X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jest taki że na NFZ zrobił koleżance monitoring i w tym cyklu zaszła- to był jej trzeci cykl starań. Tylko to było w 2013 roku tak że nie wiem czy jeszcze praktykuje monitoringi za darmo :)

Jasminowa lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją po poronieniu wydała na badania prawie 4000 zł, ale udało się donosić synka. Co prawda jest bardzo chory, ale jest moim całym światem :) mam nadzieję, że teraz ciążą przyjdzie szybko i będzie lekką i przyjemna :)

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem:-)
    Nadrabiam czytanie a inwentaryzacja leży i czeka echhh...
    Edycik, Jaśminowa dzięki za kciuki trzymajcie dziewczynki mocno za tydzień;-)

Kurcze dziewczyny ja nie wiem, że wy tak płacicie za ten monitoring. Ja jak idę na wizytę to mi w cenie wizyty robi babka usg, a dwa razy mnie podglądała w tracie cyklu z friko i nie wzięła kasy, może to od gina zależy??? Bo ta moja to równa babka mówi, że jak zajdę to i tak będę co miesiąc latała i płaciła;-))

Madzikk a może nic na siłę, może twoja połówka sobie przemyśli i w nowym cyklu przyłoży się bardziej czego ci życzę kochana;-)

My w tym cyklu codziennie serduszkowliśmy ale tak wyszło, w poprzednim co dwa dni, i coś tam zaskoczyło, tyle że nie pociągnęło;-)

Zobaczymy która metoda jest lepsza:-) aha pod warunkiem że była owulacja;-P

Wyczytałam w której mondrej ;-P poradzie, że stres związany ze staraniami powoduje blokadę w organizmie, dlatego organizm wysyła sygnał, że nie może być w ciąży bo jest w stresie a to ciąży nie służy...hmmm to może dlatego te wszystkie porady żeby wyluzować:-)

madzikk, Jasminowa lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem:-)
    Nadrabiam czytanie a inwentaryzacja leży i czeka echhh...
    Edycik, Jaśminowa dzięki za kciuki trzymajcie dziewczynki mocno za tydzień;-)

Kurcze dziewczyny ja nie wiem, że wy tak płacicie za ten monitoring. Ja jak idę na wizytę to mi w cenie wizyty robi babka usg, a dwa razy mnie podglądała w tracie cyklu z friko i nie wzięła kasy, może to od gina zależy??? Bo ta moja to równa babka mówi, że jak zajdę to i tak będę co miesiąc latała i płaciła;-))

Madzikk a może nic na siłę, może twoja połówka sobie przemyśli i w nowym cyklu przyłoży się bardziej czego ci życzę kochana;-)

My w tym cyklu codziennie serduszkowliśmy ale tak wyszło, w poprzednim co dwa dni, i coś tam zaskoczyło, tyle że nie pociągnęło;-)

Zobaczymy która metoda jest lepsza:-) aha pod warunkiem że była owulacja;-P

Wyczytałam w której mondrej ;-P poradzie, że stres związany ze staraniami powoduje blokadę w organizmie, dlatego organizm wysyła sygnał, że nie może być w ciąży bo jest w stresie a to ciąży nie służy...hmmm to może dlatego te wszystkie porady żeby wyluzować:-)

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ją po poronieniu wydała na badania prawie 4000 zł, ale udało się donosić synka. Co prawda jest bardzo chory, ale jest moim całym światem :) mam nadzieję, że teraz ciążą przyjdzie szybko i będzie lekką i przyjemna :)

Na co twój syn choruje jesli to nie problem żeby się tym podzielić, kojarzę że pisałaś wcześniej o wadzie genetycznej?

• Edycik Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Rubu za badania moje i Męża w sumie 1700 zł.....
    a jak już pisałam nie wyszły wszystkie dobre, wiec pewnie czeka mnie leczenie, wykup leków,albo dalsze badania. Marzę tylko żeby powiedział,że mamy szanse się starać...że damy radę sami.

Aguś mam nadzieję,że uda się Wam kochana.Wierzę w to!! No to wydałaś więcej odemnie.
    Ja w zeszłym miesiącu wydałam 750zł plus leki ( około tysiaka narazie).

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć kobietki. Mam do Was pytanie, jako ze niektore sa madrzejsze i bardziej doswiadczone... ;)
    A Wiec, ostatnia @ byla 24.09 belly wylicza mi ciążę jako 6tydz(5tydz+0dn) Wiec jesli to jest 5 tudzien to czyyyyy
    *Implantacja zarodka Juz byla?
    *czy macica poqinna byc Juz 'ciazowa' czy jeszcze nie?
    *xzy któraś z Was odczuwała ból sutków, przy dotyku, lekkim złapaniu?
    Proze pomozcie, bo nikt Tak nie pomoże jak wy...

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego jest tak ciezko znalezc dobrego gina na NFZ? Jak myslicie czym jest to spowodowane?
    W holandii chyba nie ma czegos takiego jak prywatny lekarz. Tutaj i tak placi sie pierwsze 375 euro w roku za jakiekolwiek badania i leki, a jak sie przekroczy to ubezpieczalnia pokrywa, nawet za invitro.

Imie rozy, wyluzowanie nie zawsze pomaga. Zeby to bylo takie proste :)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ma najprawdopodobniej którąś z chorób z grupy fakomatoz, jeszcze nie wiemy którą bo jest za mały na dodatkowe objawy. Ma brązowe plamki przebarwieniowe na skorze, a to pierwszy objaw. Modlę się, żeby nic się nie działo i dziękuję za każdy dzień spędzony razem. Mam nadzieję, że mój synek dożyje długiej starości bez objawów lub z bardzo nikłymi objawami. Nadzieja umiera ostatnia :)

U mnie monitoring nie przejdzie za darmo ;) ale jak nie w grudniu to w styczniu :) w sumie to dopiero pierwszy cykl starań, pereszy odkryty brak owulki. Więc nie spinam się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 14:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Czesć kobietki. Mam do Was pytanie, jako ze niektore sa madrzejsze i bardziej doswiadczone... ;)
    A Wiec, ostatnia @ byla 24.09 belly wylicza mi ciążę jako 6tydz(5tydz+0dn) Wiec jesli to jest 5 tudzien to czyyyyy
    *Implantacja zarodka Juz byla?
    *czy macica poqinna byc Juz 'ciazowa' czy jeszcze nie?
    *xzy któraś z Was odczuwała ból sutków, przy dotyku, lekkim złapaniu?
    Proze pomozcie, bo nikt Tak nie pomoże jak wy...

Przecież my nie zaciążone to skąd mamy znać objawy zaciążenia?

Edycik, agatia, Mundek lubią tę wiadomość

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka z tego co pamiętam ze swojej ciąży to: jak test masz pozytywny implantacja zarodka już była, tylko go nie widać na usg, macica ciążowa to powinna być w 8 tygodniu, wtedy lekarz już ją wyczuje, u mnie pierwszym objawem było powiększenie piersi, i ból przy chodzeniu, złapaniu, leżeniu, kąpieli itp.-)

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Dlaczego jest tak ciezko znalezc dobrego gina na NFZ? Jak myslicie czym jest to spowodowane?
    W holandii chyba nie ma czegos takiego jak prywatny lekarz. Tutaj i tak placi sie pierwsze 375 euro w roku za jakiekolwiek badania i leki, a jak sie przekroczy to ubezpieczalnia pokrywa, nawet za invitro.

Imie rozy, wyluzowanie nie zawsze pomaga. Zeby to bylo takie proste :)

No proste to nie jest, ale stres tym bardziej nie pomoże i jeszcze bardziej wszystko skomplikuje. Ja nie mówię o luzie w sensie mam wszystko gdzieś, tylko o tym żeby w obsesje nie popaść. Kontrolować badania, wybierać dobrych lekarzy, ale bardziej żeby to miało wydźwięk mobilizujący a nie dołujący. Przynajmniej ja tak robię;-)

madzikk lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    Patutka z tego co pamiętam ze swojej ciąży to: jak test masz pozytywny implantacja zarodka już była, tylko go nie widać na usg, macica ciążowa to powinna być w 8 tygodniu, wtedy lekarz już ją wyczuje, u mnie pierwszym objawem było powiększenie piersi, i ból przy chodzeniu, złapaniu, leżeniu, kąpieli itp.-)
    Dziekuje, troche mnie uspokoilas; ))) tylko mnie piersi bola Ale nie caly czas, gorzej o te sutki, bo Tak orzed okresem zawsze bolaly.... dzis bylam u gin i Powiedziala, ze mimo testow to ciazy nie ma, bo macica normalna..... :o i ze mam wrocic za tydzien.

No A testy sa takie http://wstaw.org/m/2015/10/29/Fotor_14461251961962.jpg

Ruby- Ale niektore z Was byly Juz w ciazy....
    To chyba nic zlego, ze zadalam pytanie....

2016 🩷

2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dziekuje, troche mnie uspokoilas; ))) tylko mnie piersi bola Ale nie caly czas, gorzej o te sutki, bo Tak orzed okresem zawsze bolaly.... dzis bylam u gin i Powiedziala, ze mimo testow to ciazy nie ma, bo macica normalna..... :o i ze mam wrocic za tydzien.

Faktycznie ale to było tak dawno, że ja juz nic nie pamiętam z tego okresu :/

oprócz porodu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 14:37

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    madzikk - to wszystko zasługa mojej ukochanej Kwestii Smaku ;)
    Nie, jestem z mazowieckiego.

Bratku- danie wygląda bosko, a stronę kwestia smaku też uwielbiam : ) i jedzenie i ciasta, torty, wiele wypróbowałam i są super : )

Bratek lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:

Wg mnie testy ciążowe pozytywne ale ja lekarzem nie jestem:-)
    Patutka nie bój żaby, za tydzień to też nie wiem czy nie za wcześnie, mnie robił usg jeden konował w 8 tyg. i " nic nie widział", a dzień później miałam usg w szpitalu i serducho już było:-) trzymam kciuki, żeby u ciebie było w porządku:-)

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zbieram do domu:) wpadnę potem na kontrole dziewuchy :P

Trzymaja się :)

Edycik, madzikk lubią tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    Wg mnie testy ciążowe pozytywne ale ja lekarzem nie jestem:-)
    Patutka nie bój żaby, za tydzień to też nie wiem czy nie za wcześnie, mnie robił usg jeden konował w 8 tyg. i " nic nie widział", a dzień później miałam usg w szpitalu i serducho już było:-) trzymam kciuki, żeby u ciebie było w porządku:-)
    Ja nie mialam usg, tylko paluchy mi wpychala bo na nfz bylam. Po 10 mam wyplate, jesli wszystko bedzie dobrze, to ide prywatnie na usg niunia;))).Ale krowa mnie Tak strasznie zdenerqowala.... przeciez ten maluch zaczyna byc Tak trzeci tydzien.... yez mi sie wydaje ze macicy to On od razu nie zmieni

2016 🩷

2020 🩵

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka nie panikuj ;) na USG i tak by za wiele nie zobaczyła bo jest za wcześnie. Zrób betę po 48h najlepiej powtórz by sprawdzić czy prawidłowo przyrasta i umów się na wizytę tak żeby można już było usłyszeć serduszko.

Jasminowa, Bratek, madzikk lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka- testy są ewidentnie pozytywne, ale to jeszcze bardzo wcześnie i dopóki nie zobaczysz na USG, to normalne, że będziesz się stresować. Mi w pierwszej i drugiej ciąży potwierdzono na USG ciążę w 6 tygodniu. Duże, obrzmiałe piersi z widocznymi żyłami były pierwszym objawem, ale każda ciąża może być inna.

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ