Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • zizi Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca, czytając Twoj post pomyślałam sobie, że jak w tym cyklu sie nie uda (ale oczywiście luz, nadal sie nie nakręcam;) ) to pójde do gin. aby sprawdziła mnie porządnie. byłam przed staraniami, ale tylko na ogólnym badaniu, niby wszystko ok. podstawowe hormony też niedawno robiłam i są w normie. ale myslę ze będzie rozsądniej sprawdzic wszystko jak nalezy zamiast czekac rok i ewentualnie go zmarnowac. jaka pisałas, czasem drobna rzecz może sprawic, że dzidziuś sie nie pojawia. tak więc czuje sie zainspirowana do działania. dzięki;)

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • zizi Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek wrote:
    hej dziewczyny co wy na to zignorowałam jedna temeraturę która była najwyzsza od razu po okresie i ovu od razu wyznaczył mi owulacje co o tym myślicie? f06ff106a94354fa20eed14e04c6f4ee.png

przykro mi, ale na tym kompie wykres mi sie nie wyswietla...:/

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizi a mogłabys napisac jakie to są podstyawowe hormony tak konretnie i kiedy najlepiej zrobic takie badanie bo tez chciałabym sprawdzic...

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • zizi Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wyznaczyło ovu dpoiero po trzeciej wyższej temperaturze od podstawowej. jedna wyższa to chyba za mało. ale patrze na miniaturke więc może pisze bez sensu i związku;)

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • zizi Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chętnie, ale dopiero jak wróce do domu. bo nie pamietam ich nazw. miałam robione żeby sprawdzic czy tarczyca dobrze działa( to było ths czy coś.i jakies tam jeszcze;)nie wiem, czy to wystarczy, czy też w przypadku starania sprawdza sie też inne hormony, których nie miałam. jak wróce do domu, to napisze więcej. chyba, ze któraś z dziewczyn jest bardziej zorientowana? Podstawowe badania na tarczyce wystarczą?

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH i prolaktyna no i krew, tak mi się wydaje

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć IZOSTAR :)

Przyłączam się do rady jednej z dziewczyn, że z lekarzem nie ma co czekać. Oczywiście jeśli ktoś jest pod stałą kontrolą i ogólnie nie ma problemów to nie musi od razu robić całego kompletu badań ale jeśli po kilku miesiącach starań brak dwóch kreseczek na teście to nie warto czekać :(

z moim M staramy się już od kilku miesięcy i ponieważ na razie nic z tego nie wychodzi rozpoczęłam cykl badań :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek wrote:
    zizi a mogłabys napisac jakie to są podstyawowe hormony tak konretnie i kiedy najlepiej zrobic takie badanie bo tez chciałabym sprawdzic...

Ja jestem właśnie w trakcie badań hormonalnych:
    TSH - tarczyca (do zrobienia w sumie w każdym momencie)

3-5dc : FSH i LH
    21-22dc: progesteron, prolaktyna, prolaktyna z obciążęniem

To są hormony odpowiedzialne ogólnie za prawidłowe cykle i za zajście (i utrzymanie na początku) ciąży :) Lekarz (co prawda prywatny) od ręki dał mi skierowanie.

zizi, Mundek lubią tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • zizi Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Majetta. musze sprawdzic co miałam robione. tsh miałam,ale reszty nie.

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizi wrote:
    Dzięki, Majetta. musze sprawdzic co miałam robione. tsh miałam,ale reszty nie.

Warto zrobić bo w sumie jeśli hormony są w normie to już duży sukces :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizi wiem że trzeba trzy wyższe ja miałam jedną wyższą drugą taką samą a trzeciej nie spr bo byłam na panienskim i bez sensu bo o 5 dopiero sie położyłam, i uznałam ze wynik będzie niemiarodajny chociaż z perspektywy czasu mogłam zmierzyc i zaznaczyc inną godz sama nie wiem czemu tak zrobiłam ale co trudno chyba za bardzo sie nakrecam i stresuje tymi temperaturami bez sensu

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • zizi Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acha, rozumiem. faktycznie pewnie nie było sensu mierzyc. ovu jest wyznaczana takze na podstawie innych objawów i ststystyki, ale czy to miarodajne, nie mam pojęcia:/

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Ja nie mierzę, polegam na śluzie i sygnałach organizmu, no od 3 miesięcy bez skutku ale może się uda niebawem. Jeśli masz czas i chęci na badania to na pewno nie zaszkodzi, w każdym razie będziemy trzymac kciuki za Ciebie i czekać na dobre wieści :)

Dziękuję :-)

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizi wrote:
    Witaj, Izostar:) Mam nadzieje, że bedzie Ci z nami dobrze. no i że szybciutko doczekasz sie zielonej kropeczki.

Dziękuję, też mam nadzieję :-) Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego dzionka!

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę,że na forum był bardzo aktywny poniedziałek po weekendzie :)

Witam nowe dziewczyny i życzę Wam również by forum było szczęśliwe i zaoowocowało jak najszybszym zafasolkowaniem :)

Zizi ovu w pierwszej kolejności jest wyznaczane na podstawie temperatur i najlepiej choć jeszcze jednego czynnika potwierdzającego (np. śluz). Mi też w tym cyklu ovufriend wyznaczył najpierw owulacje w 14 dniu, ale przerywaną kreską (owulację zakłócał pozytywny test owulacyjny z 15 dc), a dopiero po kilku dniach przestawił na 16 dc.

W temacie badań, mi gin jak mu powiedziałam, że chciałabym się starać o ciążę, zrobił podstawową morfologię, tsh, glukozę, toksoplazmozę, cytomegalię, różyczkę, chlamydię i z tego co pamiętam jeszcze WR i HBS. Dodatkowo po poronieniu endo sprawdzał ft3,ft4, i poziom D3. Wiem, że przy problemach z zajściem oznacza się też prolaktynę.

Rudzialka byłaś jednak na becie czy odpuściłaś?

zizi lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny... i co tam u Was ? są jakieś nowe bąbelki? 3mam za Was kciuki i czekam na fioletowej :)

178158129f.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blekitna jak sie czujesz? Jak gardlo i wogole jak ci w tej ciazy??

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aj schizuję czasami, ale to chyba kwestia przyzwyczajenia do tych wszystkich odczuć, ukłuć, bólów, itp... ogólnie jestem bardzo szczęśliwa, do pełni szczęścia brakuje mi tylko Mundka w ciąży ale czuję że już niedługo... :) cóż mam pisać cudna jest ta świadomość że rośnie w Tobie ta kruszynka... w ogóle chciałabym abyście wszystkie już były szczęśliwe i aby aktualne cykle były szczęśliwe. Tak sobie czytam tu czasami co nieco i coraz mocniej kciuki zaciskam bo to forum jest szczęśliwe mówię Wam... :D tego się trzymajcie :)

Rybaaaa, Kjopa3, Ruby, zizi lubią tę wiadomość

178158129f.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gardło samo przeszło jak je nastraszyłam w sobotę że w poniedziałek idziemy z tym do lekarza... i było już po bólu w poniedziałek :)

178158129f.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od kilku dnie boli mnie macica, bóle zaczęły się jakieś 3 dni po owulacji.. a dzisiaj ciągle czuje wielki dyskomfort jak chodzę, a jak przcisne podbrzusze to mnie strasznie boli.. mogą to być objawy ciąży? bo zaczynam się martwić.. że to coś nienormalnego..

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ