Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć i czołem:-)
Nadrabiam czytanie a inwentaryzacja leży i czeka echhh...
Edycik, Jaśminowa dzięki za kciuki trzymajcie dziewczynki mocno za tydzień
Kurcze dziewczyny ja nie wiem, że wy tak płacicie za ten monitoring. Ja jak idę na wizytę to mi w cenie wizyty robi babka usg, a dwa razy mnie podglądała w tracie cyklu z friko i nie wzięła kasy, może to od gina zależy??? Bo ta moja to równa babka mówi, że jak zajdę to i tak będę co miesiąc latała i płaciła;-))
Madzikk a może nic na siłę, może twoja połówka sobie przemyśli i w nowym cyklu przyłoży się bardziej czego ci życzę kochana;-)
My w tym cyklu codziennie serduszkowliśmy ale tak wyszło, w poprzednim co dwa dni, i coś tam zaskoczyło, tyle że nie pociągnęło;-)
Zobaczymy która metoda jest lepsza:-) aha pod warunkiem że była owulacja;-P
Wyczytałam w której mondrej ;-P poradzie, że stres związany ze staraniami powoduje blokadę w organizmie, dlatego organizm wysyła sygnał, że nie może być w ciąży bo jest w stresie a to ciąży nie służy...hmmm to może dlatego te wszystkie porady żeby wyluzować
madzikk, Jasminowa lubią tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Cześć i czołem:-)
Nadrabiam czytanie a inwentaryzacja leży i czeka echhh...
Edycik, Jaśminowa dzięki za kciuki trzymajcie dziewczynki mocno za tydzień
Kurcze dziewczyny ja nie wiem, że wy tak płacicie za ten monitoring. Ja jak idę na wizytę to mi w cenie wizyty robi babka usg, a dwa razy mnie podglądała w tracie cyklu z friko i nie wzięła kasy, może to od gina zależy??? Bo ta moja to równa babka mówi, że jak zajdę to i tak będę co miesiąc latała i płaciła;-))
Madzikk a może nic na siłę, może twoja połówka sobie przemyśli i w nowym cyklu przyłoży się bardziej czego ci życzę kochana;-)
My w tym cyklu codziennie serduszkowliśmy ale tak wyszło, w poprzednim co dwa dni, i coś tam zaskoczyło, tyle że nie pociągnęło;-)
Zobaczymy która metoda jest lepsza:-) aha pod warunkiem że była owulacja;-P
Wyczytałam w której mondrej ;-P poradzie, że stres związany ze staraniami powoduje blokadę w organizmie, dlatego organizm wysyła sygnał, że nie może być w ciąży bo jest w stresie a to ciąży nie służy...hmmm to może dlatego te wszystkie porady żeby wyluzować
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Ją po poronieniu wydała na badania prawie 4000 zł, ale udało się donosić synka. Co prawda jest bardzo chory, ale jest moim całym światem
mam nadzieję, że teraz ciążą przyjdzie szybko i będzie lekką i przyjemna
Na co twój syn choruje jesli to nie problem żeby się tym podzielić, kojarzę że pisałaś wcześniej o wadzie genetycznej? -
AgaL wrote:Rubu za badania moje i Męża w sumie 1700 zł.....
a jak już pisałam nie wyszły wszystkie dobre, wiec pewnie czeka mnie leczenie, wykup leków,albo dalsze badania. Marzę tylko żeby powiedział,że mamy szanse się starać...że damy radę sami.
Aguś mam nadzieję,że uda się Wam kochana.Wierzę w to!! No to wydałaś więcej odemnie.
Ja w zeszłym miesiącu wydałam 750zł plus leki ( około tysiaka narazie).
-
Czesć kobietki. Mam do Was pytanie, jako ze niektore sa madrzejsze i bardziej doswiadczone...
A Wiec, ostatnia @ byla 24.09 belly wylicza mi ciążę jako 6tydz(5tydz+0dn) Wiec jesli to jest 5 tudzien to czyyyyy
*Implantacja zarodka Juz byla?
*czy macica poqinna byc Juz 'ciazowa' czy jeszcze nie?
*xzy któraś z Was odczuwała ból sutków, przy dotyku, lekkim złapaniu?
Proze pomozcie, bo nikt Tak nie pomoże jak wy...2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Dlaczego jest tak ciezko znalezc dobrego gina na NFZ? Jak myslicie czym jest to spowodowane?
W holandii chyba nie ma czegos takiego jak prywatny lekarz. Tutaj i tak placi sie pierwsze 375 euro w roku za jakiekolwiek badania i leki, a jak sie przekroczy to ubezpieczalnia pokrywa, nawet za invitro.
Imie rozy, wyluzowanie nie zawsze pomaga. Zeby to bylo takie proste
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Ruby ma najprawdopodobniej którąś z chorób z grupy fakomatoz, jeszcze nie wiemy którą bo jest za mały na dodatkowe objawy. Ma brązowe plamki przebarwieniowe na skorze, a to pierwszy objaw. Modlę się, żeby nic się nie działo i dziękuję za każdy dzień spędzony razem. Mam nadzieję, że mój synek dożyje długiej starości bez objawów lub z bardzo nikłymi objawami. Nadzieja umiera ostatnia
U mnie monitoring nie przejdzie za darmoale jak nie w grudniu to w styczniu
w sumie to dopiero pierwszy cykl starań, pereszy odkryty brak owulki. Więc nie spinam się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 14:25
-
nick nieaktualnyPatutka wrote:Czesć kobietki. Mam do Was pytanie, jako ze niektore sa madrzejsze i bardziej doswiadczone...
A Wiec, ostatnia @ byla 24.09 belly wylicza mi ciążę jako 6tydz(5tydz+0dn) Wiec jesli to jest 5 tudzien to czyyyyy
*Implantacja zarodka Juz byla?
*czy macica poqinna byc Juz 'ciazowa' czy jeszcze nie?
*xzy któraś z Was odczuwała ból sutków, przy dotyku, lekkim złapaniu?
Proze pomozcie, bo nikt Tak nie pomoże jak wy...
Przecież my nie zaciążone to skąd mamy znać objawy zaciążenia?Edycik, agatia, Mundek lubią tę wiadomość
-
Patutka z tego co pamiętam ze swojej ciąży to: jak test masz pozytywny implantacja zarodka już była, tylko go nie widać na usg, macica ciążowa to powinna być w 8 tygodniu, wtedy lekarz już ją wyczuje, u mnie pierwszym objawem było powiększenie piersi, i ból przy chodzeniu, złapaniu, leżeniu, kąpieli itp.-)
-
madzikk wrote:Dlaczego jest tak ciezko znalezc dobrego gina na NFZ? Jak myslicie czym jest to spowodowane?
W holandii chyba nie ma czegos takiego jak prywatny lekarz. Tutaj i tak placi sie pierwsze 375 euro w roku za jakiekolwiek badania i leki, a jak sie przekroczy to ubezpieczalnia pokrywa, nawet za invitro.
Imie rozy, wyluzowanie nie zawsze pomaga. Zeby to bylo takie proste
No proste to nie jest, ale stres tym bardziej nie pomoże i jeszcze bardziej wszystko skomplikuje. Ja nie mówię o luzie w sensie mam wszystko gdzieś, tylko o tym żeby w obsesje nie popaść. Kontrolować badania, wybierać dobrych lekarzy, ale bardziej żeby to miało wydźwięk mobilizujący a nie dołujący. Przynajmniej ja tak robięmadzikk lubi tę wiadomość
-
Imię_Róży wrote:Patutka z tego co pamiętam ze swojej ciąży to: jak test masz pozytywny implantacja zarodka już była, tylko go nie widać na usg, macica ciążowa to powinna być w 8 tygodniu, wtedy lekarz już ją wyczuje, u mnie pierwszym objawem było powiększenie piersi, i ból przy chodzeniu, złapaniu, leżeniu, kąpieli itp.-)
No A testy sa takie http://wstaw.org/m/2015/10/29/Fotor_14461251961962.jpg
Ruby- Ale niektore z Was byly Juz w ciazy....
To chyba nic zlego, ze zadalam pytanie....2016 🩷
2020 🩵
nick nieaktualnyPatutka wrote:Dziekuje, troche mnie uspokoilas; ))) tylko mnie piersi bola Ale nie caly czas, gorzej o te sutki, bo Tak orzed okresem zawsze bolaly.... dzis bylam u gin i Powiedziala, ze mimo testow to ciazy nie ma, bo macica normalna..... :o i ze mam wrocic za tydzien.
To chyba nic zlego, ze zadalam pytanie....
Faktycznie ale to było tak dawno, że ja juz nic nie pamiętam z tego okresu
oprócz porodu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 14:37
-
Bratek wrote:madzikk - to wszystko zasługa mojej ukochanej Kwestii Smaku
Nie, jestem z mazowieckiego.
Bratku- danie wygląda bosko, a stronę kwestia smaku też uwielbiam : ) i jedzenie i ciasta, torty, wiele wypróbowałam i są super : )Bratek lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Patutka wrote:Dziekuje, troche mnie uspokoilas; ))) tylko mnie piersi bola Ale nie caly czas, gorzej o te sutki, bo Tak orzed okresem zawsze bolaly.... dzis bylam u gin i Powiedziala, ze mimo testow to ciazy nie ma, bo macica normalna..... :o i ze mam wrocic za tydzien.
To chyba nic zlego, ze zadalam pytanie....
Patutka nie bój żaby, za tydzień to też nie wiem czy nie za wcześnie, mnie robił usg jeden konował w 8 tyg. i " nic nie widział", a dzień później miałam usg w szpitalu i serducho już było:-) trzymam kciuki, żeby u ciebie było w porządku:-)
-
nick nieaktualny
-
Imię_Róży wrote:Wg mnie testy ciążowe pozytywne ale ja lekarzem nie jestem:-)
Patutka nie bój żaby, za tydzień to też nie wiem czy nie za wcześnie, mnie robił usg jeden konował w 8 tyg. i " nic nie widział", a dzień później miałam usg w szpitalu i serducho już było:-) trzymam kciuki, żeby u ciebie było w porządku:-)2016 🩷
2020 🩵
Patutka nie panikuj
na USG i tak by za wiele nie zobaczyła bo jest za wcześnie. Zrób betę po 48h najlepiej powtórz by sprawdzić czy prawidłowo przyrasta i umów się na wizytę tak żeby można już było usłyszeć serduszko.
Jasminowa, Bratek, madzikk lubią tę wiadomość
-
Patutka- testy są ewidentnie pozytywne, ale to jeszcze bardzo wcześnie i dopóki nie zobaczysz na USG, to normalne, że będziesz się stresować. Mi w pierwszej i drugiej ciąży potwierdzono na USG ciążę w 6 tygodniu. Duże, obrzmiałe piersi z widocznymi żyłami były pierwszym objawem, ale każda ciąża może być inna.
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png