Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Jasminowa, hahahaha, dobre z tymi kapciami
)))))
Swoją drogą - kiedyś, to były emocjeChłopiec? Dziewczynka? Chłopiec? Dziewczynka?.....
Reni, w sumie test nie pokazuje owulacji, tylko, że organizm się do niej szykuje (skok LH). Spotkałam się z opinią, że to nie chodzi nawet o dwie owulki, ale o sytuację, w której pierwszy pęcherzyk nie pękł i wtedy drugi zbiera się do owulki i znowu jest skok LH. Miałaś na USG potwierdzenie pęknięcia obu?
Ruby - a fe! A za mną już nie tęskniłaś? Chlip chlip chliiiippp.......
A my wczoraj poszliśmy na "Everest" w 3DSuper, ostatnio byliśmy w kinie... Nie pamiętam, ale trochę minęło
Fajny film - bez tych typowo Hollywoodzkich przegięć, gdy wszystko musi być mega spektakularne, rozciągnięte w czasie, bohater jeszcze się nagada etc. A tu nie. Prosto... tak jak jest w życiu, w prawdziwym himalaizmie. Wspinasz się, a pół minuty później Twojego partnera już za Tobą nie ma. On nie spada, krzycząc, machając rękoma etc. Po prostu odpada wycieńczony od ściany i już. Pstryk! Nie ma go...
A z innej parafii - kciuki za jutrzejsze szczanko. Wysikajcie coś fajnego)))
Pamiętajcie - jutro ma być min. u jednej tak:
Obowiązkowo!Kjopa3 lubi tę wiadomość
-
Agatia- witaj w grupie listopadowej : ) nowy cykl i do walki,
Ruby- przed zrobieniem tego testu z obciążeniem chyba też bym bete zrobiła,
Bratek- mi dla odmiany wczorajszy wieczór kinowy w domu się nie udał,wzięliśmy się za film na youtube Sala Kinowa i na chybił trałił wybrałam film " Wróżka", opinie miał niezłe- Nie Polecam!! zapamiętajcie ten tytuł, aby omijać go szerokim łukiem, film o niczym z elementami fantastycznymi, zgroza!
Trzymam kciuki za jutrzejsze sikanko!https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Jasminowa wrote:Edycik, zerknęłam na Twój wykres i czy Twoja owu nie powinna być 16\października ?, bo po tej dacie już masz wyżyny temperatur, a dzień wcześniej jeszcze test owu pozytywny?
Owulacje miałam potwierdzoną na monitoringu 12 października -
Edycik wrote:Owulacje miałam potwierdzoną na monitoringu 12 października
Edycik- to w takim razie ta teoria z npr odnośnie ointerpretacji temperatur nie zawsze się sprawdza.Właśnie przygotowuję się do pomiarów temp, zaczynam jutro i studiuję interpretację pomiarów temp/owulacji/dni płodnych i niepłodnych na stronie natruralne planowanie rodziny i spoglądam treningowo na wasze wykresy, bo sama niestety jeszcze swojego nie posiadam ; )
Kopiuję dla zainteresowanych informację odnośnie temperatury:
Jeśli trzy kolejne niezakłócone temperatury są wyższe od sześciu poprzedzających, oznacza to, że wzrost temperatury jest związany z odbytą owulacją. Dla ułatwienia interpretacji sześć temperatur poprzedzających wzrost warto ponumerować w ten sposób, że ostatnią niższą temperaturę przed wzrostem oznacza się cyfrą jeden, wcześniejszą - cyfrą dwa itd. - aż do sześciu.
Następnie spośród temperatur przedwzrostowej szóstki wybiera się tę wartość, która jest najwyższa na tej karcie, i na jej wysokości rysuje się poziomą linię, która wyznacza tak zwany poziom niższy temperatur. Poziom niższy jest to linia przechodząca przez najwyższe punkty przedwzrostowej szóstki.
Teraz rysuje się drugą linię - linię poziomu wyższego. Jest ona położona o 2/10 stopnia Celsjusza powyżej linii poziomu niższego. Rysuje się ją niejako automatycznie. Po prostu o dwie kratki wyżej.
Temperatury w piętnastym, szesnastym i siedemnastym dniu cyklu są wyraźnie wyższe niż w poprzednich dniach. Począwszy od 15 dnia cyklu nastąpił wzrost temperatury. Temperatura w czternastym dniu cyklu jest ostatnią spośród temperatur niższych, dlatego oznaczmy ją cyfrą 1. Kolejno do tyłu, w dniach od czternastego do dziewiątego, numerujemy sześć temperatur przed wzrostem. Te dni nazywamy szóstką przedwzrostową. Najwyższa wartość spośród tych temperatur to wartość 36,4 stopnia Celsjusza. Jest to temperatura w dziewiątym dniu cyklu.
Przez tę najwyższą z sześciu przedwzrostowych temperatur należy poprowadzić linię poziomu niższego. O dwie kratki wyżej rysuje się linię poziomu wyższego.
Widać już, że nastąpił owulacyjny wzrost temperatury. Trzy kolejne niezakłócone temperatury są wyższe od sześciu poprzedzających. Czy można już uznać, że rozpoczęła się faza niepłodności? Można jeśli spełnione są dwa warunki.
1) Wszystkie trzy temperatury wyższe występują po dniu szczytu śluzu.
2) Trzecia z temperatur wyższych znajduje się na linii poziomu wyższego lub nad tą linią.
Jeśli te warunki są spełnione, to czas niepłodności poowulacyjnej rozpoczyna się wieczorem trzeciego dnia wyższych temperatur.
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Edycik wrote:Owulacje miałam potwierdzoną na monitoringu 12 października
Czyli sprawdziły się testy ovu
Bo niby powinno być tak, że nie ma znaczenia, iż przez kilka dni wychodzą plusy. Liczy się pierwszy pozytywny test - i od niego jest szansa na owulkę w ciągu 24-26h. A skok zwykle w miarę się pokrywa, ale na stronach NPR-u widać, że skok może być również bodaj do 3 dni - przed i po -
Missy- zgodnie z tym co piszą po wzroście temp 3 kolejne temperatury muszą być wyższe, od 6 ciu temperatur poprzedzających wzrost, więc wygląda na to, że u Ciebie przed owu.
Ale jak widać teoria swoje, a w praktyce różnie to bywa.missy83 lubi tę wiadomość
Bratku, racja piszą, że skok może być 3 dni po owu lub przed owu.
Właśnie piszą też, że owulacja najczęście 12-26 h od pierwszego pozytywnego testu owu. Chyba trzeba się wspomóc monitoringiem, żeby wiedzieć jak to w naszych organizmach wygląda. Dziewczyny pisały na forum, że nawet po 3 dniach od pierwszego pozytywnego testu miały owulację potwierdzoną monitoringiem.
Aby teraz tylko pamiętać o tych porannych pomiarach przed wstaniem z łóżka ; )https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Witajcie Dziewczynki
u mnie chyba @ się zbliża bo brzuch zaczyna mnie pobolewać, chciałabym, żeby ten nowy cykl w końcu się zaczął. Jak Wam mija niedziela ?
Ruby, Edycik, Katiusza i Kjopa trzymam kciuki za jutrzejsze sikanie
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
Hej Wiola,
Ja byłam w kościele, na głosowaniu, a teraz po obiedzie relaks przed kompem przy kawce i zaczytuję się w npr ; )
Wycztałam ciekawostkę, że problemy ze śluzem biorą się najczęściej z noszenia obisłych spodni, sztucznej bielizny i kobiety z krajów 3 świata, które w ogóle nie noszą bielizny, tylko okrycia wierzchnie mają śluz książkowy : )
Też trzymam kciuki za jutrzejsze testerki, chociaż jedna ciąża jeszcze przed zamknięciem miesiąca by się przydała : )Bratek, Paryzetka83, madzikk lubią tę wiadomość
Ja też choć u jednej chcę widzieć dwie kreski
Wiola fakt jak ma przyjść to lepiej niech będzie szybciej
Jaśminowa widzę że pełen profesjonalizm:) szkolisz się przed
My mamy teraz leniwą niedzielęale zła jestem bo mamy gdzieś zwarcie na instalacji nie wiadomo gdzie i bez elektryka się nie odejdzie
a dopiero jutro może przyjść.
Missy tu na formum naprawdę można dostać wsparcie, dziewczyny są przekochane i umieją wyciągnąć z najgłębszego dołka albo poprawić humor ot tak po prostu że czasem siedzę w pracy i śmieje się do telefonu jak głupia. A Ruby raczej nie ma takiej władzy by usunąć zacytowane Twoje posty
-
missy83 wrote:Jaśminowa,a jak lubisz zerkać na wykresik, to czy u mnie może być jeszcze przed owu, czy po owu (bo byl lekki skok temp.), czy może jeszcze mozliwy jest wzrost? Ale czy przy krótkich cyklach to możliwe?
gdyż....Kjopa napisała wcześniej,jak zerknęła na mój wykresik, że jak miałam skok temp,to możliwe że miałam w 8dc owu, czy tak wcześnie może być? hmm, bo powiem szczerze, już się zakręciłam...
miłego po południa,dzięki za odp.
ps. Ale tutaj spokój na forum, jak stała paczka dziewczyn nie siedzi w pracy... normalnie inne forum... 8- o o o
Dziewczyno pokaż mi gdzie Ci napisałam, że owulacje miałaś 8 dc. Naucz czytać się ze zrozumieniem bo cokolwiek ktoś ci napisze to i tak nie zrozumiesz. Najlepiej to nie męcz nas pytaniami tylko jak Jasminowa dokształć się na stronach NPR lub w bazie wiedzy a jeszcze lepiej wróć na rocznik 83 bo zaczynasz działać niektórym na nerwy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 16:44
-
Jasminowa - myślę, że jeszcze dochodzi jedna rzecz - tzn. to, kiedy uznać test owulacyjny za faktycznie pozytywny. Jak tak spojrzę do galerii testów, to jak dla mnie - część tych prezentowanych w dziale "owulacyjne pozytywne" nie jest wcale pozytywna. No a do tego - po prostu nie ma w 100% skutecznego sposobu do określenia owulki. W sumie zdarza się przecież, że wg USG lekarz twierdzi, że owu nie było... a dziewczyny zaciążają
Ksosia, Jasminowa lubią tę wiadomość
-
Bratku kochana myślałam o Tobie bo przygarnęłam szczeniaczka. Jakieś rady co na początek? Kupiliśmy mu miseczki, jedzenie, zabawkę, szampon na pchły w piance, obrożę na pchły i jutro chcę z nim jechać do weterynarza żeby zobaczyć jego wiek i czy można go zaszczepić bo raczej nie był. No i jak często z nim wychodzić żeby nauczył się załatwiać na dworze?
Edycik lubi tę wiadomość
-
Kjopa3 wrote:Missy skoro masz cykle 24-25 dni to odejmij sobie 12-14 dni i wychodzi jak byk, że owulacja może być 10dc-13dc. W czwartek miałaś skok temperatury więc owulacja może być dzisiaj już. Polecam poczytać bazę wiedzy u góry strony jest i się podszkolić bo my już tutaj pisałyśmy to milion razy.
Gdzie tu masz napisane, że w dzień skoku miałaś owulację?
-
No niestety nie możemy zmienić nazwy wątku. A że jesteśmy tu od początku to możemy sobie wybrać czy chcemy z kimś pisać czy nie. AgaL masz w dupę
Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 26 października 2015, 18:53
-
nick nieaktualnyWracajac do tematu testow. Testowalam 4 dni z rzedu i nic! Głupiutka wcześniej myślałam że jak są dwie krechę tzn. że jest Owulacja po przeczytaniu ulotki okazało się że muszą być dwie takie same krechy hahaha
Człowiek się całe życie uczy a i tak głupi umrze
Również trzymam kciuki za jutrzejszy sikanka))
ja czekam na 11 listopada.Bratek, Kjopa3, Jasminowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKsosia wrote:Wracajac do tematu testow. Testowalam 4 dni z rzedu i nic! Głupiutka wcześniej myślałam że jak są dwie krechę tzn. że jest Owulacja po przeczytaniu ulotki okazało się że muszą być dwie takie same krechy hahaha
Człowiek się całe życie uczy a i tak głupi umrze
Również trzymam kciuki za jutrzejszy sikanka))
ja czekam na 11 listopada.
Nie dość, że krechy muszą być dwie takie same to ovu może być dopiero po kilku godz) ale i tak trzeba działać
)
-
nick nieaktualnyA więc tak, jako założycielka forum postaram się wyjaśnić o co chodzi mniej więcej, czemu kogoś poniosły nerwy itp...
Fakt podpisana nowa grupa wsparcia, ale nowa to ona była ok 4 miesiące temu...jest nas tu całkiem sporo grupa która się już dość dobrze poznała i dlatego chętniej piszemy ze sobą, ostatnimi czasy mamy jakiś wysyp nowych i problem jest w tym, że nowe dziewczyny nie wszystkie ale duża większość wpada tutaj , zadaje pytanie w stylu "spóźnia mi się okres myślicie, że jestem w ciąży?" i liczy na naszą uwagę, zainteresowanie...otóż nie moje kochane, jak tutaj wchodzimy to fajnie jak też przeczytamy co się dzieje, kto jest kim mniej więcej, zapozna się z podpisem i wie o co tutaj biega...inaczej mówiąc daje też coś od siebie, wsparcie, a nie tylko czeka na nasze wskazówki albo gratulacje...nie dziwię się dziewczynom że się denerwują bo czasem ktoś bombarduje nas pytaniami, nie rozumie odpowiedzi, a sam z siebie innym nie daje nic... my tutaj świetnie zgrane, a nagle wpada grupa nowych dziewczyn i nawet my nie możemy się tutaj odnaleźć...nie mówię, że wszystkie są takie absolutnie nie uderzam personalnie do jednej czy dwóch osób...po prostu tak się złożyło, że ostatnio było tutaj dużo nowych które liczą na super przywitanie, a za dwa dni uciekają, albo tuż po otrzymaniu odp. Nie temu służy ta grupa.
Szczerze wyznam, że nie da się tak funkcjonować jeśli przychodzi dużo nowych każdego dnia...zawsze ci bardziej sobie znani będą pisać ze sobą...
Mam nadzieję, że zrozumiałe to jest dla wszystkich i teraz powiem tak, kto chce zostać ok, ale też coś daje od siebie,kto się tutaj nie poczuł dobrze to zachęcam do znalezienia nowej grupy:)
Pozdrawiam
Ps. Missy nie musisz kasować starych postów wystarczy, że wyjaśniłaś o co chodzi, nikt nie będzie do tego wracał.
Bratku - kajam się....tęskniłam, ale chyba widział twój wpis i pomyślałam, ze jesteś akurat aktywna! nie dobra Ruby! Ruby żałuje :*Ejrene, Ksosia, Kjopa3, Bratek, Wiola90, Jasminowa, madzikk, Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość