X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszkaa objawy narazie mizerne, poczekaj jakiś tydzień :D

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku cieszę się, że urodzinki udane....:) ale szkoda, że tak się nacierpiałaś wczoraj-ech człowiek uczy się całe życie :P

cinnamon cookie, Edycik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon no to poszalałaś ;) dobrze wiedzieć na przyszłość, ja się mocno ograniczyłam w tn weekend bo bałam się jak po bromku organizm zareaguje, ale widzę, że jest całkiem spoko :)

cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od ginekologa. Potwierdził ,ze owulacja była według niego 2-3 dni temu z prawego jajnika, było widoczne ciałko żółte. CZyli OF się nie pomylił ; )
    Mam cienkie endometrium 7mm i powiedział ,że ten cykl doczekajmy do końca, a od przyszłego od 13 dc mam brać duphaston.
    Cieszę się, że poszłam, bo przynajmniej wiem, że mam wczesną owulację 10 dc, a poprzednie cykle wygląda na to, że zaczynałam starania po owulacji...
    Idę jeszcze w czwartek, bo doktorek chce zobaczyć jak endometrium przyrasta.
    Zapłaciłam 150 zł, a w czwartek zapłacę 50 zł, więc nie jest źle.

Miłego dnia : )

Paryzetka83, majju, Edycik, madzikk, Mundek lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby to dobrze, że póki co jest Ok, bo z tego co czytam to faktycznie dziewczyny różnie na niego reagują...
    A dajcie spokój, zaszalałam i to nieźle :P jeszcze dziś czuję się słabo ale o niebo lepiej niż wczoraj :P teraz już wiem, że google to nie zawsze takie zło :P

Edycik, madzikk, Jasminowa lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa to fajnie wiedzieć, że testy i program pokryły się z tym co lekarz zobaczył :)

Jasminowa lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa a skąd wiadomo, że będzie kolejny cykl? ;)

AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Nie wiem co na to Ruby ;) ale ja gdzieś czytałam i widzę po sobie, że najpierw jest spadek a potem dopiero skok i tak mi się sprawdza od kilku cykli. Potem ovu wyznacza owulację w dniu spadku :) Ale to głównie moje obserwacje, a jak pisała Mundek - najważniejsze to wsłuchać się w siebie i poznać swój organizm :)

Paryzetka- dokładnie tak jak piszesz, mi OF wyznaczył w dniu spadku i potwierdził to dzisiejszy monitoring.

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku, dzięki za info. Dobrze wiedzieć takie rzeczy :)Jasminowa, super że owu była, endo się da naprawić ;) Zadowolona jesteś po wizycie?

cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello - nie bywam już na Waszym forum, jednak wspominam że ogólnie to było tutaj bardzo sympatycznie i że jesteście naprawdę zgraną grupką :-).
    Ja miałam multi dużo zawsze w głowie pytań odnośnie obserwacji cyklu,że sama się w tym wszystkim zakręcałam i Wam tutaj przynudzałam; bo na siłę nie będę się przecież relaksować pisaniem,jak w głowie są problemy natury życiowej.

Ogólnie jest wszystko ok w życiu, problemy porozwiązywane. Moim błędem było przelewanie problemików na forum i dołowanie Was, forumowiczek ;-). Bardzo zresztą sympatycznych i wyluzowanych.
    Odsapnęłam od tego pisania...i dobrze mi to zrobiło.
    A ostatnio pytałam odnośnie obserwacji cyklu na odpowiednich forach do tego przeznaczonych i poczułam wiadomą satysfakcję i już jestem spokojna,jak dużo wiem.

Zajrzałam do Was,bo weszłam na wykres Ejrene,której szczęśliwie zakończył się cykl.
    Gratulacje dla Ejrene :-)... i życzę powodzenia w zafasalkowaniu dla reszty ekipy dziewczyn :-)

Podwyższajcie Wasze statystyki,życzę ZAZIELENIONEJ jesieni :-)

AgaL, cinnamon cookie, Jasminowa, Paryzetka83, Edycik, madzikk, Mundek, Bratek lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Jasminowa a skąd wiadomo, że będzie kolejny cykl? ;)

i love you : )

AgaL, cinnamon cookie, missy83, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    i love you : )
    Haaaaa I knew it! ;)

katiuszaa, Jasminowa lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Cynamonku, dzięki za info. Dobrze wiedzieć takie rzeczy :)Jasminowa, super że owu była, endo się da naprawić ;) Zadowolona jesteś po wizycie?

Majju- jestem zadowolona, bo prznajmniej wiem kiedy mam owulacje i, że to endometrium cienkie i warto je podrasować.
    Doktorek powiedział, że z tym endometrium to jest tak, jakbym chciała kwiat posadzić na świeżo zrytej bronami ziemi ; ), więc poczułam się jak zryta bronami...
    Także raczej ten cykl spisuję na straty, bo muszę poprawić tą " ziemię".

Naprawdę dziękuję jeszcze raz za wszystkie wczorajsze namowy, aby jednak iść na ten monitoring i nie odwoływać wizyty. Jednak po owulacji też można się czegoś dowiedzieć.

Paryzetka83, Edycik, cinnamon cookie, Mundek lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:

Majju- jestem zadowolona, bo prznajmniej wiem kiedy mam owulacje i, że to endometrium cienkie i warto je podrasować.
    Doktorek powiedział, że z tym endometrium to jest tak, jakbym chciała kwiat posadzić na świeżo zrytej bronami ziemi ; ), więc poczułam się jak zryta bronami...
    Także raczej ten cykl spisuję na straty, bo muszę poprawić tą " ziemię".

Naprawdę dziękuję jeszcze raz za wszystkie wczorajsze namowy, aby jednak iść na ten monitoring i nie odwoływać wizyty. Jednak po owulacji też można się czegoś dowiedzieć.

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko, 2 razy poszedł mój post, dlaczego? hm

Missy- Tobie też życzę zielonego cyklu : )

Spadam popracować trochę : )

missy83 lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Właśnie wróciłam od ginekologa. Potwierdził ,ze owulacja była według niego 2-3 dni temu z prawego jajnika, było widoczne ciałko żółte. CZyli OF się nie pomylił ; )
    Mam cienkie endometrium 7mm i powiedział ,że ten cykl doczekajmy do końca, a od przyszłego od 13 dc mam brać duphaston.
    Cieszę się, że poszłam, bo przynajmniej wiem, że mam wczesną owulację 10 dc, a poprzednie cykle wygląda na to, że zaczynałam starania po owulacji...
    Idę jeszcze w czwartek, bo doktorek chce zobaczyć jak endometrium przyrasta.
    Zapłaciłam 150 zł, a w czwartek zapłacę 50 zł, więc nie jest źle.

Miłego dnia : )

czyli cennik taki jak u mnie jest :)
    widzisz jak dobrze że poszłaś na ten monitoring ;)

ja ciekawa jestem czy i w tym cyklu będe mieć późną owulację jak w poprzednim
    na monitoring idę 12 dc więc zobaczymy :)

Cinnamonku dobrze kochana że poszalałaś :D

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, to że poszalałam to Ok, gorzej jak się skończyło :P

Edycik lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa a widzisz trzeba nas się słuchać ;) Ciesze się że jesteś zadowolona z monitoringu i że na tyle mądry doktorek że zobaczył ciałko żółte.
    Dziewczyny ja mam jutro wizytę i zaczynam już się stresować.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszaa a idziesz z jakimiś nowymi wynikami badań?

• majju Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka też mam ochotę zaszaleć :) Nawet sobie planowałam, że na urodzinach u Szwagra sobie pofolguję ale niestety akurat imprezka będzie kilka dni przed spodziewaną @ więc raczej będę siedziała jak na szpilkach :) Ale potańcuję sobie na pewno :D
    Katuszka, proszę się nie stresować! Co będziecie działać z lekarzem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 10:49

qdkkqps67blqh0e0.png
‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ