X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Wiesz że nie o to mi chodziło opff obrażam się za przeinaczanie sensu mojej wypowiedzi

ej,ej tylko bez obrażania się :)

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez sie czasem cwiczyc nie chce, wtedy sobie odpuszczam. Ale kardio bardzo dobrze na mnie dziala, wyzywam sie na silowni, moj ukochany wtedy mniej cierpi, wypoce wszystkie zlosci i jest lepsze trawienie. Nie mowie zeby siedziec na silce po godzinie mi samej by sie nie chcialo, czasem 20min szybki spacer wystarczy. Szybki prysznic na silowni, oszczedzam czas bo w domu to bym w wannie siedziala.
    Jak nie ide na silke to siedze przed telewizorem a wtedy jestem jeszcze bardziej zmeczona.

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missy nie jedna z nas siurkała na te testy owulacyjne z rosmanna, ja tam odliczam sobie od 1-10 i siurkam na patyka.Jak zanurzam w kubku to tak do połowy i tez odliczam od 1-10...

missy83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik szczerze to nie wiedziałam, że na te paskowe można sikać:P zawsze do kubeczka daję, ale dobrze wiedzieć :)

Paryzetka83, Edycik, cinnamon cookie, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Edycik szczerze to nie wiedziałam, że na te paskowe można sikać:P zawsze do kubeczka daję, ale dobrze wiedzieć :)

hahha dopiero teraz przeczytałam co napisałam i sama się śmieję z siebie
    ojj tak chyba wprowadziłam tu kogoś w błąd :P

• Bratek Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene - oj, starszej osobie ciężko czasem coś kupić. Może jakąś super miłą w dotyku pościel? Nie mam na myśli satyny :P ;) tylko raczej mięciuśką flanelę czy coś w ten deseń (np.bardzo dobrej jakości bawełnę), skoro babcia niezbyt mobilna.

AgaL, to w takim razie cieszcie się sobą jak najwięcej!!!!!!! To cholernie potrzebne w tym całym młynie starniowym <3

Edycik - mała ilość nie zaszkodzi, ale zawsze bezpieczniej nie szaleć z mocniejszymi. Zwłaszcza, że coś czuję, że i tak by Ci ze stresu przez gardło nie przeszły ;) Chlapnij czerwone wytrawne - od razu będzie na endo ;)))

katiuszaa... Jakoś wytrzymasz :) Bardziej się załamiesz, jak zobaczysz, ile stron masz do nadrobienia :P ;)
    Btw-jak wytrzymasz do poniedziałku, to padam przed Tobą, Miszczu, na twarz.... 0recourse.gif

cinnamon_, dzięki za odpowiedź. Chyba musze chlapnąć porządne kontrolne RTG... ZANIM zaskoczymy ;/ Bo potem będzie problem. Że mam skoliozę z rotacją w lędźwiowym, to wiem od nastu lat. Od kilku-jest też dyskopatia w szyjnym. Ale ten lędźwiowy nawala coraz bardziej (m.in.coraz częściej z naciskiem na nerw kulszowy) więc boję się, że to już nie tylko skolioza z rotacją.
    A co do ćwiczeń.... Wiesz co, rozmawiałam ze znajomymi rehabilitantami i... tak naprawdę ćwiczenia są najlepsze... ;)

Macie piłki? Aaaaaaaale Wam dobrze. Ja nie mam :( <- chwilowo nie widzę miejsca, gdzie mogłabym ją potem odłożyć ;) Ale chciałabym piłkę i fasolkę :-D Póki co, zadowalamy się dyskiem sensorycznym - kupiony dla mnie i dla naszego psa, ale najczęściej korzysta z niego.... Mąż :P

majju, na zajady witaminki B by się przydały. Możesz też, patrząc tak stricte od strony procesu gojenia, spróbować maść z alantanem, bądź witaminową.

AgaL, Edycik, madzikk, cinnamon cookie, Kjopa3 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Mam do Was dwa zapytania. Moja siostra, 6 lat temu miała usunięty jajnik z powodu nowotworu. Od tamtego czasu choroba nie wróciła. Moja 2 babcie także cierpiały na nowotwory jajników. Podczas pierwszej wizyty po zmianie ginekologa, gin powiedziała mi że będę musiała zrobić badanie żeby sprawdzić czy nie jest tym obciążona genetycznie. Minęły 2 lata a ona nic na ten temat nie mówi, żadnego skierowania ani nic. Dlatego pomyślałam żeby zrobić je na własną rękę. Czy któraś z Was wykonywała takie badanie?
    I drugie pytanie, bardziej błahe, macie jakiś sposób na pęknięty kącik ust? Męczę się z tym g. od miesiąca. ;/

Majju- powinnaś robić Ca 125 co jakiś czas, a siostra i 2 babcie wiadomo czy miały mutacje genetyczne? są podstawowe np w genie BRCA1, BRCA2, ale nawet jak nie jesteś nosicielem mutacji, a babcie i siostra chorowały, musisz być na bieżąco objęta profilaktyką. Przypomnij swojej ginekolog o tym i niech zaproponuje badania.
    Ja z kolei jestem obciążona rakiem piersi, nie robiłam badań na mutację w genach, bo mi onkolog odradziła, bo powiedziała, że niezależnie od obecności czy braku mutacji i tak jestem obciążona i muszę na bieżąco mieć robione USG, bo może się zdarzyć, że mając mutację nie zachoruję, a bez mutacji zachoruję... robię regularnie USG piersi.

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    O takie ćwiczenie 0906-plank.jpg podobno świetnie robi na mięśnie brzucha i pleców

Majju- u nas na gimnastyce to się nazywa " deska" wszystkie jęczymy, gdy mamy to robić.

Madzikk- Twoja aktywność fizyczna- imponująca, mi się ciężko zmusić 2 razy w tyg. na gimnastykę.
    Dobrze, dobrze zarażaj nas tą aktywnością : )

madzikk lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    W sam raz będziesz miała do usypiania dziecka jak się urodzi, moja kuzynka córki uśpić nie mogła jak nie skakała z nią na tej piłce

O matko, dzieci to są niezłe, jak można usnąć skacząc ; )

Edycik, katiuszaa, AgaL lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    katiuszaa... Jakoś wytrzymasz :) Bardziej się załamiesz, jak zobaczysz, ile stron masz do nadrobienia :P ;)
    Btw-jak wytrzymasz do poniedziałku, to padam przed Tobą, Miszczu, na twarz.... 0recourse.gif
    no i weszłaś mi na ambicje. Ja nie dam rady? Ja? Ogłaszam że do poniedziałku nie będę robić testów i wchodzić na forum (licząc od soboty - bo muszę się naładować przed odwykiem)Z testem pewnie nie będzie problemu bo zapewne @ przyjdzie gorzej z brakiem was i waszego wsparcia.

madzikk lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku ja jeszcze z 2 tygodnie temu dostałam skierowanie na rehabilitację, dopiero sobie przypomniałam :/ pójdę w przyszłym tygodniu zapisać się :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Ejrene - oj, starszej osobie ciężko czasem coś kupić. Może jakąś super miłą w dotyku pościel? Nie mam na myśli satyny :P ;) tylko raczej mięciuśką flanelę czy coś w ten deseń (np.bardzo dobrej jakości bawełnę), skoro babcia niezbyt mobilna.

AgaL, to w takim razie cieszcie się sobą jak najwięcej!!!!!!! To cholernie potrzebne w tym całym młynie starniowym <3

Edycik - mała ilość nie zaszkodzi, ale zawsze bezpieczniej nie szaleć z mocniejszymi. Zwłaszcza, że coś czuję, że i tak by Ci ze stresu przez gardło nie przeszły ;) Chlapnij czerwone wytrawne - od razu będzie na endo ;)))

cinnamon_, dzięki za odpowiedź. Chyba musze chlapnąć porządne kontrolne RTG... ZANIM zaskoczymy ;/ Bo potem będzie problem. Że mam skoliozę z rotacją w lędźwiowym, to wiem od nastu lat. Od kilku-jest też dyskopatia w szyjnym. Ale ten lędźwiowy nawala coraz bardziej (m.in.coraz częściej z naciskiem na nerw kulszowy) więc boję się, że to już nie tylko skolioza z rotacją.
    A co do ćwiczeń.... Wiesz co, rozmawiałam ze znajomymi rehabilitantami i... tak naprawdę ćwiczenia są najlepsze... ;)

Macie piłki? Aaaaaaaale Wam dobrze. Ja nie mam :( <- chwilowo nie widzę miejsca, gdzie mogłabym ją potem odłożyć ;) Ale chciałabym piłkę i fasolkę :-D Póki co, zadowalamy się dyskiem sensorycznym - kupiony dla mnie i dla naszego psa, ale najczęściej korzysta z niego.... Mąż :P

majju, na zajady witaminki B by się przydały. Możesz też, patrząc tak stricte od strony procesu gojenia, spróbować maść z alantanem, bądź witaminową.
    Ćwiczenia najlepsze to prawda, dzięki nim uniknęłam operacji, chociaż mojej skoliozie, lordozie i ch... wie czemu jeszcze już nic nie pomoże, więc wzmacniam mięśnie, żeby jakoś się w pionie trzymać :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beta 168,4 ale jestem szczęsciwa ;)

Edycik, AgaL, Jasminowa, Imię_Róży, madzikk, Bratek, missy83, Kjopa3 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tą piłką i usypianiem dzieci to faktycznie tak często bywa, ale powiem Wam, że moja Szwagierka pierwsze dziecko tak usypiała i to był jedyny sposób by zasnęła i wcale nie polecają tego ;) nie dość, że z czasem coraz więcej trzeba było bujać to i innego sposobu nie było, więc gdziekolwiek szli to był problem ;) może od czasu do czasu dla uspokojenia dziecka to Ok, ale przyzwyczaić do tego to niezbyt dobrze :/

AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella no to super :)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella gratulacje! ale masz wspaniały dzień! zostaw nam tu trochę "zarazków" ;)

katiuszaa, Edycik lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    beta 168,4 ale jestem szczęsciwa ;)

Angella podglądnęłam Twój wykres, czy z serduszkowaniem to celowałaś bo wiedziałaś kiedy masz mieć owu, czy tak wyszło?

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella gratuluję : )
    Mamy już 2 ciąże: Kamila i Angela w październiku, ale ten miesiąc się jeszcze nie skończył, przynajmniej do 3 musimy dobić ; )

AgaL, Kamila ;), Bratek, missy83 lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Bratku ja jeszcze z 2 tygodnie temu dostałam skierowanie na rehabilitację, dopiero sobie przypomniałam :/ pójdę w przyszłym tygodniu zapisać się :)

Oj koniecznie się wybierz:)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon- na rehabilitację idź koniecznie, bo po ciąży może się pogorszyć stan kręgosłupa, przygotuj się do dźwigania potomka ; )

katiuszaa, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ