X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • majju Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Przedwczoraj byłam w bibliotece, teraz czytam "Biegnąca z wilkami", pożyczyłam też książke Zadie Smith "Białe zęby" - obydwie mają wysokie recenzje na portalu, na którym mam konto i sprawdzam wszystkie pozycje: lubimyczytac.pl
    A Hołowni też coś czytałam i chyba posiadam:) Muszę zapoznać się z jego fundacją. Widziałam wczoraj w Matrasie jego nową książke "Święci codziennego użytku " :)
    Ja sprawdzam oceny książek na biblionetka.pl. Jest tam fajna opcja "poleć mi książkę", która na podstawie oceny przeczytanych książek poleca te o podobnej tematyce :)

cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Ja sprawdzam oceny książek na biblionetka.pl. Jest tam fajna opcja "poleć mi książkę", która na podstawie oceny przeczytanych książek poleca te o podobnej tematyce :)

O dzięki, tej nie znałam :)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Wysoka87 Nowa

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam dziewczyny. Jestem tu pierwszy dzień. Powoli dopiero ogarniam o co tu chodzi. Jestem mamą niespełna dwulatki i chciałam postarać się o rodzeństwo dla młodej. Póki co 3 miesiące próbujemy i nic. Trochę to nas zaskoczyło bo pierwszą ciąże bardzo szybko zaszłam. Od jutra zaczynam mierzyć temperaturę i kupię testy owulacyjne, muszę poczytać jak one działają. Mąż dziś do mnie przez telefon że chyba coś się u kogoś zepsuło, zmartwił się biedny że u niego śnięte pływaki bimbają.

M.P.
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizytach. Na monitoringu widać wyraźnie 2 faze cyklu, ciałko źółte cały czas jest, endo ma 8mm ( w poniedziałek miało 7). Doktorek zalecił kolejny monitoring w następnym cyklu od 5 dnia cyklu i następnie od 13 do 22 dnia cyklu duphaston na wspomaganie wzrostu endometrium. Powiedział, że 3 cykle tak podziałamy i musi się udać : ) żeby nie musiał się z tych obietnic później tłumaczyć ; )
    Także plan działania jest, oby przyniósł rezultaty.

majju, cinnamon cookie, Natalii00, Edycik, Ejrene, agatia, Mundek, Paryzetka83, Bratek, Ruby, Kjopa3 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Bardzo lubię książki Hołowni, mam chyba z 8 :) o Kasisi ostatnio czytałam jego "Jak robić dobrze". Świetna, daje do myślenia :)
    Dokładnie tą książkę mam :)

Aga zapisuję sobie nowe pozycje do przeczytania! :)

AgaL lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    buja się raz tak,raz tak i za chwilkę znów :P

uuu Kochana, to nie chyba, ale na pewno bliźniaki będą : )

Edycik lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Ja już po wizytach. Na monitoringu widać wyraźnie 2 faze cyklu, ciałko źółte cały czas jest, endo ma 8mm ( w poniedziałek miało 7). Doktorek zalecił kolejny monitoring w następnym cyklu od 5 dnia cyklu i następnie od 13 do 22 dnia cyklu duphaston na wspomaganie wzrostu endometrium. Powiedział, że 3 cykle tak podziałamy i musi się udać : ) żeby nie musiał się z tych obietnic później tłumaczyć ; )
    To chyba fajnie co? Jak mówi, że musi się udać to musi! :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Edycik nie wzięłam zwolnienia, dziś i jutro mam wolne więc liczę na to, że się trochę podleczę, dopiero w weekend do pracy... no zobaczymy :) :*

Ruby mi tak jak dla Ejrene, same synki wychodzą i po trzech przestałam robić :D

o matko, wojna będzie, jeśli same chłopaki się mają rodzić

• AgaL Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Dokładnie tą książkę mam :)

Aga zapisuję sobie nowe pozycje do przeczytania! :)

Cinnamonku a którą Hołowni polecasz przede wszystkim?:)

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    Cześć dziewczyny witam się na szybciora;-) bo lecę w teren, już mi rano "love maschine" zdążyła zamarznąć na odbiorze drogi;-))

Więc tak, z tego co mi tu w oko wpadło: AgaL przejmuje się, że po 30 i bez dzidzi Kochana ja swojego pierworodnego urodziłam w wieku niecałych 35 lat:-), kiedy już myślałam,że zemrę bezpotomnie, a teraz się nawet o drugie staram;-))
    A propos wysikałam dzisiaj jedną krechę,choć dzisiaj 9 dpo albo 10 dpo zależy jak owulkę liczyć ( mam nadmiar testów i muszę sikać wcześniej:-))))
    Tyle ściskam mocno i lecę dalej
    Aha Paryzteka masz rację listę założyłam, ale super ją kobitki uzupełniłyście także tego wszystko gra:-)

Imię Róży- neagtywny test przed czasem @ jest niezaliczony ; ) także wiesz, wysikuj 2 kreski i melduj, czekamy : )

Bratek lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:

no to ważne że kroki są poczynione :)
    dobrze,że byłaś na monitoringu :) czyli teraz seksy,seksy i jeszcze raz seksy :)

Jasminowa lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra lecę dziewczyny na fitnessa :) potem do Was zajrzę o ile sił mi starczy.

AgaL, cinnamon cookie, Jasminowa, Ruby lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa fajny taki konkretny plan działania :)

Jasminowa lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Cinnamonku a którą Hołowni polecasz przede wszystkim?:)
    To moja pierwsza książka Hołowni :) więc mogę napisać opinię dopiero jak przeczytam :)
    ale Majju pisała, że ma dużo jego książek więc może się wypowiedzieć na ten temat :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    To chyba fajnie co? Jak mówi, że musi się udać to musi! :)

Majju- w sumie fajnie, jednak ten monitoring to naprawdę super sprawa. Najważniejsze to wstrzelić się w owulację ze staraniami. Ja już będę teraz każdy cykl monitorować.

Także Wam powtarzam dziewczyny słowa doktorka- musi się udać i koniec : )

AgaL, cinnamon cookie, Paryzetka83, Bratek lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    To moja pierwsza książka Hołowni :) więc mogę napisać opinię dopiero jak przeczytam :)
    ale Majju pisała, że ma dużo jego książek więc może się wypowiedzieć na ten temat :)

W takim razie Majju poleć :)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Majju- w sumie fajnie, jednak ten monitoring to naprawdę super sprawa. Najważniejsze to wstrzelić się w owulację ze staraniami. Ja już będę teraz każdy cykl monitorować.

Także Wam powtarzam dziewczyny słowa doktorka- musi się udać i koniec : )

No ale ten cykl juz wiesz że nie zakończy sie zielono??

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    no to ważne że kroki są poczynione :)
    dobrze,że byłaś na monitoringu :) czyli teraz seksy,seksy i jeszcze raz seksy :)

W płodne dni codziennie były starania, czyli od pierwszego pozytywnego testu owu.
    Teraz chce się trochę wstrzymać w tej drugiej fazie cyklu, ale ty Kochana wkraczasz powoli w fazę seksów, przed owulką : )

Edycik lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    No ale ten cykl juz wiesz że nie zakończy sie zielono??

tego nie wiem, doktorek też nie wie, bo jest za wcześnie, żeby coś powiedzieć, zaledwie 5 dni po owulacji : (

• AgaL Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    tego nie wiem, doktorek też nie wie, bo jest za wcześnie, żeby coś powiedzieć, zaledwie 5 dni po owulacji : (

Właśnie z ciekawości pytałam, bo u mnie też 5dpo :)
    czyli nadal jesteśmy w "cionszy" Jaśminowa :*

Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ