Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Czekająca, czytając Twoj post pomyślałam sobie, że jak w tym cyklu sie nie uda (ale oczywiście luz, nadal sie nie nakręcam;) ) to pójde do gin. aby sprawdziła mnie porządnie. byłam przed staraniami, ale tylko na ogólnym badaniu, niby wszystko ok. podstawowe hormony też niedawno robiłam i są w normie. ale myslę ze będzie rozsądniej sprawdzic wszystko jak nalezy zamiast czekac rok i ewentualnie go zmarnowac. jaka pisałas, czasem drobna rzecz może sprawic, że dzidziuś sie nie pojawia. tak więc czuje sie zainspirowana do działania. dzięki;)
-
chętnie, ale dopiero jak wróce do domu. bo nie pamietam ich nazw. miałam robione żeby sprawdzic czy tarczyca dobrze działa( to było ths czy coś.i jakies tam jeszcze;)nie wiem, czy to wystarczy, czy też w przypadku starania sprawdza sie też inne hormony, których nie miałam. jak wróce do domu, to napisze więcej. chyba, ze któraś z dziewczyn jest bardziej zorientowana? Podstawowe badania na tarczyce wystarczą?
-
Cześć IZOSTAR
Przyłączam się do rady jednej z dziewczyn, że z lekarzem nie ma co czekać. Oczywiście jeśli ktoś jest pod stałą kontrolą i ogólnie nie ma problemów to nie musi od razu robić całego kompletu badań ale jeśli po kilku miesiącach starań brak dwóch kreseczek na teście to nie warto czekać
z moim M staramy się już od kilku miesięcy i ponieważ na razie nic z tego nie wychodzi rozpoczęłam cykl badań07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Mundek wrote:zizi a mogłabys napisac jakie to są podstyawowe hormony tak konretnie i kiedy najlepiej zrobic takie badanie bo tez chciałabym sprawdzic...
Ja jestem właśnie w trakcie badań hormonalnych:
TSH - tarczyca (do zrobienia w sumie w każdym momencie)
3-5dc : FSH i LH
21-22dc: progesteron, prolaktyna, prolaktyna z obciążęniem
To są hormony odpowiedzialne ogólnie za prawidłowe cykle i za zajście (i utrzymanie na początku) ciąży Lekarz (co prawda prywatny) od ręki dał mi skierowanie.zizi, Mundek lubią tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
zizi wiem że trzeba trzy wyższe ja miałam jedną wyższą drugą taką samą a trzeciej nie spr bo byłam na panienskim i bez sensu bo o 5 dopiero sie położyłam, i uznałam ze wynik będzie niemiarodajny chociaż z perspektywy czasu mogłam zmierzyc i zaznaczyc inną godz sama nie wiem czemu tak zrobiłam ale co trudno chyba za bardzo sie nakrecam i stresuje tymi temperaturami bez sensu
Mundek 26 lat z endometriozą
cykl 8
termin @ okolo 11.01.2016
długość cyklu ok 28dni -
kamisia88 wrote:Ja nie mierzę, polegam na śluzie i sygnałach organizmu, no od 3 miesięcy bez skutku ale może się uda niebawem. Jeśli masz czas i chęci na badania to na pewno nie zaszkodzi, w każdym razie będziemy trzymac kciuki za Ciebie i czekać na dobre wieści
Dziękuję -
Widzę,że na forum był bardzo aktywny poniedziałek po weekendzie
Witam nowe dziewczyny i życzę Wam również by forum było szczęśliwe i zaoowocowało jak najszybszym zafasolkowaniem
Zizi ovu w pierwszej kolejności jest wyznaczane na podstawie temperatur i najlepiej choć jeszcze jednego czynnika potwierdzającego (np. śluz). Mi też w tym cyklu ovufriend wyznaczył najpierw owulacje w 14 dniu, ale przerywaną kreską (owulację zakłócał pozytywny test owulacyjny z 15 dc), a dopiero po kilku dniach przestawił na 16 dc.
W temacie badań, mi gin jak mu powiedziałam, że chciałabym się starać o ciążę, zrobił podstawową morfologię, tsh, glukozę, toksoplazmozę, cytomegalię, różyczkę, chlamydię i z tego co pamiętam jeszcze WR i HBS. Dodatkowo po poronieniu endo sprawdzał ft3,ft4, i poziom D3. Wiem, że przy problemach z zajściem oznacza się też prolaktynę.
Rudzialka byłaś jednak na becie czy odpuściłaś?
zizi lubi tę wiadomość
-
aj schizuję czasami, ale to chyba kwestia przyzwyczajenia do tych wszystkich odczuć, ukłuć, bólów, itp... ogólnie jestem bardzo szczęśliwa, do pełni szczęścia brakuje mi tylko Mundka w ciąży ale czuję że już niedługo... cóż mam pisać cudna jest ta świadomość że rośnie w Tobie ta kruszynka... w ogóle chciałabym abyście wszystkie już były szczęśliwe i aby aktualne cykle były szczęśliwe. Tak sobie czytam tu czasami co nieco i coraz mocniej kciuki zaciskam bo to forum jest szczęśliwe mówię Wam... tego się trzymajcie
Rybaaaa, Kjopa3, Ruby, zizi lubią tę wiadomość
-
od kilku dnie boli mnie macica, bóle zaczęły się jakieś 3 dni po owulacji.. a dzisiaj ciągle czuje wielki dyskomfort jak chodzę, a jak przcisne podbrzusze to mnie strasznie boli.. mogą to być objawy ciąży? bo zaczynam się martwić.. że to coś nienormalnego..