X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Aguś kiepski humor od rana?

Cinnamonku a u Ciebie jak?:)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:

Agatia prolaktynę kiedyś zbijałam bromergonem, jeszcze przed staraniami, w ciągu 2 miesięcy mi spadła do min z 46, także szybko. Potem odstawiałam stopniowo, przestałam brać, zaczęły się starania i teraz sprawdziłam i znowu 46.
    WIzytę mam niedługo to zobaczymy, na pewno coś będę brać, ale miałam masę innych badań, bo mój gin chce mieć cały obraz,żeby wiedzieć jak działać.

Ja brałam bromek 3 MC potem ginka kazała odstawić. Teraz endokrynolog kazał brać znowu. Jaką dawke bralaś? Nic nie działo się u Ciebie z cyklem po odstawieniu bromka? Bo u mnie właśnie trafił się cykl bez owu po odstawieniu. I teraz nie bardzo wiem czy go brać, szczegolnie, że gin mówi nie brać a endo brać ;) mam niby brać 1/2 tabl dowcipnie ;) niby to mała dawka. Ale już sama nie wiem.

• madzikk Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Bez powodu np. obudziłam się nie po tej stronie łóżka i w płacz ;) I tak cały dzień. Podejrzewam, że to wina inofemu ;)
    A że <3 przesunęły mi się o jeden dzień to chyba idziemy teraz łeb w łeb :D
    No to witam w klubie. A mialo byc tak pieknie. Dzisiaj owulacja i nic z tego. Cykl na straty. Znowu zaczynam sie poddawac. Juz nie mam sily. To mnie przerasta. Do domu dzisiaj nie wracam. Ide do kolezanki spac, trzeba sie odstresowac jakos.
    Mundek, zaglosuje, mam nadzieje ze wygrasz.
    Milego dnia!

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    AgaL wrote:

Agatia prolaktynę kiedyś zbijałam bromergonem, jeszcze przed staraniami, w ciągu 2 miesięcy mi spadła do min z 46, także szybko. Potem odstawiałam stopniowo, przestałam brać, zaczęły się starania i teraz sprawdziłam i znowu 46.
    WIzytę mam niedługo to zobaczymy, na pewno coś będę brać, ale miałam masę innych badań, bo mój gin chce mieć cały obraz,żeby wiedzieć jak działać.

Ja brałam bromek 3 MC potem ginka kazała odstawić. Teraz endokrynolog kazał brać znowu. Jaką dawke bralaś? Nic nie działo się u Ciebie z cyklem po odstawieniu bromka? Bo u mnie właśnie trafił się cykl bez owu po odstawieniu. I teraz nie bardzo wiem czy go brać, szczegolnie, że gin mówi nie brać a endo brać ;) mam niby brać 1/2 tabl dowcipnie ;) niby to mała dawka. Ale już sama nie wiem.

Wiesz co, ja łykałam w sumie póltorej tabletki dziennie. Nie miałam żadnych skutków ubocznych. A cykle nie zmieniły się, co do owu to w sumie nie wiem.... Bromek odstawiałam stopniowo (zmniejszałam dawkę) a potem brałam cyclodynon. Dam Ci znać co mi powie teraz ginekolog, bo to nowy jest taki tez od niepłodności itp. WIzytę mam 11.11.

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Paryzetka widzę na wykresiku, że bierzesz acard. Czy to zalecenie giną? Ją mam brać acard jak tylko będę w ciąży.
    Tak kazała mi brać bo palę i ten acard ma coś tam zadziałać, żeby tyle syfu do krwi się nie dostawało :) P. Gin mówiła tak szybko, że nie załapałam co dokładnie ma to robić :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    No to witam w klubie. A mialo byc tak pieknie. Dzisiaj owulacja i nic z tego. Cykl na straty. Znowu zaczynam sie poddawac. Juz nie mam sily. To mnie przerasta. Do domu dzisiaj nie wracam. Ide do kolezanki spac, trzeba sie odstresowac jakos.
    Mundek, zaglosuje, mam nadzieje ze wygrasz.
    Milego dnia!

Nic z tego bo Twojego nie ma ???

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Czyli zrobimy "to" razem :D wiesz boję się że testów owu mi braknie....dziś mam 12dc a testów jeszcze trzy
    Czworokącik?
    Ja mam 8 bo dwa opakowania kupiłam :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Czworokącik?
    Ja mam 8 bo dwa opakowania kupiłam :)

Hahaha :D
    i jak długo planujesz robić testy??

• AgaL Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia a bardzo masz zawyżoną prl?

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Hahaha :D
    i jak długo planujesz robić testy??
    Do pozytywnego +1 :)

AgaL lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Paryzetka to ja też się synhronizuje bo i u mnie może jakies <3 wieczorem bedzie :) mam tak samo jak Wy plan dwu dniowy :) testów jeszcze nie zaczełam robic jakos w tym miesiacu nie mam parcia :)

AgaL, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk- przytulam : )
    Do wieczora jeszcze daleko ; ) może jednak będzie wieczór w domku ?

madzikk lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek wrote:
    Aga, Paryzetka to ja też się synhronizuje bo i u mnie może jakies <3 wieczorem bedzie :) mam tak samo jak Wy plan dwu dniowy :) testów jeszcze nie zaczełam robic jakos w tym miesiacu nie mam parcia :)

Wiesz bo te testy to jak wyjdą negatywne to zniechęcają....a w sumie nie ma co im wierzyć do końca ;)

Mundek lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Cinnamonku a u Ciebie jak?:)
    Nie jest źle :P

AgaL lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby przeoczyłam, kiedy ta @ Cię dorwała?? jak się czujesz??:*

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk dołączam się do pytania Agi.. Nie ma Twojego i z tego powodu nici z cyklu?

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem śniadanko i wreszcie mam chwilę dla siebie:)
    Dziś pojadę do Bratanków, m.in. do tego co mi doradzał co z włosami zrobić :P
    ...bo muszę się Mu pokazać ;)
    I wrócę na wieczorek, może mojego Mężula nie rozłoży choroba...

Jasminowa, majju lubią tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Nic z tego bo Twojego nie ma ???
    Jest, ale serduszkowanie mialo byc rano. Jakos nie wyszlo, brak checki, moze zmeczenie. Przykro mi bo czlowiek sie nastawia, planuje, bierze witaminy, kawy i alkoholu nie pije, a druga strona tego niedocenia. To juz 14 cykl, wiec przydaloby sie jakos postarac i zrobic wszystko zeby sie udalo, niestety do tanga trzeba dwojga. Czasem mam wrazenie ze jestem z tym wszystkim sama. Jak byla owulacja to juz za pozno, wieczor nic nie da, jezeli wogole dzisiaj bedzie przez ten stres. Do domu dzisiaj nie wracam, juz postanowione, potrzeba mi przestrzeni zeby nabrac dystansu. Juz sobie poplakalam, najchetniej to bym gdzies na caly weekend wybyla, albo na caly miesiac, do nastepnej owulacji:)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze staranka, mam nadzieje ze ktoras w koncu wysika dwie krechy

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka pierwsze słyszę o acardzie i oczyszczaniu krwi :) ale wiem, że niektóre dziewczyny biorą na lepsze ukrwienie naczyń przy staraniach. Tylko z acardem trzeba uważać po owulce bo może dojść do poronienia i przy miesiączce bo wzmaga krwawienie.
    Ją brałam w ciąźy na poprawę przepływów od 6 tc do 36 tc, odstawiłam dzien przed cesarską żeby krwotoku nie dostać.

AgaL mam prolaktynę 24 z haczykiem a norma 23 z haczykiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 12:14

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk przytulam :* rozumiem Cie doskonale bo przerabiałam to we wrześniu. Nastawiłam się zaplanowałam a wyszła taka dupa że ani razu się nie bzykaliśmy w płodne i to chyba jest gorsze od wysikania jednej kreski. Ale u Ciebie starania były w tym tygodniu to może żołnierzyki czekają tam grzecznie na jajo, nie przekreślaj od razu cyklu na straty :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 12:19

Jasminowa lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ