Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Starania staraniami, ale seks ma sprawiać przyjemność. Na siłę, tylko prokreacyjnie to ja nie chcę i już. Najwyżej dłużej poczekam na potomka
Edycik, AgaL, Imię_Róży, cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
agatia wrote:Dziewczyny nic pewnie, że nic na siłę to musi być 2w1 staranka i przyjemność
Ale wiadomo u kazdego jest inaczej kazdy ma prawo byc zmęczony itpWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 12:46
-
Ja to za bardzo ochoty nie mam 1-6dc i 15-25dc ale jak trzeba to sie zmuszam zeby ukochany mi nie uciekl:) za to w dni plodne moglabym kilka razy dziennie, jezeli czas mi na to pozwoli:)
Paryzetka83, AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Otóż to Paryzetka, też nie chcę wprowadzać jakiegoś planu bo muszę, bo dni płodne... bo za parę miesięcy seks będzie się kojarzył z "robieniem dziecka", a nie z przyjemnością, a już o romantycznych uniesieniach nie wspominając;-)
Dlatego serduszku-jemy kiedy mamy ochotę, nawet jak test owu jest-)
Ale każdy ma swoje podejście do tematu grunt żeby było skuteczne:-))Paryzetka83, madzikk, Jasminowa lubią tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Imię_Róży wrote:Otóż to Paryzetka, też nie chcę wprowadzać jakiegoś planu bo muszę, bo dni płodne... bo za parę miesięcy seks będzie się kojarzył z "robieniem dziecka", a nie z przyjemnością, a już o romantycznych uniesieniach nie wspominając;-)
Dlatego serduszku-jemy kiedy mamy ochotę, nawet jak test owu jest-)
Ale każdy ma swoje podejście do tematu grunt żeby było skuteczne:-))
U nas własnie drugi miesiąc powrotu do normalności, ja się uspokoiłam po tych kilku miesiącach z moim mega nastawieniem i gadaniem tylko o "staraniach"Imię_Róży, Bratek, madzikk, Jasminowa lubią tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
Paryzetka83 wrote:Imię_Róży ja plan mam, jak najbardziej, tylko nie trzymam się go kurczowo, bo nic na siłę.
)
Paryzetka83, madzikk lubią tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
angella908, super tempo!!!!!! Gratki
A Ty który rocznik jesteś? ;>
cinnamon_, no to na rehabilitację marsz!Ja nie mam jak, bo u nas trzeba na stałą godzinę, a ja pracuję w cały świat <
Więc zostaje zagonienie się w domu, ale wiecie, jak to jest...
Imię_Róży, nie ma 100% reguły z tym śluzemTo jest najgorsze
Tak samo, jak z tempką. Wyznacza się okolicę ovulki, szuka symptomów, które wskazują, że organizm dobrze pracuje.... Ale gwarancji nie ma. Ostatni dzień dobrego śluzu, to tzw.szczyt śluzu. I zazwyczaj pokrywa się on z owulką, ale moze być też inaczej
http://npr.pl/index.php/content/view/307/42/
"W 81% cykli wzrost temperatury, tzn.pierwszy wyższy pomiar przypada przeciętnie 0,92 dnia po obiektywnie stwierdzonej owulacji. Szczyt wydzielania śluzu przypada w 82% w dniu obiektywnie stwierdzonej owulacji. " Gdzieś czytałam bardziej szczególowy artykuł, ale teraz tak na szybko, w robocie, nie mogę znaleźć. Zasadniczo ze śluzem i owulką rozstrzał jest podobny, z tego, co pamiętam. Zdecydowana większość wygląda, jak w przytoczonym fragmencie, ale może być mniej więcej do 3 dni przed i po, z tego, co pamiętam
A z tymw odpowiednich dniach.... Heh, to chyba też troszkę kwestia wieku etc. Jak byliśmy młodsi, mogliśmy szaleć i szaleć. A im człek starszy, tym więcej czasu potrzebuje do regeneracji - nie tylko regeneracji po
, żeby nie było
Mam na myśli raczej codzienne zasuwanie, pracę, kredyty bla bla blaaaaa. A że na urlop jeździmy raz w roku, to ciężko nam idzie ta regeneracja......
)))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 13:10
AgaL, madzikk, cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zgadzam sie z Bratkiem, ja może stara się nie czuję
ale jesteśmy z mężem długo razem, od liceum. Obydwoje mamy taką pracę, że czasami do domu koło 23 wracamy i ciężko jest się na siebie rzucać jak za małolata
Poza tym tu nie chodzi tylko o trafienie w owulację - to nie jest taka trudna sprawa jak się trochę pozna swoje ciało. Czasami po prostu jest jakiś problem zdrowotny i wtedy seks codziennie nawet nic nie daje
katiuszaa, madzikk, Paryzetka83, Jasminowa lubią tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Ten piękny moment, gdy człek po robocie się przytuli, zaczyna smerać drugą połowkę... i nagle się łapie na tym, że smera coraz wolniej... coraz wolniej..... coraz woooooolnieeeeeej.......
.... i urywa mu (albo połówce) się film ....
Edycik, Ruby, katiuszaa, Ejrene, madzikk, Paryzetka83, cinnamon cookie, Mundek, Jasminowa, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny