiejszy to nie widzę tutaj owulki - pamiętaj, że każda z nas może mieć nawet i 2 cykle bezowulacyjne w ciągu roku, więc głowa do góryMundek lubi tę wiadomość
CzekającaMama
Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc -
mmarzenak wrote:hej, dziewczyny
jestem tu nowa, to mój pierwszy cykl..
jestem w 24 dniu cyklu (cykl 32 dni) kiedy mogę testować? chyba jeszcze za wcześnie..
od razu po owulce, strasznie pieką mnie sutki i ciagle boli mnie podbrzusze, np. jak siąde gwałtownie na krześle czuje kłucie, jestem dobrej myśli... może nam się udało:)
Witaj w naszych skromnych progach
Najlepiej testować najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki, chociaż i to czasami bywa zbyt szybko
Musisz się uzbroić w cierpliwość, chociaż chyba każda z nas wie, że to nie jest prosta sprawa
Tak, czy inaczej życzę Ci aby pojawił się już w tym cyklu malutki bąbelekCzekającaMama
galba wrote:Dzień dobry,
Można się przyłączyć do Was? Czytałam forum już od jakiegoś czasu ale nie miałam weny na pisanie.
Mam 32 lata i właśnie odkryłam że jak się chce to nie bardzo wychodzi Jedno dziecko już mamy (więc w sumie i tak jesteśmy w dobrej sytuacji), zdrowotnie wszystko jest niby ok więc działamy i czekamy na efekty.
Przeglądając różne artykuły w necie trafiłam w końcu na tą stronę. Nie wiem czy ogarnę te wszystkie pomiary i zapiski, ale kto wie Pozdrowienia dla wszystkich
Witam serdecznie
Ogarniesz Kochana, ogarniesz nie martw się nie taki wilk zły jak go malujągalba lubi tę wiadomość
CzekającaMama
galba wrote:Dzień dobry,
Hej Na pewno ogarniesz a jak będziesz miała jakieś pytania to śmiało!galba lubi tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
galba wrote:dzięki przeczytałam już jak się za to zabrać i chyba wszystko jest jasne. Teraz najważniejsze żeby poukładać to sobie w głowie (my sobie wkręciliśmy za dużą presję na początku i może dlatego nie wyszło). Z pierwszym dzieckiem (kinder-niespodzianką) nas ominęły takie tematy no to trzeba nadrabiać.
PS Termometr może być zwykły (rtęciowy)czy warto inwestować w specjalistyczny?
Najlepiej ten "Specjalistyczny" Wystarczy jak ma 2 miejca po przecinku, takiego szukaj, bo jak w aptece zapytasz o "owulacyjny" czy cokolwiek innego to panie zrobią dziwne twarze Rtęciowy też może być, ale nie wychwycisz różnicu 0,5 stopnia. Chociaż są tu dziewczyny, które na rtęciowy patrzą z lupą, serio.
Ja uzywam MT-B231FW cokolwiek to nie oznacza. Długo uczyłam się nim mierzyć temperaturę. Przedewszystkim mierzę tak, by koniec termometru dotykał zawsze zębów (do szóstki na wyczucie ) mam pewność że miejsce to samo, i wrażenie że przy zębach pod językiem lepiej mierzy. Druga sprawa, nie wyciągam jak zapika, bo pika chyba po minucie, tylko patrzę, czy rośnie szybko temperatura czy co kilka sekund. dopóki rośnie szybko- trzymam, a wykresy wychodzą miarodajne.Kjopa3, galba lubią tę wiadomość
-
renate wrote:hej, hej która testuje w najbliższym czasie razem ze mną? jeszcze dnia nie wybrałam ale zastanawiam się czy może by już... do @ mam 4dni- i to w przypadku 28dc a zazwyczaj mam krótsze
Kochana ja zgodnie z zaleceniami gina muszę skoczyć na betę w sobotę, chociaż i tak znam jej wynik już dzisiaj to dla świętego spokoju pójdęCzekającaMama
Uuu a mi sie wydaje ze ovulka u mnie przyjdzie lada dzien a maz jedzie jutro w delegacjec:( i tak sie boje ze kolejny cykl bedzie stracony i na testowanie zamiast dwoch tyg bede czekac poltora miesiaca:( eh te starania ucza cierpliwosci i pokory...
-
A-nisia wrote:Uuu a mi sie wydaje ze ovulka u mnie przyjdzie lada dzien a maz jedzie jutro w delegacjec:( i tak sie boje ze kolejny cykl bedzie stracony i na testowanie zamiast dwoch tyg bede czekac poltora miesiaca:( eh te starania ucza cierpliwosci i pokory...
Oj masz rację ja teoretycznie mam owu w następnym tyg tylko co ja zrobię jak mój M ma tyle pracy (prowadzi własną firmę) i wraca tak padnięty, że nie ma nic siły? A nie mam serca go zmuszać bo chcę, żeby to była dla nas przyjemność07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
A u mnie dziś w końcu przyszła @, po 66 dniach to mój rekord jak narazie tak się cieszę,że zaczęłam nowy cykl, bo zaczynam brać clo i może po nim coś wreszcie wyhoduje
A jeszcze jedno zauważyłam ze po luteinie mniej boleśnie przechodzę @, normalnie w 1 dniu bym umierała z bólu, a dziś tylko 1 tabl. przeciwbólowa i po sprawie.
Miłego dnia dziewczynki -
JoanaDarc wrote:A u mnie dziś w końcu przyszła @, po 66 dniach to mój rekord jak narazie tak się cieszę,że zaczęłam nowy cykl, bo zaczynam brać clo i może po nim coś wreszcie wyhoduje
A jeszcze jedno zauważyłam ze po luteinie mniej boleśnie przechodzę @, normalnie w 1 dniu bym umierała z bólu, a dziś tylko 1 tabl. przeciwbólowa i po sprawie.
Miłego dnia dziewczynki
Trzymamy kciuki za cykl07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈