Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas słonecznie, ale powietrze zimne.
Dalej wałkuję temat npr i dzielę się z Wami : ) z badania przeprowadzonego na 524 przypadkach zajścia w ciążę, aż 76,4 % spośrod tych kobiet zaszło w ciążę w następujących dniach: 2 dni przed owu- 11,2%, 1 dzień przed owu- 25,6%, w dniu owu- 39,6%.
Tylko 6% ciąż pochodziło sprzed 3 lub więcej dni przed owulacją, pozostałe do 3 dni po owulacji.
Drugie badanie wykazało, że szansa na ciążę w każdym cyklu wyniosła 37% dla par współżyjących codziennie podczas dni płodnych, a 34% dla tych współżyjących co drugi dzień, różnica niewielka...
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
nick nieaktualnyAgaL wrote:Też to widziałam Ruby...ale gdzieś też znalazłam, że to stare normy i trzeba je dzielić na 2....
eeee już nie patrzę. W domu sprawdzę czy mam już wszystkie wyniki i może przełoże wizytę u gina na wcześniej, bo jajko zniosę do 11 listopada.
Lekarz będzie wiedział i zleci odpowiednie suplementy w razie potrzeby...skoro masz wyniki to rzeczywiście lepiej wizytę przesunąć na szybciej po co się stresować aż do 11.11, ale będzie dobrze kochana :* -
AgaL wrote:Mam wyniki AMH rezerwy jajnikowej, 1,07.
To chyba mało... jakoś nerwy mnie dopadły.
Mam wypisane jakieś normy dla wieku mojego to: mediana 1,88...
Aguś nie denerwuj się na zapas, postaraj się szybciej dostać na wizytę.
Omówisz wyniki z lekarzem, ewentualnie zaleci jakieś leczenie i będzie dobrze -
Ruby wrote:Lekarz będzie wiedział i zleci odpowiednie suplementy w razie potrzeby...skoro masz wyniki to rzeczywiście lepiej wizytę przesunąć na szybciej po co się stresować aż do 11.11, ale będzie dobrze kochana :*
Dzięki Kochana:* biorę się za pracę....bo jakoś czarne myśli nadeszły...
ależ ja zmienna jak chorągiewka
ale nie poddam się tak łatwo!Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
nick nieaktualnyJasminowa wrote:U nas słonecznie, ale powietrze zimne.
Dalej wałkuję temat npr i dzielę się z Wami : ) z badania przeprowadzonego na 524 przypadkach zajścia w ciążę, aż 76,4 % spośrod tych kobiet zaszło w ciążę w następujących dniach: 2 dni przed owu- 11,2%, 1 dzień przed owu- 25,6%, w dniu owu- 39,6%.
Tylko 6% ciąż pochodziło sprzed 3 lub więcej dni przed owulacją, pozostałe do 3 dni po owulacji.
Drugie badanie wykazało, że szansa na ciążę w każdym cyklu wyniosła 37% dla par współżyjących codziennie podczas dni płodnych, a 34% dla tych współżyjących co drugi dzień, różnica niewielka...
No ale jednak w owu warto trafić..nie wiem czy w tym wypadku nie lepsze bzykanko codziennie w dniach okołowulacyjncyh?Jasminowa lubi tę wiadomość
-
Ruby wrote:No ale jednak w owu warto trafić..nie wiem czy w tym wypadku nie lepsze bzykanko codziennie w dniach okołowulacyjncyh?
Hej :-)my w tym cyklu serduszkowalismy codziennie w okolicach owulacji...A teraz czekam na efektychociaż nie liczę na nic bo wszelkie objawy minęły dzisiaj
ale cóż...Jeszcze 3 dni
-
Ruby wrote:No ale jednak w owu warto trafić..nie wiem czy w tym wypadku nie lepsze bzykanko codziennie w dniach okołowulacyjncyh?
Ruby- ja myślę, że najlepiej od 3 dni przed owu do owu codziennie, taki plan wdrażam w życie ; )https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Jasminowa wrote:AgaL- potwierdzam co napisała Ruby, że wynik powyżej 1,0 jest prawidłowy : )
Piszą, że niedobór wit D może zaniżać wynik
No wynik wit D ledwo mieści mi się w normie wystarczającego minimum, więc na pewno będę zażywać. No nic, pogadałam z Mężem i mam nie czytać dr googleJasminowa, cinnamon cookie, Paryzetka83, madzikk, Kjopa3 lubią tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
AgaL wrote:Mam wyniki AMH rezerwy jajnikowej, 1,07.
To chyba mało... jakoś nerwy mnie dopadły.
Mam wypisane jakieś normy dla wieku mojego to: mediana 1,88...
Dr Google to zły doradca... Przekonałam się już o tym kilka razy:-) nie bierz sobie tego do serduszka. lepiej spróbować umówić się wcześniej do ginka, tak jak planowalaspowodzenia
iii główka do góry, ale już!!
AgaL lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki dzwoniłam i nie ma szans. Ten ginekolog jest oblegany, więc poczekam do tego 11ego listopada. Już się uspokoiłam
Dziękuje i nie będę sobie nic dobierać, bo mi prolaktyna jeszcze bardziej skoczy.... a po co mi to.
Zastanawiałam się czy kupować na własną rękę Castagnusa i obniżać prolaktynę czy już poczekać do wizyty?Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę