X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Przeczytałam zaległości.

Dziewczyny- fajne te Wasze historie miłosne i naprawdę każda ( prawie każda) inna : ),

Ruda- gratulacje!

Prima- gratulacje,

katiusza- cieszę się, że wyniki męża dobre, szkoda, że przyszła @, ale następna nie przjdzie ; ),

Paryzetka- jak Pani dr prosi, aby do marca przyjść w ciąży to trzeba się grzecznie posłuchać :), dla towarzystwa wszystkie do marca będziemy w ciąży, aby ci raźniej było ; )

Reni- fajnie, że wpadłaś do nas po weekendzie te biznesy i kariery mało warte, gdy drugiej połówki brak, dobrze, że się pojawiła: ),

Ruby- brawo za opór w testowaniu : ),

Edycik- trzymaj się, życzę szybkiego zakończenia cyklu czy to w jedną czy w drugą stronę. Długie cykle na pewno są męczące, ale patrząc na to z drugiej strony, dużo jajeczek zostaje w zapasie : )

Bratek- wyniki męża może nie są idealne, ale można je " podrasować" mogą się stawać coraz lepsze : ), a z nieidealnych wyników też ciąże bywają : )

Luna- dobrze Cię widzieć, jak się czujesz? jesteś już na L4, czy cały czas pracujesz?
    Dziekuję ;-) W poniedziałek idę do ginekologa.

• agatia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a bierzesz już bromek? Bo on bardzo obniża ciśnienie.
    Ja nadal przeziębiona. Martwię się bi zawsze miałam @ 5 dni. A teraz miałam 5 dni, a teraz 2 dni mam śluz zabarwiony na różowo. @ też była dziwna, inna objętość, kolor itp. Zastanawiam się czy może przetrwały pęcherzyk pękł i stąd ta zmiana bo organizm się oczyszcza... Chyba jednak monitoring będzie w tym cyklu bo tak czy siak muszę iść do ginki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 19:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wzięłam wczoraj pół tabletki na noc...
    Jeśli cię coś niepokoi to idź najlepiej do ginka się przebadać...

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczki a może ten różowy śluz po @ to skutek antybiotyku? Mam trivagin z kwasem mlekowym to pobiorę kilka dni.

• agatia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    wzięłam wczoraj pół tabletki na noc...
    Jeśli cię coś niepokoi to idź najlepiej do ginka się przebadać...
    Ją po bromku miałam ciśnienie jak zwłoki ;) najczęściej miałam 100/60 i to po kawie albo dwóch, a normalnie mam dość wysokie cisnienie, więc czułam się fatalnie. I dla tego boję się znowu sięgnąć po bromek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Bromergon od pół roku

• agatia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Hej :-)

Dawno się nie odzywałam. Ostatnio zawitałam tutaj 26 października. Mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie i że jestem tu mile widziana ;-) Zaraz nadrobię co straciłam bo sporo napisałyście
    Hejka :) ją jestem tu nową, ale czuję się jak w domu ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Ja biorę Bromergon od pół roku
    A masz wysoką PRL? Dobrze znosisz bromka? Ja brałam 3 mc i był meksyk. Po odstawieniu cykl bez owu.

• Patutka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Wlasnie odebralam bete http://wstaw.org/m/2015/10/31/B612-2015-10-31-20-21-33_1.jpg kojarzycie, czy wynik ten jak na moj tydzien jest prawidlowy? Nie za maly?

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • agatia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Czesc. Wlasnie odebralam bete http://wstaw.org/m/2015/10/31/B612-2015-10-31-20-21-33_1.jpg kojarzycie, czy wynik ten jak na moj tydzien jest prawidlowy? Nie za maly?
    Powinnas na wyniku mieć podane normy dla konkretnego tygodnia. Ważne żeby beta przyrastała w ciągu 24 h

• agatia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka Twój wynik jak najbardziej mieści się w normie dla 5 tyg ciąży

• Patutka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Tak wstawilam zdj razem z normami Ale chodzi o to ze wg bety ciaza jest mlodsza niz wylicza owu?

2016 🩷

2020 🩵

• agatia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być młodszą ciążą, ale najważniejszy jest przyrost bety po 24-48h. Zrob bete w pon i zobacz czy ładnie przyrasta

• Patutka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Patutka Twój wynik jak najbardziej mieści się w normie dla 5 tyg ciąży
    Tak Tak oczywiscie, ze pojde. Ale jest dobry wynik na pewno?

2016 🩷

2020 🩵

• madzikk Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Patutka przesadzasz! Czy ty chcesz skonczyc w wariatkowie? Poronienia sie zdarzaja, sila wyzsza, czego ci nie zycze oczywiscie. Raz poronilas co nie znaczy ze to sie potworzy. Mam wrazenie ze tak bardzo przezywasz ta ciaze ze przez ten stres doprowadzisz do tragedii. Wrzuc na luz, co ma byc to bedzie, stres jest teraz twoim ogromnym wrogiem!

Bratek, katiuszaa, Ruby, Jasminowa, luna91, Kjopa3, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • agatia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Patutka wydaje mi się, że jest ok :) w becie ważny jest przyrost skokowy, a nie sam wynik. Nie martw się niczym bo fasolka czuje stres :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka ją Ci się nie dziwię bo w ciąży z synkiem beta wolno mi rosła i też się bałam, że drugą ciążę stracę. Nie martw się, cieszy się brzuszkiem i w pon powtórz badanko :)

Jasminowa lubi tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Patutka ją Ci się nie dziwię bo w ciąży z synkiem beta wolno mi rosła i też się bałam, że drugą ciążę stracę. Nie martw się, cieszy się brzuszkiem i w pon powtórz badanko :)
    Dziekuje, uspokoilas mnie. Jest mi lzej. Beta chyba powinna byc okej, jesli w poniedzialek ledwo co bylo cien widac, to chyba sobrze rosnie, bynajmnirj mam taka nadzieje.

agatia lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Weszłam na owu tylko wpisać temp. i zajrzałam do Was, aby życzyć miłego dnia.
    U mnie wczoraj test owu nadal pozytywny, więc działamy.
    Biorę się za szybkie robienie ciacha, cały dom jeszcze śpi, a potem wyjazd na cmentarz i goście.

Patutka- wspaniałe wieści ! Twój poziom bety potwierdza, że jest ciąża. Ciesz się od pierwszej chwili, nie stresuj się tym, na co nie masz wpływu.

Edycik, Paryzetka83, madzikk lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam w ten dzionek zadumy...

Jasminowa działajcie,działajcie bo my tu cierpliwie czekamy na Wasze rezultaty.
    Ruby jak się czujesz,już po @ ?
    Aga,Cynnamonku,Ejrene jak humorki?

ja już od 7 na nogach i po kawce
    zaraz jakieś śniadanko i lecę na cmentarz do Taty

wczoraj zrobiliśmy sobie seans filmowy z mężem, winko grzane a potem zasnęliśmy jak dzieci nie wiemy nawet kiedy :P

agatia, Jasminowa, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
‹‹ 655 656 657 658 659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ