X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    dokładnie tak, ja chyba spokojnie poczekam @ bez wydawania kasy, no chyba żeby przyszły allegrowe:P tych jakoś nie szkoda.

Najgorzej, że jestem głodna jak cholera a tu jeszcze godzinę nic, ani jeść ani pić :(

Ruby a wyniki jak szybko będziesz mieć?

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba przez to że wydałam sporo kasy na monitoring miałam cichą nadzieję ..że sie uda.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za te Wasze "urojone" drugie kreski :P

Wiola90, Edycik, Ruby, AgaL, Jasminowa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny podkręcacie atmosferę, aż ciekawa jestem co z tych cieni się wykluje, sikajcie do oporu:-)

Ja sikam na testa dopiero za 12 dni, no chyba żebym wcześnie się złamała;-)

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ruby a wyniki jak szybko będziesz mieć?

Chyba już jutro ale fizycznie zobaczę w piątek jak będę u ginka na wizycie:)

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ja chyba przez to że wydałam sporo kasy na monitoring miałam cichą nadzieję ..że sie uda.

Edycik ja póki nie zaczęliśmy starań, naiwnie myślałam, że jak się utrafi w owu itp, to zaraz zajdę....a tu nici. Na monitoringu nie byłam jeszcze, czuję, że też mnie to czeka. Może to wszystko przez psychikę nam nie wychodzi. Za bardzo chcemy...o ironio:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 09:55

Edycik lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Edycik ja póki nie zaczęliśmy starań, naiwnie myślałam, że jak się utrafi w owdu itp, to zaraz zajdę....a tu nici. Na monitoringu nie byłam jeszcze, czuję, że też mnie to czeka. Może to wszystko przez psychikę nam nie wychodzi. Za bardzo chcemy...o ironio:/

Mnie jakos tak wszystko nakręciło może za bardzo - wyniki ok,ta owulacja że jednak była,potem ta przestrzeń w macicy i tak miałam nadzieję.Chodź teraz zastanawiam się Aguś kiedy powinnam mieć okres...

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik jak masz możliwość się zwolnić do domku to leć i wypocznij, nie daj się chorobie rozkręcić:*
    Ruby powodzenia na badaniach, nie padnij tam z głodu ;)
    Ale mnie zaciekawiłyście tymi testami!!! :P
    Katiuszka gdzie Ty?
    Aga jak humorek?

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojadę po bułeczki, ale zrobię sobie śniadanko na wypasie jak wrócę...

Imię róży - obstawiam, że wcześniej aczkolwiek nie wszyscy są tacy narwani jak ja :P

Imię_Róży lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Edycik jak masz możliwość się zwolnić do domku to leć i wypocznij, nie daj się chorobie rozkręcić:*
    Katiuszka gdzie Ty?
    Aga jak humorek?

cynamonie z mojej strony serio nie masz się czy ciekawić :P to że ja tam coś widzę to podobnie jak twoja szwagierka i szwagier ostatnio ;) drugi test nie pozostawia złudzeń więc ja się nakręcą nie będę...ale głodna jak wilk jestem masakra :P

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby co za badania robiłaś bo nie mogę się dokopać gdzie o tym pisałaś?;-)

Ps. ja to wylajtowałam, po tym jak mi ginka powiedziała , że jak do grudnia - stycznia nie zaciążę to robimy inseminację. Z drugiej zaś strony trochę mnie to przeraża;-))...brrr i nie wiem czy się zdecyduję.

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Mnie jakos tak wszystko nakręciło może za bardzo - wyniki ok,ta owulacja że jednak była,potem ta przestrzeń w macicy i tak miałam nadzieję.Chodź teraz zastanawiam się Aguś kiedy powinnam mieć okres...

Edycikmusisz się doradzić co z tym dupkiem dalej, bo na moje oko nie przyjdzie @ póki nie odstawisz, ale ja też jestem cienka w tych sprawach:/

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    Ruby co za badania robiłaś bo nie mogę się dokopać gdzie o tym pisałaś?;-)

Ps. ja to wylajtowałam, po tym jak mi ginka powiedziała , że jak do grudnia - stycznia nie zaciążę to robimy inseminację. Z drugiej zaś strony trochę mnie to przeraża;-))...brrr i nie wiem czy się zdecyduję.

prolaktynę z obciążeniem i tarczycę, mówiła 6 badań ...TSH mi wszyło za wysokie ostatnio więc kazał mi badać te ft coś tam nie pamiętam:P

• majju Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, leć do domu pod koc, mleko z miodem i masłem i się kuruj. Ruby, dla pocieszenia powiem Ci, że ja zamierzam trochę zrzucić ciałka i mimo to, że jestem po śniadaniu to też jestem głodna jak wilk :)
    Mi ginka powiedziała, że jak do końca roku nie zajdę to HSG, potem 3 cykle próbowania, a jak i tak się nie uda to wtedy inseminacja...

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Edycik, leć do domu pod koc, mleko z miodem i masłem i się kuruj. Ruby, dla pocieszenia powiem Ci, że ja zamierzam trochę zrzucić ciałka i mimo to, że jestem po śniadaniu to też jestem głodna jak wilk :)
    Mi ginka powiedziała, że jak do końca roku nie zajdę to HSG, potem 3 cykle próbowania, a jak i tak się nie uda to wtedy inseminacja...

Majju dobrze, że ma na ciebie plan...teraz się go ściśle trzymać, oczywiście mam nadzieję, że obejdzie się bez HSG i inseminacji, ale jak trzeba będzie to i z tym sobie poradzisz...byle do celu:) no ja też mam postanowienie, że od @ idę na aerobik...aczkolwiek im bliżej tego tym mniejszy entuzjazm, ale słowo się rzekło!

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podoba mi się ten duch walki, updadłeś, powstań!!, najważniejsze, że nie czekamy z założonymi rękami, tylko każdy działa, a tylko czekać aż ciąże się sypną jak z rękawa ; )
    Ja na aerobik idę dzisiaj, więc zachęcam na dobry początek tygodnia.

Jeszcze Madzikk i Paryzetka dzisiaj mają wizyty i gina jeśli dobrze pamietam- dajcie znać po wizycie.

Edycik- uciekaj do domu i odpoczywaj, należy Ci się : )

katiuszaa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Podoba mi się ten duch walki, updadłeś, powstań!!, najważniejsze, że nie czekamy z założonymi rękami, tylko każdy działa, a tylko czekać aż ciąże się sypną jak z rękawa ; )
    Ja na aerobik idę dzisiaj, więc zachęcam na dobry początek tygodnia.

Jeszcze Madzikk i Paryzetka dzisiaj mają wizyty i gina jeśli dobrze pamietam- dajcie znać po wizycie.

Edycik- uciekaj do domu i odpoczywaj, należy Ci się : )

Ja idę jutro na aerobik :D

Jasminowa lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Katiuszka gdzie Ty?
    Aga jak humorek?

Cinnamonku a dziękuje całkiem dobrze:) muszę dzis popracować ostro, bo ok 13 przyjdzie ekipa malować nasz pokój, więc będe odcięta od biurka :P

Poza tym moja kolejna koleżanka urodziła w tamtym tygodniu i jest postęp - nie byłam jakoś zdołowana tym, że ona tak, a ja nic....więc myślę, że walka nad zmianą myślenia dobrze mi robi i działa ;)

Bratek, Jasminowa, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty Cinnamonku jak nastawiona na nowy cykl?:)
    miałam kupić testy owu...ale chyba podaruje sobie,w sumie zanim nie zacznę zbijać prolaktyny nie ma co się nastawiać, a zbijać zacznę po wizycie u gina, po 11 listopada.

Za to fryzjer w środę, nie mogę się doczekać:D ostatnio mój 5letni bratanek powiedział: "Aga końcówki to mogłabyś już podciąć, ale same końcówki, bo ja lubię dziewczyny z długimi włosami :D" myślałam, że padnę ;)

Edycik, madzikk, Jasminowa, Wiola90, cinnamon cookie, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki.

Edycik tule mocno. Nie poddajemy sie!

Ruby te FT cos to chyba FT4;)

Ja juz po monitoringu, 11dc, powiedziala ze wszystko ladnie wyglada, endometrium 8mm, lewe jajko 13mm, prawe 9mm. Owulka powinna byc z lewego. Nastepne badanie, w czwartek 5 listopada mam zrobic progesteron (po tym stwierdza czy byla owulka). Chyba tez wtedy zawieziemy nasiona do badania. Mam serduszkowac co 48h i sie zastanawiam czy zaczac dzisiaj wieczorem czy lepiej poranne serduszkowania. Zawsze wolalam dluzej polezec, no ale ponoc armia jest silniejsza na polu bitwy rano.

Milego dnia dziewuszki. Oby nastroje sie polepszyly:)

majju, Bratek, Jasminowa, Wiola90, Ruby, cinnamon cookie, Kjopa3 lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ