X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nic pewnie, że nic na siłę to musi być 2w1 staranka i przyjemność :-)

AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starania staraniami, ale seks ma sprawiać przyjemność. Na siłę, tylko prokreacyjnie to ja nie chcę i już. Najwyżej dłużej poczekam na potomka :)

Edycik, AgaL, Imię_Róży, cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dziewczyny nic pewnie, że nic na siłę to musi być 2w1 staranka i przyjemność :-)
    u mnie tak było przyjemne z pożytecznym...i nie koniecznie ścisle co 2-gi dzien:)
    Ale wiadomo u kazdego jest inaczej kazdy ma prawo byc zmęczony itp :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 12:46

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila,angella to Wy zaraz na fioletowe stronki zawitacie :) zazdroszczę Wam :) :D

madzikk, katiuszaa lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to za bardzo ochoty nie mam 1-6dc i 15-25dc ale jak trzeba to sie zmuszam zeby ukochany mi nie uciekl:) za to w dni plodne moglabym kilka razy dziennie, jezeli czas mi na to pozwoli:)

Paryzetka83, AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż to Paryzetka, też nie chcę wprowadzać jakiegoś planu bo muszę, bo dni płodne... bo za parę miesięcy seks będzie się kojarzył z "robieniem dziecka", a nie z przyjemnością, a już o romantycznych uniesieniach nie wspominając;-)

Dlatego serduszku-jemy kiedy mamy ochotę, nawet jak test owu jest-:-))
    Ale każdy ma swoje podejście do tematu grunt żeby było skuteczne:-))

Paryzetka83, madzikk, Jasminowa lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    Otóż to Paryzetka, też nie chcę wprowadzać jakiegoś planu bo muszę, bo dni płodne... bo za parę miesięcy seks będzie się kojarzył z "robieniem dziecka", a nie z przyjemnością, a już o romantycznych uniesieniach nie wspominając;-)

Dlatego serduszku-jemy kiedy mamy ochotę, nawet jak test owu jest-:-))
    Ale każdy ma swoje podejście do tematu grunt żeby było skuteczne:-))

U nas własnie drugi miesiąc powrotu do normalności, ja się uspokoiłam po tych kilku miesiącach z moim mega nastawieniem i gadaniem tylko o "staraniach";)

Imię_Róży, Bratek, madzikk, Jasminowa lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży ja plan mam, jak najbardziej, tylko nie trzymam się go kurczowo, bo nic na siłę.

Imię_Róży, AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Imię_Róży ja plan mam, jak najbardziej, tylko nie trzymam się go kurczowo, bo nic na siłę.
    Ja może planu nie mam ... no powiedzmy ogólną koncepcję;-))

Paryzetka83, madzikk lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ogólną - taką: chcę żeby się nam udało :)

Edycik, Paryzetka83, Bratek, madzikk, Mundek, Jasminowa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908, super tempo!!!!!! Gratki :-D A Ty który rocznik jesteś? ;>

cinnamon_, no to na rehabilitację marsz! B-) Ja nie mam jak, bo u nas trzeba na stałą godzinę, a ja pracuję w cały świat <:-) Więc zostaje zagonienie się w domu, ale wiecie, jak to jest... ;)

Imię_Róży, nie ma 100% reguły z tym śluzem :P To jest najgorsze B-) Tak samo, jak z tempką. Wyznacza się okolicę ovulki, szuka symptomów, które wskazują, że organizm dobrze pracuje.... Ale gwarancji nie ma. Ostatni dzień dobrego śluzu, to tzw.szczyt śluzu. I zazwyczaj pokrywa się on z owulką, ale moze być też inaczej :)
    http://npr.pl/index.php/content/view/307/42/
    "W 81% cykli wzrost temperatury, tzn.pierwszy wyższy pomiar przypada przeciętnie 0,92 dnia po obiektywnie stwierdzonej owulacji. Szczyt wydzielania śluzu przypada w 82% w dniu obiektywnie stwierdzonej owulacji. " Gdzieś czytałam bardziej szczególowy artykuł, ale teraz tak na szybko, w robocie, nie mogę znaleźć. Zasadniczo ze śluzem i owulką rozstrzał jest podobny, z tego, co pamiętam. Zdecydowana większość wygląda, jak w przytoczonym fragmencie, ale może być mniej więcej do 3 dni przed i po, z tego, co pamiętam ;)

A z tym <3 w odpowiednich dniach.... Heh, to chyba też troszkę kwestia wieku etc. Jak byliśmy młodsi, mogliśmy szaleć i szaleć. A im człek starszy, tym więcej czasu potrzebuje do regeneracji - nie tylko regeneracji po <3, żeby nie było :P Mam na myśli raczej codzienne zasuwanie, pracę, kredyty bla bla blaaaaa. A że na urlop jeździmy raz w roku, to ciężko nam idzie ta regeneracja...... ;))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 13:10

AgaL, madzikk, cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny już nie kojarzę które bo dużo nowych :P no i powodzenia na fioletowej!!! szykujcie nam tam miejsce ;)

Paryzetka83, Ejrene, katiuszaa, Edycik, madzikk, cinnamon cookie, Jasminowa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• angella908 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rocznik 90 :)

Czekamy tam na was :)

Kamila ;), Edycik lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Bratkiem, ja może stara się nie czuję :D ale jesteśmy z mężem długo razem, od liceum. Obydwoje mamy taką pracę, że czasami do domu koło 23 wracamy i ciężko jest się na siebie rzucać jak za małolata :D Poza tym tu nie chodzi tylko o trafienie w owulację - to nie jest taka trudna sprawa jak się trochę pozna swoje ciało. Czasami po prostu jest jakiś problem zdrowotny i wtedy seks codziennie nawet nic nie daje :/

katiuszaa, madzikk, Paryzetka83, Jasminowa lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten piękny moment, gdy człek po robocie się przytuli, zaczyna smerać drugą połowkę... i nagle się łapie na tym, że smera coraz wolniej... coraz wolniej..... coraz woooooolnieeeeeej.......
    .... i urywa mu (albo połówce) się film .... 23icon_sleep.gif
    :P :P :P

Edycik, Ruby, katiuszaa, Ejrene, madzikk, Paryzetka83, cinnamon cookie, Mundek, Jasminowa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku świetnie to napisałaś ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik herbatka? kawa.gif

Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Edycik herbatka? kawa.gif

pijemy kochana :D

katiuszaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    pijemy kochana :D
    To już biegnę zaparzać ;)

Edycik lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edycik Katiuszaa ja też właśnie zaparzyłam, herbatkę z lipy:D

katiuszaa, Edycik lubią tę wiadomość

‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ