X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • majju Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk staramy się od podobnego okresu czasu więc wydaje mi się, że trochę rozumiem Twój nastrój. Przytulam :*
    Bratku, monitoring to dobra rzecz chociaż dość droga jeśli się robi prywatnie. Oby tylko przyniósł efekty. Ale zgłodniałam przez to zdjęcie! ;)

Bratek, madzikk lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk - to wszystko zasługa mojej ukochanej Kwestii Smaku ;)
    Nie, jestem z mazowieckiego.

Ruby - wiem. Tylko nie chciałam w kółko zmieniać lekarza. Ale jeśli tu nie ruszy, to będę szukać, aż trafię na takiego, który to ogarnie. Od klinik niepłodności odpychało mnie to, że ponoć często lekarze szybko gadają tam o IVF. A my nawet o IUI na razie nie myślimy. Wiesz, ja do niej też chodzę prywatnie, aczkolwiek teraz posiewy do HSG i samo HSG zrobiła mi na NFZ.
    Ewentualnie rozważam zapisanie się do lekarza, który m.in. przyjmuje w przychodni od naprotechnologii - i właśnie zapisanie się do tej przychodni. Wtedy nie powinien cisnąć na wspomaganie. Aczkolwiek z tego, co pamiętam, były tam straszne problemy ze złapaniem terminu. A w drugiej przychodni, gdzie przyjmuje, kasuje bodajże 250zł za pierwszą wizytę.... ;]

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    madzikk - to wszystko zasługa mojej ukochanej Kwestii Smaku ;)
    Nie, jestem z mazowieckiego.

Ruby - wiem. Tylko nie chciałam w kółko zmieniać lekarza. Ale jeśli tu nie ruszy, to będę szukać, aż trafię na takiego, który to ogarnie. Od klinik niepłodności odpychało mnie to, że ponoć często lekarze szybko gadają tam o IVF. A my nawet o IUI na razie nie myślimy. Wiesz, ja do niej też chodzę prywatnie, aczkolwiek teraz posiewy do HSG i samo HSG zrobiła mi na NFZ.
    Ewentualnie rozważam zapisanie się do lekarza, który m.in. przyjmuje w przychodni od naprotechnologii - i właśnie zapisanie się do tej przychodni. Wtedy nie powinien cisnąć na wspomaganie. Aczkolwiek z tego, co pamiętam, były tam straszne problemy ze złapaniem terminu. A w drugiej przychodni, gdzie przyjmuje, kasuje bodajże 250zł za pierwszą wizytę.... ;]

Myślę, że nawet jakbyś do takiej klinki poszła i od razu im powiedziała, że nie przyszłać po IVF tylko chcesz się skupić na szukaniu przyczyny to na pewno rozpoczną pierwsze od monitoringu, zwłaszcza że miałaś HSG i masz pewnie jeszcze kupę innych badań już porobionych, może jakbyś twojej lekarce zasugerowała żeby zrobiła to pewnie też się z tobą zgodzi...
    A doktorek co się tak wyosko ceni to pewnie dobry jest? mój też na dobrych opiniach środowiska jedzie i też tani nie jest, ja dopiero kilka razy byłam więc jeszcze zdania wyrobionego nie mam, zobaczymy jak sobie ze mną poradzi:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 13:15

• majju Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie chodzę do przychodni leczenia niepłodności i moja gin mówiła, że będziemy robić wszystko żeby nie była potrzebna IUI ani IVF :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podczytuję Was ale jak na złość dziś tyle roboty mam że nie mam chwilki by napisac...buu

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do ginki (wcześniej do gina), którzy też prowadzą klinikę leczenia niepłodności. Ale IVF nie wprowadzają rutynowo :) racze j najpierw wykorzystują naturalne metody. Ją muszę się w grudniu zapisać na monitoring, tylko że to akurat święta, a taki monitoring go kupę kasy :(

• AgaL Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ja chodzę do ginki (wcześniej do gina), którzy też prowadzą klinikę leczenia niepłodności. Ale IVF nie wprowadzają rutynowo :) racze j najpierw wykorzystują naturalne metody. Ją muszę się w grudniu zapisać na monitoring, tylko że to akurat święta, a taki monitoring go kupę kasy :(

U mnie pewnie też będzie monitoring....zobaczymy. Te koszty badań, wizyty wszystko to jest przerażające.

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wizyta z USG to 200 zł, nie wiem czy za monitoring też liczą sobie, jak za pełną wizytę. Bo jeżeli monitoring to min 3-5 wizyty to 800 zł przed świętami nie wynajdę.

• majju Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie normalna wizyta 150, monitoring 80 a PCT test 100 zł...

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt koszty są masakryczne ale nic innego nie poradzimy... Jak byłam u nas na NFZ przed rozpoczęciem starań to babka zrobiła mi tylko USG i powiedziała, że jestem bardzo zdrową kobietą i starć się możemy, oczywiście bez dodatkowych badań...a co by szkodziło gdyby mi dała skierowanie na to tsh i prl takie podstawy, a juz bym przynajmniej miała unormowane...niestety jak porządnie to tylko prywanie akurat mowię o moim przypadku...pewnie są jeszcze lekarze na NFZ solidni i rzetelni ale ja nie trafiłam, a nie mam czasu chodzić i "testować" ich po kolei...

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju 80 zł za jedno USG czy za cały monitoring? A co to jest PCT?

• AgaL Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    To fakt koszty są masakryczne ale nic innego nie poradzimy... Jak byłam u nas na NFZ przed rozpoczęciem starań to babka zrobiła mi tylko USG i powiedziała, że jestem bardzo zdrową kobietą i starć się możemy, oczywiście bez dodatkowych badań...a co by szkodziło gdyby mi dała skierowanie na to tsh i prl takie podstawy, a juz bym przynajmniej miała unormowane...niestety jak porządnie to tylko prywanie akurat mowię o moim przypadku...pewnie są jeszcze lekarze na NFZ solidni i rzetelni ale ja nie trafiłam, a nie mam czasu chodzić i "testować" ich po kolei...

Oj trzeba mieć szczęście żeby trafić na dobrego z NFZ....ja nawet nie zaczynałam chodzić, od razu prywatnie, po tym jak słyszałam historie koleżanek, które chodza z NFZu....strach się bać:/

• majju Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za jedno usg monitorujące :) PCT test robi się po stosunku żeby zbadać jak plemniki zachowują się w moim śluzie, czy żyją, ruszają się, ile ich jest i czy mój śluz nie jest dla nich wrogi :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płaciłam ostatnio za pierwszą wizytę 150 (w tym oczywiście USG), kolejna zobaczę teraz....a monitoringi nie wiem jeszcze.

• Edycik Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za każdą nową wizyte w cyklu 150zł, a każdy kolejny monitoring 50zł.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Oj trzeba mieć szczęście żeby trafić na dobrego z NFZ....ja nawet nie zaczynałam chodzić, od razu prywatnie, po tym jak słyszałam historie koleżanek, które chodza z NFZu....strach się bać:/

Też jeszcze nie słyszałam o dobrym ginku na NFZ. Za to na własnej skórze przekonałam się o ich podejściu do pacjentek :/ Oczywiście nie można uogólniać ale niestety tak jest najczęściej. A człowiek płaci te składki... :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ja płaciłam ostatnio za pierwszą wizytę 150 (w tym oczywiście USG), kolejna zobaczę teraz....a monitoringi nie wiem jeszcze.

AgaL ale za badania chyba tysiaka juz o ile dobre pamiętam?
    Kiedyś było jeszcze że i od prywatego recepta była refundowana a teraz koszmar , nie dość że u prywanego płacisz za wizytę to i receptę 100% płacisz, to jest niesprawiedliwe, recepty powinny byc tak samo refundowane!

• AgaL Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    AgaL ale za badania chyba tysiaka juz o ile dobre pamiętam?
    Kiedyś było jeszcze że i od prywatego recepta była refundowana a teraz koszmar , nie dość że u prywanego płacisz za wizytę to i receptę 100% płacisz, to jest niesprawiedliwe, recepty powinny byc tak samo refundowane!

Rubu za badania moje i Męża w sumie 1700 zł.....
    a jak już pisałam nie wyszły wszystkie dobre, wiec pewnie czeka mnie leczenie, wykup leków,albo dalsze badania. Marzę tylko żeby powiedział,że mamy szanse się starać...że damy radę sami.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZMykam Kochane,będę za godzinę muszę iść do innego wydziału zastąpić koleżankę ;)

• majju Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Rubu za badania moje i Męża w sumie 1700 zł.....
    a jak już pisałam nie wyszły wszystkie dobre, wiec pewnie czeka mnie leczenie, wykup leków,albo dalsze badania. Marzę tylko żeby powiedział,że mamy szanse się starać...że damy radę sami.

O ja pitole :( Tym bardziej mega mocno trzymam kciuki żeby się Wam udało :*

AgaL lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ