X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    a to jest możliwość mieć dwie owulacje w jednym cyklu???

Edycik- zdarza się to podobno w około 6% przypadków, czyli bardzo rzadko.

Edycik lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to ja już przestaję patrzeć a ten test owulacyjny.Nerwicy się nabawię niepotrzebnie, niech już będzie środa to po wizycie mam nadzieje będę wiedziała na czym stoję

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś narazie się nie wybieram... Do mojego ciężko się dostać, dopiero otwiera gabinet prywatny a na nfz ma takie kolejki, że czeka się po dwa miesiące :/ grudzień-styczeń ma mieć już otwarty prywatny więc wtedy się wybiorę :) teraz odbiorę tylko wyniki cytologii :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 14:17

AgaL lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Paryzetka a Ty już prawie na wizycie??:)
    a robiłaś może AMH?
    Zaraz wchodzę ;) I nie robiłam jeszcze amh ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Dobra to ja już przestaję patrzeć a ten test owulacyjny.Nerwicy się nabawię niepotrzebnie, niech już będzie środa to po wizycie mam nadzieje będę wiedziała na czym stoję

No a nerwy w żadnym przypadku niewskazane ;)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Aguś narazie się nie wybieram... Do mojego ciężko się dostać, dopiero otwiera gabinet prywatny a na nfz ma takie kolejki, że czeka się po dwa miesiące :/ grudzień-styczeń ma mieć już otwarty prywatny więc wtedy się wybiorę :) teraz odbiorę tylko wyniki cytologii :)

To pewnie, trzymaj sie postanowienia które dziś napisałaś po rozmowie z Mamą i Mężem :):*

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    No a nerwy w żadnym przypadku niewskazane ;)

bo prolaktyna się podnosi ;)

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik - koty-szczęściarze!!!! :-D
    U nas słonecznie i ciepło.
    Co z testem - nie wiem. To faktycznie dziwne, skoro krecha wyszła Ci ciemna, a nie jakieś blade badziewie - bo jasna druga, to mi zawsze wychodzi przed @ ;). Ale z takimi pokręconymi cyklami, to kto wie :) Może się zbierasz do owulki jeszcze raz? ;) Chociaż to byłoby dziwne, jeśli wtedy miałaś potwierdzoną (co innego, jakby nie pękł). Na wszelki wypadek pomęcz Małża, jeśli masz jak ;)
    P.S. Co nie wypada? Test do kieszeni, leć do kibla, wyłącz w telefonie dźwięk migawki i pstryknij :P ;)

AgaL, mam nadzieję, że uda się umówić lekarza szybciej. Tutaj chyba żadna nic Ci mądrego nie powie, bo większość z nas co najwyżej podstawowe hormony robiła. Jeśli już, zapytaj na październikówkach/listopadówkach, bo tam część dziewczyn już bardzo doświadczona. Albo wrzuć AMH w wyszukiwarkę forumową.
    Ale jeśli masz się za bardzo stresować, to lepiej zamknij oczka i w ogóle nie szukaj. Fajnie, że sprawdziłaś witaminkę D - nawet, jeśli się mieścisz w normie, ale przy dolnej granicy, to zawsze możesz trochę podciągnąć (tylko jak chcesz zmiany, to pamiętaj, że raczej niewiele zdziałasz dawkami typu 400-1.000j ;) ).
    Z castagnusem - chyba lepiej uważać. Łykałam go, ale ten z Herbapolu. Jakoś nie czułam nic, a w dodatku znalazłam badania, że w małych dawkach castagus może... podwyższać prolaktynę, zamiast ją zbijać :P

No dobra - ja do pracy. Mam nadzieję, że wyjdę jakoś sensownie, chociaż poniedziałkowe dyżury często są maaasakryczne. Ale zleci przynajmniej popołudnie i wieczór, a jutro.... ;)
    Nareszcie, już mi jakieś pierdoły się śnią.... ;)

Edycik lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    no musiałabym śmiesznie wyglądać...co robisz w pracy, a nic tylko zdjęcie testu owulacyjnego :P

Edycik- strzel fotkę testu w łazience : )

Edycik lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png

Wysłany: 26 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Wiesz, różnie to bywa :/ u niektórych zaciążonych wychodziły dwie kreski na owulacyjnych, u innych nie... U mnie nic to nie znaczyło, tylko niepotrzebnie się nakręciłam :/

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 26 października 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek chyba wiem co jutro.... :D :D :D

Bratek lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku jednak wolę zamknąć oczy :) i poczekać na wizytę i zalecenia lekarza.
    Powodzenia jutro, już niedługo będziesz po! :*

Jasminowa, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Bratek chyba wiem co jutro.... :D :D :D

Jutro idę do roboty :(
    Bratek pamiętamy pamiętamy i kciuki trzymamy;)

Bratek lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 października 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie podwyższona temperatura nie opuszcza :( ciągle trochę ponad 37... Gardło ani nic innego nie boli, więc już nie wiem czy to przeziębienie czy co :/ najgorsze jest to, że nawet jeśli pójdę do lekarza to co mi poradzi? :/

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Dziewczyny mnie podwyższona temperatura nie opuszcza :( ciągle trochę ponad 37... Gardło ani nic innego nie boli, więc już nie wiem czy to przeziębienie czy co :/ najgorsze jest to, że nawet jeśli pójdę do lekarza to co mi poradzi? :/

A miałaś ten okres w końcu normalny?może jakieś inne zapalenie? ciężko powiedzieć, z krwi wyjdzie CRP jak coś się wdało...

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane na szybko po wizycie, na plamienia luteina 2x1 pod język od 18 dnia cyklu i acard75 raz dzoennie bo palę i nie umiem rzucić, seks co dwa dni w płodne i do marca mam czas ;)

Edycik, Ruby, cinnamon cookie, Jasminowa, EwelinaaKa, madzikk, katiuszaa, Bratek, Kjopa3 lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Kochane na szybko po wizycie, na plamienia luteina 2x1 pod język od 18 dnia cyklu i acard75 raz dzoennie bo palę i nie umiem rzucić, seks co dwa dni w płodne i do marca mam czas ;)

No to wdrażamy zalecenia w życie i do przodu:)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:

no to do boju kochana 0hump.gif

• Edycik Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:

Cynnamonku bardzo dziwne to Twoje przeziębienie,gardło nie boli ani nic.
    Nie wiem kochana co Ci doradzić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj forum odżyło, znowu jak w domu:)
    zaraz po moją młodą się zbieram:) mam nadzieję, że do wieczora nie zakopiecie mnie za bardzo kolejnymi stronami ;)

Edycik, cinnamon cookie, Jasminowa, madzikk, AgaL, katiuszaa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ