SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • majju Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Przedwczoraj byłam w bibliotece, teraz czytam "Biegnąca z wilkami", pożyczyłam też książke Zadie Smith "Białe zęby" - obydwie mają wysokie recenzje na portalu, na którym mam konto i sprawdzam wszystkie pozycje: lubimyczytac.pl
    A Hołowni też coś czytałam i chyba posiadam:) Muszę zapoznać się z jego fundacją. Widziałam wczoraj w Matrasie jego nową książke "Święci codziennego użytku " :)
    Ja sprawdzam oceny książek na biblionetka.pl. Jest tam fajna opcja "poleć mi książkę", która na podstawie oceny przeczytanych książek poleca te o podobnej tematyce :)

cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Ja sprawdzam oceny książek na biblionetka.pl. Jest tam fajna opcja "poleć mi książkę", która na podstawie oceny przeczytanych książek poleca te o podobnej tematyce :)

O dzięki, tej nie znałam :)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Wysoka87 Nowa

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam dziewczyny. Jestem tu pierwszy dzień. Powoli dopiero ogarniam o co tu chodzi. Jestem mamą niespełna dwulatki i chciałam postarać się o rodzeństwo dla młodej. Póki co 3 miesiące próbujemy i nic. Trochę to nas zaskoczyło bo pierwszą ciąże bardzo szybko zaszłam. Od jutra zaczynam mierzyć temperaturę i kupię testy owulacyjne, muszę poczytać jak one działają. Mąż dziś do mnie przez telefon że chyba coś się u kogoś zepsuło, zmartwił się biedny że u niego śnięte pływaki bimbają.

M.P.
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizytach. Na monitoringu widać wyraźnie 2 faze cyklu, ciałko źółte cały czas jest, endo ma 8mm ( w poniedziałek miało 7). Doktorek zalecił kolejny monitoring w następnym cyklu od 5 dnia cyklu i następnie od 13 do 22 dnia cyklu duphaston na wspomaganie wzrostu endometrium. Powiedział, że 3 cykle tak podziałamy i musi się udać : ) żeby nie musiał się z tych obietnic później tłumaczyć ; )
    Także plan działania jest, oby przyniósł rezultaty.

majju, cinnamon cookie, Natalii00, Edycik, Ejrene, agatia, Mundek, Paryzetka83, Bratek, Ruby, Kjopa3 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Bardzo lubię książki Hołowni, mam chyba z 8 :) o Kasisi ostatnio czytałam jego "Jak robić dobrze". Świetna, daje do myślenia :)
    Dokładnie tą książkę mam :)

Aga zapisuję sobie nowe pozycje do przeczytania! :)

AgaL lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    buja się raz tak,raz tak i za chwilkę znów :P

uuu Kochana, to nie chyba, ale na pewno bliźniaki będą : )

Edycik lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Ja już po wizytach. Na monitoringu widać wyraźnie 2 faze cyklu, ciałko źółte cały czas jest, endo ma 8mm ( w poniedziałek miało 7). Doktorek zalecił kolejny monitoring w następnym cyklu od 5 dnia cyklu i następnie od 13 do 22 dnia cyklu duphaston na wspomaganie wzrostu endometrium. Powiedział, że 3 cykle tak podziałamy i musi się udać : ) żeby nie musiał się z tych obietnic później tłumaczyć ; )
    To chyba fajnie co? Jak mówi, że musi się udać to musi! :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Edycik nie wzięłam zwolnienia, dziś i jutro mam wolne więc liczę na to, że się trochę podleczę, dopiero w weekend do pracy... no zobaczymy :) :*

Ruby mi tak jak dla Ejrene, same synki wychodzą i po trzech przestałam robić :D

o matko, wojna będzie, jeśli same chłopaki się mają rodzić

• AgaL Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Dokładnie tą książkę mam :)

Aga zapisuję sobie nowe pozycje do przeczytania! :)

Cinnamonku a którą Hołowni polecasz przede wszystkim?:)

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    Cześć dziewczyny witam się na szybciora;-) bo lecę w teren, już mi rano "love maschine" zdążyła zamarznąć na odbiorze drogi;-))

Więc tak, z tego co mi tu w oko wpadło: AgaL przejmuje się, że po 30 i bez dzidzi Kochana ja swojego pierworodnego urodziłam w wieku niecałych 35 lat:-), kiedy już myślałam,że zemrę bezpotomnie, a teraz się nawet o drugie staram;-))
    A propos wysikałam dzisiaj jedną krechę,choć dzisiaj 9 dpo albo 10 dpo zależy jak owulkę liczyć ( mam nadmiar testów i muszę sikać wcześniej:-))))
    Tyle ściskam mocno i lecę dalej
    Aha Paryzteka masz rację listę założyłam, ale super ją kobitki uzupełniłyście także tego wszystko gra:-)

Imię Róży- neagtywny test przed czasem @ jest niezaliczony ; ) także wiesz, wysikuj 2 kreski i melduj, czekamy : )

Bratek lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:

no to ważne że kroki są poczynione :)
    dobrze,że byłaś na monitoringu :) czyli teraz seksy,seksy i jeszcze raz seksy :)

Jasminowa lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra lecę dziewczyny na fitnessa :) potem do Was zajrzę o ile sił mi starczy.

AgaL, cinnamon cookie, Jasminowa, Ruby lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa fajny taki konkretny plan działania :)

Jasminowa lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Cinnamonku a którą Hołowni polecasz przede wszystkim?:)
    To moja pierwsza książka Hołowni :) więc mogę napisać opinię dopiero jak przeczytam :)
    ale Majju pisała, że ma dużo jego książek więc może się wypowiedzieć na ten temat :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    To chyba fajnie co? Jak mówi, że musi się udać to musi! :)

Majju- w sumie fajnie, jednak ten monitoring to naprawdę super sprawa. Najważniejsze to wstrzelić się w owulację ze staraniami. Ja już będę teraz każdy cykl monitorować.

Także Wam powtarzam dziewczyny słowa doktorka- musi się udać i koniec : )

AgaL, cinnamon cookie, Paryzetka83, Bratek lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    To moja pierwsza książka Hołowni :) więc mogę napisać opinię dopiero jak przeczytam :)
    ale Majju pisała, że ma dużo jego książek więc może się wypowiedzieć na ten temat :)

W takim razie Majju poleć :)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Majju- w sumie fajnie, jednak ten monitoring to naprawdę super sprawa. Najważniejsze to wstrzelić się w owulację ze staraniami. Ja już będę teraz każdy cykl monitorować.

Także Wam powtarzam dziewczyny słowa doktorka- musi się udać i koniec : )

No ale ten cykl juz wiesz że nie zakończy sie zielono??

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    no to ważne że kroki są poczynione :)
    dobrze,że byłaś na monitoringu :) czyli teraz seksy,seksy i jeszcze raz seksy :)

W płodne dni codziennie były starania, czyli od pierwszego pozytywnego testu owu.
    Teraz chce się trochę wstrzymać w tej drugiej fazie cyklu, ale ty Kochana wkraczasz powoli w fazę seksów, przed owulką : )

Edycik lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    No ale ten cykl juz wiesz że nie zakończy sie zielono??

tego nie wiem, doktorek też nie wie, bo jest za wcześnie, żeby coś powiedzieć, zaledwie 5 dni po owulacji : (

• AgaL Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    tego nie wiem, doktorek też nie wie, bo jest za wcześnie, żeby coś powiedzieć, zaledwie 5 dni po owulacji : (

Właśnie z ciekawości pytałam, bo u mnie też 5dpo :)
    czyli nadal jesteśmy w "cionszy" Jaśminowa :*

Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ