X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    a to jest możliwość mieć dwie owulacje w jednym cyklu???

Edycik- zdarza się to podobno w około 6% przypadków, czyli bardzo rzadko.

Edycik lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to ja już przestaję patrzeć a ten test owulacyjny.Nerwicy się nabawię niepotrzebnie, niech już będzie środa to po wizycie mam nadzieje będę wiedziała na czym stoję

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś narazie się nie wybieram... Do mojego ciężko się dostać, dopiero otwiera gabinet prywatny a na nfz ma takie kolejki, że czeka się po dwa miesiące :/ grudzień-styczeń ma mieć już otwarty prywatny więc wtedy się wybiorę :) teraz odbiorę tylko wyniki cytologii :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 14:17

AgaL lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Paryzetka a Ty już prawie na wizycie??:)
    a robiłaś może AMH?
    Zaraz wchodzę ;) I nie robiłam jeszcze amh ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Dobra to ja już przestaję patrzeć a ten test owulacyjny.Nerwicy się nabawię niepotrzebnie, niech już będzie środa to po wizycie mam nadzieje będę wiedziała na czym stoję

No a nerwy w żadnym przypadku niewskazane ;)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Aguś narazie się nie wybieram... Do mojego ciężko się dostać, dopiero otwiera gabinet prywatny a na nfz ma takie kolejki, że czeka się po dwa miesiące :/ grudzień-styczeń ma mieć już otwarty prywatny więc wtedy się wybiorę :) teraz odbiorę tylko wyniki cytologii :)

To pewnie, trzymaj sie postanowienia które dziś napisałaś po rozmowie z Mamą i Mężem :):*

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    No a nerwy w żadnym przypadku niewskazane ;)

bo prolaktyna się podnosi ;)

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik - koty-szczęściarze!!!! :-D
    U nas słonecznie i ciepło.
    Co z testem - nie wiem. To faktycznie dziwne, skoro krecha wyszła Ci ciemna, a nie jakieś blade badziewie - bo jasna druga, to mi zawsze wychodzi przed @ ;). Ale z takimi pokręconymi cyklami, to kto wie :) Może się zbierasz do owulki jeszcze raz? ;) Chociaż to byłoby dziwne, jeśli wtedy miałaś potwierdzoną (co innego, jakby nie pękł). Na wszelki wypadek pomęcz Małża, jeśli masz jak ;)
    P.S. Co nie wypada? Test do kieszeni, leć do kibla, wyłącz w telefonie dźwięk migawki i pstryknij :P ;)

AgaL, mam nadzieję, że uda się umówić lekarza szybciej. Tutaj chyba żadna nic Ci mądrego nie powie, bo większość z nas co najwyżej podstawowe hormony robiła. Jeśli już, zapytaj na październikówkach/listopadówkach, bo tam część dziewczyn już bardzo doświadczona. Albo wrzuć AMH w wyszukiwarkę forumową.
    Ale jeśli masz się za bardzo stresować, to lepiej zamknij oczka i w ogóle nie szukaj. Fajnie, że sprawdziłaś witaminkę D - nawet, jeśli się mieścisz w normie, ale przy dolnej granicy, to zawsze możesz trochę podciągnąć (tylko jak chcesz zmiany, to pamiętaj, że raczej niewiele zdziałasz dawkami typu 400-1.000j ;) ).
    Z castagnusem - chyba lepiej uważać. Łykałam go, ale ten z Herbapolu. Jakoś nie czułam nic, a w dodatku znalazłam badania, że w małych dawkach castagus może... podwyższać prolaktynę, zamiast ją zbijać :P

No dobra - ja do pracy. Mam nadzieję, że wyjdę jakoś sensownie, chociaż poniedziałkowe dyżury często są maaasakryczne. Ale zleci przynajmniej popołudnie i wieczór, a jutro.... ;)
    Nareszcie, już mi jakieś pierdoły się śnią.... ;)

Edycik lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    no musiałabym śmiesznie wyglądać...co robisz w pracy, a nic tylko zdjęcie testu owulacyjnego :P

Edycik- strzel fotkę testu w łazience : )

Edycik lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png

Wysłany: 26 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Wiesz, różnie to bywa :/ u niektórych zaciążonych wychodziły dwie kreski na owulacyjnych, u innych nie... U mnie nic to nie znaczyło, tylko niepotrzebnie się nakręciłam :/

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 26 października 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek chyba wiem co jutro.... :D :D :D

Bratek lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku jednak wolę zamknąć oczy :) i poczekać na wizytę i zalecenia lekarza.
    Powodzenia jutro, już niedługo będziesz po! :*

Jasminowa, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Bratek chyba wiem co jutro.... :D :D :D

Jutro idę do roboty :(
    Bratek pamiętamy pamiętamy i kciuki trzymamy;)

Bratek lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 października 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie podwyższona temperatura nie opuszcza :( ciągle trochę ponad 37... Gardło ani nic innego nie boli, więc już nie wiem czy to przeziębienie czy co :/ najgorsze jest to, że nawet jeśli pójdę do lekarza to co mi poradzi? :/

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Dziewczyny mnie podwyższona temperatura nie opuszcza :( ciągle trochę ponad 37... Gardło ani nic innego nie boli, więc już nie wiem czy to przeziębienie czy co :/ najgorsze jest to, że nawet jeśli pójdę do lekarza to co mi poradzi? :/

A miałaś ten okres w końcu normalny?może jakieś inne zapalenie? ciężko powiedzieć, z krwi wyjdzie CRP jak coś się wdało...

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane na szybko po wizycie, na plamienia luteina 2x1 pod język od 18 dnia cyklu i acard75 raz dzoennie bo palę i nie umiem rzucić, seks co dwa dni w płodne i do marca mam czas ;)

Edycik, Ruby, cinnamon cookie, Jasminowa, EwelinaaKa, madzikk, katiuszaa, Bratek, Kjopa3 lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Kochane na szybko po wizycie, na plamienia luteina 2x1 pod język od 18 dnia cyklu i acard75 raz dzoennie bo palę i nie umiem rzucić, seks co dwa dni w płodne i do marca mam czas ;)

No to wdrażamy zalecenia w życie i do przodu:)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:

no to do boju kochana 0hump.gif

• Edycik Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:

Cynnamonku bardzo dziwne to Twoje przeziębienie,gardło nie boli ani nic.
    Nie wiem kochana co Ci doradzić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj forum odżyło, znowu jak w domu:)
    zaraz po moją młodą się zbieram:) mam nadzieję, że do wieczora nie zakopiecie mnie za bardzo kolejnymi stronami ;)

Edycik, cinnamon cookie, Jasminowa, madzikk, AgaL, katiuszaa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ