X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Wiesz że nie o to mi chodziło opff obrażam się za przeinaczanie sensu mojej wypowiedzi

ej,ej tylko bez obrażania się :)

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez sie czasem cwiczyc nie chce, wtedy sobie odpuszczam. Ale kardio bardzo dobrze na mnie dziala, wyzywam sie na silowni, moj ukochany wtedy mniej cierpi, wypoce wszystkie zlosci i jest lepsze trawienie. Nie mowie zeby siedziec na silce po godzinie mi samej by sie nie chcialo, czasem 20min szybki spacer wystarczy. Szybki prysznic na silowni, oszczedzam czas bo w domu to bym w wannie siedziala.
    Jak nie ide na silke to siedze przed telewizorem a wtedy jestem jeszcze bardziej zmeczona.

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missy nie jedna z nas siurkała na te testy owulacyjne z rosmanna, ja tam odliczam sobie od 1-10 i siurkam na patyka.Jak zanurzam w kubku to tak do połowy i tez odliczam od 1-10...

missy83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik szczerze to nie wiedziałam, że na te paskowe można sikać:P zawsze do kubeczka daję, ale dobrze wiedzieć :)

Paryzetka83, Edycik, cinnamon cookie, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Edycik szczerze to nie wiedziałam, że na te paskowe można sikać:P zawsze do kubeczka daję, ale dobrze wiedzieć :)

hahha dopiero teraz przeczytałam co napisałam i sama się śmieję z siebie
    ojj tak chyba wprowadziłam tu kogoś w błąd :P

• Bratek Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene - oj, starszej osobie ciężko czasem coś kupić. Może jakąś super miłą w dotyku pościel? Nie mam na myśli satyny :P ;) tylko raczej mięciuśką flanelę czy coś w ten deseń (np.bardzo dobrej jakości bawełnę), skoro babcia niezbyt mobilna.

AgaL, to w takim razie cieszcie się sobą jak najwięcej!!!!!!! To cholernie potrzebne w tym całym młynie starniowym <3

Edycik - mała ilość nie zaszkodzi, ale zawsze bezpieczniej nie szaleć z mocniejszymi. Zwłaszcza, że coś czuję, że i tak by Ci ze stresu przez gardło nie przeszły ;) Chlapnij czerwone wytrawne - od razu będzie na endo ;)))

katiuszaa... Jakoś wytrzymasz :) Bardziej się załamiesz, jak zobaczysz, ile stron masz do nadrobienia :P ;)
    Btw-jak wytrzymasz do poniedziałku, to padam przed Tobą, Miszczu, na twarz.... 0recourse.gif

cinnamon_, dzięki za odpowiedź. Chyba musze chlapnąć porządne kontrolne RTG... ZANIM zaskoczymy ;/ Bo potem będzie problem. Że mam skoliozę z rotacją w lędźwiowym, to wiem od nastu lat. Od kilku-jest też dyskopatia w szyjnym. Ale ten lędźwiowy nawala coraz bardziej (m.in.coraz częściej z naciskiem na nerw kulszowy) więc boję się, że to już nie tylko skolioza z rotacją.
    A co do ćwiczeń.... Wiesz co, rozmawiałam ze znajomymi rehabilitantami i... tak naprawdę ćwiczenia są najlepsze... ;)

Macie piłki? Aaaaaaaale Wam dobrze. Ja nie mam :( <- chwilowo nie widzę miejsca, gdzie mogłabym ją potem odłożyć ;) Ale chciałabym piłkę i fasolkę :-D Póki co, zadowalamy się dyskiem sensorycznym - kupiony dla mnie i dla naszego psa, ale najczęściej korzysta z niego.... Mąż :P

majju, na zajady witaminki B by się przydały. Możesz też, patrząc tak stricte od strony procesu gojenia, spróbować maść z alantanem, bądź witaminową.

AgaL, Edycik, madzikk, cinnamon cookie, Kjopa3 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Mam do Was dwa zapytania. Moja siostra, 6 lat temu miała usunięty jajnik z powodu nowotworu. Od tamtego czasu choroba nie wróciła. Moja 2 babcie także cierpiały na nowotwory jajników. Podczas pierwszej wizyty po zmianie ginekologa, gin powiedziała mi że będę musiała zrobić badanie żeby sprawdzić czy nie jest tym obciążona genetycznie. Minęły 2 lata a ona nic na ten temat nie mówi, żadnego skierowania ani nic. Dlatego pomyślałam żeby zrobić je na własną rękę. Czy któraś z Was wykonywała takie badanie?
    I drugie pytanie, bardziej błahe, macie jakiś sposób na pęknięty kącik ust? Męczę się z tym g. od miesiąca. ;/

Majju- powinnaś robić Ca 125 co jakiś czas, a siostra i 2 babcie wiadomo czy miały mutacje genetyczne? są podstawowe np w genie BRCA1, BRCA2, ale nawet jak nie jesteś nosicielem mutacji, a babcie i siostra chorowały, musisz być na bieżąco objęta profilaktyką. Przypomnij swojej ginekolog o tym i niech zaproponuje badania.
    Ja z kolei jestem obciążona rakiem piersi, nie robiłam badań na mutację w genach, bo mi onkolog odradziła, bo powiedziała, że niezależnie od obecności czy braku mutacji i tak jestem obciążona i muszę na bieżąco mieć robione USG, bo może się zdarzyć, że mając mutację nie zachoruję, a bez mutacji zachoruję... robię regularnie USG piersi.

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    O takie ćwiczenie 0906-plank.jpg podobno świetnie robi na mięśnie brzucha i pleców

Majju- u nas na gimnastyce to się nazywa " deska" wszystkie jęczymy, gdy mamy to robić.

Madzikk- Twoja aktywność fizyczna- imponująca, mi się ciężko zmusić 2 razy w tyg. na gimnastykę.
    Dobrze, dobrze zarażaj nas tą aktywnością : )

madzikk lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    W sam raz będziesz miała do usypiania dziecka jak się urodzi, moja kuzynka córki uśpić nie mogła jak nie skakała z nią na tej piłce

O matko, dzieci to są niezłe, jak można usnąć skacząc ; )

Edycik, katiuszaa, AgaL lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    katiuszaa... Jakoś wytrzymasz :) Bardziej się załamiesz, jak zobaczysz, ile stron masz do nadrobienia :P ;)
    Btw-jak wytrzymasz do poniedziałku, to padam przed Tobą, Miszczu, na twarz.... 0recourse.gif
    no i weszłaś mi na ambicje. Ja nie dam rady? Ja? Ogłaszam że do poniedziałku nie będę robić testów i wchodzić na forum (licząc od soboty - bo muszę się naładować przed odwykiem)Z testem pewnie nie będzie problemu bo zapewne @ przyjdzie gorzej z brakiem was i waszego wsparcia.

madzikk lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku ja jeszcze z 2 tygodnie temu dostałam skierowanie na rehabilitację, dopiero sobie przypomniałam :/ pójdę w przyszłym tygodniu zapisać się :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Ejrene - oj, starszej osobie ciężko czasem coś kupić. Może jakąś super miłą w dotyku pościel? Nie mam na myśli satyny :P ;) tylko raczej mięciuśką flanelę czy coś w ten deseń (np.bardzo dobrej jakości bawełnę), skoro babcia niezbyt mobilna.

AgaL, to w takim razie cieszcie się sobą jak najwięcej!!!!!!! To cholernie potrzebne w tym całym młynie starniowym <3

Edycik - mała ilość nie zaszkodzi, ale zawsze bezpieczniej nie szaleć z mocniejszymi. Zwłaszcza, że coś czuję, że i tak by Ci ze stresu przez gardło nie przeszły ;) Chlapnij czerwone wytrawne - od razu będzie na endo ;)))

cinnamon_, dzięki za odpowiedź. Chyba musze chlapnąć porządne kontrolne RTG... ZANIM zaskoczymy ;/ Bo potem będzie problem. Że mam skoliozę z rotacją w lędźwiowym, to wiem od nastu lat. Od kilku-jest też dyskopatia w szyjnym. Ale ten lędźwiowy nawala coraz bardziej (m.in.coraz częściej z naciskiem na nerw kulszowy) więc boję się, że to już nie tylko skolioza z rotacją.
    A co do ćwiczeń.... Wiesz co, rozmawiałam ze znajomymi rehabilitantami i... tak naprawdę ćwiczenia są najlepsze... ;)

Macie piłki? Aaaaaaaale Wam dobrze. Ja nie mam :( <- chwilowo nie widzę miejsca, gdzie mogłabym ją potem odłożyć ;) Ale chciałabym piłkę i fasolkę :-D Póki co, zadowalamy się dyskiem sensorycznym - kupiony dla mnie i dla naszego psa, ale najczęściej korzysta z niego.... Mąż :P

majju, na zajady witaminki B by się przydały. Możesz też, patrząc tak stricte od strony procesu gojenia, spróbować maść z alantanem, bądź witaminową.
    Ćwiczenia najlepsze to prawda, dzięki nim uniknęłam operacji, chociaż mojej skoliozie, lordozie i ch... wie czemu jeszcze już nic nie pomoże, więc wzmacniam mięśnie, żeby jakoś się w pionie trzymać :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beta 168,4 ale jestem szczęsciwa ;)

Edycik, AgaL, Jasminowa, Imię_Róży, madzikk, Bratek, missy83, Kjopa3 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tą piłką i usypianiem dzieci to faktycznie tak często bywa, ale powiem Wam, że moja Szwagierka pierwsze dziecko tak usypiała i to był jedyny sposób by zasnęła i wcale nie polecają tego ;) nie dość, że z czasem coraz więcej trzeba było bujać to i innego sposobu nie było, więc gdziekolwiek szli to był problem ;) może od czasu do czasu dla uspokojenia dziecka to Ok, ale przyzwyczaić do tego to niezbyt dobrze :/

AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella no to super :)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella gratulacje! ale masz wspaniały dzień! zostaw nam tu trochę "zarazków" ;)

katiuszaa, Edycik lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    beta 168,4 ale jestem szczęsciwa ;)

Angella podglądnęłam Twój wykres, czy z serduszkowaniem to celowałaś bo wiedziałaś kiedy masz mieć owu, czy tak wyszło?

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella gratuluję : )
    Mamy już 2 ciąże: Kamila i Angela w październiku, ale ten miesiąc się jeszcze nie skończył, przynajmniej do 3 musimy dobić ; )

AgaL, Kamila ;), Bratek, missy83 lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Bratku ja jeszcze z 2 tygodnie temu dostałam skierowanie na rehabilitację, dopiero sobie przypomniałam :/ pójdę w przyszłym tygodniu zapisać się :)

Oj koniecznie się wybierz:)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon- na rehabilitację idź koniecznie, bo po ciąży może się pogorszyć stan kręgosłupa, przygotuj się do dźwigania potomka ; )

katiuszaa, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ