X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    U mojej Szwagierki na forum jedna dziewczyna nie mogła zajść w drugą ciążę, też planowała urlop, wykupiła bilety i niedługo przed wylotem okazało się, że zaszła ;) tak się zajęła urlopem i przygotowaniem że zapomniała o całym staraniu się i się udało :) ale na urlop już nie poleciała :P

Ta psychika :P

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Aguś niestety nie ,wegetuje w pracy :( roboty mam masę, spojrzałam na terminy,jutro mam telko więc zaciskam zęby i staram sie pracować,ale ciężko mi to idzie.

Oj znam to, w tamtym tygodniu tak się fatalnie czułam i musiałam siedzieć w pracy....pij herbatki i trzymaj się :*

Edycik lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Zazdroszczę Wam dziewczyny. Ja nie potrafię znaleźć żadnego plusa z racji nie bycia w ciąży. Już kiedyś, po około półrocznych staraniach, przechodziłam tą fazę: "a może będę cieszyć się życiem i nie spinać a co ma być to będzie". Niestety minęło to szybko i wróciło zafiksowanie na ciążę.
    Mam nadzieję, że Wasze zdrowe podejście przyniesie wymierne efekty! Tego Wam życzę z całego serca :)

Majju to czytaj te nasze głupotki, to choć na chwilę się oderwiesz;)
    a u mnie to taki zapał narazie....a bywa słomiany, więc muszę naprawdę się starać, żeby to trwało.

Bratek lubi tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka zdaj nam relacje jak wrócisz :*

madzikk pytałam Cię ostatnio nie wiem czy zauważyłaś czy przez cały miesiąc ćwiczysz tak samo? Czy np przed ovu robisz inne ćwiczenia a po jakiś się starasz unikać?

Bardzo mi się podoba Wasze podejście dziewczyny :)
    Tylko z forum mi nie znikać ;)

A właśnie z tą wycieczką tylko jest taki problem że bilety raczej trzeba kupić wcześniej :) chyba że opcja last minute :P

atdc15nmjt4tk663.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- zdrowe podejście super!!! ja w tym miesiącu daję zły przykład i jestem na mega- ciśnieniu na ciążę: temperatura, testy owu, monitoring ; ) jak się nie uda, to na pewno w następnym odpuszczę dla równowagi ; )

AgaL, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Dzięki dziewczyny, chyba dzień mam dzisiaj taki nie bardzo, od rana płakać mi się chce bez powodu :/
    Cynamonku pamiętam, pamiętam ;)

Paryzetka- popłacz sobie jak masz potrzebę : ) czasami pomaga.
    A po wizycie czekamy na relację : )

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:

madzikk pytałam Cię ostatnio nie wiem czy zauważyłaś czy przez cały miesiąc ćwiczysz tak samo? Czy np przed ovu robisz inne ćwiczenia a po jakiś się starasz unikać?

A właśnie z tą wycieczką tylko jest taki problem że bilety raczej trzeba kupić wcześniej :) chyba że opcja last minute :P

Last minute :D

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinamon- ciągle się słyszy o tych ciążach na urlopach, przed urlopami, w czasie remontu, gdy głowa zajęta czymś innym...
    Chyba Wam pisałam, że ostatnio koleżanka mi opowiadała, że jej koleżanka od lat nie mogła zajść w ciążę i adoptowała niedawno 3 miesięczną dziewczynkę- cud miód, zakochała się w niej. I gdy dziecko zaledwie miesiąc było z nimi okazało się, że zobaczyła 2 kreski na teście. teraz jest w 3 miesiacu ciąży : )

cinnamon cookie, Edycik, majju, madzikk, AgaL, Bratek, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene oj takiej opcji to nie ma, ja się stąd nigdzie nie wybieram ;) za dobrze mi tu :)

Ejrene, AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Oj znam to, w tamtym tygodniu tak się fatalnie czułam i musiałam siedzieć w pracy....pij herbatki i trzymaj się :*

Aguś staram się jakoś wytrzymać :)
    ale coś czuję,że przeziebienie mnie rozkłada ..niestety ,herbatka i byle do 15.

dowiedziałam się właśnie od koleżanki z pracy że jej testy ciążowe nie wskazały ciąży do 6tc , robiła co kilka dni i nic,poszła na betę i dopiero wyszło że ma fasolkę pod sercem....dacie wiarę bo ja nie mogę do tej pory uwierzyć..

Jasminowa lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png

Wysłany: 26 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa to prawda, jest sporo takich historii :) głowa musi być zajęta czymś lub kimś innym, a nie tylko wmawiać sobie, że "odpuszczam"... :)

Jasminowa, AgaL lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lece za tydzien :)
    A dzis temperaturka poszla w gooreee szkoda ze po nocnej klotni z mezem :(

Dzis mam nadzieje na <3
    Poki co biore sie za papierkologie.

Tule kazda z Wad na mily poczatek dnia :*

Jasminowa, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

Wysłany: 26 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik tak też się zdarza, nawet na naszym forum można znaleźć przykłady gdzie dziewczyny pisały, że betę już miały pozytywną a testy ciągle negatywne :)

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku już chyba nic mnie nie zdziwi naprawdę :) ale w lekkim szoku byłam i patrzyłam na koleżankę spod byka jak to opowiadała...:P

AgaL lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ejrene oj takiej opcji to nie ma, ja się stąd nigdzie nie wybieram ;) za dobrze mi tu :)

Ja też nigdzie się nie wybieram, przecież Wy jesteście m.in. odciągaczami myśli :D paradoksalnie bo przecież walczymy o to samo ;)

Jasminowa, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

Wysłany: 26 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Cinnamonku już chyba nic mnie nie zdziwi naprawdę :) ale w lekkim szoku byłam i patrzyłam na koleżankę spod byka jak to opowiadała...:P
    Nie dziwię się :P ja np znam dziewczynę, która do trzeciego miesiąca ciąży miała @ :) i to taki normalny ;)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ja lece za tydzien :)
    A dzis temperaturka poszla w gooreee szkoda ze po nocnej klotni z mezem :(

Dzis mam nadzieje na <3
    Poki co biore sie za papierkologie.

Tule kazda z Wad na mily poczatek dnia :*

Gdzie lecisz?:)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Nie dziwię się :P ja np znam dziewczynę, która do trzeciego miesiąca ciąży miała @ :) i to taki normalny ;)

Przestań, bo zaraz testa zrobię ;)
    ale fakt....też słyszałam takie historie;)

• madzikk Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:

Przepraszam, jakos mi umknelo, no ale byl tu forum chwilowo balagan. Cale szczescie wszystko wrocilo do normy.
    Wszystko zalezy jak sie czuje, po owulacji czesto nie mam sily i przewaznie sobie odpuszczam. Ale ostatnio myslalam zeby cwiczyc bardzo intensywnie tak na maksa, moze to by pomoglo komorce przecisnac sie przez zrosniete jajowody. Saune odpuszczam po owulce, ale cwiczyc chyba mozna, zwlaszcza kardio.
    Niech ten dzien szybko zleci:)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • majju Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, niech ten dzień szybko zleci bo ja, pomimo pięknej pogody za oknem, mam dzisiaj jakiś do d. humor :) Liczę na lepsze popołudnie. A jutro mam w pracy konkurs. Możecie trzymać kciuki :)

Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ