X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Hahah o tak, taka wersja może być :D Wy w wodzie a ja na krzesełku ratownika :P

Z winkiem :P

Paryzetka83, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka - dzięki, że pytasz :-* Pani dr odpisała, potem znowu nie odpisała..... Echhh, taka z nią komunikacja ;) Wiem, że jest zalatana, ale... ;/ Na razie cierpliwie czekam, ostatnio sama zaproponowała mi termin "pomiędzy pacjentkami" - gdybym się zapisywała przez recepcję, na pewno nie powiedzieliby o takiej dacie. Nie mniej m.in.dlatego właśnie cały czas się waham czy nie rozejrzeć się za innym lekarzem - przeokrutnie brakuje mi sprawnej komunikacji, chociaż z nią pewnie w ogóle jest ciężko u popularnych lekarzy :(

Z innej parafii - spróbuję dziś pogadać z Małżem czy nie skusiłby się na badanie hormonów :P To może być trudne, ponieważ ma uraz z dzieciństwa i nie znosi, wprost nienawidzi igieł.... No ale zobaczymy. Biedak żyje w takim stresie, że nie daje mi to ciągle spokoju - suplementy suplementami, ale chciałabym wiedzieć czy hormonalnie jest ok ;/ Trzymajcie, proszę, kciuki :-* :)

A tak w ogóle, to.... JA CHCĘ JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wampir.gif

60390d2e22030b25032ca32aac4d45ae.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 14:58

agatia, Mundek, Paryzetka83, Jasminowa, Edycik, madzikk, cinnamon cookie, luna91 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam się umówić i mój lekarz jedzie w niedzielę na urlop na dwa tygodnie za granicę :/ a zależy mi żeby od razu do niego iść nie do innego.

Dlatego wizytę mam jutro- wiem że nic nie będzie jeszcze widać bo za wcześnie, pewnie nawet USG nie zrobi ale położna mi tak doradziła żeby nie czekać aż wróci, i że jutro pewnie będzie kazał przyjść za trzy tygodnie ale choć może skierowania na wyniki da to sobie porobię przez ten czas co go nie będzie.

Bratek, Paryzetka83, Jasminowa, Edycik, cinnamon cookie, luna91, Wiola90, Kjopa3 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, dobrze będzie :-* Jakby co, zostawi Ci pewnie jakieś wytyczne, recepty etc, a jak wróci - prędzej będzie już coś widać :)
    P.S. Jakie masz teraz cudne, optymistyczne słoneczko w podpisie... Miód na serce :-D

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek będę trzymać :* Dla pocieszenia powiem Ci że ja też mam taki uraz i jestem z tych mdlejących. Nie to że się boję tylko tak mam od dziecka.
    Przez długi czas nie robiłam wyników i w zeszłym roku poszłam kontrolnie- myślałam że z tego wyrosłam a jednak nie, i zdążyłam tylko zamknąć drzwi od gabinetu i sru na podłogę :) Aż się dziwię że te pobranie na HCG mi tak sprawnie poszło i obyło się bez leżenia na kozetce :P

Bratek lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku czasami w dobrych klinikach pracują młodzi lekarze, z którymi jest dobra komunikacja. Ją w pierwszej ciąży chodzilam do dobrego specjalisty, niestety jego poczucie humoru i obycie mi nie odpowiadało. Teraz chodzę do młodej pani dr, która przyjmuje w tej samej przychodni, korzysta z tego samego super sprzętu, wykonuje IVF, IUI itp. Jest cudowna, wszystko mi tłumaczy, odpowiada nawet na najgłupsze pytania. Jak miałam złą cytologie w przeciągu 2 dni położyła mnie na oddział i zrobiła badania. Zawsze zleca dokładne badania, tłumaczy każde USG. Cenie ją bardzo.
    PS. Ciasteczkowy jest super :)

Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek wrote:
    jestem dzisiaj jakoś strasznie zdenerwowana... może coś poradzicie co by tu zrobić zeby troche wyluzowac?

Mundek- polecam skoczyć na gimnastykę, albo basen, poprawa humoru gwarantowana : )
    Albo dłuuugi spacer na świeżym powietrzu, wypad do kosmetyczki, czy mały prezent dla siebie np. jakiś kosmetyk : )

Mundek lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, ten instynkt i determinacja w walce o bąbla ;) Pewnie organizm podświadomie był już tak nastawiony, że zapomniał się bać ;)
    A co do Małża - przeleżał w dzieciństwie mnóstwo czasu w szpitalu, w pewnym momencie był w naprawdę poważnym stanie (dwa rodzaje WZW naraz i jakoś maaaaaasakrycznie poprzekraczane normy-cud, że z tego wyszedł), więc teraz najchętniej trzymałby się od szpitali, igieł etc. z daleka.... ;) Jak ma iść do szpitala kogoś odwiedzić, to aż Go skręca ;)
    Nie mogę się doczekać wizyty na porodówce :P :P :P Zwłaszcza, że już dawno Mu zapowiedziałam: jeśli myśli, iż mnie na tej porodówce samą zostawi, to się gruuuuuuuubo myli... zaba.gif

P.S. Agatia, prawda??? tak się właśnie dziś czuję - jakbyś mi położyła pudełko takich cudnych ciasteczek czekoladowych przed nosem... zniknęłyby właśnie w takim tempie ;) Naprawdę nie wiem, o co chodzi. Mam dziś wolne, planuję zakupy... a od 2 dni pożarłabym konia z kopytami :)
    Odnośnie lekarza - a skąd jesteś? B-)
    Kurczę, wiesz, ja nie lubię nadwyrężać prywatnego kontaktu do lekarza, ale w tym cyklu akurat była taka sytuacja, że przydałby mi się sprawny przekaz informacji - robimy coś z tym pęcherzykiem/ nie robimy, Pregnyl brać czy nie... Echhh ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 15:15

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras z was pisala ze wcina orzechy codziennie ;p na co one sprzyjaja? :D

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    AgaL uwielbiam meliskę z biedronki :)

no to musiałam na forum wejść, żeby się dowiedzieć, że jest taka herbata w biedronce, bywam tam przynajmniej raz w tygodniu i nigdy jej nie widziałam...starość nie radość ; )

AgaL, agatia lubią tę wiadomość

• Mundek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Kochane jesteście jak wróce do domku to wypije podwójną melise i postaram sie zrobic coś jeszcze co by mnie zrelaksowało... a denerwuje sie z powodu mojego R pisałam wczesniej ze wczoraj sie posprzeczalismy... i w sumie ta sprawa nie jest nadal załatwiona i denerwuje sie jak to sie wszystko ułoży... ehh ale miejmy nadzieje ze zrozumie swoje błedy... trzymajcie kciuki za spokojny wieczór i rozmowe prowadzącą do lepszego :)

AgaL, madzikk, cinnamon cookie, Jasminowa, Ejrene lubią tę wiadomość

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • Jasminowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Jeszcze się potopicie Wariatki!! ;)

Ja tak kiedyś po winku poszłam z koleżanką do kina, a że ona trochę więcej wypiła i ma słabą głowę, w kinie było ciepło, to tak ją " siekło" ,że najpierw miała ubaw po pachy, potem zasnęła, a na koniec prawie ją na własnym grzbiecie wynosiłam ; )

Edycik, madzikk, cinnamon cookie, AgaL, Ejrene, luna91, Wiola90 lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:
    Ktoras z was pisala ze wcina orzechy codziennie ;p na co one sprzyjaja? :D

Ja codziennie jem min. 7 ;)
    chyba Jaśminowa coś o tym pisała..

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku mój za skarby nie chciał być na porodowce, a ja też nie byłam przekonana czy tego chcę. Lekarze zadecydowali o CC i problem byci przy porodzie rozwiązał się sam ;)

Jasminowa, AgaL lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek wrote:
    dziękuję Kochane jesteście jak wróce do domku to wypije podwójną melise i postaram sie zrobic coś jeszcze co by mnie zrelaksowało... a denerwuje sie z powodu mojego R pisałam wczesniej ze wczoraj sie posprzeczalismy... i w sumie ta sprawa nie jest nadal załatwiona i denerwuje sie jak to sie wszystko ułoży... ehh ale miejmy nadzieje ze zrozumie swoje błedy... trzymajcie kciuki za spokojny wieczór i rozmowe prowadzącą do lepszego :)

Mundek czasem jeden dzień przeczekania, gdzie każdy masz czas na przemyślenie dobrze robi...ja po sobie widzę, że w emocjach to gadam różne rzeczy,których potem żałuje. Ale taka jestem w gorącej wodzie kąpana;)
    Życzę żebyście sie dogadali :*

Mundek lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    zwijam się do domku - po dzisiejszym dniu w pracy jestem wykończona
    a o 17 zakupki z etesco przyjadą i całe szczęście,bo już pusto w lodówce mam

Edycik- u mnie też w lodówce przeciąg, zrobiłam zakupu z etesco rano, ale termin dostawy najwcześniej na piątek rano...także i tak muszę skoczyć do sklepu, żebyśmy te 2 dni przetrwali ; )

Edycik lubi tę wiadomość

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ja codziennie jem min. 7 ;)
    chyba Jaśminowa coś o tym pisała..
    7 orzechow? ;p i na co one sprzyjaja ;p

• Mundek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Aguś mam taką nadzieje :* chociaż to na pewo nie bedzie prosta sprawa bo chodzi o teściową wiec same rozumiecie...

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chyba dziś nie bedę miała wyników bety bo na stronie Diagnostyki trwają prace modernizacyjne:-(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• AgaL Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Edycik- u mnie też w lodówce przeciąg, zrobiłam zakupu z etesco rano, ale termin dostawy najwcześniej na piątek rano...także i tak muszę skoczyć do sklepu, żebyśmy te 2 dni przetrwali ; )

Jejku to chyba u wszystkich, u mnie też świeci pustką :D

Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ