Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas słonecznie, ale powietrze zimne.
Dalej wałkuję temat npr i dzielę się z Wami : ) z badania przeprowadzonego na 524 przypadkach zajścia w ciążę, aż 76,4 % spośrod tych kobiet zaszło w ciążę w następujących dniach: 2 dni przed owu- 11,2%, 1 dzień przed owu- 25,6%, w dniu owu- 39,6%.
Tylko 6% ciąż pochodziło sprzed 3 lub więcej dni przed owulacją, pozostałe do 3 dni po owulacji.
Drugie badanie wykazało, że szansa na ciążę w każdym cyklu wyniosła 37% dla par współżyjących codziennie podczas dni płodnych, a 34% dla tych współżyjących co drugi dzień, różnica niewielka...
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
nick nieaktualnyAgaL wrote:Też to widziałam Ruby...ale gdzieś też znalazłam, że to stare normy i trzeba je dzielić na 2....

eeee już nie patrzę. W domu sprawdzę czy mam już wszystkie wyniki i może przełoże wizytę u gina na wcześniej, bo jajko zniosę do 11 listopada.
Lekarz będzie wiedział i zleci odpowiednie suplementy w razie potrzeby...skoro masz wyniki to rzeczywiście lepiej wizytę przesunąć na szybciej po co się stresować aż do 11.11, ale będzie dobrze kochana :* -
AgaL wrote:Mam wyniki AMH rezerwy jajnikowej, 1,07.
To chyba mało... jakoś nerwy mnie dopadły.
Mam wypisane jakieś normy dla wieku mojego to: mediana 1,88...
Aguś nie denerwuj się na zapas, postaraj się szybciej dostać na wizytę.
Omówisz wyniki z lekarzem, ewentualnie zaleci jakieś leczenie i będzie dobrze
-
Ruby wrote:Lekarz będzie wiedział i zleci odpowiednie suplementy w razie potrzeby...skoro masz wyniki to rzeczywiście lepiej wizytę przesunąć na szybciej po co się stresować aż do 11.11, ale będzie dobrze kochana :*
Dzięki Kochana:* biorę się za pracę....bo jakoś czarne myśli nadeszły...
ależ ja zmienna jak chorągiewka
ale nie poddam się tak łatwo!
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę 
-
nick nieaktualnyJasminowa wrote:U nas słonecznie, ale powietrze zimne.
Dalej wałkuję temat npr i dzielę się z Wami : ) z badania przeprowadzonego na 524 przypadkach zajścia w ciążę, aż 76,4 % spośrod tych kobiet zaszło w ciążę w następujących dniach: 2 dni przed owu- 11,2%, 1 dzień przed owu- 25,6%, w dniu owu- 39,6%.
Tylko 6% ciąż pochodziło sprzed 3 lub więcej dni przed owulacją, pozostałe do 3 dni po owulacji.
Drugie badanie wykazało, że szansa na ciążę w każdym cyklu wyniosła 37% dla par współżyjących codziennie podczas dni płodnych, a 34% dla tych współżyjących co drugi dzień, różnica niewielka...
No ale jednak w owu warto trafić..nie wiem czy w tym wypadku nie lepsze bzykanko codziennie w dniach okołowulacyjncyh?
Jasminowa lubi tę wiadomość
-
Ruby wrote:No ale jednak w owu warto trafić..nie wiem czy w tym wypadku nie lepsze bzykanko codziennie w dniach okołowulacyjncyh?
Hej :-)my w tym cyklu serduszkowalismy codziennie w okolicach owulacji...A teraz czekam na efekty
chociaż nie liczę na nic bo wszelkie objawy minęły dzisiaj
ale cóż...Jeszcze 3 dni
-
Ruby wrote:No ale jednak w owu warto trafić..nie wiem czy w tym wypadku nie lepsze bzykanko codziennie w dniach okołowulacyjncyh?
Ruby- ja myślę, że najlepiej od 3 dni przed owu do owu codziennie, taki plan wdrażam w życie ; )https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Jasminowa wrote:AgaL- potwierdzam co napisała Ruby, że wynik powyżej 1,0 jest prawidłowy : )
Piszą, że niedobór wit D może zaniżać wynik
No wynik wit D ledwo mieści mi się w normie wystarczającego minimum, więc na pewno będę zażywać. No nic, pogadałam z Mężem i mam nie czytać dr google
Jasminowa, cinnamon cookie, Paryzetka83, madzikk, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
AgaL wrote:Mam wyniki AMH rezerwy jajnikowej, 1,07.
To chyba mało... jakoś nerwy mnie dopadły.
Mam wypisane jakieś normy dla wieku mojego to: mediana 1,88...
Dr Google to zły doradca... Przekonałam się już o tym kilka razy:-) nie bierz sobie tego do serduszka. lepiej spróbować umówić się wcześniej do ginka, tak jak planowalas
powodzenia
iii główka do góry, ale już!!
AgaL lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki dzwoniłam i nie ma szans. Ten ginekolog jest oblegany, więc poczekam do tego 11ego listopada. Już się uspokoiłam

Dziękuje i nie będę sobie nic dobierać, bo mi prolaktyna jeszcze bardziej skoczy.... a po co mi to.
Zastanawiałam się czy kupować na własną rękę Castagnusa i obniżać prolaktynę czy już poczekać do wizyty?