X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:
    Ktoras z was pisala ze wcina orzechy codziennie ;p na co one sprzyjaja? :D

Natalii- to ja jestem orzechożercą od poniedziałku, czyli od ostatniej wizyty u gina ; ) podobno pomagają na endometrium. Moje endo jest niby w normie, ale dolna granica i doktorek na razie chce obserwować w tym cyklu, a w razie czego w kolejnym włączy duphaston od 13 dc.
    A orzechy, mogdały i czerwone wino to podobno naturalne składniki, które poprawiają endo.

AgaL, Natalii00 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Oj chyba dziś nie bedę miała wyników bety bo na stronie Diagnostyki trwają prace modernizacyjne:-(

Kas...próbuj odświeżać może akurat....
    jejku współczuje takiego oczekiwania i niepewności :*

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek wrote:
    dzięki Aguś mam taką nadzieje :* chociaż to na pewo nie bedzie prosta sprawa bo chodzi o teściową wiec same rozumiecie...

Mundek to tym bardziej powodzenia. Wiesz rodziny się nie wybiera...a mąż pewnie między młotem a kowadłem....tu Żona a z drugiej strony Matka. Ale i tak uważam, ze powinien murem stawać za Tobą :*
    Powodzenia:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 15:28

Mundek lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50 bez nerwów tylko :) nerwy to nasz wróg :P

Aguś no z winem, a jakże! Tylko furaginę muszę odstawić byście to Wy nie musiały mnie ratować :P

A mi moja kochana Mama właśnie przyniosła obiadzik, herbatkę wzmacniającą i (uwaga Ruby!!) Balsam jerozolimski który w składzie ma porost islandzki :P nigdy wcześniej o nim nie słyszałam a tu w ciągu jednego dnia dwa razy :P

Bratek, madzikk, AgaL, Jasminowa, Ejrene, Ruby lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek wrote:
    dzięki Aguś mam taką nadzieje :* chociaż to na pewo nie bedzie prosta sprawa bo chodzi o teściową wiec same rozumiecie...
    Oj ciezko. Z powodu tesciowych nie mialam jeszcze nigdy zadnych spiec, ale sie nasluchalam od znajomych. Wierze ze szybko sie pogodzicie, sprzeczki malzenskie zblizaja, zobaczysz maz bedzie bardziej wyrozumialy ;)

Mundek, Mundek lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obyście miały racje :*

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek, ściskam.... 50przytula.gif Może trochę przemyśli temat i dziś rozmowa będzie lepsza, bardziej konstruktywna? Oni czasami tak się blokują.... Ostatnio z moim też trochę spięcia było - w sumie dawno nie było mi tak cholernie przykro, po prostu rozryczałam Mu się na całego w twarz... Potem starał się poprawić i np.był zdziwiony, gdy docierało do Niego, że NAPRAWDĘ o tym czy tamtym ostatnio mi nie mówił, bo się zamknął w tej swojej testosteronowej jaskini...
    Mam nadzieję, że Twój jakoś przegryzie temat... no i będzie pamiętał, że podstawową rodziną jesteście Wy, Rodzice powinni być na drugim miejscu, mimo wszystko :(
    P.S Tylko pamiętaj, że ta meliska, to taka prawdziwa żeby była ;) Bo czasem sprzedają tanie herbatki z wielkim napisem MELISA, a okazuje się, że melisa, to tam co najwyżej stanowi połowę, a reszta, to np.jabłko ;)

Natalii, orzechy są dobre na endometrium ;) A niektóre także na tarczycę, płodność etc.

agatia - żeby nie było - ja sobie nie wyobrażam, żeby On był od "tamtej" strony... Przyznam, że np.totalnie nie kręci mnie nagrywanie filmiku z narodzin, fujjjjjjjjjjj...... Chodzi mi od bycie od strony głowy, trzymanie za rękę i upewnianie, że nie zostałam z tym sama.
    Pomijając, że co jakiś czas mamy wizje filmowe typu: ściskam Go za rękę i krzyczę Mu w twarz: AAAAAA, TO TY MI TO ZROBIŁEEEEEŚŚŚ!!!! ;)))))))))))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 15:43

cinnamon cookie, AgaL, Mundek, Jasminowa, Ejrene lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Bratek, teraz sobie wyobraziłam kobietę rodzącą i jak to w filmach, wyzywającą faceta i przeklinającą na wszystko dookoła :D co do samego porodu to ja w ogóle bym nie chciała, by Mąż przy mnie był :) ewentualnie ta wersja z trzymaniem ręki i byciem "od strony głowy" jest dla mnie dopuszczalna... Ale i tak nie mam nad czym się zastanawiać, bo u mnie tylko CC wchodzi w grę ;)

Bratek lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "bo się zamknął w tej swojej testosteronowej jaskini..."

To mi się spodobało !! :D

Bratek lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon a czemu tylko CC jeżeli mogę zapytać? Ją bardzo chciałam rodzić naturalnie, ale życie napisało inny scenariusz. Po usunięciu mięśniaki nie było szans na naturalny poród. Mam nadzieję, że może jak uda się zaciążyć to będzie mi dane rodzić siłami natury :)

Jasminowa lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    "bo się zamknął w tej swojej testosteronowej jaskini..."

To mi się spodobało !! :D
    Hahaha Siostro mi też!!

AgaL, Bratek lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Hahaha Siostro mi też!!

Tylko jak chciałabym to Mężulowi "wykrzyczeć" w nerwach to pewnie język bym sobie połamała na "testosteronowej " :P

Mundek, Bratek, Ejrene, Edycik lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam Kobiety:)
    Liczę Kas, ze ruszy to twoje laboratorium i się dzis dowiesz:)
    pojawię się wieczorkiem :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Cinnamon a czemu tylko CC jeżeli mogę zapytać? Ją bardzo chciałam rodzić naturalnie, ale życie napisało inny scenariusz. Po usunięciu mięśniaki nie było szans na naturalny poród. Mam nadzieję, że może jak uda się zaciążyć to będzie mi dane rodzić siłami natury :)
    Pewnie, że możesz :) ja mam spore problemy z kręgosłupem... Już po rtg lekarz powiedział, że nie ma szans, a rezonans tylko potwierdził.. Plus moje wąskie biodra, dysplazja biodra i dyskopatia - mogłabym już nie złączyć nóg po porodzie lub nie wstać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 15:54

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek- zdrówka i spojoku mężowi życzę, może urlop by mu się przydał, żeby sobie chłopak odpoczął : )

Powiem Wam, że mój mąż był przy pierwszym porodzie i właśnie od strony głowy, za mną, bo od d... strony, że tak powiem było tłoczno- położna, lekarz...to już w trakcie finału, a wcześniej, gdy były bóle po prostu do mnie mówił, masował mi kręgosłup, pomagało mi, gdy bardzo mocno naciskał mi plecy w okolicach lędźwi, a ja w bólu dziwne rzeczy mówiłam np, że chciałabym pójść na basen : / a on na to, że pójdę na pewno i takie tam dyrdymały. Jego obecność działała na mnie dobrze, choć już przy samym finale jest taki hardkor, że nie pamiętam dobrze kto był, gdzie stał itp...

Mąż wspomina obecność przy porodzie ze wzruszeniem w oku, jest dumny, że przecinał pępowinę.

Przy drugim porodzie też miał być, ale zaczęłam rodzić w nocy, w tym samym czasie były inne rodzące, i za mało personelu, abym mogła rodzić na sali do porodu rodzinnego, wiec mąż został za drzwiami, a ja rodziłam we wspólnej sali z inną babką ; ),

Chyba teraz, jeśli się uda oczywiście, wybrałabym opcję męża oczekującego za drzwiami : )

Bratek, cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :D

Ejrenee - jestem z Ciebie dumna, piękna beta - rośnie szybko a wiesz co to może oznaczać? :D A Ty z tego co liczę to w lipcu termin Ci wyznaczyło?

Oj igłyy :/ Ja w pierwszej ciąży jak szłam na pobranie to przeżywałam już 2 dni przed a teraz to po prostu siadam i nic nie czuję nawet :p Chociaż są czasem takie nieudaczne te pielęgniarki co to nakłują tak, że siniak się robi :/

Ja raczej mojego nie chcę brać do porodu, ale coraz bliżej to myślę czy by go nie wziąć - czemu mam sama cierpieć?

Ale mi ochoty na wino narobiłyście- dziewczyny tak mam ochotę sobie strzelić lampkę czasami...

Jasminowa, madzikk, Natalii00 lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunka, nalej sobie soku porzeczkowego do kieliszka od wina - zawsze to coś ;))))

P.S. Co do igieł - mam upatrzony punkt pobrań, który odsyła potem materiał do Diagnostyki. Mają tam naprawdę niezłą pielęgniarkę - skubana pobrała mi ze słabszej ręki w takim tempie, że hej... A zazwyczaj w tej ręce grzebią mi i grzebią, aż znajdą żyłę, fujjjj ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 16:36

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Paryzetka - dzięki, że pytasz :-* Pani dr odpisała, potem znowu nie odpisała..... Echhh, taka z nią komunikacja ;) Wiem, że jest zalatana, ale... ;/ Na razie cierpliwie czekam, ostatnio sama zaproponowała mi termin "pomiędzy pacjentkami" - gdybym się zapisywała przez recepcję, na pewno nie powiedzieliby o takiej dacie. Nie mniej m.in.dlatego właśnie cały czas się waham czy nie rozejrzeć się za innym lekarzem - przeokrutnie brakuje mi sprawnej komunikacji, chociaż z nią pewnie w ogóle jest ciężko u popularnych lekarzy :(
    To tak jak z moją ginką, czekałam na odpowiedź i owszem dostałam, i wiem, że nic nie wiem :) Mam nadzieję, że się uda :)
    A jak po zabiegu się czujesz?

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna tak na początek lipca między 9-11 różnie mi kalkulatory liczą :)

A Ty jak się czujesz? Kiedy masz prenatalne ? Chyba tuż tuż :)

Ja swojego też do porodu wezmę :) nigdy nie wiadomo ile potrwa. Moja siostra pierwsze dziecko rodziła 18 godzin drugie dwie :)

AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wcinam kebaba :D
    Ktora się dołączy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 16:47

Edycik, Jasminowa, madzikk, luna91, Natalii00 lubią tę wiadomość

‹‹ 691 692 693 694 695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ