Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Właśnie wróciłam od ginekologa. Potwierdził ,ze owulacja była według niego 2-3 dni temu z prawego jajnika, było widoczne ciałko żółte. CZyli OF się nie pomylił ; )
Mam cienkie endometrium 7mm i powiedział ,że ten cykl doczekajmy do końca, a od przyszłego od 13 dc mam brać duphaston.
Cieszę się, że poszłam, bo przynajmniej wiem, że mam wczesną owulację 10 dc, a poprzednie cykle wygląda na to, że zaczynałam starania po owulacji...
Idę jeszcze w czwartek, bo doktorek chce zobaczyć jak endometrium przyrasta.
Zapłaciłam 150 zł, a w czwartek zapłacę 50 zł, więc nie jest źle.
Miłego dnia : )Paryzetka83, majju, Edycik, madzikk, Mundek lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Ruby to dobrze, że póki co jest Ok, bo z tego co czytam to faktycznie dziewczyny różnie na niego reagują...
A dajcie spokój, zaszalałam i to nieźlejeszcze dziś czuję się słabo ale o niebo lepiej niż wczoraj
teraz już wiem, że google to nie zawsze takie zło
Edycik, madzikk, Jasminowa lubią tę wiadomość
-
Paryzetka83 wrote:Nie wiem co na to Ruby
ale ja gdzieś czytałam i widzę po sobie, że najpierw jest spadek a potem dopiero skok i tak mi się sprawdza od kilku cykli. Potem ovu wyznacza owulację w dniu spadku
Ale to głównie moje obserwacje, a jak pisała Mundek - najważniejsze to wsłuchać się w siebie i poznać swój organizm
Paryzetka- dokładnie tak jak piszesz, mi OF wyznaczył w dniu spadku i potwierdził to dzisiejszy monitoring.Paryzetka83 lubi tę wiadomość
Hello - nie bywam już na Waszym forum, jednak wspominam że ogólnie to było tutaj bardzo sympatycznie i że jesteście naprawdę zgraną grupką
.
Ja miałam multi dużo zawsze w głowie pytań odnośnie obserwacji cyklu,że sama się w tym wszystkim zakręcałam i Wam tutaj przynudzałam; bo na siłę nie będę się przecież relaksować pisaniem,jak w głowie są problemy natury życiowej.
Ogólnie jest wszystko ok w życiu, problemy porozwiązywane. Moim błędem było przelewanie problemików na forum i dołowanie Was, forumowiczek. Bardzo zresztą sympatycznych i wyluzowanych.
Odsapnęłam od tego pisania...i dobrze mi to zrobiło.
A ostatnio pytałam odnośnie obserwacji cyklu na odpowiednich forach do tego przeznaczonych i poczułam wiadomą satysfakcję i już jestem spokojna,jak dużo wiem.
Zajrzałam do Was,bo weszłam na wykres Ejrene,której szczęśliwie zakończył się cykl.
Gratulacje dla Ejrene... i życzę powodzenia w zafasalkowaniu dla reszty ekipy dziewczyn
Podwyższajcie Wasze statystyki,życzę ZAZIELENIONEJ jesieniAgaL, cinnamon cookie, Jasminowa, Paryzetka83, Edycik, madzikk, Mundek, Bratek lubią tę wiadomość
synek 6 lat2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
majju wrote:Cynamonku, dzięki za info. Dobrze wiedzieć takie rzeczy :)Jasminowa, super że owu była, endo się da naprawić
Zadowolona jesteś po wizycie?
Majju- jestem zadowolona, bo prznajmniej wiem kiedy mam owulacje i, że to endometrium cienkie i warto je podrasować.
Doktorek powiedział, że z tym endometrium to jest tak, jakbym chciała kwiat posadzić na świeżo zrytej bronami ziemi ; ), więc poczułam się jak zryta bronami...
Także raczej ten cykl spisuję na straty, bo muszę poprawić tą " ziemię".
Naprawdę dziękuję jeszcze raz za wszystkie wczorajsze namowy, aby jednak iść na ten monitoring i nie odwoływać wizyty. Jednak po owulacji też można się czegoś dowiedzieć.
Paryzetka83, Edycik, cinnamon cookie, Mundek lubią tę wiadomość
majju wrote:Cynamonku, dzięki za info. Dobrze wiedzieć takie rzeczy :)Jasminowa, super że owu była, endo się da naprawić
Zadowolona jesteś po wizycie?
Majju- jestem zadowolona, bo prznajmniej wiem kiedy mam owulacje i, że to endometrium cienkie i warto je podrasować.
Doktorek powiedział, że z tym endometrium to jest tak, jakbym chciała kwiat posadzić na świeżo zrytej bronami ziemi ; ), więc poczułam się jak zryta bronami...
Także raczej ten cykl spisuję na straty, bo muszę poprawić tą " ziemię".
Naprawdę dziękuję jeszcze raz za wszystkie wczorajsze namowy, aby jednak iść na ten monitoring i nie odwoływać wizyty. Jednak po owulacji też można się czegoś dowiedzieć.
Jasminowa wrote:Właśnie wróciłam od ginekologa. Potwierdził ,ze owulacja była według niego 2-3 dni temu z prawego jajnika, było widoczne ciałko żółte. CZyli OF się nie pomylił ; )
Mam cienkie endometrium 7mm i powiedział ,że ten cykl doczekajmy do końca, a od przyszłego od 13 dc mam brać duphaston.
Cieszę się, że poszłam, bo przynajmniej wiem, że mam wczesną owulację 10 dc, a poprzednie cykle wygląda na to, że zaczynałam starania po owulacji...
Idę jeszcze w czwartek, bo doktorek chce zobaczyć jak endometrium przyrasta.
Zapłaciłam 150 zł, a w czwartek zapłacę 50 zł, więc nie jest źle.
Miłego dnia : )
czyli cennik taki jak u mnie jest
widzisz jak dobrze że poszłaś na ten monitoring
ja ciekawa jestem czy i w tym cyklu będe mieć późną owulację jak w poprzednim
na monitoring idę 12 dc więc zobaczymy
Cinnamonku dobrze kochana że poszalałaśJasminowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kurka też mam ochotę zaszaleć
Nawet sobie planowałam, że na urodzinach u Szwagra sobie pofolguję ale niestety akurat imprezka będzie kilka dni przed spodziewaną @ więc raczej będę siedziała jak na szpilkach
Ale potańcuję sobie na pewno
Katuszka, proszę się nie stresować! Co będziecie działać z lekarzem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 10:49