Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Rybaaaa wrote:Cześć staraczki
Zaczynam swoją przygodę z ovu i zaczęłam udzielać się na kilku forach, ale w sumie czemu nie u Was? Można dołączyć?
To nasz 2 cs o drugą dzidzię, pierwsza ma 7,5 mca. Zawsze chcieliśmy z M dzieci z niewielką różnicą wieku, więc działamy
Pozdrawiam i życzę owocnych starań
Pewnie!Rybaaaa lubi tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Oczekująca ja bym tez poczekała do piątku. Szkoda pieniędzy, a poza tym te bety przed @ bywają zwodnicze, sama taką przerobiłam i skończyło się @ po kilku dniach
Dziewczyny trzymajcie proszę za mnie kciuki, bo nie wiem co będzie... plamię bardziej, mój gin na urlopie do poniedziałku, znalazłam adres do innego gina i wieczorem jadę do niego, ale boję się bardzo o ciążę i tego jak mnie potraktuje, bo kompletnie nie znam człowieka... -
Hannia123 wrote:Oczekująca ja bym tez poczekała do piątku. Szkoda pieniędzy, a poza tym te bety przed @ bywają zwodnicze, sama taką przerobiłam i skończyło się @ po kilku dniach
Dziewczyny trzymajcie proszę za mnie kciuki, bo nie wiem co będzie... plamię bardziej, mój gin na urlopie do poniedziałku, znalazłam adres do innego gina i wieczorem jadę do niego, ale boję się bardzo o ciążę i tego jak mnie potraktuje, bo kompletnie nie znam człowieka...Hannia123 lubi tę wiadomość
Kazik :* -
Dzięki galba, ale ja tam odważna się nie czuję córcia na szczęście nie dała się za bardzo we znaki, więc nam się nie odechciało
Z pierwszą ciążą to było tak: chcieliśmy zaraz po ślubie, ale już miałam zaplanowaną operację na 5 mcy po. Miesiąc dochodzenia do siebie i zaczął się kolejny cykl. Planowaliśmy poczekać bo w pracy gorący okres był i od kolejnego cyklu zacząć działać. Ale któregoś wieczora, gdy padliśmy wykończeni po pracy, powiedziałam do M, że właśnie mamy dni płodne, i wiem że mieliśmy za miesiąc zacząć, ale trochę szkoda, że sił brak. No i wykrzesał z siebie resztki sił, 2 dni później też później owu i po 2 tygodniach już blada druga krecha
Teraz niestety cykl mam tak rozregulowany, więc nie wiem jak to będzieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 17:47
-
zizi wrote:Witajcie, kochane:) Jak wida dzieje się tu wiele zarówno w dzień jak i w nocy:)
Kochana jak widać staraczkowe czarownice nieustannie są na posterunku
Trzeba dbać o morale naszej ekipy i zwiększać nieustannie szeregi - będzie raźniej i weselejKjopa3 lubi tę wiadomość
CzekającaMama
Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc -
zizi wrote:Czekająca, czytając Twoj post pomyślałam sobie, że jak w tym cyklu sie nie uda (ale oczywiście luz, nadal sie nie nakręcam;) ) to pójde do gin. aby sprawdziła mnie porządnie. byłam przed staraniami, ale tylko na ogólnym badaniu, niby wszystko ok. podstawowe hormony też niedawno robiłam i są w normie. ale myslę ze będzie rozsądniej sprawdzic wszystko jak nalezy zamiast czekac rok i ewentualnie go zmarnowac. jaka pisałas, czasem drobna rzecz może sprawic, że dzidziuś sie nie pojawia. tak więc czuje sie zainspirowana do działania. dzięki;)
Słońce służę pomocą
Ja faktycznie mogę powiedzieć, że jestem na siebie zła, bo czuję, że zmarnowałam ostatni rok a ile nerwów i łez mnie to kosztowało to już lepiej nie mówić.
Nie twierdzę, że teraz w mgnieniu oka się uda, ale wiem że wymagam podrasowania lekami, bo bez nich to ogólnie mogłabym się starać w nieskończoność.CzekającaMama
Rybaaaa wrote:Cześć staraczki
Zaczynam swoją przygodę z ovu i zaczęłam udzielać się na kilku forach, ale w sumie czemu nie u Was? Można dołączyć?
To nasz 2 cs o drugą dzidzię, pierwsza ma 7,5 mca. Zawsze chcieliśmy z M dzieci z niewielką różnicą wieku, więc działamy
Pozdrawiam i życzę owocnych starań
Witaj Rybaaaa miło, że i nas zauważyłaś w gąszczu różnych wątków i bardzo się cieszymy, że powiększyłaś nasze szeregiCzekającaMama
Hannia123 wrote:Oczekująca ja bym tez poczekała do piątku. Szkoda pieniędzy, a poza tym te bety przed @ bywają zwodnicze, sama taką przerobiłam i skończyło się @ po kilku dniach
Dziewczyny trzymajcie proszę za mnie kciuki, bo nie wiem co będzie... plamię bardziej, mój gin na urlopie do poniedziałku, znalazłam adres do innego gina i wieczorem jadę do niego, ale boję się bardzo o ciążę i tego jak mnie potraktuje, bo kompletnie nie znam człowieka...
Słońce ja idę na betę w tą sobotę zgodnie z zaleceniami gina - gdyby to ode mnie zależało to był ogólnie nie szła, no ale żeby nie było, że się nie stosuję do wytycznych to pójdę, bo będę wiedziała co mam dalej robić z luteiną, czy ją brać, czy odstawić
Hannia123 lubi tę wiadomość
CzekającaMama
To ja już po. Lekarz okazał się całkiem miły Zrobił usg, jest pęcherzyk i zarodek na 16 mm, bicia serca jeszcze nie było, ale tego akurat się spodziewałam, bo przerabiałam ten temat w ciąży z córką na tym etapie i wiem, że na serduszko jest za wcześnie. Plamienie najprawdopodobniej albo fizjologiczne z terminu @, albo gin stwierdził,że na upartego jest maleńka plamka koło szyjki, z której mogłam plamić. A najlepsze, że w gabinecie głowica od usg była czyściutka Dostałam na wszelki wypadek duphaston, ale gin zasugerował bym poczekała ze dwa, trzy dni, bo może plamienie samo ustąpi. Jeśli nie lub się nasili 3x dziennie.
Dziękuję za wsparcie :* i czekam na Wasze pozytywne testy.
Czekającamama beta w takiej sytuacji to jednak coś innego ze względu na luteinę. Będę Ci kibicować, byś ją nadal brała
Beta przed terminem @ ma też sens przy dłuższych staraniach, by sprawdzić czy dochodzi w ogóle do zapłodnienia i zlokalizować na którym etapie jest problem.izizizi, zizi lubią tę wiadomość
-
Hannia123 wrote:To ja już po. Lekarz okazał się całkiem miły Zrobił usg, jest pęcherzyk i zarodek na 16 mm, bicia serca jeszcze nie było, ale tego akurat się spodziewałam, bo przerabiałam ten temat w ciąży z córką na tym etapie i wiem, że na serduszko jest za wcześnie. Plamienie najprawdopodobniej albo fizjologiczne z terminu @, albo gin stwierdził,że na upartego jest maleńka plamka koło szyjki, z której mogłam plamić. A najlepsze, że w gabinecie głowica od usg była czyściutka Dostałam na wszelki wypadek duphaston, ale gin zasugerował bym poczekała ze dwa, trzy dni, bo może plamienie samo ustąpi. Jeśli nie lub się nasili 3x dziennie.
Dziękuję za wsparcie :* i czekam na Wasze pozytywne testy.
Czekającamama beta w takiej sytuacji to jednak coś innego ze względu na luteinę. Będę Ci kibicować, byś ją nadal brała
Beta przed terminem @ ma też sens przy dłuższych staraniach, by sprawdzić czy dochodzi w ogóle do zapłodnienia i zlokalizować na którym etapie jest problem.
Kochana - dziękuję Ci za słuszne sugestie (widać ten mój gin na łeb na karku hihihi).
Bardzo się cieszę, że wizyta u gina przebiegła pozytywnie i trzymam kciukaski, żeby plamienie zniknęło, bo przecież nie możesz się stresować.
Buziakikamisia88 lubi tę wiadomość
CzekającaMama
kamisia88 i Olina - rozumiem Was w 100% też to przerabiałam.
Po roku starań dopiero w tym cyklu jakoś inaczej podchodzę do wszystkiego. Chyba załączył mi się w końcu mechanizm samoobronny hahaha I nie pozwala mi się nakręcać, żebym później znowu nie miała kilkudniowego doła.
Teraz jakoś nie widzę u siebie żadnych objawów
Wspieram Was z całego serducha i wierzę, że razem damy radę, bo w jedności siłaSunday, zizi, Renia32 lubią tę wiadomość
CzekającaMama
CzekającaMama wrote:kamisia88 i Olina - rozumiem Was w 100% też to przerabiałam.
Po roku starań dopiero w tym cyklu jakoś inaczej podchodzę do wszystkiego. Chyba załączył mi się w końcu mechanizm samoobronny hahaha I nie pozwala mi się nakręcać, żebym później znowu nie miała kilkudniowego doła.
Teraz jakoś nie widzę u siebie żadnych objawów
Wspieram Was z całego serducha i wierzę, że razem damy radę, bo w jedności siła
Kazik :* -
Ruby wrote:a mam takie pytanie do tych kótre używają tych żeli, czy dzięki temu jest przyjemniej? Ja nie wiem bo nigdy takich żeli nie używałam może by tak podrasować się takimi żelami, że tak powiem:) i nie chodzi mi tu o nawilżenie dla plemników tylko dla samej przyjemności podczas tego i owego
Dziewczyny kiedy testujecie? Mi wypada na 1 sierpnia.. Chociaz ostatnio mialam wstret do jedzenia i brak apetytu a teraz nawet ochota na slodycze przyszla (czeko juz dawno nie jadlam bo nie mialam ochoty na slodycze) wiec moze cos jest na rzeczy, ale lepiej sie nie nakrecac..