Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKjopa3 wrote:Ja w lutym jak zaciążyłam to miałam chęć na ogórki kiszone które oczywiście kupiłam. Przeszło mi przez myśl, że zaskoczyło ale nie chciało mi się wierzyć. Objawy miałam na @ typowe. Powiększone piersi i ból brzucha. Na noc założyła podpaskę bo dostawała @ wtedy w nocy. A rano nic nie było i na teściku 2 kreski. Także jeśli macie objawy jak na @ to wcale nie oznacza, że stracone i przyjdzie @.
Moja mama miała 38 lat jak urodziła mojego brata więc wiek nie gra roli.
Witam nowe koleżanki!!!
Witamy
Właśnie słyszałam, że to dość częste zjawisko, iż ma się typowe objawy jak na @ a jest się w ciąży, ale zawsze kiedy zaczynać boleć brzuch to niestety większe prawdopodobieństwo, że przyjdzie @. A jeśli mogę zapytać, ile starałaś się o tę wcześniejszą ciążę?
-
Nusia wszystkie które znam to miały ból miesiączkowy na początku.
My się staraliśmy od października a zaciążyłam w lutym w 5tym cyklu. Teraz pierwszy cykl po poronieniu mam 6dc. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie 4 cykl I czekam na owulacje, niestety znowu musze byc na antybiotyku a wyczytalam ze on albo przesuwa albo blokuje owulacje wiec na nic sie w tym cyklu nie nastawiam ale za was dziewczynki trzymam kciuki, ciekawa jestem ile z nas zobaczy dwie kreseczki w tym miesiacu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 08:40
nasza dziewczynusia -
Sunday wrote:Zizi to czekamy na efekty!!! Na kiedy masz termin @?
Wg wykresu @ mam na 16.
Co do żelu to ja zamawiałam w aptece i miałam jeszcze tego samego dnia do odbioru. Tylko, że mój jest bez aplikatora, co przy nakładaniu jest troche trudne, bo żel jest doś płynny i ...wypływa:) Ale poślizg daje spory i całkiem przyjemny;)
A z tymi objawami to straszne. bo niby się wie, że jeszcze wcześnie, ale juz ich szukam:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 08:44
-
izizizi wrote:U mnie 4 cykl I czekam na owulacje, niestety znowu musze byc na antybiotyku a wyczytalam ze on albo przesuwa albo blokuje owulacje wiec na nic sie w tym cyklu nie nastawiam ale za was dziewczynki trzymam kciuki, ciekawa jestem ile z nas zobaczy dwie kreseczki w tym miesiacu
izizizi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny a czym zajmujecie sie na codzień?
Zaczę pierwsza więc Jak juz pewnie gdzieś przeczytałyście w pierwszym wpisie albo drugim ja pracuję w dziale IT, praca przy kompie stąd jestem tutaj dość często, a pracuję w Czechach gdyż mieszkam blisko czeskiej granicy:) -
nick nieaktualnyruda69742 wrote:Nusia - jest 5 rano a ja cię uwielbiam dziś temp. 37.03 !!!! Dziękuje za słowa otuchy . Nadzieja powraca . a i to mój 7 cykl starań
No musiało być dobrze Moja dzisiejsza tempka też mnie zaskoczyła- jedyna tak wysoka ze wszystkich prawidłowych. Dobry znak? Zobaczymy -
nick nieaktualnyNie wiem dziewczyny czy wszystkie mamy tę samą poradę dnia, ale dzisiejsza mnie zaskoczyła:
"Załóż, że staranie się o dziecko to proces a nie zdarzenie. Spośród wszystkich par aktywnie starających się o dziecko tylko 30% par zachodzi w nią w pierwszym cyklu. Po 3 cyklach w ciąży będzie około 59% wszystkich starających się par, po 6 cyklach 80%, po 12 cyklach 85%, a w przeciągu 4 lat zajdzie w ciążę około 95% wszystkich starających się par. Około 5% par będzie starało się o dziecko dłużej niż 4 lata."
Kurde, skąd oni biorą te liczby?! według statystki niedługo powinnam być wśród tych 85 %, którym udało się w pierwszym roku... Co oczywiście jest z małym prawdopodobieństwem, no ale cóż -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny