Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • galba Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniając temat - jak wasze dzieci zapatrują się na fakt posiadania rodzeństwa? Moja bardzo się cieszy że być może zostanie starszą siostrą(w sumie to ona mnie zmotywowała :P żeby o tym pomyśleć), mówi że to jej marzenie :) Szkoda w sumie, że będzie spora różnica wieku, ale wcześniej sobie tego nie wyobrażałam (mieliśmy ciężkie początki).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 15:52

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój młody chce brata bo dziewczyn nie lubi :D ( tylko Marysie, swoja koleżanke z przedszkola) ale powiedział, że nie może się podzielic pokojem bo jest tylko dla niego:)

Taka różnica wieku ma swoje wady i zalety :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 15:53

galba lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • galba Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją do wspólnego pokoju przekonało łóżko piętrowe :P

kamisia88 lubi tę wiadomość

• Majetta Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    galba wrote:
    Moją do wspólnego pokoju przekonało łóżko piętrowe :P

sprytne :)
    dzieci jeszcze nie mam więc chociaż w tym temacie nie muszę kombinować :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy 4-5latkach trzeba się nieźle nakombinować, czasem bywa to hmmm...inspirujące :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 17:31

f2w3flw19tw30ku4.png
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rajuśku - zostawić Was na kilka godzin i człowiek nie ogarnia :-P
    Tyle wpisów, że muszę teraz je przeczytać, żeby być w miarę w temacie hahaha

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renate wrote:
    Tzn jak myślisz? To i ja zrobię w sobotę będzie idealnie :) Teraz sobie przypomniałam że na lipcówkach właśnie na 25 się wpisałam jak jeszcze byłam w pełni władz umysłowych heh bo już na tym etapie cyklu to trochę z tym gorzej :)

Wydaje mi się dziewczyny że się udało, mam lekkie mdłości po kilka razy dziennie i szczypią mnie piersi...

kamisia88 witamy i kciuki trzymamy :) w końcu się uda

To jesteśmy umówione na sobotę, o ile nie dostanę wcześniej @.
    W tym cyklu to czuję, że nic z tego nie będzie, dlatego napisałam, że i tak znam już wynik bety ;)
    Dzisiaj tempka spadła na ryjek, a już nieraz miałam kilka dni z rzędu coraz wyżej a później z górki na pazurki, więc wszystko wskazuje, że moje przeczucia są trafne.

Twoje objawy hmmm no nie będę zapeszać ;), ale życzę z całego serducha powodzenia :)

CzekającaMama

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    to i ja się dołaczę :)
    Witam Was wszystkich ;-)Otóż mam 24 lata i staramy się z narzeczonym o dziecko już 9 cykl, niestety jak do tej pory ciagle nic...Badałam się u lekarza on tez i niby jest wszystko w porządku...Jednynym chyba problemem był albo wciąż jest mój nieregularny cykl, ale teraz przez ostatnie 3 miesiące przyjmowałam luteine podjęzykowo przez 10 dni od 16 dnia cyklu i faktycznie ten cykl juz trwał 25 do 30 dni, a czasami zdarzało mi sie ponad 40...ten miesiąc jest pierwszym po luteinie i zastanawiam się , kiedy przyjdzie @
    Trochę już zwatpiłam w ta ciąże i nawet ost nie liczylam sobie dni płodnych ,ani nic, bo to i tak wciąż przywodziło zawód.. moim drugim problemem jest choroba niedoczynność tarczycy lekarka mi powiedziała, że już długi czas sie lecze i poziom TSH jest wyrównany , więc jej zdaniem ta chroba też nie ma wpływu na płodność
    Wszystko niby jak widać ok a dzidziusia jak nie było tak nie ma he he
    Czy Wy też się na cos leczycie i macie długie cykle?
    Może troszke mnie ktoś pocieszy :)))
    Pozdrawiam, serdecznie

Olina witam Cię gorąco witamy :)

Nie martw się wszystko będzie dobrze, a jak będziesz miała chwile zwątpienia to masz nas :)

CzekającaMama

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Można osiwieć zwłaszcza jak organizm płata takie figle, że juz jestes pewna a to tylko objawy okresu których wczesniej nie było, np nigdy wczesniej nie bolały mnie sutki a w ostatnim cyklu byłam przekonana, że zaczynam produkowac pokarm :D Postanowiłam nie doszukiwac sie i spokojnie czekać:) Właśnie wczoraj zaczelismy kolejne starania mam nadzieję, że będziemy sie na forum wspierac i razem czekac na rozwój "wypadków"

Kochana możesz być pewna, że na wsparcie możesz zawsze liczyć. Wszystkie tutaj znalazłyśmy się z tego samego powodu: staramy się o maleństwa, jednym się udało inne dalej walczą o maleńki cud życia, ale przede wszystkim jesteśmy tutaj dla siebie. Mamy dawać sobie wsparcie w każdej sytuacji, razem mamy się dopingować, podtrzymywać na duchu, dzielić się doświadczeniami i na końcu tej drogi cieszyć się najpierw II krechami na teście, a później radosnymi nowinami o narodzinach naszych pociech :)

No i jakby to powiedział mój mężulek: znowu filozofujesz ;) Tylko co ja mogę, że tak mam :-P

CzekającaMama

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Ja mogę conajwyżej wdrożyć plan cotygodniowy :P Mąż ma raz dniówkę, raz nockę, ja też pracuję w głupich godzinach, czasu nie ma na <3 i libido jakieś kiepskie ostatnio... chociaż dzisiaj miałam erotyczny sen :P

Skąd ja to znam. Plany może i bujne, ale u mnie podobnie jak u Ciebie. Oboje pracujemy na zmiany i jak to się mówi: skutecznie się mijamy, a jak już uda nam się być razem, to libido spada na ryj i człowiek marzy, by tylko się przytulić i zasnąć, a od tego to raczej w ciąże się nie zachodzi hahaha

CzekającaMama

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Acha na dodatek tego wszystkiego ptak mnie wczoraj obsrał!!! akurat na mnie musiał nooo...

Słońce a może efektem tego obsrania, będzie już niebawem zielona kropeczka na Twoim wykresie ;)

CzekającaMama
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającaMama wrote:
    Kochana możesz być pewna, że na wsparcie możesz zawsze liczyć. Wszystkie tutaj znalazłyśmy się z tego samego powodu: staramy się o maleństwa, jednym się udało inne dalej walczą o maleńki cud życia, ale przede wszystkim jesteśmy tutaj dla siebie. Mamy dawać sobie wsparcie w każdej sytuacji, razem mamy się dopingować, podtrzymywać na duchu, dzielić się doświadczeniami i na końcu tej drogi cieszyć się najpierw II krechami na teście, a później radosnymi nowinami o narodzinach naszych pociech :)

No i jakby to powiedział mój mężulek: znowu filozofujesz ;) Tylko co ja mogę, że tak mam :-P
    Dzieki, nie spodziewałam się ciepłego przyjęcia z waszej strony, byłam przekonana, że będę odludkiem :D W każdym razie cieszę się, że zdecydowałam się napisać :)

CzekającaMama lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    po owulacji nie powinno sie go brac czyli tylko do owu.

Kochana masz rację, że wiesiołka powinno się brać tylko do owulki, bo później często wywołuje skurcze macicy i utrudnia zagnieżdżenie. Mi gin zlecił branie wiesiołka właśnie do owulki i też kupuję ten z Gal-a - tańszy niż Oeparol a taki sam efekt.

CzekającaMama

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizi wrote:
    czyli...odpuszczamy sobie;) taaa...łatwo powiedziec, tylko jak to zrobic?

No właśnie jak to zrobić hmmm ???
    Ja niby tak odpuszczam co cykl i co? 11 cykl dobiega końca, ponad rok starań i chyba w tym cyklu dopiero w jakimś sensie udało mi się wyluzować, na tyle że czuję jedynie ból jak na @ ;)

To się sama pocieszyłam - nie ma co :-P

CzekającaMama

Wysłany: 21 lipca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Zapomniałam, że mam 1 test pod łóżkiem bo w tamtym cyklu juz nawet teścia wysłałam po 2 testy :D Jeden zrobiłam a za pare godzin okres, chyba dam go mężowi żeby oddał dopiero tydzień po spóźnionym @ ;)

Oddaj, oddaj i niech schowa tak, żebyś go nigdzie nie wyszperała ;)

kamisia88 lubi tę wiadomość

CzekającaMama
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    no to i ja nieśmiało dołączam. Jestem od 4 lat mężatką, mam 27 lat i właśnie zaczynamy próbować... W sensie jestem w trakcie 2 cyklu, w którym przestaliśmy się zabezpieczać... Ciekawe co z tego będzie, ale uświadomiliśmy sobie potrzebę zwiększenia rodzinki.

6sutdqk3wg6v2a8v.png

Wysłany: 21 lipca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZOSTAR wrote:
    Hej,
    no to i ja nieśmiało dołączam. Jestem od 4 lat mężatką, mam 27 lat i właśnie zaczynamy próbować... W sensie jestem w trakcie 2 cyklu, w którym przestaliśmy się zabezpieczać... Ciekawe co z tego będzie, ale uświadomiliśmy sobie potrzebę zwiększenia rodzinki.

Witaj Kochana i zapraszamy śmiało do naszego grona gadulińskich staraczek, chociaż jak możesz zauważyć czasami potrafimy pomilczeć - no, ale to tylko będąc w pracy lub mając coś innego do zrobienia ;)

Życzę aby cykli starań było jak najmniej i żeby już niebawem Wasza rodzinka się powiększyła :)

CzekającaMama
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZOSTAR wrote:
    Hej,
    Dokladnie jak napisała CzekajacaMama witamy gorąco, chociaż ja tez świeża bo od dzis tu jestem ale będziemy razem ;) Ja tez mam 27 lat i męża mam od prawie 2 lat:)

f2w3flw19tw30ku4.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającaMama wrote:
    Skąd ja to znam. Plany może i bujne, ale u mnie podobnie jak u Ciebie. Oboje pracujemy na zmiany i jak to się mówi: skutecznie się mijamy, a jak już uda nam się być razem, to libido spada na ryj i człowiek marzy, by tylko się przytulić i zasnąć, a od tego to raczej w ciąże się nie zachodzi hahaha
    Heh... uśmiechnęłam się, czytając ten post - choć uśmiech był raczej smutny. Mój Małż zareagował tak samo: "Life", niestety ;/

A-nisia, dobrze jest, trzymamy kciuki!!!! Tyle urzędowaliście, że może plemniczki czekają? Mają na to kilka dni nawet :) W sumie, to lepiej PRZED owulką, niż się spóźnić po.

A z testami - dzielne jesteście. Ja nie potrafię wytrzymać z wczesnym testowaniem. Wolę zobaczyć jedną krechę, niż mieć nadzieję, że moooooże jest już druga (nie brzmi to chyba zbyt logicznie ;) ).

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek - jedyne pocieszenie to takie, że nie tylko u nas tak wygląda szalony tryb zycia z jakim przyszło nam się zmagać ;)

CzekającaMama
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ