X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszkaa objawy narazie mizerne, poczekaj jakiś tydzień :D

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku cieszę się, że urodzinki udane....:) ale szkoda, że tak się nacierpiałaś wczoraj-ech człowiek uczy się całe życie :P

cinnamon cookie, Edycik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon no to poszalałaś ;) dobrze wiedzieć na przyszłość, ja się mocno ograniczyłam w tn weekend bo bałam się jak po bromku organizm zareaguje, ale widzę, że jest całkiem spoko :)

cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od ginekologa. Potwierdził ,ze owulacja była według niego 2-3 dni temu z prawego jajnika, było widoczne ciałko żółte. CZyli OF się nie pomylił ; )
    Mam cienkie endometrium 7mm i powiedział ,że ten cykl doczekajmy do końca, a od przyszłego od 13 dc mam brać duphaston.
    Cieszę się, że poszłam, bo przynajmniej wiem, że mam wczesną owulację 10 dc, a poprzednie cykle wygląda na to, że zaczynałam starania po owulacji...
    Idę jeszcze w czwartek, bo doktorek chce zobaczyć jak endometrium przyrasta.
    Zapłaciłam 150 zł, a w czwartek zapłacę 50 zł, więc nie jest źle.

Miłego dnia : )

Paryzetka83, majju, Edycik, madzikk, Mundek lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby to dobrze, że póki co jest Ok, bo z tego co czytam to faktycznie dziewczyny różnie na niego reagują...
    A dajcie spokój, zaszalałam i to nieźle :P jeszcze dziś czuję się słabo ale o niebo lepiej niż wczoraj :P teraz już wiem, że google to nie zawsze takie zło :P

Edycik, madzikk, Jasminowa lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa to fajnie wiedzieć, że testy i program pokryły się z tym co lekarz zobaczył :)

Jasminowa lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa a skąd wiadomo, że będzie kolejny cykl? ;)

AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Nie wiem co na to Ruby ;) ale ja gdzieś czytałam i widzę po sobie, że najpierw jest spadek a potem dopiero skok i tak mi się sprawdza od kilku cykli. Potem ovu wyznacza owulację w dniu spadku :) Ale to głównie moje obserwacje, a jak pisała Mundek - najważniejsze to wsłuchać się w siebie i poznać swój organizm :)

Paryzetka- dokładnie tak jak piszesz, mi OF wyznaczył w dniu spadku i potwierdził to dzisiejszy monitoring.

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku, dzięki za info. Dobrze wiedzieć takie rzeczy :)Jasminowa, super że owu była, endo się da naprawić ;) Zadowolona jesteś po wizycie?

cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello - nie bywam już na Waszym forum, jednak wspominam że ogólnie to było tutaj bardzo sympatycznie i że jesteście naprawdę zgraną grupką :-).
    Ja miałam multi dużo zawsze w głowie pytań odnośnie obserwacji cyklu,że sama się w tym wszystkim zakręcałam i Wam tutaj przynudzałam; bo na siłę nie będę się przecież relaksować pisaniem,jak w głowie są problemy natury życiowej.

Ogólnie jest wszystko ok w życiu, problemy porozwiązywane. Moim błędem było przelewanie problemików na forum i dołowanie Was, forumowiczek ;-). Bardzo zresztą sympatycznych i wyluzowanych.
    Odsapnęłam od tego pisania...i dobrze mi to zrobiło.
    A ostatnio pytałam odnośnie obserwacji cyklu na odpowiednich forach do tego przeznaczonych i poczułam wiadomą satysfakcję i już jestem spokojna,jak dużo wiem.

Zajrzałam do Was,bo weszłam na wykres Ejrene,której szczęśliwie zakończył się cykl.
    Gratulacje dla Ejrene :-)... i życzę powodzenia w zafasalkowaniu dla reszty ekipy dziewczyn :-)

Podwyższajcie Wasze statystyki,życzę ZAZIELENIONEJ jesieni :-)

AgaL, cinnamon cookie, Jasminowa, Paryzetka83, Edycik, madzikk, Mundek, Bratek lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Jasminowa a skąd wiadomo, że będzie kolejny cykl? ;)

i love you : )

AgaL, cinnamon cookie, missy83, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    i love you : )
    Haaaaa I knew it! ;)

nick nieaktualny, Jasminowa lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Cynamonku, dzięki za info. Dobrze wiedzieć takie rzeczy :)Jasminowa, super że owu była, endo się da naprawić ;) Zadowolona jesteś po wizycie?

Majju- jestem zadowolona, bo prznajmniej wiem kiedy mam owulacje i, że to endometrium cienkie i warto je podrasować.
    Doktorek powiedział, że z tym endometrium to jest tak, jakbym chciała kwiat posadzić na świeżo zrytej bronami ziemi ; ), więc poczułam się jak zryta bronami...
    Także raczej ten cykl spisuję na straty, bo muszę poprawić tą " ziemię".

Naprawdę dziękuję jeszcze raz za wszystkie wczorajsze namowy, aby jednak iść na ten monitoring i nie odwoływać wizyty. Jednak po owulacji też można się czegoś dowiedzieć.

Paryzetka83, Edycik, cinnamon cookie, Mundek lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:

Majju- jestem zadowolona, bo prznajmniej wiem kiedy mam owulacje i, że to endometrium cienkie i warto je podrasować.
    Doktorek powiedział, że z tym endometrium to jest tak, jakbym chciała kwiat posadzić na świeżo zrytej bronami ziemi ; ), więc poczułam się jak zryta bronami...
    Także raczej ten cykl spisuję na straty, bo muszę poprawić tą " ziemię".

Naprawdę dziękuję jeszcze raz za wszystkie wczorajsze namowy, aby jednak iść na ten monitoring i nie odwoływać wizyty. Jednak po owulacji też można się czegoś dowiedzieć.

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko, 2 razy poszedł mój post, dlaczego? hm

Missy- Tobie też życzę zielonego cyklu : )

Spadam popracować trochę : )

missy83 lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Właśnie wróciłam od ginekologa. Potwierdził ,ze owulacja była według niego 2-3 dni temu z prawego jajnika, było widoczne ciałko żółte. CZyli OF się nie pomylił ; )
    Mam cienkie endometrium 7mm i powiedział ,że ten cykl doczekajmy do końca, a od przyszłego od 13 dc mam brać duphaston.
    Cieszę się, że poszłam, bo przynajmniej wiem, że mam wczesną owulację 10 dc, a poprzednie cykle wygląda na to, że zaczynałam starania po owulacji...
    Idę jeszcze w czwartek, bo doktorek chce zobaczyć jak endometrium przyrasta.
    Zapłaciłam 150 zł, a w czwartek zapłacę 50 zł, więc nie jest źle.

Miłego dnia : )

czyli cennik taki jak u mnie jest :)
    widzisz jak dobrze że poszłaś na ten monitoring ;)

ja ciekawa jestem czy i w tym cyklu będe mieć późną owulację jak w poprzednim
    na monitoring idę 12 dc więc zobaczymy :)

Cinnamonku dobrze kochana że poszalałaś :D

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, to że poszalałam to Ok, gorzej jak się skończyło :P

Edycik lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa a widzisz trzeba nas się słuchać ;) Ciesze się że jesteś zadowolona z monitoringu i że na tyle mądry doktorek że zobaczył ciałko żółte.
    Dziewczyny ja mam jutro wizytę i zaczynam już się stresować.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaa a idziesz z jakimiś nowymi wynikami badań?

• majju Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka też mam ochotę zaszaleć :) Nawet sobie planowałam, że na urodzinach u Szwagra sobie pofolguję ale niestety akurat imprezka będzie kilka dni przed spodziewaną @ więc raczej będę siedziała jak na szpilkach :) Ale potańcuję sobie na pewno :D
    Katuszka, proszę się nie stresować! Co będziecie działać z lekarzem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 10:49

qdkkqps67blqh0e0.png
‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ