Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nic pewnie, że nic na siłę to musi być 2w1 staranka i przyjemność :-)

AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starania staraniami, ale seks ma sprawiać przyjemność. Na siłę, tylko prokreacyjnie to ja nie chcę i już. Najwyżej dłużej poczekam na potomka :)

Edycik, AgaL, Imię_Róży, cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dziewczyny nic pewnie, że nic na siłę to musi być 2w1 staranka i przyjemność :-)
    u mnie tak było przyjemne z pożytecznym...i nie koniecznie ścisle co 2-gi dzien:)
    Ale wiadomo u kazdego jest inaczej kazdy ma prawo byc zmęczony itp :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 12:46

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila,angella to Wy zaraz na fioletowe stronki zawitacie :) zazdroszczę Wam :) :D

madzikk, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to za bardzo ochoty nie mam 1-6dc i 15-25dc ale jak trzeba to sie zmuszam zeby ukochany mi nie uciekl:) za to w dni plodne moglabym kilka razy dziennie, jezeli czas mi na to pozwoli:)

Paryzetka83, AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż to Paryzetka, też nie chcę wprowadzać jakiegoś planu bo muszę, bo dni płodne... bo za parę miesięcy seks będzie się kojarzył z "robieniem dziecka", a nie z przyjemnością, a już o romantycznych uniesieniach nie wspominając;-)

Dlatego serduszku-jemy kiedy mamy ochotę, nawet jak test owu jest-:-))
    Ale każdy ma swoje podejście do tematu grunt żeby było skuteczne:-))

Paryzetka83, madzikk, Jasminowa lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    Otóż to Paryzetka, też nie chcę wprowadzać jakiegoś planu bo muszę, bo dni płodne... bo za parę miesięcy seks będzie się kojarzył z "robieniem dziecka", a nie z przyjemnością, a już o romantycznych uniesieniach nie wspominając;-)

Dlatego serduszku-jemy kiedy mamy ochotę, nawet jak test owu jest-:-))
    Ale każdy ma swoje podejście do tematu grunt żeby było skuteczne:-))

U nas własnie drugi miesiąc powrotu do normalności, ja się uspokoiłam po tych kilku miesiącach z moim mega nastawieniem i gadaniem tylko o "staraniach";)

Imię_Róży, Bratek, madzikk, Jasminowa lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży ja plan mam, jak najbardziej, tylko nie trzymam się go kurczowo, bo nic na siłę.

Imię_Róży, AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Imię_Róży ja plan mam, jak najbardziej, tylko nie trzymam się go kurczowo, bo nic na siłę.
    Ja może planu nie mam ... no powiedzmy ogólną koncepcję;-))

Paryzetka83, madzikk lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ogólną - taką: chcę żeby się nam udało :)

Edycik, Paryzetka83, Bratek, madzikk, Mundek, Jasminowa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908, super tempo!!!!!! Gratki :-D A Ty który rocznik jesteś? ;>

cinnamon_, no to na rehabilitację marsz! B-) Ja nie mam jak, bo u nas trzeba na stałą godzinę, a ja pracuję w cały świat <:-) Więc zostaje zagonienie się w domu, ale wiecie, jak to jest... ;)

Imię_Róży, nie ma 100% reguły z tym śluzem :P To jest najgorsze B-) Tak samo, jak z tempką. Wyznacza się okolicę ovulki, szuka symptomów, które wskazują, że organizm dobrze pracuje.... Ale gwarancji nie ma. Ostatni dzień dobrego śluzu, to tzw.szczyt śluzu. I zazwyczaj pokrywa się on z owulką, ale moze być też inaczej :)
    http://npr.pl/index.php/content/view/307/42/
    "W 81% cykli wzrost temperatury, tzn.pierwszy wyższy pomiar przypada przeciętnie 0,92 dnia po obiektywnie stwierdzonej owulacji. Szczyt wydzielania śluzu przypada w 82% w dniu obiektywnie stwierdzonej owulacji. " Gdzieś czytałam bardziej szczególowy artykuł, ale teraz tak na szybko, w robocie, nie mogę znaleźć. Zasadniczo ze śluzem i owulką rozstrzał jest podobny, z tego, co pamiętam. Zdecydowana większość wygląda, jak w przytoczonym fragmencie, ale może być mniej więcej do 3 dni przed i po, z tego, co pamiętam ;)

A z tym <3 w odpowiednich dniach.... Heh, to chyba też troszkę kwestia wieku etc. Jak byliśmy młodsi, mogliśmy szaleć i szaleć. A im człek starszy, tym więcej czasu potrzebuje do regeneracji - nie tylko regeneracji po <3, żeby nie było :P Mam na myśli raczej codzienne zasuwanie, pracę, kredyty bla bla blaaaaa. A że na urlop jeździmy raz w roku, to ciężko nam idzie ta regeneracja...... ;))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 13:10

AgaL, madzikk, cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny już nie kojarzę które bo dużo nowych :P no i powodzenia na fioletowej!!! szykujcie nam tam miejsce ;)

Paryzetka83, Ejrene, nick nieaktualny, Edycik, madzikk, cinnamon cookie, Jasminowa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• angella908 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rocznik 90 :)

Czekamy tam na was :)

Kamila ;), Edycik lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Bratkiem, ja może stara się nie czuję :D ale jesteśmy z mężem długo razem, od liceum. Obydwoje mamy taką pracę, że czasami do domu koło 23 wracamy i ciężko jest się na siebie rzucać jak za małolata :D Poza tym tu nie chodzi tylko o trafienie w owulację - to nie jest taka trudna sprawa jak się trochę pozna swoje ciało. Czasami po prostu jest jakiś problem zdrowotny i wtedy seks codziennie nawet nic nie daje :/

nick nieaktualny, madzikk, Paryzetka83, Jasminowa lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten piękny moment, gdy człek po robocie się przytuli, zaczyna smerać drugą połowkę... i nagle się łapie na tym, że smera coraz wolniej... coraz wolniej..... coraz woooooolnieeeeeej.......
    .... i urywa mu (albo połówce) się film .... 23icon_sleep.gif
    :P :P :P

Edycik, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Ejrene, madzikk, Paryzetka83, cinnamon cookie, Mundek, Jasminowa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku świetnie to napisałaś ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik herbatka? kawa.gif

Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Edycik herbatka? kawa.gif

pijemy kochana :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    pijemy kochana :D
    To już biegnę zaparzać ;)

Edycik lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edycik Katiuszaa ja też właśnie zaparzyłam, herbatkę z lipy:D

nick nieaktualny, Edycik lubią tę wiadomość

‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ