Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Ja w lutym jak zaciążyłam to miałam chęć na ogórki kiszone które oczywiście kupiłam. Przeszło mi przez myśl, że zaskoczyło ale nie chciało mi się wierzyć. Objawy miałam na @ typowe. Powiększone piersi i ból brzucha. Na noc założyła podpaskę bo dostawała @ wtedy w nocy. A rano nic nie było i na teściku 2 kreski. Także jeśli macie objawy jak na @ to wcale nie oznacza, że stracone i przyjdzie @.

Moja mama miała 38 lat jak urodziła mojego brata więc wiek nie gra roli.

Witam nowe koleżanki!!!

Witamy :)
    Właśnie słyszałam, że to dość częste zjawisko, iż ma się typowe objawy jak na @ a jest się w ciąży, ale zawsze kiedy zaczynać boleć brzuch to niestety większe prawdopodobieństwo, że przyjdzie @. A jeśli mogę zapytać, ile starałaś się o tę wcześniejszą ciążę?

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wszystkie które znam to miały ból miesiączkowy na początku.
    My się staraliśmy od października a zaciążyłam w lutym w 5tym cyklu. Teraz pierwszy cykl po poronieniu mam 6dc.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa w takim razie życzę powodzenia! tym razem na pewno się uda :)

Kjopa3 lubi tę wiadomość

• kata89 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Chciałabym też do Was dołączyć.
    Z mężem staramy się o rodzeństwo dla 3,5 rocznego malucha. Pierwsza ciąża nie była planowana. Teraz uznaliśmy, że już czas na drugiego potomka, bo widzimy ile radości daje na synek :)

a55a0765ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy:) A od ilu cykli się staracie?

• ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia - jest 5 rano a ja cię uwielbiam ;-) dziś temp. 37.03 !!!! Dziękuje za słowa otuchy . Nadzieja powraca . :-) a i to mój 7 cykl starań

nusia., renate lubią tę wiadomość

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Hej kata:)

U nas to 3 cykl starń, wiecie do trzech razy sztuka więc musi się udać! :)

Ruda coś się chyba święci ;) trzymam kcuiki!!!!

ps. 7 to też szczęsliwa cyfra ;)

• izizizi Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 4 cykl I czekam na owulacje, niestety znowu musze byc na antybiotyku a wyczytalam ze on albo przesuwa albo blokuje owulacje wiec na nic sie w tym cyklu nie nastawiam :( ale za was dziewczynki trzymam kciuki, ciekawa jestem ile z nas zobaczy dwie kreseczki w tym miesiacu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 08:40

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • zizi Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    Zizi to czekamy na efekty!!! Na kiedy masz termin @?

Wg wykresu @ mam na 16.
    Co do żelu to ja zamawiałam w aptece i miałam jeszcze tego samego dnia do odbioru. Tylko, że mój jest bez aplikatora, co przy nakładaniu jest troche trudne, bo żel jest doś płynny i ...wypływa:) Ale poślizg daje spory i całkiem przyjemny;)

A z tymi objawami to straszne. bo niby się wie, że jeszcze wcześnie, ale juz ich szukam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 08:44

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • zizi Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby to fajnie było, gdyby nam testy zaobfitowały w dwie kreseczki w tym msc:))))

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • zizi Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi wrote:
    U mnie 4 cykl I czekam na owulacje, niestety znowu musze byc na antybiotyku a wyczytalam ze on albo przesuwa albo blokuje owulacje wiec na nic sie w tym cyklu nie nastawiam :( ale za was dziewczynki trzymam kciuki, ciekawa jestem ile z nas zobaczy dwie kreseczki w tym miesiacu ;)
    A Tobie, Izizizi, dużo zdrówka życzę aby wszystko jak najszybciej wróciło do normy:)

izizizi lubi tę wiadomość

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czym zajmujecie sie na codzień?

Zaczę pierwsza więc Jak juz pewnie gdzieś przeczytałyście w pierwszym wpisie albo drugim ja pracuję w dziale IT, praca przy kompie stąd jestem tutaj dość często, a pracuję w Czechach gdyż mieszkam blisko czeskiej granicy:)

• izizizi Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od ponad roku mieszkam z mezem w RPA, niestety nie dostalam jeszcze wizy na prace wiec z przymusu siedze w domu:-( a z zawodu jestem specjalista ds.turystyki.

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda69742 wrote:
    Nusia - jest 5 rano a ja cię uwielbiam ;-) dziś temp. 37.03 !!!! Dziękuje za słowa otuchy . Nadzieja powraca . :-) a i to mój 7 cykl starań

No musiało być dobrze :) Moja dzisiejsza tempka też mnie zaskoczyła- jedyna tak wysoka ze wszystkich prawidłowych. Dobry znak? Zobaczymy :)

• zizi Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czechy, RPA...światowo się nam zrobiło:)))) Ja jestem przedszkolanką.
    Co do temp. za mało sie jeszce na tym znam, niestety...

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj 6 cs. Strasznie szybko zlecial. Myslalam tez ze do tego czasu juz bede w ciazy, a okazuje się ze to nie takie łatwe.

a55a0765ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dziewczyny czy wszystkie mamy tę samą poradę dnia, ale dzisiejsza mnie zaskoczyła:

"Załóż, że staranie się o dziecko to proces a nie zdarzenie. Spośród wszystkich par aktywnie starających się o dziecko tylko 30% par zachodzi w nią w pierwszym cyklu. Po 3 cyklach w ciąży będzie około 59% wszystkich starających się par, po 6 cyklach 80%, po 12 cyklach 85%, a w przeciągu 4 lat zajdzie w ciążę około 95% wszystkich starających się par. Około 5% par będzie starało się o dziecko dłużej niż 4 lata."

Kurde, skąd oni biorą te liczby?! według statystki niedługo powinnam być wśród tych 85 %, którym udało się w pierwszym roku... Co oczywiście jest z małym prawdopodobieństwem, no ale cóż :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli nie to zawsze zostaje mi dodatkowe 10 % przez następne 3 lata :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam tą poradę...
    Ja zalozyłam że nie chcę rodzić w lecie i pod koniec roku więc wstrzymałam się do kwietnia ze staraniami a tu psikus...ciekawe jak wyjdzie w rezultacie, początek roku już odpadł :)

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia, Ruda świetnie Wam idzie, trzeba być dobrej myśli, bo temperaturki ładne:)

ruda69742, nusia. lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ