Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
AgaL wrote:Przedwczoraj byłam w bibliotece, teraz czytam "Biegnąca z wilkami", pożyczyłam też książke Zadie Smith "Białe zęby" - obydwie mają wysokie recenzje na portalu, na którym mam konto i sprawdzam wszystkie pozycje: lubimyczytac.pl
A Hołowni też coś czytałam i chyba posiadam:) Muszę zapoznać się z jego fundacją. Widziałam wczoraj w Matrasie jego nową książke "Święci codziennego użytku "cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość
-
majju wrote:Ja sprawdzam oceny książek na biblionetka.pl. Jest tam fajna opcja "poleć mi książkę", która na podstawie oceny przeczytanych książek poleca te o podobnej tematyce
O dzięki, tej nie znałamKiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
Cześć Wam dziewczyny. Jestem tu pierwszy dzień. Powoli dopiero ogarniam o co tu chodzi. Jestem mamą niespełna dwulatki i chciałam postarać się o rodzeństwo dla młodej. Póki co 3 miesiące próbujemy i nic. Trochę to nas zaskoczyło bo pierwszą ciąże bardzo szybko zaszłam. Od jutra zaczynam mierzyć temperaturę i kupię testy owulacyjne, muszę poczytać jak one działają. Mąż dziś do mnie przez telefon że chyba coś się u kogoś zepsuło, zmartwił się biedny że u niego śnięte pływaki bimbają.M.P.
-
Ja już po wizytach. Na monitoringu widać wyraźnie 2 faze cyklu, ciałko źółte cały czas jest, endo ma 8mm ( w poniedziałek miało 7). Doktorek zalecił kolejny monitoring w następnym cyklu od 5 dnia cyklu i następnie od 13 do 22 dnia cyklu duphaston na wspomaganie wzrostu endometrium. Powiedział, że 3 cykle tak podziałamy i musi się udać : ) żeby nie musiał się z tych obietnic później tłumaczyć ; )
Także plan działania jest, oby przyniósł rezultaty.majju, cinnamon cookie, Natalii00, Edycik, Ejrene, agatia, Mundek, Paryzetka83, Bratek, Ruby, Kjopa3 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Jasminowa wrote:Ja już po wizytach. Na monitoringu widać wyraźnie 2 faze cyklu, ciałko źółte cały czas jest, endo ma 8mm ( w poniedziałek miało 7). Doktorek zalecił kolejny monitoring w następnym cyklu od 5 dnia cyklu i następnie od 13 do 22 dnia cyklu duphaston na wspomaganie wzrostu endometrium. Powiedział, że 3 cykle tak podziałamy i musi się udać : ) żeby nie musiał się z tych obietnic później tłumaczyć ; )
Także plan działania jest, oby przyniósł rezultaty. -
cinnamon cookie wrote:Edycik nie wzięłam zwolnienia, dziś i jutro mam wolne więc liczę na to, że się trochę podleczę, dopiero w weekend do pracy... no zobaczymy
:*
Ruby mi tak jak dla Ejrene, same synki wychodzą i po trzech przestałam robić
o matko, wojna będzie, jeśli same chłopaki się mają rodzićhttps://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Imię_Róży wrote:Cześć dziewczyny witam się na szybciora;-) bo lecę w teren, już mi rano "love maschine" zdążyła zamarznąć na odbiorze drogi;-))
Więc tak, z tego co mi tu w oko wpadło: AgaL przejmuje się, że po 30 i bez dzidzi Kochana ja swojego pierworodnego urodziłam w wieku niecałych 35 lat:-), kiedy już myślałam,że zemrę bezpotomnie, a teraz się nawet o drugie staram;-))
A propos wysikałam dzisiaj jedną krechę,choć dzisiaj 9 dpo albo 10 dpo zależy jak owulkę liczyć ( mam nadmiar testów i muszę sikać wcześniej:-))))
Tyle ściskam mocno i lecę dalej
Aha Paryzteka masz rację listę założyłam, ale super ją kobitki uzupełniłyście także tego wszystko gra:-)
Imię Róży- neagtywny test przed czasem @ jest niezaliczony ; ) także wiesz, wysikuj 2 kreski i melduj, czekamy : )Bratek lubi tę wiadomość
Jasminowa wrote:Ja już po wizytach. Na monitoringu widać wyraźnie 2 faze cyklu, ciałko źółte cały czas jest, endo ma 8mm ( w poniedziałek miało 7). Doktorek zalecił kolejny monitoring w następnym cyklu od 5 dnia cyklu i następnie od 13 do 22 dnia cyklu duphaston na wspomaganie wzrostu endometrium. Powiedział, że 3 cykle tak podziałamy i musi się udać : ) żeby nie musiał się z tych obietnic później tłumaczyć ; )
Także plan działania jest, oby przyniósł rezultaty.
no to ważne że kroki są poczynione
dobrze,że byłaś na monitoringuczyli teraz seksy,seksy i jeszcze raz seksy
Jasminowa lubi tę wiadomość
-
majju wrote:To chyba fajnie co? Jak mówi, że musi się udać to musi!
Majju- w sumie fajnie, jednak ten monitoring to naprawdę super sprawa. Najważniejsze to wstrzelić się w owulację ze staraniami. Ja już będę teraz każdy cykl monitorować.
Także Wam powtarzam dziewczyny słowa doktorka- musi się udać i koniec : )AgaL, cinnamon cookie, Paryzetka83, Bratek lubią tę wiadomość
cinnamon cookie wrote:To moja pierwsza książka Hołowni
więc mogę napisać opinię dopiero jak przeczytam
ale Majju pisała, że ma dużo jego książek więc może się wypowiedzieć na ten temat
W takim razie Majju polećKiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
Jasminowa wrote:Majju- w sumie fajnie, jednak ten monitoring to naprawdę super sprawa. Najważniejsze to wstrzelić się w owulację ze staraniami. Ja już będę teraz każdy cykl monitorować.
Także Wam powtarzam dziewczyny słowa doktorka- musi się udać i koniec : )
No ale ten cykl juz wiesz że nie zakończy sie zielono??Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
Edycik wrote:no to ważne że kroki są poczynione
dobrze,że byłaś na monitoringuczyli teraz seksy,seksy i jeszcze raz seksy
W płodne dni codziennie były starania, czyli od pierwszego pozytywnego testu owu.
Teraz chce się trochę wstrzymać w tej drugiej fazie cyklu, ale ty Kochana wkraczasz powoli w fazę seksów, przed owulką : )Edycik lubi tę wiadomość
Jasminowa wrote:tego nie wiem, doktorek też nie wie, bo jest za wcześnie, żeby coś powiedzieć, zaledwie 5 dni po owulacji : (
Właśnie z ciekawości pytałam, bo u mnie też 5dpo
czyli nadal jesteśmy w "cionszy" Jaśminowa :*Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę