X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • galba Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, póki nie ma @ jest nadzieja, że się uda :)
    Polecam czerwone winko

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w weekend chetnie, winko piwko - jak przyjdzie @ to będzie wszystko :P

• Majetta Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Ruby olej z wiesiołka podobno jest dobry i na libido i na śluz....poza tym to owoce morza i butelka wina z mężem :D

Cześć!:)

co do oleju z wiesiołka to też dużo czytałam i tak się zastanawiam nad nim (może podpytam się lekarza na kolejnej wizycie :) )

Ostatnio moi znajomi zaszli w ciążę a jak? Starali się od kilku miesięcy i nic i raz poszli na imprezę, troszkę wypili, zrelaksowali się i boom :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galba u mnie tez się okaże na początku sierpnia, 3mam za ciebie kciuki (za siebie po cichu też:P)

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:
    Cześć!:)

co do oleju z wiesiołka to też dużo czytałam i tak się zastanawiam nad nim (może podpytam się lekarza na kolejnej wizycie :) )

Ostatnio moi znajomi zaszli w ciążę a jak? Starali się od kilku miesięcy i nic i raz poszli na imprezę, troszkę wypili, zrelaksowali się i boom :)
    Hej, ten olejek można kupić razem z kwasem foliowym nie zaszkodzi a może cos tam pomoże, ja kupiłam sam olej i nie bardzo sie opłaca bo trzeba po 6 tabletek dziennie brac a ja je tez mężowi dawałam, no ale nie sa drogie bo cos koło 13 zł za60 tabl....

f2w3flw19tw30ku4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Hej, ten olejek można kupić razem z kwasem foliowym nie zaszkodzi a może cos tam pomoże, ja kupiłam sam olej i nie bardzo sie opłaca bo trzeba po 6 tabletek dziennie brac a ja je tez mężowi dawałam, no ale nie sa drogie bo cos koło 13 zł za60 tabl....

to ja kupiłam 30 tabletek jeszcze więcej niż ty zapłaciłam, ale ja w CZ kupiłam...ale tak patrze to 150 tabletek z Gal-a za 14 zł mozna kupić, albo w formie oleju...
    A znacie dziewczyny jaka może być max dawka? i do którego dnia cyklu?

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po owulacji nie powinno sie go brac czyli tylko do owu.

f2w3flw19tw30ku4.png
  • zizi Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z wiesiołkiem zaczynam drugi cykl, podlewam siemieniem lnianym, kupiłam juz flegaminę, no i magnezem doprawiam, o kwasie foliowym nie wspominając...czary - mary, eliksir na dzidziusia gotowy...chyba:/ ostatnio tez był taki i nie zadziałał. no, ale jestem przecież w tych dniach optymistką, więc się nie smucę. no i oczywiście żelik stosuję. wczoraj kupiłam pre-seed, też dla par starających się. tm razem z aplikatorami. Ach, no i pije ogromne ilości wody, praie zrezygnowałam z kawy. Czy ja pisałam wcześniej, że postanowiłam sobie odpuścic i sie nie nakrecac???:))))) no, ciągle sie nie nakręcxam;)Łykam to i owo ot tak, przypadkiem;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 11:14

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja cienki bolek jestem, poprzestałam na kwasie foliowym ...:)

• zizi Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwas foliowy to podstawa, także najważniejsze bierzesz;)

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • zizi Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do dawki to na oleju z wiesiołka pisze. ja Oeparol brałam 3 razy dziennie po 2 kapsułki, no i jak pisała kamisia tylko do ovu, bo może powodowac mikroskurcze macicy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 11:19

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizi wrote:
    ja z wiesiołkiem zaczynam drugi cykl, podlewam siemieniem lnianym, kupiłam juz flegaminę, no i magnezem doprawiam, o kwasie foliowym nie wspominając...czary - mary, eliksir na dzidziusia gotowy...chyba:/ ostatnio tez był taki i nie zadziałał. no, ale jestem przecież w tych dniach optymistką, więc się nie smucę. no i oczywiście żelik stosuję. wczoraj kupiłam pre-seed, też dla par starających się. tm razem z aplikatorami. Ach, no i pije ogromne ilości wody, praie zrezygnowałam z kawy. Czy ja pisałam wcześniej, że postanowiłam sobie odpuścic i sie nie nakrecac???:))))) no, ciągle sie nie nakręcxam;)Łykam to i owo ot tak, przypadkiem;)
    Ja magnez, woda 2 litry najmniej, napar z pokrzywy, rumianku i melisy, bez kawy w przedszkolu cięzko by było ;)

f2w3flw19tw30ku4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mam takie pytanie do tych kótre używają tych żeli, czy dzięki temu jest przyjemniej? Ja nie wiem bo nigdy takich żeli nie używałam :) może by tak podrasować się takimi żelami, że tak powiem:) i nie chodzi mi tu o nawilżenie dla plemników tylko dla samej przyjemności podczas tego i owego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 11:21

• izizizi Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kwas foliowy biore juz od kilku miesiecy i co?nic do tej pory mi sie tam nie zagniezdzilo :-( no i na wiesiolku tez sie zawiodlam, sluzu jak nie bylo tak nie ma :-( bralam 4 tablety po 350mg kazda do owulacji. Od nastepnego cyklu dorzuce siemie lniane,moze co pomoze.

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • zizi Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z zęlami jest przyjemniej:) w sensie że jest lepszy poślizg i nic nie ociera, gdzie nie trzeba;)

kamisia, w przedszkolu pracujesz? ja też:)

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rzeczywiście niezłe mikstury nam wychodzą, tylko pytanie czy to faktycznie działa ...
    Oczywiście Folik biorę regularnie, oeparol rónież + magnez :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • zizi Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesteśmy rasowe czarownice! nie martw się, Majetta, skuteczne też będziemy;)

Majetta lubi tę wiadomość

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • galba Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 - dzięki, kciuki są! Ja tylko folik biorę + staram się prowadzić zdrowy tryb życia i nie stresować za wiele (no ale z tym to już gorzej jest)

• zizi Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, najgorszy ten stres, bo chciec go unikac to nie znaczy móc w tym przypadku...

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarownice :D zioła i suplementy raczej pomoga w rozluznieniu ogólnym (melisa, rumianek), moja siostra starała sie rok w końcu poszli na wszelkie badania i po pewnym czasie juz sie nie schizowali i dopiero wtedy udało się za 1 razem

f2w3flw19tw30ku4.png
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ